
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cred ca va intrebati ce este cu aceasta tema si chiar de ce ma intereseaza ce aveti voi in frigidere in primul rand vreau sa va linistesc nu vreau sa stiu cat cheltuiti ca sa va cunosc situatia materiala, ci mai mult sa fac o statistica ptr mine cat de sanatos mancam.Am vazut ca de multe ori o haina frumoasa poate sa schimbe fizicul unui om chiar mai putin frumos ,eu sunt mult mai sigura ca vazand ce cumparam si ce mancam sa ne dam seama si cat de sanatosi suntem mai ales astazi in zilele noastre cand exista atatea chimicale mai in toate. In primul rand as vrea sa va povestesc de mine,eu cred ca in urma cu ceva timp c-am 3 ani as spune mi-am facut o mare schimbare in alimentatie si la produsele pe care le folosesc .Deci am inceput incetul cu incetul sa scot din frigiderul meu tot felul de porcarii pe care le cumparam si care nu erau produse sanatoase dar pe care le mancam cel putin o data pe zi.Nu pot sa ma laud cu toate ca as vrea sa o fac ca am ajuns 100% sa am o alimentatie sanatoasa in familia mea dar ce pot sa va spun este ca suntem pe drumul cel bun. Imi este greu in cazul copiilor ,a prietenilor care=i viziteaza si care ne viziteaza ,trebuie sa am in casa si mancare nesanatoasa cum ar fi tot felul de sticsuri ,pufuleti ,dulciuri.Incerc cu o foarte mare greutate sa le pun in fatza o farfurie cu legume :castraveti,ardei ,rosii in loc de toate gunoaiele sarate si pline de E-uri c-am de obicei se stramba si refuza si am sanse sa nu mai ajunga degraba in vizita la copii mei. De cand ma stiu am avut mare grija ce pap fiind o fosta vegetariana mai mereu mi-au placut legumele si mancarea naturala deci schimbarea nu a fost chiar asa de mare dar cu toate astea am aruncat din bucataria mea tot mi s-a parut nesanatos deci :zaharu tos alb,bauturile gazoase si pline de zahar,pastrame ,carnaciori fabricate industrial,orezul alb,painea alba,uleiul de floarea soarelui ,porumb cerealele acelea dulci pline de chimicale si zahar ,torturi si prajituri cumparate (nu torturile de zile onomastice facute de o prietena)carne si pui congelati.Deci astazi frigiderul meu si camara unde-mi depozitez alimentele arata altfel :frigiderul meu este plin de legume si fructe proaspete cumparate de doua ori pe saptamana direct din piata ,mi-am cumparat storcator de fructe si legume si-mi fac singura sucuri ,sheikuri din legume naturale ,folosesc numai faina integrala si cereale integrale si ma bucur ca si copiilor le plac .Orezul este si el integral sau negru salbatic foarte multe semintze de tot felul neprajite asa naturale .Sunt putin mai scumpe dar se merita au si un gust mult mai bun dulceag.Carnea este de obicei proaspeta cumparata dintr-un loc anumme de unde stiu ca aduce mai totul proaspet deja am vechime la acel magazin si cateodata mai cumpar si cate un pui natural organic ptr o supa sanatoasa adevarata.Am in frigider multe lactate lapte 5% cred ca ve-ti gasi 5 cutii mai mereu ptr cafea ,cioco ptr copii ,l-as schimba cu laptele soia fiindca este mai sanatos dar deocamdata ne-am obisnuit numai cu cioco cu soia.Multe iaurturi simple la care adaug singura fructe taiate capsuni ,cirese cand sunt.Na,bine copii au iaurturle lor dulci dar gustoase si pricipall este ca le mananca cu placere .Folosesc multa miere naturala de la albine si miere de curmale si zahar brun. Hai ca m-am intins mult acuma as fi curioasa sa vad si la voi ce aveti ,ce sfaturi puteti da despre unele produs sanatoase pe care le folositi si binenteles ce ati vrea sa schimbati in alimentatia voastra si a familiei. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Frigiderul ca frigiderul dar congelatorul ne omoara , acolo se aduna toate porkeriile .La mine congelatorul e mai plin decat frigiderul. Cumpar legume congelate le arunc in oala cu doua cutii de zeama de pui si gata ciorba .Noi mancam si pe afara la" take out" , catering cred ca ii zice , macare gata facuta cum erau pe vremuri la noi cantinele sau braseriile . Deci frigiderul meu e mai mult gol Ieri am facut sarmale ,deci am sarmale in frigi
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Shirel...interesant!! Ce contine Sfantul "frigider"??? Asa il cheama pt ca toata "lumea se inchina lui ...din desene animate am preluat-o un fel de templu plin cu "bunatati" Pai..pana acum 3-4 ani si eu mai mancam tot felul de "porcarii"..insa mi-am dat seama ca acele porcarii s-au cam asezat pe mine, desi la noi in casa se gateste. Am schimbat putin stilul de viata si mi-am luat gaini la tara...crescute cat se poate de natural, de la care am obtinut si oua..Branza de vaca,de capra, de oi ( mai ales) numai de la tara, verdeturi si legume cat se poate de romanesti, cat mai mici si mai urate, cu pamant pe ele..ca alea sunt naturale. Evit legumele inghetate din comert. Anul trecut am umplu lada frigorifica cu legume coapte ( ardei kapia, vinete) Porucsor si carnati facuti la Craciun ( in casa)gaini "cracanate" si bucatite. In dulap, conserve de tot felul facute in casa ( ce-i drept cu zahar, dar fara alti conservanti) : compoturi, dulceturi si gemuri. Pentru ca nu mancam numai congelate si conserve cumparam : unt romanesc ( exclus margarina) produse din carne facute de tarani : kaiser, salam. Peste proaspat, icre..in general le preparm in casa. Imi place sa combin tot felul de salate ( salata verde, rucola, spanac) cu verdeturi si alte "radacinoase" , cu seminte crude, ciuperci crude...incercam sa fie cat mai natural si cat mai putin preparat termic!
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Bun subiect Fara alte introduceri, la mine in frigi nu mai sant creme de branza, icre de peste, mezeluri de orice fel(cu exceptia unui salam pe care il tin de rezerva).Deci astea nu prea lipseau, si pt ca erau acolo una-doua era simplu sa le consumam. Am inlocuit cu branza de casa, humus facut acasa, salata de avocado cu usturoi. Cu congelatele nu prea am treaba, carne din comert doar proaspata folosesc. Legume, fructe iarna la noi cam putine, o salata verde mai rar, ca stim noi cum sant crescute asa ca am dat cu muraturi. Va continua cu ce mai imi aduc aminte....
|
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nelipsite din frigi: oua, lapte, branza, smantana, unt, legume, fructe. Lactatele si ouale sunt de la tara - bine, si legumele cat sunt in sezon.
Compoturi, dulceturi incepute, zacusca ( doar pentru sot ), muraturi, suc de rosii - pe post de ketchup -, ardei copti, salata de ciuperci - toate ale soacra-mii facute pentru noi " cu toata dragostea ".
Iaurt - pentru mine - iar pentru copii + sot fac lapte prins. Tot eu le fac si crema de branza - deci bifez si asta.
Am si niste preparate din carne facute de un producator local, in serie mica, pe cat posibil fara e-uri - au termen foarte mic de valabilitate. 100% naturale nu sunt ele, insa tre' sa am mereu ceva de genul asta in casa ca sa evit disperarea iubitului meu care, altfel, probabil ca mi-ar manca urechile. Copiii mananca accidental.
Asaaaa... sa trecem la vin rosu - obligatoriu -, natural, pentru mami special + Sheridans - ul lu' mami Ce, m-ai intrebat ce am in frigi, nu?
... Mustar, sirop de artar, sirop din sfecla de zahar - am uita cum se numeste popular - serul fiziologic pentru aerosoli, siropul de brad, aloe first.
In congelator am hribi, spanac, broccoli, afine, somon... niste carne de curcan - crescut de noi... vorba vine - ca sa am pe ce pune mana in caz de... nu stiu ce si gheata.
Mancare gatita nu tin in frigi; o consumam pe toata, calda, pe loc. Cel mult tin friptura de pasare/snitel/chiftele pana a doua zi dimineata daca vreau sa le dau copiilor la mic dejun. Maine dimineata nu vreau, deci acum nu am.
Toate cele de mai sus le gasesti permanent, desi am impresia ca am omis ceva. Daca mai apare altceva in plus, e pasager.
Iar pentru ca ai intrebat ce am in frigider, nu mai spun ce am in dulapuri.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fetelor eu spun frigider fiindca eu il am impreuna cu congelatorul deci voi care aveti separat cutie frigorifica puteti sa povestiti si ce depozitati acolo.Oana ,da iubita si dulapurile fiindca acolo am si eu o provizie chiar de zici ca vin vreo 10 razboaie cutii cu boabe porumb,ciuperci ,conserve cu ton in apa mai mult decat in ulei .Mi-am mai adus aminte ca am in congelator mai am aluat integral( pe jumatate copt )ptr pizza asta in caz de oaspezi sau copii flamanzi la cina . Dar am mai vazut ca am si placinte din aluat cu branza si altele cu cartofi (bine macar ca sunt fara margarina )si care daaa ma salveaza uneori cand trebuie sa fac ceva rapid sa duc la scoala sau la prieteni.Mai am snitele de pui dupa ce au stat in marinada lor cateva ore bune date prin pesmet din paine neagra si asezate frumusel numai gata sa fie scoase ,dezghetate si pregatite ptr pranzul copiilor .Ma mira faptul ca uitandu-ma si facut acuma lista cu tot prin frigider , am ptr mine numai painea neagra ,iaurtul ,branza 5% , legumele si fructele ,restul tot este pentru ceilalti din familie .Deci de fapt eu mananc cel mai putin. Mai am si ciocolata amaruie dupa care toti sunt innebuniti si care se termina mai ceva ca painea la mine in casa.Am si eu vin Oana rosu Made in Romania facut in casa si pe care-l gust in inghetituri mici sa nu se termine niciodata ...este asaaa de bun! O intrebare voi cititi cand cumparati un produs tot ce scrie pe eticheta?Eu una am inceput sa citesc tot si chiar mi-am facut doctoratul la citit etichete ma intereseaza cata grasime are produsul ,colestor ,vitamine ce contine tot si de multe ori ma ingrozesc chiar si la unele produse care mi se parea cat de cat sanatoase cum ar cereale ,branzeturi sau legume . |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Oana, Sheridans si tu ? Si vinul nelipsit, tot productie naturala din viile familiei. Aaaa si visinataaa .
Dar aveti ceva prin frigidere nu gluma?
Pfff ... in congelator : brocoli, spanac, patrunjel, marar, vinete si ardei copti puse de mama, putina carne de curcan, pui/vitel de tara , foi de placinta, foietaj,catina, inghetata si cam atat . In frigider sunt nelipsite : unt lapte 3,5 % eu nu am vazut de 5 % oua de curte sau eco iaurturi bio de cele mai multe ori , daca nu luam olympus 10% kefir, sana legume, fructe proaspete bulioane, ketchup, facute de mama cu legume productie proprie zacusca ardei capia salata cruditati ( e dementiala ) care se papa la friptura dulceturi de casa de gutui, struguri albi, compoturi de mandarine si ananas din comert, maioneza mustar rosii uscate in ulei icre cumparate dar de cele mai multe ori facute de mine , cascaval mozzarela preferata mea porumb, ton, conserva feliate traditionale ( cat de corecti or fi nu stiu ) , branzaica de pus pe paine Oana vreau si eu reteta ta de branza si lapte prins ...
Vaai, acum vad cate am prin frigider .
In dulapuri/camara :
cartofi ceapa mere paste multe forme orez normal, basmatti linte condimente uscate nu cu prafuri, saruri, condimente grecesti si italienesti ulei de masline zahar brun miere biscuiti populari cereale/biscuiti pentru bebe cafea ceai chinezesc antiadipos ceai verde ... ceaiuri multe ulei masline, mediteranean, otet balsamic, otet grecesc ( cred ca e otet normal) paine integrala ( in sfarsit l-am dat pe brazda si pe al meu , macar dimineata )
Destule zic ...
Shirel , ne-ai pus la treaba nu gluma! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| TatyKS wrote:Oana, Sheridans si tu ?  Si vinul nelipsit, tot productie naturala din viile familiei. Aaaa si visinataaa  .
TatyKS wrote:Oana vreau si eu reteta ta de branza si lapte prins  ...
E siiimplu de tot. Iti trebuie un vas de lut pe care-l tapetezi cu smantana. Pui laptele acolo + 1 pumn de branza... il acoperi cu ceva prin care poate respira - prosop, de ex. - si-l lasi la caldura. A doua zi ai lapte prins. Toate produsele le am de la tara, deci sunt grase. Nu am incercat niciodata cu lapte/smantana/branza din comert.
Crema de branza: branza de vaci, smantana ( in trecut am pus unt in loc de smantana... ori ambele ), sare => bagat la blender pana devin o crema, dupa care se adauga dupa preferinte. Ai mei prefera in ultima vreme cu ceapa bine maruntita si marar. Cele din urma le toci bine si le amesteci cu lingura. Branza trebuie lasata putin ca sa imprumute din gustul verdeturilor sau al cepei.
... Deci tre' sa ma concentrez sa vad ce am prin dulapuri... hmmm, cine stie ce chestii expirate descopar! Oricum, stocuri mari nu prea am... |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Aaaa, salata de cruditati am si eu. Si gogosari in otet - simpli dar si umpluti cu varza + chimen -. Tot soacra e mare mestera in astea. Iar zacusca am de 3 feluri: vinete, ciuperci si fasole.
Buuuun... o iau pe categorii.
1. Porcarii: cereale de toate felurile, Oreo, Nutella, unt de arahide, seminte, cioco, ness, capsule de cafea, ceaiuri fel de fel. Toaaate 100% bio, eco si handmade , mai ales Oreo si Nutella. Glumesc, desigur.
2. Apicole: miere de tei, salcam si poliflora, polen, propolis.
3. Cutii, cutiute: orez basmati, paste de 3 feluri, condimente uscate, cacao, zahar cuburi, zahar brun, conserve de peste in ulei dar si in sos tomat, ulei masline - aaaaa, maslinele sunt nelipsite in frigi meu!! - faina de 3 feluri ( alba, secara, integrala ), malai, seminte crude si alune de tot felul.
4. Sticle, sticlute: ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de rapita.
Paine... si restul de borcane sigilate " a la socrella ". Bun... si mere, ceapa rosie, cartofi - nu multi, ca avem beci.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Oana,scoate maslinele din frigi sunt cu mult mai gustoase tinute afara cel putin asa am fost eu invatzata de un arab foarte priciput in ale maslinelor ((apropo de la el i-au un ulei de masline natural facut in casa pacat ca nu pot sa-ti trimit prin posta fiindca cred ca-ti trimiteam sa vei ce diferentza este fatza de unul din comertz).
Mie chiar mi-a facut bine inventarul inainte de Pastele meu in care trebuie sa arunc tot ce contine faina si care poate dospi chiar mi-a prins bine asa o lista . Se mira Yohanan de mine "da ce ai draga de ai lasat frigiderul deschis si ce tot numeri acolo ? nu stia saracul ca-i numar si mancarea din casa , nu numai caloriile pe care le mananca. Bietul de el cu asa o nevasta care-i scoate toate bunatatiile din alimentatie ! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| kali wrote:E siiimplu de tot. Iti trebuie un vas de lut pe care-l tapetezi cu smantana. Pui laptele acolo + 1 pumn de branza... il acoperi cu ceva prin care poate respira - prosop, de ex. - si-l lasi la caldura. A doua zi ai lapte prins. Toate produsele le am de la tara, deci sunt grase. Nu am incercat niciodata cu lapte/smantana/branza din comert. Crema de branza: branza de vaci, smantana ( in trecut am pus unt in loc de smantana... ori ambele ), sare => bagat la blender pana devin o crema, dupa care se adauga dupa preferinte. Ai mei prefera in ultima vreme cu ceapa bine maruntita si marar. Cele din urma le toci bine si le amesteci cu lingura. Branza trebuie lasata putin ca sa imprumute din gustul verdeturilor sau al cepei. ... Deci tre' sa ma concentrez sa vad ce am prin dulapuri... hmmm, cine stie ce chestii expirate descopar! Oricum, stocuri mari nu prea am...
Multumesc de idee , suuper ...ai mei sunt innebuniti dupa crema de branza . Gata le fac si eu
A da avem si noi unt de arahide ( eu si fimea ) , nutella , cereale cu cioco .
Shirel, sa imi zici ce sa arunc din frigi ? |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Ce de mai aveti!!!
Noi... muuulte care ajung hrana la catelusii nostri (4 sau 5, nici nu mai stiu) de la teren!
In permanenta in frigi: oala cu ciorba (piticii papa zilnic ciorba/supa); -apoi: ocupa o cutie intreaga - medicamentele , cealalta cutie legume/fructe; -apoi: oua, lapte, branza, Almette, cascaval/svaiter, smantana, iaurturi, unt, chestii feliate din curcan/pui (putine, nu multe), mustar, suc de rosii, ketchup, porumb, ton, Nutella, unt de arahide, gem, frisca, cioco .
In congelator - asta e full: legume, zarzavat, visine si fructe de padure, vinete, pui, peste, porc, gheata.
In dulapuri si camara... am obosit, revin!! Insa, ca si voi...
|
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| shirel wrote:Oana,scoate maslinele din frigi sunt cu mult mai gustoase...
Serios? Uite ca nu stiam; la magazin tot la rece stau deci am presupus ca asa trebuie.
TatyKS wrote: Multumesc de idee , suuper ...ai mei sunt innebuniti dupa crema de branza . Gata le fac si eu
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
|
La noi in magazine(daca tot mai facut sa ma gandesc la asta ) maslinele tot nu sunt la frigider .
Taty,stati foarte bine cu ceea ce ai in frigider se vede ca mananci cat de cat sanatos. Ce as scoate cred ca foile de placinta daca sunt cu margarina industriala nu se merita ,nu sunt deloc sanatoase si daca tot te salveaza cateodata vezi poate sunt care nu contin margarina .(la noi sunt nu stiu in Romania) |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| shirel wrote:Taty,stati foarte bine cu ceea ce ai in frigider se vede ca mananci cat de cat sanatos.  Ce as scoate cred ca foile de placinta daca sunt cu margarina industriala nu se merita ,nu sunt deloc sanatoase si daca tot te salveaza cateodata  vezi poate sunt care nu contin margarina .(la noi sunt nu stiu in Romania)
Multumesc .
Chiar o sa ma uit la compozitie si daca nu sunt bune caut si va zic daca am gasit . Le fac 1 data la o saptamana sau 2 : cornulete, placinte cu mere felii ...
Bine ca a zis Cris ... ciorbita/supita din frigi nu lipseste in nicio zi si felul doi doar daca e ceva gatit, in rest fac cat papam .
Nici eu nu stiam de masline ... mai luam la borcan ca stau in uleiul lor dar, tot in frigi il tinem.
Mi-ar placea sa gasesc si eu pe cineva curat sa iau lapte de vaca ... daar cam greu.
Va pup.
|
|
|