Ce fac cele care au doar 11 luni in cartea de munca?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tina
Scris: Monday, February 20, 2006 5:41 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am avut "ghinionul" sa nu am decat 11 luni in cartea de munca...chiar nu iau nimik din indemnizatie ???? Ce as putea face ca tare mult mi-as dori sa iau banii aceiia sa pot sta macar in primul an cu bebelusa ca altfel peste cateva luni ( adika cand bb va avea 4 lui ) va trebui sa ma intorc la munca ...helppppppp
codruta
Scris: Monday, February 20, 2006 8:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
nu poti sa-ti mai iei un concediu medical dupa cele 42 de zile si abia apoi sa intri in cic? te ajuta cu ceva?
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, February 21, 2006 10:02 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Tina, daca sotul are carte de munca poate el beneficia de cei 8 milioane.
Tina
Scris: Wednesday, February 22, 2006 2:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Sotul are carte de munca dar nu merita schimbul...adika sa renunte la salariu .Nu pot face nimik sa inteleg..nu voi beneficia de indemnizatie doar cu 11 luni ???
kry
Scris: Wednesday, February 22, 2006 4:43 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/13/2006
Tina, n-ai avut nici somaj? in lege spune asa:
O.U.G. nr. 148 / 2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, publicata in M.O. nr. 1008 din data de 14.11.2005

Art. 1. - (1) Începand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 800 lei (RON).
(2) În calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) si-au însotit sotul/sotia trimis/trimisa în misiune permanenta în strainatate;
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii; d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
f) au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
g) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.