Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Anca , Vladutzu' molfaie 3 minute suzeta si apoi o arunca ! Nu ii place deloc ! A avut la inceput o perioada cand o accepta si adormea cu ea ..... insa cum o scapa din gurita , cum incepea foitul ( simtea el ca e ceva diferit si incepea foitul ), asa ca usor l-am dezvata sa adoarma fara ea ca sa nu avem bataie de cap mai tarziu ! Deci .... fara suzi la somn !
Ziua poate dormi unde vrea ea .... ca acolo adoarme si nu e important sa doarma prea mult ! Noaptea insa ..... linistea , siguranta , familiarizarea cu locul respectiv, cu lumina , cu mirosurile .... o vor ajuta sa fie linistita si sa doarma profund !
Si desi ma repet , subliniez : cat de repede te tine pe tine sufletul .... ~incearca sa o tii treaza dupa ora 6 seara pana la ora de nani ~baita si ~masaj pentru a-i stabili rutina !
La noi a functionat cu amandoi copii ! Si asta recomand si eu mai departe ! |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Foarte bune sfaturi, Oana! Si inca ceva...Matei se foieste, da' nu ma duc la el nici daca scanceste nitel. Oricum, nu tine mai mult de 5 minute si adoarme la loc. Unde mai pui ca avem si-o reusita: nu mai papa noaptea, de vreo saptamana da' nu pentru ca asa a vrut el ci eu! E baiat mare asa ca...Si trebuie sa spun ca dorm si eu ca omul, asa cum nu am mai dormit de mult! |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| multumesc pentru sfaturi!
stiu ca rutina este sfanta! si vreau sa ii fac o rutina cat mai curand insa este tare micuta inca! inca e greu de intuit cand se trezeste si cand doarme, nu prea seamana zilele intre ele decat rar. ceea ce respectam de pe acum este baia de seara si masajul de dupa. pentru ca are pielicica foarte uscata si se descuameaza, ii fac masaj si dimineata si ii place tare mult. baia de seara nu are inca o ora foarte clar stabilita tocmai datorita programului ei variabil.
cu suzi e o intreaga poveste...nu prea o accepta! ceea ce ma bucura. o primeste cand ii e foarte foame sau foarte somn si apoi o scuipa oricum dupa o molfaiala scurta! m-as bucura foarte mult sa nu mai trec cu ea prin ce am trecut cu Andi caruia ii dadeam suzeta de 1000 ori pe noapte pana a mai crescut, adica dupa 1 an cand am urmat sfatul dat de Stele pe cer la un moment dat cu pusul de suzete prin pat, in apropierea copilului, ca sa le ia singur. si care a functionat de minune! |

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Copilul meu, care are 10 ani, vorbeste in somn aproape in fiecare noapte in jur de orle 11-12. . Se ridica in fund, parca vrea sa stam de vorba. Acu' intr-o seara ridica doua degete ca la scoala, disperata nu asa...am zis ca mor de ras... Nu ma deranjeaza ca vorbeste in somn, din cele 10 ore de somn are timp sa se si odihneasca... |