Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Ma dispera cei care mi se adreseaza cu "fa","papusica","tanti" |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Cute, cat te inteleg! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Liz wrote:Cute, cat te inteleg! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Da` de limbajul ala de mess "brb,bn k esti akasa.k mm nu ma lasa la klub"etc etc.....pe mine ma dispera de-a binelea persoanele alea....mi se"pune pata".De obicei eu le zic sa scrie romaneste ca eu nu stiu limba lor.Sau mai zic cand sunt scoasa din sarite ca eu am facut scoala in limba romana si ca probabil persoana respeciva nu a facut-o deloc.
Sa va povestesc intamplare reala ...Un vecin de-al meu,taximetrist ia intr-o zi un tanar de vreo 20 de ani de la aeroport....venit din italia.Pe drum,leaga o conversatie si la un moment dat individul"como se dice la voi..."..mai,intreba omul da` de cat timp esti tu plecat?De vreo sase luni...da-te jos panarama ce esti...in sase luni o faci pe interesantul........si l-a dat jos din masina,nu i-a luat nici bani.... Sunt disperata e fazele astea. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| nici in italiana nu s-a exprimat corect |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Sincer parerea mea este urmatoarea niciunul sau niciuna dintre noi nu ne exprimam corect romaneste ...intodeauna mai scapam perle...sau ne prescurtam uneori ....dar acum ce sa facem ne acceptam asa uni pe alti cu mici sau mari greseli de expresie am intalnit eu oameni de oameni invatati de invatati.....si au expresia (fa-i fata sau fa ADRIAN-O) asta pt ca stiu pe cineva si cu nume de dat cat despre englezisme dragele mele asta este nu vom scapa de ele e o limba cunoscuta care ne ajuta sa comunicam cu tot felul de natii...este o limba internationala si sa nu imi spuneti voi ca nu va-ti impiedicat vreodata de limba asta ca sa aveti nevoie de ea...Asta-i Romania noastra perfecta sau imperfecta traim in ea |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Acum... sper ca a fost o ironie "fa-i fata!" si nu "fai, fato!" si "fa Adrian-o" in loc de "fa, Adriano!" |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Si daca ar fi numai greselile alea |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| cute_babies_of_mine wrote:Acum... sper ca a fost o ironie "fa-i fata!" si nu "fai, fato!" si "fa Adrian-o" in loc de "fa, Adriano!"
Din pacate... cam nu... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| babydelicios wrote:
Sa va povestesc intamplare reala ...Un vecin de-al meu,taximetrist ia intr-o zi un tanar de vreo 20 de ani de la aeroport....venit din italia.Pe drum,leaga o conversatie si la un moment dat individul"como se dice la voi..."..mai,intreba omul da` de cat timp esti tu plecat?De vreo sase luni...da-te jos panarama ce esti...in sase luni o faci pe interesantul........si l-a dat jos din masina,nu i-a luat nici bani....
Comportament de "cioban" patriot!Pai daca in strainatate un taximetrist te aude ca vorbesti limba natala sau nu sti bine limba engleza,te arunca asa din taxi?...Mda romanii si patriotismul ...se pot scrie multe despre ce pot face in tara lor dar si in strainatate,tot din patriotism |
|
| no comment ...e asa cum ai scris tu fa si fai! nu era vb de ironii si asa se alintau intre ele nu era vorba de a face ceva si de acel cuvant urat care nu ne place oricum sa inteles ce am vrut sa zic ...acum sa imi cer scuze pt liniuta ...gramatical vorbind toti gresim in exprimari....am si mentionat. eu am avut invatatoarea lui nikolas in cls-a-intai care , cand vorbeam pe mess doua cuvinte erau corecte restul trebuia sa descifrez uite asa dam cu bata in balta |
|
| Cat despre plecat in Spania sau Italia pentru ca acolo pleaca mai tot romanul si multe dintre voi sunteti prin italia sau Spania...in conversatie mai bagi un cuvant italian sau depinde in care tara esti ...acum hai sa dam in cap pt ca suntem fixisti sau patrioti chiar nu-i frumos si nici crestinesc sa judecam oamenii |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Buna seara.Ce parere aveti despre agramaticalitatea asta?"ochii albastrii,ochii negrii,am decat o banana"? Se aude asa de des si se scrie si mai des incat zgaraie pur si simplu urechea sau ochiul.Singura constructie corecta ar fi cea poetica"albastrii ochi ai printesei" in rest... Sau de abundenta de diminutive care pur si simplu ma exaspereaza'am facut papica,a mancat lapticul,am luat chitantuca,a mancat morcovelul si ciorbita,etc etc? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu recunosc ca scriu aiurea si stiu sa scriu foarte corect si cu punctuatie daca vreau...numai ca, in timp, a intervenit lenea, graba, fac si alte chestii in acelasi timp, n-am chef de verificari la ceea ce scriu ...scriu in graba, prea putin ma mai gandesc daca intr-o propozitie sa zic am pus bine 2 de i sau 3 de i cand am scris "copii/i", daca am formulat corect si cat mai inteligibil, daca am despartit bine "intinde-te" sau "alte cuvinte cu cratima ...scriu cu 3 puncte intre propozitii...nu mai scriu ca la scoala propozitie-punct-alta ptropozitie scrisa cu litera mare la inceput, alineate la idei diferite ...bag prescurtari, cuvinte straine...sunt constienta de greselile pe care le fac, dar nu sunt la examen aici. Diminutivele nu ma deranjeaza pentru ca suntem pe un forum de copii . |
|
|