Ce expresii va deranjeaza?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, September 6, 2007 4:10 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Auziti zi de zi, ceas de ceas, tot felul de expresii de la diverse persoane, cunoscute sau nu, acasa, intre colegi, intre prieteni, in autobuz, la radio, la TV, etc.

Ce expresii va enerveaza cel mai tare ?

Ce expresii ati constatat ca sunt folosite uzual sau mai des intre cele auzite?
oana_nicole
Scris: Thursday, September 6, 2007 4:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
La mine la serviciu e o "moda" sa ti se adreseze cineva cu "batrana" sau "batrane". "Ce mai faci, batrana?" sau "Batrana, te rog sa..." banghead banghead banghead E atat de enervant, ma exaspereaza la culme. Nu stiu, lumea incearca sa fie "trendy" si atat de "cool" si "inventeaza" astfel de apelative... de tot rasul si snobismul. closedtopic
AdrianaC
Scris: Thursday, September 6, 2007 6:22 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Si raspunsul care este, "bine, tinere " hohot

Tare de tot. Si pe mine m-ar enerva apelativele astea.
Kiki
Scris: Thursday, September 6, 2007 6:58 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Duduie sau stimabile...bleah! puker
MNiko
Scris: Thursday, September 6, 2007 7:03 PM
Nivel: Guest

Kiki wrote:
Duduie sau stimabile...bleah! puker

"Stimabile" imi aduce aminte mereu de Puiu Calinescu in filmul "Nea Marin miliardar"
TatyKS
Scris: Thursday, September 6, 2007 8:44 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Ma enerveaza cand aud o persoana ca repeta un cuvant de foarte multe ori intr-o conversatie - in general ticurile verbalefool ...

Alt cuvant ar mai fi " draga" spus pe un anumit tonThumb down
sousourel
Scris: Sunday, September 9, 2007 4:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Expresiile "la moda" ma cam enerveaza..una care circula momentan e "chestia aia stupida" folosita in loc de orice. Mai mult ma enerveaza insa modul de adresare la pers a 2-a singular, atunci cand eu folosesc pronumele de politete!
Kmy
Scris: Sunday, September 9, 2007 4:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Si pe mine ma enerveaza ticurile verbale:cel mai tare "deci"banghead si daca mai vine insotit si de un alt tic cum ar fi acela de a te atinge pe brat din cand in candangry puker puker puker puker puker
stele_pe_cer
Scris: Monday, September 10, 2007 2:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Nu suport folosirea incorecta a unor termeni, intr-un exces de "sunt mult prea destept pt ca tu sa ma intelegi"puker .
MNiko
Scris: Monday, September 10, 2007 7:11 PM
Nivel: Guest

Ma enerveaza expresiile "te bate mami" sau "ne bate mami" sau "se supara mami pe noi" adresate in special copilului meu. Azi am avut o zi plina de astfel de expresii incat imi vine sa fug in padure.tunete tunete toanerele toanerele
Cristy
Scris: Monday, September 10, 2007 10:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Pe mine ma enerveaza expresiile "la moda"

Ma mai enerveaza cand se mai spune, nu neaparat mie, "si asa nu intelegi, de ce mai intrebi?" - referitor la limba ebraica... sau gand se glumeste lanaga mine si nu inteleg poenta... si mi se spune.. "ei, lasa, nu ai cum sa intelegi" angry angry angry angry angry
mihaela75
Scris: Tuesday, September 11, 2007 12:58 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Foarte urat...se pare ca cineva nu te inghite pe-acolo.toanerele Asa ceva nu se spune. pale
kali
Scris: Tuesday, September 11, 2007 9:24 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu inteleg -si nici nu suport- moda asta de a inlocui cuvinte, in timpul vorbirii, cu termeni in engleza, italiana, etc.- functie de tara in care respectivul a fost plecat-.banghead
Nu spun... sunt persoane plecate de zeci de ani si e posibil sa le vina mai usor sa se exprime in limba tarii de adoptie... mai pot uita romana... dar consider ca cei care locuiesc acolo de 1-2... 5 ani -sau merg la munca ocazional-o fac din teribilism si o iau ca pe o lipsa de respect pentru interlocutor.
delfinasa
Scris: Tuesday, September 11, 2007 3:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
ras Dar de conationalii nostriii care n-au pasit in afara tarii niciodata si vorbesc o romana amalgamata cu englezo-franceza-italiana sau alta limba? ras De firmele din tara unde romanii comunica in alta limba decat romana? Daca in tara au explodat imprumuturile de expresii din alte limbi, se cer 2 limbi straine unei secretare pentru a raspunde la telefon, nu ma mir deloc ca multe cuvinte straine isi fac loc rapid in vocabularul romanesc ca si neologisme.
Dupa o perioada de timp, romanilor care stau in strainatate le vin mai usor unele cuvinte din limba tarii in care locuiesc si pot intercala in convorbiri unele cuvinte straine, ca doar nu mai vorbesc si aud toata ziua numai romana, dar asta nu inseamna ca nu-si respecta interlocutorii, ci pur si simplu devine mai usoara exprimarea in limba respectiva si nu le mai vin asa usor toate cuvintele in romana si asa micile "accidente"...Nu si-au uitat limba materna si nu cred ca toti o fac intentionat sa-si impresioneze interlocutorii.
mihaela75
Scris: Tuesday, September 11, 2007 3:52 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Fetelor sa stiti ca nici eu n-am crezut dar daca stai afara si nu-ti vorbesti limba incepi sa te balbai chiar si in 2 ani . Eu prefer sa ma balbai decat sa inlocuiesc cuvantul cu cel englezesc ,stau stau pana imi vine in cap spre disperarea interlocutorului hohot Limba n-o uiti , dar balbaiala te omoara closedtopic

Si sa revin la expresii aiurea...le tolerez pe toate dar ticurile verbale ma aduc la disperare,ma zgarie pe creier nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.