|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| kali wrote:Da, sigur... asta-i reclama pe fata.
Normal |
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Noi avem 3 mese principale plus gustari.Incercam sa stam toti 3 la masa. Eve papa ce i dau si nu face mofturi. Oare trebuie sa pape ciorbita in fiecare zi? |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| koko2008 wrote:Oare trebuie sa pape ciorbita in fiecare zi?
Dupa parerea mea, nu. Si asa ciorba nu e foarte consistenta si prefer altceva in loc sa-i umplu stomacul cu apa chioara. Sunt zile cu ciorba si zile fara ea... depinde cum le gandesc meniul si ce mananca la celelalte mese. |
| Sti cum sunt bunicii..recomanda ciorba .Eu nu am chef sa fac ciorba mereu .Acum papam multe preparate la cuptor. |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| 3 mese si gustari intre ele, ca si noi. Incerc sa fac ciorba/supa in fiecare saptamana, dar nu ii dau in fiecare zi. O mai intreb si pe ea ce ar vrea sa manance din ce avem pregatit sau ce sa facem. Eu fac ciorbele consistente de cand era bebe; pun legume multe, carnita, le mai dreg cu ou, smantana si la servire adaugam painea bucatele in ea si asa mananca un castron maricel, cam cat mancam si noi . Fara figuri si lalaieli -singura mancare pe care-o mananca foarte bine, de-aia si fac des. Dupa, sigur nu mai are loc de felul 2, pe care-l mananca seara (ca si noi ). Ma bucur ca nu aduna verdeata pe margine, cum faceam noi, parintii, cand eram mici . Gustarile sunt fructe de regula, rondele de morcov, iaurt, cativa biscuiti, o felie de chec, depinde ce avem prin casa, dar are si zile cand se joaca mai mult si face efort si cere mancare, dar ii dau putin, ca sa manance si la masa urmatoare. |
| koko2008 wrote: Sti cum sunt bunicii..recomanda ciorba .Eu nu am chef sa fac ciorba mereu .Acum papam multe preparate la cuptor.
Si noi. Si foarte-foarte diversificat. Ce sa spun... cei mari prefera ciorba radauteana celei de legume/pui sau altele. Iar asta e destul de grea asa ca incerc sa evit. Cu paine in ciorba nu sunt de acord - desi se practica la gradi -. Consider ca 1 felie/zi dimineata ori seara ( accidental 2... cand mai prind prin vizite ) e mai mult decat suficient. Nu mi se pare atat de sanatoasa, desi noi papam paine bio. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| painea ne-a facut zile fripte, de-a dreptul. noi o facem in casa la masina si mai mereu avem paine calda, iar cu unt o servea la orice ora, ca doar fata poftea la paine cu unt, iat bunicii executa cererile nepotilor si uite asa mancare sanatoasa pas, iar pauza de o luna de la antrenamente se cunoate. rezultatul un burtoi imens , nu chiar, dar a fost amuzant sa o aud din gura antrenoarei "Leea ai pus burta, poftim la abdomene!"
Eu sunt borsareasa si mi se pare ciudat sa nu mancam la pranz ciorba, dar cum baietii nu prea se satura cu ciorba si ar trebui si felul II atunci il servim rar, din pricina controlului strict al greutatii lui Andrei, cam sarise calul o vreme, iar Leei i-ar fi trebuit musai si supliment caloric dupa antrenamente, cum uneori antrenamentele se prelungeau pana la ora 20.00 am spus pas ciorbelor si ei, doar in we primeste.
combinatiile de legume sote, legume la cuptor cu peste si carnita de pui sunt la mare cautare, la fel si branza cu smantana.
a ... din meniu am scos complet carnea cumparata din comert. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Lilly of the valley wrote:
a ... din meniu am scos complet carnea cumparata din comert.
Buna idee. Dar cu ce ati inlocuit-o? |
| monica irimia wrote:Buna idee. Dar cu ce ati inlocuit-o?
Cu pasari crescute de ei, cred. |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Fetelor, nu stiu cum va impacati voi cu bucatareala dar eu una m-am saturat de cratita pana in gat.La mine se mananca de doua ori pe zi ( mic dejun si o masa pe la 5) si cine nu e la masa atunci ,salut, nu ma mai prinde prin bucatarie.In rest e autoservire cu fructe ia care ce apuca din frigi. .In weekend am dezlegare la cratita , mancam pe afara pe unde ne prinde foamea .Acum mi-am luat frigider smeker,se oua ca gaina ca daca deskizi usa la momentul facerii te trezesti cu oul in cap adica cu cubuletul de gheata. Dar ca naiba ca mancare nu face singur tot eu tre sa bag cate o oala .Catastrofa e cand incepe scoala si incepe teroarea paketelor de pranz Deci ce mananca copilul meu intre 4 si 7 ani?Ce apuca si el:018: |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| kali wrote:
Cu pasari crescute de ei, cred.
In parte, ca ne-ar trebui o adevarata crescatorie. Mai cumparam de prin satul vecin. |
| Si noi papam carnita de curte...mai am de lucru cu tati ,care mai cumpara mezeluri o data pe luna.Noroc ca Eve nu e mare amatoare de salam si cremwusti si nici eu. Legume din gradina ,fructe de sezon...in mare mancam sanatos.Painea deocamdata o cumparam. Dimi: lapte cu cereale sau ou fiert cu legume sau omleta pranz ciorbita(n o papa cu paine) sau ceva la cuptor. seara:cereale, lapte, branzica...
Intre mese fructe legume crude,cate o dulciura Plus ca bea apa cel putin 1L pe zi. Fara sucuri din comert, cioco foarte rar. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/23/2011 Mesaje: 101
| Al meu Mayuc doreste rabdari prajite si pilulele astronautilor dar la parinti crestem curcani, poate ii vine copilului pofta de mancare la loc In rest incercam cam tot ce ati enumerat voi pe aici...
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| "Mami, ciorba ta nu e buna, mai buna e cea de la gradinita " - concluzia: Miru mananca rar ciorba acasa, asa ca inlocuim cu mancarici, legume cu carnita, fripturici, branza cu smanatana, paste cu sos de rosii (preferate de ea). Fructele nu lipsesc niciodata, plus iaurturile, cerealele. Painea nu este in menu, rar mananca o felie/zi, si aia doar cu salata de vinete, unt, branza topita (foarte rar). Desertul ei preferat - clatite fara umplutura sau cu ciocolata, turtite, gogosi - destul de rar, ca mi-e greu mie sa le fac. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Rares(5 ani) Mananca asa:
Dimineata: -cereale/biscuitei cu lapte + un iaurt/doua fructe la alegere
La pranz: -Ceva solid(carnita de pui cu pure de exemplu)+putina salata+un fruct/un iaurt
Seara: -O ciorbita/supica de legume + o cana cu lapte.
Intre mese mai mananca ceva, branzica de casa... fructe, iaurt, etc.
Nu-l fortez sa manance legume sau fructe,lui ii plac foarte mult, si ma bucur! Lactatele... nu mai spun. Felul lui preferat!
Pofta buna,pitici, orice mancati! |
|
|