|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Pe mine ma enerveaza expresiile "arati bestial/beton". Prima pentru ca pentru mine nu are defel conotatie pozitiva (bestial ma trimite cu gandul la bestie), iar a doua pentru ca mi se pare ca nu are niciun sens. |
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Asa este Delfinasa asta incercam si eu sa spun |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| AlexandraL wrote:Pe mine ma enerveaza expresiile "arati bestial/beton". Prima pentru ca pentru mine nu are defel conotatie pozitiva (bestial ma trimite cu gandul la bestie), iar a doua pentru ca mi se pare ca nu are niciun sens. Alexandra, cred ca a doua varianta e cu trimitere la Ana lui Manole! |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| pe mine nu ma deranjeaza cum vorbeste unul sau altul,ce expresii se folosesc,sunt alte lucruri mai importante si mai frumoase in viata,prefer sa-mi ocup timpul cu altceva,nu cu analiza gramaticala... |
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Io ma gandeam ca trebuie sa vorbesc cat mai corect deoarece copilul meu invata in primul rand de la mine si stiti ca astia mici sunt adevarati buretei de absorbit informatii.... Daca baietelul/fetita aud de la inceput cuvinte corecte,cu acord si articulare corecte,asa va invata si ea sa vorbeasca. Parerea mea... |
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Pe mine ma deranjeaza jargoanele tinerilor pe care-i aud de multe ori vorbind cu prescurtari de genul LOL, OMG, MBF, folosind cuvinte din lb. engleza, cum ar fi:"iti place outfit-ul meu?" Deasemenea, observ cum expresia "ce p*** mea" a devenit semn de punctuatie! Si ma mai deranjeaza mult cand aud numele lui Dumnezeu folosit aiurea, cum ar fi:"unde doamne-iarta-ma or fi ochelarii?" sau "Ce dumnezeu vrei de la mine?"( am folosit intentionat litera mica fiindca refuz sa consider ca se refera la Domnul) |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pe mine ma enerveaza unele expresii,cum ar fi: "Aiii,ce sa-ti ziic..." sau: "Fathaaa" sau: "...de genu asta",si ar mai fi...ma enerveaza si balba,si cuvintele care nu sunt folosite cum trebuie (intr-un context nepotrivit) de persoane care nici nu stiu ce inseamna cuvintele folosite.De asemenea,cuvintele : "succesuri" (luata de la Elena Basescu ) si...mai nou...tot de la "Eba" :"As dori sa doresc..." |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Ma intelegi, deci.. Dupa parerea mea personala |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| "fata" in romaneste si "like" in engleza |
|
|