Chestionar intrebare: Pt ce anestezie ati optat in cazul nasterii prin c
Alegere Voturi Statistici
anestezie generala 14 48%
rahianestezie 10 34%
epidurala 5 17%

Ce anestezie ati ales in cazul cezarienei?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulinutza
Scris: Monday, December 28, 2009 6:48 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Fiindca maine implinim 35 de saptamani si pt noi se apropie "marea intalnire" am inceput sa pun la punct ultimele detalii. Evident am vizionat toate filmuletzele despre cezariana, dar inca nu sunt lamurita cu anestezia...uff

Eu as vrea sa fiu constienta in timpul operatiei, asa ca as opta pt una dintre cele 2 anestezii locale, in detrimentul celei generale. Eram curioasa: voi ce anestezie ati cerut/ sau vi s-a recomandat?
raly
Scris: Monday, December 28, 2009 6:54 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mie mi s-a facut anestezie generala si tare bine imi pare ca nu stiu daca as fi fost in stare sa stau si sa privesc cum taie astia din mine,si asa numa cand am vazut ca se pregateste bisturiul deja ma luase cu calduri.sic
oanamaria
Scris: Monday, December 28, 2009 8:53 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Eu pana in ultima clipa am vrut general pt.ca nu credeam sa fiu in stare sa aud ce se vorbeste in timpul operatiei,dar cand am ajuns in sala de operatii dna doctor anestezist si dna dr.ginecolog mi-au spus ca ar fi ideal sa fac rahie sa fiu constienta sa-mi pot vedea puiul si am acceptat.
Nu am simtit nimic si am auzit toate bancurile doctorilor .Cand l-au scos pe Stefan cam in 10minute de la inceperea operatiei si mi l-au arata parca pluteam si totul a fost minunat.
Cele care au facut generala si erau cu mine in salon se trezeau greu cu dureri de cap ,unele tuseau ca iti baga un tub pe gat si iti dai seama sa tusesti cand esti operata plans sunt mai multe inconveniente pe care nu le stiam pana nu am vorbit cu anestezista.
Sper sa iei cea mai buna decizie si sa-ti fie bine!computerlove
bulibuli
Scris: Monday, December 28, 2009 10:40 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Si eu as face rahi!
Alina mai e asa de putin, abia astept sa-ti vad minunea mica love
kali
Scris: Monday, December 28, 2009 11:12 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Alexia: rahi
Eric: totala.

Anestezia totala e aiurea rau, nu as recomanda nimanui... iti revii mai greu, tusesti ca naiba de la intubare de ai impresia ca-ti pierzi firele... stari psihice mai nasoale... cel putin asa a fost la mine.
Ely
Scris: Monday, December 28, 2009 11:32 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Bulinuta si eu as alege rahianestezie.Eu cred ca esti o curajoasa si ca vrei sa auzi cand vine pe lume mititica,nu suport ideea sa nu fiu constienta,numai daca nu am de ales .Eu care am trecut printr-o nastere naturala destul de grea cred ca aceasta rahianestezie ar fi floare la urecehe.pupici
Cris-DL
Scris: Monday, December 28, 2009 11:33 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Deea, Luca si op. de granulom de fir - anestezii generale (la recomandarea dr.). Cum nu pot face diferenta intre locala si generala, nici nu pot recomanda vreuna din ele...
Intr-adevar, la anestezia generala, m-am simtit ametita, insa mi-am revenit pana seara; m-a deranjat rau gatul, iar la Deea am si vomat muuuult -asta pt. ca mancasem seara, inainte de operatie :018:
La Luca si granulom de fir am facut foamea si nu am mai avut ce da la boboci.

ninetem
Scris: Monday, December 28, 2009 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 10/19/2007
Eu am vrut la Teodor sa fie rahi dar mi s-a spus clar ca nu avem anestezist decat pentru generala si ca de vreo 2 ani doar asa se facea. La Matei si la granulomul de fir nu am mai cerut ca stiam deja ce mi se da hohot hohot . Dar imi amintesc de la operatia de apendicita ca mi-a fost mult mai bine cu rahie. La cezariana m-a suparat gatul vreo luna ( la ambele) si tare greu a mai fost. In rest mi-am revenit bine, si nu am avut alte probleme.
cathy
Scris: Monday, December 28, 2009 1:40 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
eu am facut rahianestezie si am fost foarte multumita cand mi-am auzit ingerasul plangand pt prima oara. a fost un moment foarte emotionant pe care nu-l voi uita niciodata. Nici la rahianestezie nu trebuie sa mananci cu o seara inainte. Si inca un amanunt ffff important. Orice ar fi nu trebuie sa misti capul pana te dezmortesti de tot. Altfel poti avea dureri groaznice de cap. Eu m-am felicitat ca nu am miscat capul aproape deloc, am stat in timpul operatiei cu capul spre stanga pt ca stiam ca de acolo vine asistenta sa mi-l arate bb si asa am reusit sa il si pup ras.
Chiar daca in timpul operatiei poti auzi tot, nu vezi in nici un caz cum te taie pt ca ai un cearsaf sau ceva in fata. Cel mult simti cum il scoate dar fara nici o durere.
Eu iti doresc sa iei cea mai buna decizie pt tine si ca totul sa fie bine.
bulinutza
Scris: Monday, December 28, 2009 5:01 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Multumesc fetelor, vad ca nimeni nu a optat pt epidurala...trebuie sa-l intreb pe dr meu diferenta dintre rahi si epidurala...uff

Inca o intrebare: (sa nu radeti:018: ) cele care ati facut rahi ati fost legate cu mainile de masa? Eu am o fobie legata de chestia asta...nu suport sa ma aflu in imposibilitatea de a ma misca si mi-e frica ca fac un atac de panica daca ma leaga cineva....uff uff uff uff
yaya
Scris: Monday, December 28, 2009 5:27 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2009
eu am facut totala .am tusit vreo 3 zile de am zis ca mor .dureri mari nu am avut .imi pare rau ca nu mau lasat treaza au zis ca e mai bine asa.din cauza emotiilor m ia crescut tensiunea si plangeam de nu puteam sa ma opresc.am poze de la nastere dar nu e acelasi lucru asta e.....
AdrianaC
Scris: Monday, December 28, 2009 8:04 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
La prima cezariana am facut anestezie totala, dar nu a fost deloc OK. Am tusit mult dupa aceea si ma durea rau operatia la fiecare tusit, plus ca m-am pus pe picioare mult mai greu.

La a 2-a operatie am optat pentru rahianestezie si a fost mult mai bine. Totusi, aceasta anestezie se recomanda daca ai un medic anestezist bun si daca nu ai tensiunea mica, intrucat de la aceasta anestezie tensiunea scade destul de mult (eu aveam de obicei cam 10 / 5 si in operatie am reusit sa ajung la 6 / 3).
De asemenea, am ramas si acum cu o sensibilitate in zona spatelui, exact unde am avut bagat acul, incat si daca ma ating cu un deget ma doare de imi vine sa urlu, dar numai intr-un punct, si atata timp cat nu ma ating acolo e totul OK ras.

Recomand al 2-lea tip de anestezie, esti treaza, iti dai seama de tot ceea ce se intampla, simti cand il scoate pe bebe (desi nu te doare nimic), ii auzi primul tipat, il poti imbratisa imediat.... si iti revii mult mai repede.
alexandrabogdan
Scris: Sunday, February 14, 2010 12:17 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
eu am nascut tot prin cezariana, dar cu epidurala.la mine a fost mai nasol ca avand probleme cu coloana, nu a prins f bine anestezia,si a cam durut.in rest...la fel ca si la altele....a fost nasol a 2-a zi.spre deosebire de rahianestezie, la epidurala poti misca linistita capul, ca nu se lasa cu dureri.cine are coloana sanatoasa, nu simte nici un fel de durere, se simte doar ca lucreaza.pe mine m-a durut cand a scos copilul si placenta,dar repet din cauza ca am alte probleme.cat despre legatul de masa.....la orice operatie te leaga.
vanina
Scris: Sunday, February 14, 2010 12:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Eu am nascut cu anestezie generala, dar pentru ca sunt alergica la anestezicele locale si pot intra in soc anafilactic, iar dr. mea asa mi-a recomandat. In afara de cateva amintiri aiurea din timpul operatiei, in care eram putin constienta si simteam taieturi, cum l-au scos, dar rapid, si cand m-au trezit din anestezie si mi-au scos tuburile parca am ramas fara viata(de fapt eram fara aer) si auzeam asistentele cum imi ziceau "Hai Alina respira" si am respirat dar imi era foarte greu. M-au dus in salon si mi-au pus oxigen la nas pana mi-a revenit respiratia. Ameteam foarte tare si vorbeam cu mama mea care a ajuns la fix cand am iesit eu ras, tare bine a fost cand am vazut-o m-am simtit in sigurantasic si mi-au adus si bebele sa-l vad si l-am pupat cu degetelesic sic sic nu pot sa-i uit fatzuca aia plina de mirare coeur . Mama mea imi zicea ca nu are rost sa vorbeasca cu mine pt ca dr i-a zis ca am sa uit ce vorbesc cu eahohot dar s-a inselat, tin minte prea multe lucruri(mi-as dori sa uit cateva pale ). Nu cred ca as mai avea curaj sa mai fac vreo anestezie generala sincer... m-a marcat un pic, dar eu cu singuranta sunt un caz special pentru ca intotdeauna am fost un pacient problema hohot alcool Cu toate astea eu mi-am revenit mult mai repede decat colegele mele de salon care au nascut cu rahi... chiar ma invidiau ras greata nu mi-a fost deloc(si ma temeam foarte tare de efectul asta) chiar aveam o foame. Analgezice nu am luat deloc, am avut dureri suportabile.
tiramisu
Scris: Sunday, February 14, 2010 1:56 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/4/2009
Eu am sles rahianestezia. Nu am dorit sub nici o forma sa dorm in cel mai important moment al vietiii mele, iar despre epidirala... nu mi-a spus nimeni ca am optiunea asta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.