Ce ar trebui sa manance un copil cu varsta intre 4 si 7 ani?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 7:46 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Care ar fi meniul zilnic pentru un copil cu varsta intre 4 si 7 ani?
Alina
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:28 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Meniul sa fie bogat in proteine, calciu, fier; sa nu liseasca nici glucidele sau lipidele.
De exemplu meniul Catincai arata cam asa:
dimineata - un ou + 2 cremvursti + un castronel delapte cu cereale / paine cu icre / cu Almette / branza de vaci
pranz - ciorba sau felul doi ( ficat / peste / gartar / smitel) (rareori manaca ambele feluri)
seara - paste / cremvursti / paine cu icre / lapte cu cereale

Peste zi orice fruct gaseste in casa.
Ce nu am mancat pana acum: salata de vinete, salata de boef.
mihaela75
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
e foarte greu sa tii un meniu zilnic la copii mai ales vara cand nu prea au chef de mancare.Degeaba ii pun eu pe masa toate bunatatile daca ea prefera un mar.Eu n-am insistat niciodata pe mancare.Au fost zile cand i-am spus "Cand ti-o fi foame o sa manaci".Tin minte odata mi-a mancat toata ziua zarzare...parca intrase zarzaritul in ea.Atata am avut grija sa nu depaseasca limita cu dulciurile si inghetata in rest ...sanatoasa sa fiedance
Cristy
Scris: Sunday, January 14, 2007 10:16 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Alina wrote:
Meniul sa fie bogat in proteine, calciu, fier; sa nu liseasca nici glucidele sau lipidele.
De exemplu meniul Catincai arata cam asa:
dimineata - un ou + 2 cremvursti + un castronel delapte cu cereale / paine cu icre / cu Almette / branza de vaci
pranz - ciorba sau felul doi ( ficat / peste / gartar / smitel) (rareori manaca ambele feluri)
seara - paste / cremvursti / paine cu icre / lapte cu cereale

Peste zi orice fruct gaseste in casa.
Ce nu am mancat pana acum: salata de vinete, salata de boef.

As mai fi adaugat la masa de seara ton sau sardine, peste nord- occeanic de orice fel ( acest peste contine vitamine - Omega 3 si 6 care interesc oasele, muschii, memoria si starea de spirit.... ) daca mai tineti minte cand eram mici ne dadeau parintii ulei de peste care era ingrozitor...uff acel ulei de peste era foarte bogat in Omega 3 si 6.
Bineinteles cat mai multe legume crude...salate... morcovi cruzi, ridichi, castraveti, ardei gras,
Eu una nu recomand cremvusti... nu uitati ca crenvustii sunt facuti din toate resturile de carne de prin fabrica... brrrr... nici nu vreau sa-mi imaginez... l-as inlocui cu pastrama (ceva nesarat)
Ficatul nu este prea sanatos... snitelul este plin de ulei... peste, pui si carne de vita este OK, fiecare avand vitaminele lor...

PS: eu nu hranesc copii mei cu maionaza, cel putin nu aceea cumparata... are f multe grasimi si conservanti... nu-i bun la ficat si mai si ingrasa... thumright

marivic
Scris: Tuesday, December 16, 2008 4:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
eu nu stiu ce sa ma mai fac cu victorasul meu.nu mananca decat supa(ciorba)dupa pofte,rar,..piure de cartofi cu unt,ou si lapte,in rest numai lapte de 2 ori pe zi,iaurt,fructe cu biscuiti(mixate),.....nu vrea sa manance mar ,banana ,sa muste si el din fruct;nu ca nu poate,nu vrea.in rest,mai mananca sendviciuri cu pate de ficat,crenvusti,salam ,croassant la gradinita,...nu mancaruri cu sos,nu ,carne .nu stiu ce sa-i mai fac,nu stiu cum sa-l mai iau?voi am vazut ca nu v-ati confruntat cu asemenea dezastre;nici eu cu ceilalti,el e mai special,fapt care ma da peste cap.nervi
ingerash
Scris: Tuesday, December 16, 2008 5:15 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
sant bune si ciorbele,supele.Ionut le adoralove
Adora pui la gratar sau la cuptor,puire de cartofi,ardeii,rosiile,castravetii,branza topita,cascavalul,strugurii,bananele si rar mananca mere.
marivic
Scris: Tuesday, December 16, 2008 7:54 PM
Nivel

da, inger,mananca si el dar nu-mi cere.trebuie sa-l indop ca pe un pui de gaina.daca mananca azi cateva linguri de mancare de conopida,apoi nu mai mananca 1 luna.mai mananca mamaliguta cu unt si ou ,br.topita,ca de telemea sau de vaci nici nu vrea sa o vada.si asta nu ca nu-i dau sau nu-i fac,pur si simplu asa a fost de mic:mofturos,sclifosit si tare pretentios.mi-a scos peri albinervi
ingerash
Scris: Tuesday, December 16, 2008 7:59 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
marivic wrote:
da, inger,mananca si el dar nu-mi cere.trebuie sa-l indop ca pe un pui de gaina.daca mananca azi cateva linguri de mancare de conopida,apoi nu mai mananca 1 luna.mai mananca mamaliguta cu unt si ou ,br.topita,ca de telemea sau de vaci nici nu vrea sa o vada.si asta nu ca nu-i dau sau nu-i fac,pur si simplu asa a fost de mic:mofturos,sclifosit si tare pretentios.mi-a scos peri albinervi

La mine este invers daca imi cere trebuie sa-i dau astfel cotrobaie,face ravagii si daca da de dulciuri salutare mancarehainoroc
Of,cred ca ti-e tare greu,am o sclifosita si eu,pe Madalina:018: dar nu o fortez,o las pe ea sa manance cat ii trebuie.Iti doresc multa rabdare si sa aibe pofta de papa!angel pupici pupici pupici
marivic
Scris: Tuesday, December 16, 2008 9:01 PM
Nivel

copilul asta al meu mi-a mancat mie creierii;am zis ca daca il aveam pe el primul nu mai faceam altul,...ras caci nu imi mai trebuia.cu ceilalti nu am avut nici o problema cu mancarea,ehh,cu el am dat de greu.dar asta e,s-o face el mare intr-o zi si poate o sa zic:,,oare asa o fi fost el?,,ras computerlove computerlove computerlove
mi-a zis o asistenta sa il las sa ceara el de mancare,dar ,...cred ca moare de inanitie daca il las pe el.l-am lasat;s-a dus singur si si-a luat painea si manca paine goala ,numai mancare nu.mai am o speranta la gradinita cu program prelungit,poate acolo se va indemna cu copiii si va manca.doamne-ajuta.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, December 18, 2008 8:57 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
cred ca ar trebui sa-i faci un program de masa strict, fara gustari, fara amenintari ci compromisuri. cu calm si rabdare veti reusi sa treceti peste situatie, trebuie doar sa fii ferma si sa nu-i oferi alimente preparate industrial (pate, salam ....), poti face tu pate de ficat in casa. ciorbele de zarzavat sunt f. bune si mixurile de fructe, dar neadaptate varstei. poti sa-i faci bastonase de furcte, divers colorate (in functie de sezon).
t-mihaela
Scris: Thursday, December 18, 2008 10:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
marivic wrote:
copilul asta al meu mi-a mancat mie creierii

hohot hohot Nu ca ma bucur dar ma simt bine ca nu sunt singura cu creierii mancati.
marivic
Scris: Thursday, December 18, 2008 10:47 PM
Nivel

t-mihaela,pupici pupici pupici asta e,...sunt copiii nostri,....si eu ,,ma bucur,, ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva.
mariuta,are un program de masa strict,dar este mofturos.si daca nu vrea sa muste din fruct tu cum crezi ca l-as putea ,,mitui,,sa guste.?a mancat intr-un timp banana asa normal iar apoi a refuzat sa o mai manance asa si a trebuit sa i-o mixez din nou,asta numai ca sa stiu ca-si primeste portia de fructe,de vitamine.oare cry chiar nu stiu cum sa-l mai iau si cum sa-l fac sa manance altfel,normal.?!?
macovei ana nicoleta
Scris: Friday, December 26, 2008 4:11 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/23/2008
FETELOR ,SI ALEXUT AL MEU MANANCA CAT O VRABIUTA,DAR AM NOROC CA DACA I-AS DA IN FIECARE ZI OU,LAPTE ,BRANZICA ,SMANTANA...SEPARAT...AR FI OK ,E INALT DAR E SLAB TARE .NU MAI STIU CE SA-I FAC....SI EL CHIAR TREBUIE ALIMENTAT.ASA SUNT COPII DIN ZIUA DE AZI....TOATE MAMICILE CU CARE MA INTALNESC SPUN LA FEL .SPER CA INTR-O SA MANANCE CA FRATESU MAI MARE [13 ANI] CA ASTA IMI MANINCA SI URECHILE INTR-O ZI:018:
bereea
Scris: Sunday, January 4, 2009 4:47 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Domnisoara mea mananca urmatoarele:

-dimineata: out cu mozzarella sau lapte cu cereale, lapte cu biscuiti, clatite umplute cu sunca si branza

-pranz:minestra , pasta sau risotto felul intai, carne cu verdura sau peste felul doi, un fruct la alegere

-cina:la cina mannaca ce nu a mancat la pranz.Daca la pranz a mancat pasta, la cina vrea ciorba, etc.

In fiecare dimineata bea cate un pahar cu suc de portocale facut in casa, cand vine de la gradinita trebuie sa pape un mar ca merenda.Cateodata vrea ceva dulce.
Am exclus prajelile, maioneza, snacksurile , imbuibarile cu dulciuri.Inainte de masa nu are voie dulciuri.

sarutza
Scris: Sunday, January 4, 2009 5:09 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Fetita noastra mananca dimineata ceva carnita (salam sau jambon de curcan, ori piept de pui la gratar sau snitel) impreuna cu branza telemea, rosii, castravete, ou la doua zile (omleta, fiert moale sau ochi)si o cana cu lapte. Dupa cca.2 ore bea 2 actimel-uri si mai tarziu obligatoriu fructe (banana, mar, kiwi, minole) dupa preferinte... La pranz ciorbica cu carne (de pui, vita, peste sau curcan), pe la ora 18 un iaurt natural iar seara un piure cu carnita sau paste cu branza, mamaliguta cu branza, carne de peste la gratar sau cuptor (oricum incerc sa-i dau ceva mai consistent dar si mai usor de digerat). Sa nu uit ce era mai important! mananca..nu face mofturi dar sa ii bage cineva in gura mancarea si cat mai maruntita daca se poate
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.