|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| ninetem wrote:Foarte frumoase! Hai Flavio, nu vrei sa vii cand vezi ce hainute frumoase ai? Vine,vine ca il simt tot mai jos!!!!! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce frumoase sunt ! Flavio, gata , poti veni , ca mami e pregatita ! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ador hainutele de bebelusi. Anca, iti vei umple casa de roz Anabella, sunt super salopetelele, am avut si noi stilul asta si ne-au fost foarte utile. |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| danab wrote: Anabella, sunt super salopetelele, am avut si noi stilul asta si ne-au fost foarte utile. Tocmai de asta am si ales asa,fiindca vine si frigul ne va prinde numai bine!!! |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/26/2006 Mesaje: 291
| Deci imi vine sa iau in brate monitorul . Superbe hainutele, sa le imbracati sanatosi! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mama lui Rik, sa le poarte Flavio sanatos! Cred ca ai emotii deja... Frumose hainute, parca il si vad pe Flavio cu talpitele mici dormind in ele... Nashtere usoara! |
|
| Am vazut ca intreba Bulinutza ce sa ia pentru bebelina, si nu stiu daca am postat in locul potrivit, dar se poate inspira din pozele de pe aici, si eu mai scriu ca le am acuma proaspete in minte pe toate.
La haine sunt utile body-urile, salopetele intregi, cele cu capse pe umar, costumasele cu bluza si pantalon. Bluzele sunt ok cele care au capse de sus pana jos, sau cel putin la gat, sa nu trebuiasca trase pe cap, la celelalte haine eu prefer fara multe detalii, broderii si accesorii, sa fie cat mai comode, moi si sa fie de bumbac. Gasesc inutile camasutele ce se petrec si se incheie cu panglici sau sireturi. La caciuli am observat ca stau mai bine cele ce se leaga sub barbie, la celelalte ii ies tot timpul urechile pe afara sau cade caciulita pe ochi, cand se agita bebe mai tare. Cat despre numarul hainutelor, sa fie cate 5-6 schimburi curate tot timpul. Poate regurgiteaza, poate e kk-cios si nu il poti tine ud sau murdar, cum zicea si Mela. La obiecte utile eu zic asa: babyphone da, nu neaparat foarte scump sau de cine stie ce firma, eu l-am luat din ziar, e Chicco, arata ca nou, cu cutie, accesorii etc si a fost chilipir si ma tine de 3 ani. Am cautat sa aiba si adaptor la curent si sa functioneze si cu baterii, sa aiba leduri luminoase pentru intensitatea zgomotului si sa aiba 2 canale in caz ca ai interferente prin bloc. Masa de infasat e super utila la noi, si pe Andi il imbracam acolo dimineata si acolo ii facem toaleta dupa fiecare baie. Nu pot sa-ti zic ce multumiri imi aduce spatele meu . Masa de infasat are de obicei si cadita sub ea, e utila la bebelus, pe urma poti lua o cadita ergonomica, cu forma, asa ii poti face baie si singura. Poti sa iei si numai o salteluta de infasat, pe care sa o pui pe o suprafata plana, pe o comoda sau chiar pe lateralele de la patut. La maruntisuri mai zic: forfecuta sau unghiera speciala pentru bebe, creme de fund, atentie, cele cosmetice, nu medicale, un cos de rufe murdare numai al lui, paturici vreo 3 de grosimi diferite, un sac de picioare pentru carut, sosetele din cele mici pentru dat pe sub hainute, servetele moi, uscate sau carpite de bumbac multe, sa ai mereu pentru sters bebe la gurita dupa ce papa, al meu da mereu pe dinafara, la colturile gurii. Mie in Matern mi-au cerut sapun lichid Protex, ei cu asta ii spalau, dar nu e o regula. Manusi subtirele vreo 2 perechi, sa nu se zgarie pe fata, mie mi-a zis o asistenta ca 10 zile sa nu-i tai unghiile, sa nu se infecteze daca il tai din greseala, cred. Biberoane, da, dar nu mai mult de 3 buc, cu tetine de schimb, latex/silicon, ca poate nu-i place orice. Astea nu sunt necesare daca alaptezi, pana la 6 luni, dar e bine sa le ai, zic si eu ca fetele. Pompa de san e utila, eu am manuala, no name, e si aia ok, isi face treaba. Daca mai imi aduc aminte, iti mai zic.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Anca,foarte utile informatiile tale felicitari |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Anca...miiiiiiiiiiiii de multumiri!!! Esti o dulcica, am sa-mi fac o listutza si am sa notez toate produsele de care mi-ati spus toate...
Ma bucur ca exista topicul asta!! Am sa va tot stresez de acum incolo...
Va pup pe toate!!!! |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Anca, multumim! Eu prefer caciulitele gen fes. Cele legate sub barbie se intorc pe fata, copilul ramane strans de gat cu siretul (am patit-o noaptea, la Tudor, asa ca de atunci, sunt fan declarat fesuri, desi in casa stau fara caciulita, chiar si dupa baie, ca sa "se caleasca"!) E adevarat, ca pot iesi urechile afara, dar am grija mereu sa le aranjez. In plus, mereu am hanorace care sa suplineasca, prin gluga, functia caciulitelor. Bluzele parte peste parte mi se par si mie ciudatele. Nu am inteles niciodata rostul lor! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Hihi, ce capitol frumos ! Imi amintesc cu asa mare drag perioada aia ! Si ca sa ... nu tac .... eu la maria am folosit numai fesuri pana la 3 luni si devenise o clapauga si jumatate , de avea nick ul Dumbo ! cand am aterizat in Romania primul lucru au fost caciulitele fes, sa ii potoleasca urechiusele buclucase, mai ales ca e fetita ! Si in cateva luni s-a linistit ! La cata foiala era pe capul ei non stop, nici vorba sa stea ea potolita cu fesul pe cap ! Eu votez clar caciulitele cu siret ! Cat despre bluzitele parte peste parte , nici noi nu avea prea multe, insa .... sunt utile bebelusilor care nu suporta neam sa le treci peste cap bluzita ! Vladutzu e unul dintre ei ! Zici ca e curentat la 220 cand simte ca incerc sa ii pun pe cap un body ! , ca am renuntat la alte hainutele care sa se imbrace asa .... toate au nasturi, capse , etc . Pana nu le experimenteze , nici ca le dai importanta ! |
|
| Fetelor, ma bucur ca gasiti utile info de aici, chiar mi-ar place sa vad mai activ subiectul, ca fiecare mai avem cate ceva de invatat si mamici cu experienta sunt o gramada aici pe forum. Oana, am zambit cand am citit parerea ta despre caciulite, si noi ii dam caciula de imblanzit urechile, ca de altfel eu nu agreez caciula in casa. Lenus, si mie mi-e teama sa nu se sugrume cu siretul de la caciulita, de aia il verific tot timpul sa stea caciula bine stransa pe cap, sa nu fie prea lejera ca atunci e periculos. Cat despre camasutele petrecute, eu ma refeream special la alea de tip vechi, ce se imbraca cu inchiderea la spate si am impresia ca ar ramane mereu cu spatele gol, plus ca se aduna camasa aiurea in spate.
As mai vrea sa amintesc unele lucruri de ajutor, de exemplu, la primul copil am folosit foarte mult scoica de masina pentru a-l tine cu noi in sufragerie, bucatarie etc, ca patut nu avea decat in dormitor. Asta nu a fost prea ok, ca se stie ca bb trebuie sa stea cu spatele pe o suprafata dreapta, si la scaunelele de masina 0+ spune ca din timp in timp trebuie facuta o pauza pentru a intinde copilul pe ceva plan. In fine, acum sa nu mai tin copilul in scoica, am un landou pentru nou nascut si un sezlong care are spatar reglabil, cu arcada cu jucarii, pentru cand va fi mai marisor si va vrea sa vada si el ce se petrece in jur. Dar de altfel, scoica de masina e super necesara si de nelipsit pentru drumurile cu masina, folosita corect si asigurata cu centura! La fel de util mi-a fost si tarcul, pe care de la 3 luni l-am pus in bucatarie, langa un geam mare si luminos pe care il am acolo, am pus o paturica groasa sub bebe, am agatat jucarii de tarc si l-am obisnuit sa stea acolo si sa ma insoteasca la treburile bucataresti fara a fi insa dependent de mine. Caruselul de patut a fost tare apreciat de Andi, la fel si jucariile muzicale, linistitoare. Ca tot ziceam de jucarii, pe al meu nu l-au incantat defel jucariile "pasive", gen cele de plus care nu fac nimic, niciun zgomot cat de mic macar. Am zeci de plusuri inutile, care stau si se umplu de praf, sunt doar de decor. De pe la 3 luni, sau chiar mai mic, l-am pus sub o jucarie de gen baby gym si jobul lui era sa dea cu picioarele in jucariile care cantau si luminau si asta a fost pentru mult timp activitatea preferata. Marsupiul/port bebe l-am folosit, dar putin, si nu de nevoie, decat de vreo 2 ori. In primul rand, desi era un marsupiu 0+, asa mititel nu am putut sa-l asez in el si sa stea cat de cat ok acolo, deci de la 2-3 luni in sus pot sa zic ca statea bine. Nu am avut stricta nevoie de el, puteam sa nu-l am si nu-i simteam lipsa, e mult mai util un carut usor, eu am intrat peste tot cu el. Pentru un apartament mai friguros, gasesc util un calorifer elecric care sa incalzeasca un pic atmosfera inainte de baita, e atat de rapid si de eficient, isi face treaba una-doua.
Iara avui logoree, se vede ca am cupil cuminte si minte odihnita :018:. |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Daaaaa, scaunul de masina e un must have. In afara nici nu te lasa sa scoti copilul din spital fara el. Curbura se poate ameliora cu niste pelincute sau prosopele asezate in scaunel. Noi l-am schizitionat in set cu caruciorul. Geanta bebelusului mi se pare iar, extrem de importanta. Am in ea vreo 3 schimburi de hainute (ca Ioana e vomitici, si cand mergem in vizite avem nevoie de hainute), o paturica, pampers, servetele umede, bavetele, luam cu noi sticlutele de ceai si laptic, laptele praf si apa fiarta si racita, etc. Tarcul e si el extrem de important. E spatiul perfect de joaca! Eu nu sunt adepta jucatului in patut. Acela e numai pentru somnic! Pentru joaca, exista tarcul, unde stiu ca bebe sta in siguranta. Tudor statea si cate doua ore in fundulet si invartea la jucarii muzicale. Noi mai avem un centru de joaca, un soi de premergator, dar fara rotile. Mi-a dat muuulte ore libere! |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Saluti! Am fost ieri la Timisoara si am cumparat caruciorul!!!! L-am luat de la Miniblu, din Mall la oferta(450 ron)! Din tot ce am vazut pana acum, raportul calitate-pret mi s-a parut cel mai ok.
Caruciorul este simplu, sport, fara alte accesorii si este pt categoria 0-36 luni. Are: - suspensii pe fata si pe spate - e foarte usor si usor de "condus" - are bare de aluminiu - roti de cauciuc - plapumita de picioare - husa de ploaie - se pliaza usor - 3 pozitii de reglare ale spatarului pana la pozitie aproape orizontala - aaaa...si culoare antijeg gri cu portocaliu
Asa arata:
Acum am o mare dilema, si am nevoie de ajutorul fetelor mai experimentate. :018:
Pt primele saptamani-luni, in care bebelina va dormi cu noi in camera, avem nevoie de...ceva... Am gasit pe net in Ungaria, un cosulet, care mi-a placut extrem de mult. Ma gandeam sa-l folosesc exact langa pat, sa o am pe bebelina aproape si de asemenea sa o pot lua cu mine peste tot in casa in timpul zilei sau in "deplasari"... (in loc de landou)
Asa arata:
Alternativa ar fi un pat leagan, mic pt 0-3 luni...
Locul in dormitor fiind foarte mic, datorita dressingului si al patului foarte mare...nu stiu de ce, dar nu-mi prea place ideea de patutz, as prefera totusi cosuletzul....
Voi cum ati proceda???????
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| super Bulinutzo este caruciorul! sa il foloseasca sanatoasa si voioasa puiuta voastra!
produsele Miniblu sunt o alegere foarte buna! eu gasisem unul identic cu al vostru dar pe rosu aprins si avea si scoica pentru masina si costa 700 ron. mi s-a parut foarte convenabil si mi-a facut cu ochiul multe luni de zile intr-o farmacie Sensiblu din oras. pe ala l-as fi luat cu siguranta daca nu primeam sistemul trio de la nasii Mariei.
cat priveste cosul...go for it! am avut si noi unul la Andrei si a fost foarte util. acum Maria sta in landou dar daca nu il aveam, tot in cos o puneam. eu nu as alege patutul. pentru ca daca o inveti leganata, nu mai scapi de asta! |
|
|