Ce ar trebui sa manance un copil cu varsta intre 4 si 7 ani?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mili
Scris: Thursday, May 21, 2009 8:48 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
macovei ana nicoleta wrote:
FETELOR ,SI ALEXUT AL MEU MANANCA CAT O VRABIUTA,DAR AM NOROC CA DACA I-AS DA IN FIECARE ZI OU,LAPTE ,BRANZICA ,SMANTANA...SEPARAT...AR FI OK ,E INALT DAR E SLAB TARE .NU MAI STIU CE SA-I FAC....SI EL CHIAR TREBUIE ALIMENTAT.ASA SUNT COPII DIN ZIUA DE AZI....TOATE MAMICILE CU CARE MA INTALNESC SPUN LA FEL .SPER CA INTR-O SA MANANCE CA FRATESU MAI MARE [13 ANI] CA ASTA IMI MANINCA SI URECHILE INTR-O ZI:018:

Si eu sunt cam in aceeasi situatie. Mark al meu nu mananca nimic la gradinita, in afara de paine goala. Deja nu mai stiu ce sa fac cu el. Cand ajungem acasa de la gradi infuleca, mananca cat un adult. Ma gandeam prima data ca poate nu-i buna mancarea la gradi, desi din auzite se zice ca e o gradinita buna la nivelul judetului Mures. Cica acum au si un site :) (sunt chiar simpatici in galeria foto strengarii :) ) http://educatie.inmures.ro/gradinita-manpel/despre-noi-gradinita-manpel.html.
In fine...am vorbit cu mai multe mamici din grupa, copiii lor cica mananca bine.
Dimineata nici lapte nu-i mai dau, sa se obisnuiasca cu mancarea. N-are cineva, ceva idee salvatoare?
nikmiki
Scris: Sunday, July 18, 2010 11:52 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
si baiatul meu de 5 ani mananca destul de greu,trebuie sa ma tin de capul lui ca altfel ar manca toata ziua dulciuri si ar bea sucuri, dar sa stii ca e bine dezvoltat,are falcute si burtica. la pranz nu mananca decat un fel de mancare,dimineata ma chinui sa-i dau lapte, mai ia o gustarica mai pe seara,de obicei un fruct iar seara,daca mananca ceva usor e binetopai ca nu prea vrea. nu am ce face ii fac capul calendar ca altfel.......
petronela_gav
Scris: Monday, July 19, 2010 7:13 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
credeam ca numai al meu e asa uff
noi trebuie sa prindem un desene animat sau sa punem un joc la calculator, stiu ca nu e corect dar altfel nu reusim sa ii dam de mancare. foarte rar sta la masa cu noi. l-am lasat si sa ii se faca foame, dar tot nu manaca singur, se plange ca il doare burta, dar nu manaca.
Roxie
Scris: Monday, July 19, 2010 1:48 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2007
La noi au fost mari probleme cu mancarea, mai ales la Denisa. Timp de doi jumate, de la un an, a refuzat orice carne, si un timp orice ciorba, supa. A reinceput cu ciorba, care e intotdeauna plina de legume (morcovi, cartofi, ceapa, ardei, plus smanatana cu ou), apoi de un an de zile asa mananca si snitel din piept de pui. Treptat i-am introdus si peste, preparat la fel ca snitelul, si acum la doua trei zile mananca si peste. Alterneaza cu snitelul de pui si cu spaghetele. A inceput sa manance si supa de pui sau vita, intai goala, apoi cu taitei. In fine pot spune ca mananca cat de cat normal, dimineata fie cereale, fie sandwhich cu almete, fie paine cu unt cu miere, sau paine cu unt de arahide si gem. Uneori si crenwursti. La pranz si felul unu (ciorba sau supa) si felul doi, si apoi fructe. Dupa somnul de pranz mai mananca fructe, iar seara iaurt cu fulgi de porumb, sau iar sandwhich cu ce nu au mancat dimineata, sau branza cu smantana. Daca au mancat mult peste zi, doar o cana cu lapte. Ou refuza, le strecor in checuri, sau clatite.
De curand am reinceput sa le dau spanac seara, pe care l-au refuzat de pe la un an si ceva. Acum ma inteleg cu ei, si stiu ca trebuie sa manance sa creasca mari ca copiii de scoala si sa fie sanatosi. Dupa masa de spanac, sar fiecare cat mai sus sa imi arate ce puternici sunt ei.
Spunea cineva de compromisuri, am constatat ca functioneaza mai bine decat pedepsele si amenintarile. De exemplu, uneori i se pune pata lui Mihnea, ca dupa felul 1 sa mancance ceva dulce: un fursec ceva. Si nu mai vrea sa se atinga de felul 2 pana nu mananca. Daca ma tin tare pe pozitii, nu obtin nimic, si nu va manca felul 2 ca e incapatanat. Daca ii dau o gura de fursec/ciocolata sau ce vrea el, dupa aceea se linisteste si mananca tot. Nu vrea nici unul garnitura de legume la felul 2, dar nu ma impacientez, ca legume mananca multe in ciorba, o fac foarte groasa si lingura e intotdeauna plina de legume. Nu am reusit insa sa ii fac sa manance legume crude, rosii, ardei, nici nu vor sa auda. Bine ca mananca macar fructe, nu ma plang.
Mananca la bucatarie, doar gustarea de dupa-masa si uneori cina o servesc in living, dar doar stand la masuta lor.
Ana
Scris: Monday, July 19, 2010 11:13 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Pofta mare copilasi!hearts
delfinasa
Scris: Thursday, August 12, 2010 7:28 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Un copil de 4-7 ani ar trebui sa manance de toate, cu grija la grasimi, condimente si restrictii la dulciuri si sucuri.
Karina mananca ce fac pentru noi adultii, cateodata face nazuri si trebuie sa-i pun altceva, dar in general gatesc mancaruri pe care stiu ca si ea le va mananca. Ii plac foarte mult pastele cu branza, mazarea, carnea de orice fel, in frunte cu pestele, cartofii prajiti bineinteles, tocanitele, oualele fierte si prajite cu branza, cremwursti, paine mananca si goala, si unsa cu phila, peanut butter, unt si se cam stramba la ciorbe, supe, dar le mananca si nu alege deloc zarzavaturile. Are si alimente pe care nu vrea nici sa le incerce, de ex. ardei gras proaspat. Nu am insistat cand era mica si acum pot sa cad in genunchi langa ea ca nu pune gura. Ar mai fi niste vegetale crude pe care nu le agreeaza nici in salata: ceapa, varza, usturoi, ridichii rosii, unele tipuri de salata verde, dar cred ca astea intra in categoria refuzului la majoritatea copiilor cu varstele astea.
danab
Scris: Friday, August 13, 2010 7:43 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Delfinasa, nici a mea nu mananca ardei gras deloc, in schimb manaca varza proaspata si salata, ca ma distreaza la mesele festive ca ea manaca ornamentul de salata intai (ii spune oricum varza).La gradi le da salata de rosii, castraveti, gogosari murati, varza, in CASEROLA (da!) si le mananca, pentru ca imi spune ca sunt bune. In rest, mananca aproape orice, chiar si varza la cuptor cu carnita, ca asa am ramas singura din familie care nu mananca felul asta ras
Sa nu uit: Miruna mananca de 3 ori mai mult decat nepotica de 2,9 ani si are aceleasi kilograme ca ea (15) ras
Cris-DL
Scris: Friday, August 13, 2010 9:00 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
danab wrote:
Sa nu uit: Miruna mananca de 3 ori mai mult decat nepotica de 2,9 ani si are aceleasi kilograme ca ea (15) ras

hohot hohot ...si mai putin decat Luca al meu (16) :018: ...insaaaa, e d`soara; asa trebuiesc sa fie Miss-urilepupici

Nici Deea nu mananca orice (ca Luca)... e sclifosita tare (ca ma-sa)! Mananca orice fel de ciorbita, n-o alege; insa la felul 2 e jale. Nu mananca decat cateva feluri 2... nu vrea varza, dar nici cartofi prajiti, dacat extrem de rar (poate o data/luna)scratch ...surprinzator, nu?! Prefera piureul cu ciocanele sau snitzele, mancarica de cartofi sau rosii, spaghete/melcisori cu carne si pilaful. Atat!
Legume... in mancare, da; crude, decat rosiile, usturoiul si ceapa.
Nu mananca niciun fel de salata; nici de vindete, nici de boeuf... nimic murat. fool
Si eu gatesc mancaruri special pt. ea; pe care stiu ca le mananca ea, ca sa evit scandalurile... Luca, se conformeaza! (bine ca nu-i am pe amandoi mofturosi!).
petronela_gav
Scris: Friday, August 13, 2010 9:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
Darius a inceput sa manance mai bine, insa nu manaca varza, mazare, spanac, iar fructe doar banana, mar si struguri nu pune gura pe caise, piersici, capsuni. Snitelul e preferatul lui si ala daca il baga cineva in gura.
eu incerc sa il stimulez " daca papi singur mai punem un desene animat, facem si clatite". Intr-o zi l-am lasat sa pape singur snitel cu toate ca "nu ii era foame". cand am revenit in bucatarie indesa bucatele in gura si imi spune "ce snitel rau mai faci si tu"banghead
nikmiki
Scris: Saturday, August 14, 2010 12:20 PM
Nivel

Inregistrat: 7/18/2010
petronela gavhohot hohot hohot hohot
ce simpatic e puiul tau. nu-i place deloc dar mananca,tot e bine.
Am descoperit un truc sa manance si puiul meu mai bine. Este inebunit dupa orice fel de branza si cascaval. II rad branzica si-i pun intr-o farfurie ca sa vada,ca altfel nu ma crede si adaug branzica rasa in orice fel de mancare si papa tot yes yes yes . Cand se scoala de la masa duce farfuria in chiuveta si striga cat il tine gura "soy un campeon"firstprize pt ca a mancat tot. Trebuie sa-l aprob si apoi ca premiu mananca un iaurt.yes yes yes yes Iar dimineata a inceput sa bea f bine lapticul cu cacao pt ca stie ca dinozaurii au dintii asa mari si ascutiti si puternici pt ca beau lapticsic . Dupa ce bea tot vine cu gura cascata la mine sa-i admir dintii puternici ca a dinozaurilorhohot
Seara ma mai chinui cu el,dar acum nu-mi mai fac probleme pt ca manaca bine peste zi .
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, January 11, 2011 10:22 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Nu credeam ca o sa mai spun vreodata, Leea mananca bine, chiar foarte bine de cam 2 luni incoace. E drept ca are si activitate fizica intensa.
Cantitativ nu mananca foarte mult, dar per total sunt multumita. Ptiu-ptiu sa nu deochi!

De ex. meniul de azi:
- dimineata (invariabil) lapte cu cereale (in fiecare dimineata alte cerealele, in schimb)
- gustare la gradi un sandvich cu branza apetito, sunca martinel si felioare de castravete
- pranz: ciorba de vacuta cu o felie de paine integrala si o clementina
- gustare la 16.00: un iaurt natur de 150 g cu 3 biscuiti obisnuiti
- seara: sucul de la o portocala si un cartof copt cu unt.

In saptamanile cand are gradi dupa amiaza schimbam ordinea meselor, adica ciorba sau alt fel de mancare pricipal ia locul gustarii.
Printre mancarurile preferate sunt: orice fel de leguma gratin (cartofi, brocoli, conopida, dovlecei), sarmalutele in foi de varza, piure de cartofi cu carnita, salaturi de pui, de cruditati si favorita de varza. Singurele muraturi sunt conopida si gogosarii in otet.
Nu hotarat cepei, usturoiului!closedtopic Nici ficateii nu-i adorauff
Dulciuri nu mai primeste cu atata lejeritate nici de la bunici macar.
Cum am spus per total e bine!thumright Nici nu vreau sa-mi aduc aminte pranzurile ei de pana acum cateva luni, cate lacrimi si sughituri si din partea ei si a mea.
ingerash
Scris: Tuesday, January 11, 2011 11:01 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Lacra,ce bine ca a inceput sa manance.Activitatea fizica creste apetitul!pupici

Eu am doi mancaciosi si jumatate,toata ziua:ce mancam???Chiar daca au mancat cu 1-2 ore in urmauffProbabil au vreun salt de crestere.
mihaela_29
Scris: Monday, July 18, 2011 2:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna, am vazut ca niciuna dintre voi nu a zis nimic despre vitamine.
Baietelul meu are 7 ani si cam de un an ii dau Kids' Multibite de la GNC. Eram nemultumita ca nu prea manca fructe si legume si am inceput sa-i dau Multibite. E special pentru copii si contine foarte multe vitamine. Cand am inceput sa i-l dau il luam din strainatate,dar acum s-a deschis un magazin GNC si in Bucuresti si e mai comod.
Pana acum Andrei s-a dezvoltat foarte bine si eu una sunt foarte multumita.
Voi l-ati incercat?
koko2008
Scris: Monday, July 18, 2011 2:53 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2009
De ce sa indopam copiii cu vitamine. Eu nu i dau(i am dat o singura data dupa o serie de analize) .Si papa foarte bine.Dulciuri foarte rar .Suc nu i dau deloc ras
kali
Scris: Monday, July 18, 2011 4:38 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Da, sigur... asta-i reclama pe fata.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.