Ce expresii va deranjeaza?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
koko2008
Scris: Thursday, June 16, 2011 8:36 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Ma dispera cei care mi se adreseaza cu "fa","papusica","tanti" banghead
Anelise
Scris: Thursday, June 16, 2011 8:47 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Cute, cat te inteleg! thumright
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, June 16, 2011 9:53 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Liz wrote:
Cute, cat te inteleg! thumright

pupici pupici pupici pupici
babydelicios
Scris: Thursday, June 16, 2011 12:02 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
Da` de limbajul ala de mess "brb,bn k esti akasa.k mm nu ma lasa la klub"etc etc.....pe mine ma dispera de-a binelea persoanele alea....mi se"pune pata".De obicei eu le zic sa scrie romaneste ca eu nu stiu limba lor.Sau mai zic cand sunt scoasa din sarite ca eu am facut scoala in limba romana si ca probabil persoana respeciva nu a facut-o deloc.

Sa va povestesc intamplare reala ...Un vecin de-al meu,taximetrist ia intr-o zi un tanar de vreo 20 de ani de la aeroport....venit din italia.Pe drum,leaga o conversatie si la un moment dat individul"como se dice la voi..."..mai,intreba omul da` de cat timp esti tu plecat?De vreo sase luni...da-te jos panarama ce esti...in sase luni o faci pe interesantul........si l-a dat jos din masina,nu i-a luat nici bani....
Sunt disperata e fazele astea.
bereea
Scris: Friday, June 17, 2011 8:19 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
nici in italiana nu s-a exprimat corect
georgyana
Scris: Friday, June 17, 2011 8:37 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/9/2009
Sincer parerea mea este urmatoarea niciunul sau niciuna dintre noi nu ne exprimam corect romaneste ...intodeauna mai scapam perle...sau ne prescurtam uneori ....dar acum ce sa facem ne acceptam asa uni pe alti cu mici sau mari greseli de expresiepupici pupici pupici am intalnit eu oameni de oameni invatati de invatati.....si au expresia (fa-i fata sau fa ADRIAN-O)hohot hohot asta pt ca stiu pe cineva si cu nume de dat hohot cat despre englezisme ras dragele mele asta este nu vom scapa de ele e o limba cunoscuta care ne ajuta sa comunicam cu tot felul de natii...este o limba internationala si sa nu imi spuneti voi ca nu va-ti impiedicat vreodata de limba asta ca sa aveti nevoie de ea...Asta-i Romania noastra perfecta sau imperfecta traim in ea pupici pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, June 17, 2011 10:17 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
georgyana wrote:
Sincer parerea mea este urmatoarea niciunul sau niciuna dintre noi nu ne exprimam corect romaneste ...intodeauna mai scapam perle...sau ne prescurtam uneori ....dar acum ce sa facem ne acceptam asa uni pe alti cu mici sau mari greseli de expresiepupici pupici pupici am intalnit eu oameni de oameni invatati de invatati.....si au expresia (fa-i fata sau fa ADRIAN-O)hohot hohot asta pt ca stiu pe cineva si cu nume de dat hohot cat despre englezisme ras dragele mele asta este nu vom scapa de ele e o limba cunoscuta care ne ajuta sa comunicam cu tot felul de natii...este o limba internationala si sa nu imi spuneti voi ca nu va-ti impiedicat vreodata de limba asta ca sa aveti nevoie de ea...Asta-i Romania noastra perfecta sau imperfecta traim in ea pupici pupici

Acum... sper ca a fost o ironie "fa-i fata!" si nu "fai, fato!" si "fa Adrian-o" in loc de "fa, Adriano!"closedtopic
oanamaria
Scris: Friday, June 17, 2011 10:26 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
hohot hohot
giulia_mamik
Scris: Friday, June 17, 2011 10:31 AM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Si daca ar fi numai greselile alea alcool hohot closedtopic
kali
Scris: Friday, June 17, 2011 10:53 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
cute_babies_of_mine wrote:

Acum... sper ca a fost o ironie "fa-i fata!" si nu "fai, fato!" si "fa Adrian-o" in loc de "fa, Adriano!"closedtopic

Din pacate... cam nu...
ingerash
Scris: Friday, June 17, 2011 11:35 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
babydelicios wrote:

Sa va povestesc intamplare reala ...Un vecin de-al meu,taximetrist ia intr-o zi un tanar de vreo 20 de ani de la aeroport....venit din italia.Pe drum,leaga o conversatie si la un moment dat individul"como se dice la voi..."..mai,intreba omul da` de cat timp esti tu plecat?De vreo sase luni...da-te jos panarama ce esti...in sase luni o faci pe interesantul........si l-a dat jos din masina,nu i-a luat nici bani....

Comportament de "cioban" patriot!Pai daca in strainatate un taximetrist te aude ca vorbesti limba natala sau nu sti bine limba engleza,te arunca asa din taxi?...Mda romanii si patriotismul ...se pot scrie multe despre ce pot face in tara lor dar si in strainatate,tot din patriotism closedtopic
georgyana
Scris: Friday, June 17, 2011 12:39 PM
Nivel

ras ras no comment ...e asa cum ai scris tu fa si fai! nu era vb de ironii si asa se alintau intre ele ras hohot hohot nu era vorba de a face ceva si de acel cuvant urat care nu ne place oricum sa inteles ce am vrut sa zic ...acum sa imi cer scuze pt liniuta hohot hohot hohot ...gramatical vorbind toti gresim in exprimari....am si mentionat.ras eu am avut invatatoarea lui nikolas in cls-a-intai care , cand vorbeam pe mess doua cuvinte erau corecte restul trebuia sa descifrezras uite asa dam cu bata in balta ras
georgyana
Scris: Friday, June 17, 2011 12:48 PM
Nivel

Cat despre plecat in Spania sau Italia pentru ca acolo pleaca mai tot romanul si multe dintre voi sunteti prin italia sau Spania...in conversatie mai bagi un cuvant italian sau depinde in care tara esti ...acum hai sa dam in cap pt ca suntem fixisti sau patrioti chiar nu-i frumos si nici crestinesc sa judecam oamenii angel
babydelicios
Scris: Friday, June 17, 2011 9:27 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
Buna seara.Ce parere aveti despre agramaticalitatea asta?"ochii albastrii,ochii negrii,am decat o banana"?
Se aude asa de des si se scrie si mai des incat zgaraie pur si simplu urechea sau ochiul.Singura constructie corecta ar fi cea poetica"albastrii ochi ai printesei"
in rest...
Sau de abundenta de diminutive care pur si simplu ma exaspereaza'am facut papica,a mancat lapticul,am luat chitantuca,a mancat morcovelul si ciorbita,etc etc?
delfinasa
Scris: Friday, June 17, 2011 9:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu recunosc ca scriu aiurea si stiu sa scriu foarte corect si cu punctuatie daca vreau...numai ca, in timp, a intervenit lenea, graba, fac si alte chestii in acelasi timp, n-am chef de verificari la ceea ce scriu sic...scriu in graba, prea putin ma mai gandesc daca intr-o propozitie sa zic am pus bine 2 de i sau 3 de i cand am scris "copii/i", daca am formulat corect si cat mai inteligibil, daca am despartit bine "intinde-te" sau "alte cuvinte cu cratima alcool...scriu cu 3 puncte intre propozitii...nu mai scriu ca la scoala propozitie-punct-alta ptropozitie scrisa cu litera mare la inceput, alineate la idei diferite alcool...bag prescurtari, cuvinte straine...sunt constienta de greselile pe care le fac, dar nu sunt la examen aicisic.
Diminutivele nu ma deranjeaza pentru ca suntem pe un forum de copii angel.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.