Ce este dragostea?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraL
Scris: Friday, October 2, 2009 12:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Motto:
"Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!.... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie!

Am primit aceasta povestioara pe mail si mi s-a parut deosebita.
Maria & Mario
Scris: Friday, October 2, 2009 12:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Frumos ... idilic .... cine stie cati din noi vom avea parte de asa ceva macar o data in viata !
carla
Scris: Friday, October 2, 2009 12:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Maria & Mario wrote:
Frumos ... idilic .... cine stie cati din noi vom avea parte de asa ceva macar o data in viata !

Numai de noi depindecoeur
ilioara
Scris: Friday, October 2, 2009 12:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/5/2009
Alexandra bravo foarte frumoasa povestea pupici
ingerash
Scris: Friday, October 2, 2009 12:17 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am primit si eu acest mesaj,foarte profundangel coeur coeur coeur aceasta este iubirea adevaratahearts
TeosOf
Scris: Friday, October 2, 2009 12:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
newclap newclap newclap
carla
Scris: Friday, October 2, 2009 1:02 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
inger7 wrote:
Am primit si eu acest mesaj,foarte profundangel coeur coeur coeur aceasta este iubirea adevaratahearts

Acesta este doar un exemplu de iubire adevarata,exista multe moduri de a o arata,depinde de nevoile fiecaruia.Domnul din exemplu a simtit nevoia sa ia micul dejun cu sotia lui in fiecare dimineata,altul poate are nevoie de altceva pentru a-si arata dragostea sau pentru a se simti iubit.Fiecare putem sa descoperim in sufletul nostru ce ne face sa ne simtim iubiti si ce simtim nevoia sa facem pentru persoana iubita.
teea09
Scris: Friday, October 2, 2009 3:47 PM
Nivel

Inregistrat: 10/31/2008
O poveste tare emotionanta bravo si a venit cu multe multe intrebari pe care am inceput sa mi le pun hearts
KRYS85
Scris: Friday, October 2, 2009 10:21 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
O poveste superba!!!pupici pupici pupici
Alyna
Scris: Friday, October 2, 2009 10:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Bineinteles ca am inceput sa plangplans Tare frumos...stau si ma gandesc,cu tristete,ca nu cred ca daca as fi in locul femeii aleia,as ava parte de atata dragoste...mai rar asa...
t-mihaela
Scris: Friday, October 2, 2009 11:10 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
E frumoasa povestea ca literatura dar mie mi se pare normal, nimic iesit din comun.La batranete sotul cu care ai trait 30-35 e tot sot ,iubit, prieten indiferent ca te mai recunoaste sau nu.Noi astia mai tineri ne facem ca uitam cand unul da de boala sau de greu ,batraneatea e mai inteleapta angel
shirel
Scris: Friday, October 2, 2009 11:53 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
t-mihaela wrote:
E frumoasa povestea ca literatura dar mie mi se pare normal, nimic iesit din comun.La batranete sotul cu care ai trait 30-35 e tot sot ,iubit, prieten indiferent ca te mai recunoaste sau nu.Noi astia mai tineri ne facem ca uitam cand unul da de boala sau de greu ,batraneatea e mai inteleapta angel

Nu sunt asa sigura de asta! multi isi arunca partenerii la casa de batranii si nu-i viziteaza decat o data pe luna si atunci pentru cinci minute.
Povestea imi este tare cunoscuta si mie personal si poate chiar mai mult de atat batranul sot a tinut-o acasa ca sa fie mereu aproape pana moartea i-a despartit.Este un caz si o durere foarte proaspeta inca asa ca imi este greu sa vorbesc,sunt cu o ochii in lacrimi.Ma rog ca si sotul meu sa se com[porte asa in cazul....plans plans plans
ingerash
Scris: Saturday, October 3, 2009 1:13 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
carla wrote:

Acesta este doar un exemplu de iubire adevarata,exista multe moduri de a o arata,depinde de nevoile fiecaruia.Domnul din exemplu a simtit nevoia sa ia micul dejun cu sotia lui in fiecare dimineata,altul poate are nevoie de altceva pentru a-si arata dragostea sau pentru a se simti iubit.Fiecare putem sa descoperim in sufletul nostru ce ne face sa ne simtim iubiti si ce simtim nevoia sa facem pentru persoana iubita.

Da,exista atat de multe moduri in care sa arati iubireangel coeur coeur coeur Azi cand Vasi a venit de la spital,vorbind i-am luat o mana intr-e palmele mele{nu mai stiu careras dreapta sau stanga?}i-ar el sa oprit din povestit si ma privea cu gingasie si mi-a spus ca ma iubeste si simte ca si eu il iubescangel coeur ,dar nu ne-am bucurat prea mult de clipa,Ionut punea intrebari,daca il iubim,daca o iubim si pe Mada...si am avut o lectie despre iubirecoeur
o fericita
Scris: Saturday, October 3, 2009 9:50 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/18/2009
Cred ca daca pana acum ceva timp in urma credeam ca a fi paralizat este cumplit cred ca nimic nu este mai cumplit decat a fi batran si singur pe lumea asta.Batranii sunt precum copiii au nevoie de dragoste si caldura sufleteasca.Dragostea nu are varsta poti iubi si la 16 ani si la 80.Putini dar inca mai sunt batrani ce merg de mana pe strada si tineri ce casatoriti fiind merg separat.M-a impresionat povestea mai ales daca incerci sa-ti imaginezi tabloul:un batran scund cu parul nins cu putina barba soseste intr-o sala de mese la masa o femeie in halat se joaca pe masa cu un servet.Barbatul o mangaie pe mana si-o saruta parinteste pe frunte,apoi se asaza in fata ei.plans plans plans plans
vero79
Scris: Saturday, October 3, 2009 10:15 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/8/2009
Foarte frumoasa povestea,am ramas placut impresionata
bravo bravo Alexandra
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.