Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Si sotul meu a avut una care-l tot suna,iar intr-o vreme a trecut numai la beep-uri.Nu trecea zi in care sa nu-i gasesc nr.in telefonul lui.M-am bagat si rau am facut,a trecut la nr.ascuns.I-am cerut s-o sune in fata mea si sa-i spuna sa nu-l mai caute dar n-a facut-o Mi-a motivat ca ea il cauta pt.taxi,mai facea in timpul liber,sau ca si-a cautat servici si el i-a rezolvat.Nu e bine sa te bagi,ca barbatii fac tot ce vor ei si fac pe ascuns daca nu-ti convine.Cred ca le place sa se mai simta admirati si de altele,dar nu sunt toti la fel.Imi pare rau ca n-am plecat si eu de acasa o perioada,cred ca nu m-a luat in serios desi eram f. suparataE bine ca ati deschis subiectul asta ca sa stim ce sa facem daca apare vreuna in peisaj. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| Carla, eu cand am plecat am fost sigura 99% ca o sa vina dupa mine implorand recunosc ca am jucat teatru la faza asta..dar am considerat ca o sperietura il va face sa constientizeze ca nu mai avem 16-17 ani..si ca se pune altfel problema.. oricum, va doresc tuturor sa nu se iveasca ocazia..ca sa nu aveti nevoie de recurs la nimic |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| carla wrote:.Cred ca le place sa se mai simta admirati si de altele...
Eu cred ca daca se simt admirati in familie, nu mai cauta in afara ei. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Asa e. |
|

| Nu stiu cat de potrivit e sa scriu asa ceva aici, dar.. ma rog, cred ca are catusi de putin legatura cu ce sa faci ca iti faci relatia cu partenerul mai puternica si mai plina de iubire, eliminand astfel potentialele ispite:
La noi la biserica, femeile sunt incurajate sa implineasca nevoile sotului. Toate (bunul simt iti dicteaza daca nevoile lui sunt reale si benefice).
Astfel, se pare ca femeia este datoare:
-sa asculte de sotul ei, kiar daca sotul nu are dreptate/greseste (eu recunosc ca am probleme la punctul asta, dar ma straduiesc);
-sa satisfaca nevoile fizice/fiziologice ale sotului ei cand are el nevoie (aici se refera la ideea de a nu refuza sotul in pat, refuz care duce de multe ori la frustrarri si dorinta de a si le satisface in alta parte, fie si virtual).
-sa nu avem relatii cu persoane de sex opus.Prin relatii se intelege sa nu incurajam/initiem discutii cu persoane de sex opus.
-sa ne incurajam sotii cu cuvinte de lauda si incurajare care sa iasa nu numai din gura, dar sa fie exprimate si vizual, prin entuziasmul intiparit pe fata femeii.Uneori nu o poti face sincer, dar exersand ajungi sa traiesti acele momente de incurajare percepandu-le ca pe un exercitiu de iubire, in final devenind un act de iubire;
-sa ne intampinam sotii cand vin de la serviciu cu entuziasm, cu zambetul pe bze, iar imediat dupa salutul calduros, sa nu il asaltam cu probleme.Sa il lasam sa se destinda si sa cream un moment propice unor discutii serioase.Acest sfat se refera nu numai la femeile casnice ci si la cele care lucreaza si ajung inaintea sotului, sau la cele care pur si simplu astepata ca sotul sa ajunga mai repede cu o conserva de tomate de la magazin.Intampinarea sotului cu fericire exprimata in vorbe, gesturi si mimica il determina pe barbat sa se simta dorit, iubit, ingrijit si aceste sentimente il fac sa se simta mai puternic.Doar e barbat.
-ingrijirea personala, care include ingrijirea corporala (asta se subantelege cred la marea majoritate a femeilor), ingrijirea vestimentara care poate include achizitionarea de lucuri moderne, frumoase, placute, dar si achizitionarea de lucruri care ii fac placere lui in mod deosebit (o fusta scurta, o bluza moderna, niste desuuri frumoase)
-eliminarea criticii si inlocuirea ei cu sfaturi/povete spuse cu blandete (nu in genul "mai aveau putin mustele si carau ele gunoiul la ghena" sau "ce bine ar fi daca florile s-ar uda singure" si tot asa....Cred ca multe femei au probleme tocmai la capitolul asta.
De ce am scris toate astea? Pt. lucurile astea eu consider ca il determina pe barbat sa iti stea alaturi, fara a fi tentat de ce vede in afara.Oricate femei in mini, makiate si cokete ar vedea, stie si simte ca acasa are tot ce ii trebuie.
Sunt convinsa ca cele enumerate mai sus sunt de natura sa intrige femeia din ziua de azi, dar analizandu-le in profunzime eu am ajuns la concluzia ca :si daca ma dau cocos si imi revendic drepturile de om egal cu barbatul, uitand ca sunt femeie (si am multe mai multe in plus ca si femeie)nu rezolvnimic.Certuri, divergente, frustrari, discutii neconstructive.In skimb daca fac ceea ce, in cazul nostru - Biserica ne sfatuieste, imi va fi inzecit mai bine.Si asa este.Experimentat pe propria-mi piele. Nu am atins pe suta toate punctele, dar acolo unde EU mi-am skimbat atitudinea s-a observat o skimbare radicala.
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Stele, bune sfaturi Un singur aspect trebuie lamurit ,femeia este egala cu barbatul .Femeia nu trebuie sa fie cu capul plecat tot timpul iar barbatul sa dicteze .Noi in familie ne cerem parerea unul altuia si analizam care este cea mai buna varianta. O prietena de-a mea este in divort din cauza unei alte femei ,doi copilas au de suferit. |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Dar la fel e si el? Ce ai enumerat tu mai sus cred ca stie orice femeie si ar face-o, fara sa-i sugereze altcineva, dar asteapta acelasi comportament. Daca as avea un barbat sa-i satisfac toate poftele, si nu vorbesc doar de cele carnale, iar el sa fie ciufut, pai mi-as schimba comportamentul in secunda urmatoare. Din experienta vorbesc Purtat frumos, facut mancare, lucrat pe un salariu super, banuti la ciorap, pana la urma tot mama lui era the best, si altele si mai si. A dus la divort toata treaba asta, ca apoi, dupa vreo 4 ani, sa-mi ceara sa ne impacam...nu a gasit alta ca mine, deodata eram cea mai buna. Ghinion... |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| inger7 wrote:Stele, bune sfaturi Un singur aspect trebuie lamurit  ,femeia este egala cu barbatul  .
Intr-o relatie, intotdeauna exista unul care domina si celalalt este dominat sau se lasa dominat pentru o mai buna "functionare". Se iau decizii impreuna dar daca analizezi mai bine vei vedea ca decizia este de fapt ideea unuia dintre parteneri. Avem drepturi egale, sau ne place sa credem ca avem drepturi egale, dar desfacand firul in patru, mereu unul din parteneri, de-a lungul relatiei, a avut un cuvant de spus, mai mult decat celalalt.
In schimb asta cu nu vorbi cu o persoana de sex opus mi se pare usor aberanta, nu pentru tine Stele, fiecare isi gaseste propriul "drum" pentru a avea o relatie buna cu partenerul, ci pentru mine, noi, ca si cuplu. Soatza face castinguri deseori, ma si vad stand ca o closca la usa sa-i pazesc spatele , sau eu merg deseori la intalniri moto fara el, intalniri unde categoric numarul barbatilor e mai mare decat al femeilor, sunt destul de putine motocicliste. In mod clar discutiile se rezuma la subiectul moto, iar daca vreunul o ia pe aratura, vorba lui Kali, il indepartez discret si altadata daca insista i-o intorc. Daca tot insista...well odata l-am scuipat pe unul apoi i-am zis ca-i dau si o casca peste ochi |
|

| katy_lumika wrote:Intr-o relatie, intotdeauna exista unul care domina si celalalt este dominat sau se lasa dominat pentru o mai buna "functionare". Se iau decizii impreuna dar daca analizezi mai bine vei vedea ca decizia este de fapt ideea unuia dintre parteneri. Avem drepturi egale, sau ne place sa credem ca avem drepturi egale, dar desfacand firul in patru, mereu unul din parteneri, de-a lungul relatiei, a avut un cuvant de spus, mai mult decat celalalt. In schimb asta cu nu vorbi cu o persoana de sex opus mi se pare usor aberanta, nu pentru tine Stele, fiecare isi gaseste propriul "drum" pentru a avea o relatie buna cu partenerul, ci pentru mine, noi, ca si cuplu. Soatza face castinguri deseori, ma si vad stand ca o closca la usa sa-i pazesc spatele  , sau eu merg deseori la intalniri moto fara el, intalniri unde categoric numarul barbatilor e mai mare decat al femeilor, sunt destul de putine motocicliste. In mod clar discutiile se rezuma la subiectul moto, iar daca vreunul o ia pe aratura, vorba lui Kali, il indepartez discret si altadata daca insista i-o intorc. Daca tot insista...well odata l-am scuipat pe unul apoi i-am zis ca-i dau si o casca peste ochi
Super tare ,katy! Asa le trebuie unor barbati |
|

| inger7 wrote: Un singur aspect trebuie lamurit  ,femeia este egala cu barbatul  .
Da si nu.In fata societatii, femeia si barbatul au drepturi egale.
In fata lui Dumnezeu femeia si brabatul pot fi egali in ceea ce priveste Iubirea divina, iertarea pacatelor, dar in ceea ce priveste responsabilitatile fiecaruia si relatiile de subordonare, Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie si fiecare cu particularitatile si indeplinirea sarcinilor lui. Daca "femeia nu este stapana pe trupul ei", ma gandesc cum poate fi ea egala cu barbatul...Si de n-o fi creat Dumnezeu intai femeia, de ce a facut femeia "din" barbat? Ma rog, la ora actuala nu mai imi bat capul cu diferentele dintre barbat si femeie, atata timp cat este pace si liniste in familie. Poate canta gaina mult si bine daca si gaina si cocosul sunt fericiti si sunt pe un drum bun.
Sa nu ma intelegi gresit.Nu pledez pt injosirea femeii, ci expun anumite invataminte pe care de ex.noi le primim. Cu unele din ele sunt de acord si le pot aplica, cu unele din ele nu sunt de acord dar imi dau seama ca ar fi sanatos daca le-as indeplini, iar cu unele nu sunt de acord si, deocamdata, nu le indeplinesc.
inger7 wrote:Femeia nu trebuie sa fie cu capul plecat tot timpul iar barbatul sa dicteze  .
In contextul in care noi suntem invatati ca femeia este "supusa" barbatului ei, nu gasesc ca asta este sinonim cu "capul plecat". Iar ca barbatul este "capul femeii" nu este echivalent cu notiunea de "dictatura".Dar astea sunt niste diferente pe marginea carora putem discuta noi separat (ca nu prea are legatura cu subectu').
inger7 wrote:Noi in familie ne cerem parerea unul altuia si analizam care este cea mai buna varianta.
Si noi facem la fel. Subordonarea femeii fata de barbat nu consta in dictatura, cum spuneam. E o teorie asa vasta si foooarte interpretabila pana si de pastorii care impartasesc acelasi cult.
Imi pare rau.Daca la noi in Ro ar exista cosniliere maritala cum e in afara, rata divorturilor ar scadea considerabil.Ca sa nu mai pun la socoteala consilierea maritala crestina, care, din punctul meu de vedere este mult mai profunda decat cealalta. |
|

| katy_lumika wrote: In schimb asta cu nu vorbi cu o persoana de sex opus mi se pare usor aberanta
Multe lucuri par din afara "aberante". Pot spune ca multe mi s-au parut mie a fi aberante candva, cand am imbratisat cultul asta. In timp, unele din ele nu le mai vad aberante, pt ca le "gandesc" si le "traiesc" altfel decat la varsta respectiva.
Un bun exemplu ar fi urmatorul: acum vreo 10 ani mi se parea aberant faptul ca femeia trebuie sa spele, sa clace si sa creasca plozi. Si numai Dumnezeu stie cat tanjesc dupa cresterea de plozi acasa, la "plafonare", cum gandeam pe atunci!
Sau cum in facultate, cu nemasurat orgoliu afirmam ca eu nu-mi voi alapta copilul niciodata ca mi se lasa sanii ! Si cat am plans cand l-am intarcat pe Matei! Si cat regret ca la cat lapte am avut, nu l-am putut alapta mai mult timp.
Ideile, conceptiile, se skimba cu varsta. Nu toate, ci poate tocmai cele care trebuie sa se skimbe.Unele in bine, altle in rau.
|
|

| Ar fi super sa mearga la consiliere.Ea este de acord sa-l ierte,dar el vrea "libertate" .Nu pot sa inteleg ,libertatea barbatilor M-a disperat deja cu telefoanele,ne cere sa mergem la ei sa-i impacam. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| inger7 wrote:Ar fi super sa mearga la consiliere.Ea este de acord sa-l ierte,dar el vrea "libertate"  .Nu pot sa inteleg ,libertatea barbatilor  M-a disperat deja cu telefoanele,ne cere sa mergem la ei sa-i impacam.
parerea mea este ca un barbat care vrea libertate nu merita sa fie iertat..sau in ce consta aceasta libertate? daca e doar sa mearga cu baietii la un meci, la o terasa sau la pescuit, atunci e ok..fiecare are nevoie de timpul lui singur..de "pasarelele" lui..asa apreciaza mai mult ceea ce au, nu se simt tinuti in lanturi si au ocazia sa li se faca dor de noi..la fel e si pt noi.. DAR, daca acea libertate consta in a avea voie sa caute prin alte curiti..atunci mai bine fara |
|

| Sfefania_Johansson wrote:parerea mea este ca un barbat care vrea libertate nu merita sa fie iertat..sau in ce consta aceasta libertate? daca e doar sa mearga cu baietii la un meci, la o terasa sau la pescuit, atunci e ok..fiecare are nevoie de timpul lui singur..de "pasarelele" lui..asa apreciaza mai mult ceea ce au, nu se simt tinuti in lanturi si au ocazia sa li se faca dor de noi..la fel e si pt noi.. DAR, daca acea libertate consta in a avea voie sa caute prin alte curiti..atunci mai bine fara Sotulache al meu,vrea sa joace jocuri pe calculator si sa iesim in natura,asta e libertatea lui,dar libertate de-a merge la altele nu inteleg. Acum sa suparat prietena asta pe mine,cica tin cu el de nu intervin sa-i impac .Nu stiu ce sa-i spun |
|

| Sfefania_Johansson wrote: parerea mea este ca un barbat care vrea libertate nu merita sa fie iertat..
Orice om trebuie si merita sa fie iertat.Problema se pune daca gasesti in orice situatie taria de a ierta orice si de a nu mai invoca niciodata de atunci inainte trecutul.
Sfefania_Johansson wrote:DAR, daca acea libertate consta in a avea voie sa caute prin alte curiti..atunci mai bine fara
Eu as zice ca asta nu mai e libertate, ci ...inselaciune.Inseli pe cel de langa tine si te inseli pe tine insuti. Daca nu ai savarsit-o cu fapta, hmmm...se poate remedia. Daca ai savarsit-o cu fapta, se poate remedia si atunci, dar vor ramane unele cicatrici care nu se vor estompa poate niciodata si care vor pecetlui casnicia respectiva pt.totdeauna. |
|
|