Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Din pacate vin si eu cu Doctorita Munteanu care la 2 luni mi-a diagnosticat copila cu Otita medie si ne-a prescris antibiotic dupa 2-3 minute de la intrarea in cabinet. La un al doilea consult din aceeasi zi alt medic ne-a spus ca suntem sanatoasa tun si ca doar colicii sunt problema fetei. Tot graba in consult a fost vinovatul ca doar eram la cabinet particular si clientela la usa era garla |
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si noi care le plangeam de mila odata... ca saracii fac 6 ani de facultate + rezidentiat...183: :009: |
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Am mai spus-o si in alta parte: nimeni nu ii obliga sa faca o meserie pentru care nu au vocatie. |
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Cata dreptate ai Miri!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Sa stiti ca va spun din experienta proprie ca facultatea de medicina e destul de grea...doar ca mai sunt putini studenti care fac asta din pura pasiune, fara interese materiale. Eu mi-am dorit de cand ma stiu sa devin medic. cred sincer ca asta e menirea mea si nu as face niciodata altceva. imi pare rau ca in cativa ani veti ajunge la usa vreunui coleg de-al meu al carui unic scop in viata e sa ceara si sa primeasca spaga pe niste servicii mediocre. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cu dr. marcu am avut si eu probleme. Am fost la Medlife si pe langa faptul ca mi-a dat sa-i fac lui Teo niste analize pe care am vazut ca le-a dat la toti copii nou veniti la ea atunci, m-a enervat faptul ca mi-a spus sa dezbrac copilul si ea a plecat din cabinet iar copilul meu s-a pus pe un plans de nu puteam sa-l mai inpac. tot atunci te invata chipurile ce sa-i dai sa manance, a doua oara cand am fost mi-a facut cam la fel, teo a inceput sa planga si mi-a vomat un pic, a constatat ea ca a mancat ardei gras si mi-a spus ca cine mi-a spus mie sa-i dau ardei gras;mi-a parut rau ca nu am avt caietul la mine sa-i arat ce scrie in el -ardei gras.Ceea ce nu mi-a placut este faptul ca ii trateaza pe toti la fel,si nu te asculta cei spui, eu incercam sa-i spun ca copilul meu asa face cand plange si ea imi spunea sa-l las sa vomite.Oricum de atunci nu am mai trecut pe la ea, pentru bani pe care ii dai esti tratat prost si mai ales zici ca esti in Gara de Nord.Cred ca nu ar trebui sa mai cautam doctori 'celebri' ,si mai ales sa mergem sa cautam ca avem de unde alege.Uneori ne-o facem si cu mana noastra. |
|
| doctorii vedeta sunt de obicei foarte "ocupati". din proprie experienta am constatat ca renumele costa si nu neaparat justificat. sunt multi altii mai mici care sunt foarte pregatiti. la acestia insa pacientii ajung intamplator. va recomand sa aveti incredere in doctorii tineri, de obicei sunt foarte cititi si au entuziasmul necesar practicarii meseriei, fara pretentiile celorlalti... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| adinaa wrote:doctorii vedeta sunt de obicei foarte "ocupati". din proprie experienta am constatat ca renumele costa si nu neaparat justificat. sunt multi altii mai mici care sunt foarte pregatiti. la acestia insa pacientii ajung intamplator. va recomand sa aveti incredere in doctorii tineri, de obicei sunt foarte cititi si au entuziasmul necesar practicarii meseriei, fara pretentiile celorlalti...
Bine ai venit, Adinaa!
Total de acord cu ce spui tu! Pediatrul lui david e un baiat tanar (cam 35 maxim 40 de ani) iar doctora de familie e cam batrana (60 ani)...Diferenta e uriasa. Cand ma duc la doctora de familie (desi este si ea pediatra) ma intreaba in orice problema: Dar pediatrul copilului ce zice? |
|
| Trebuie sa marturisesc faptul ca sunt subiectiva in aceasta privinta pentru ca si eu sunt medic tanar... insa din aceasta perspectiva am avut ocazia sa constat ceea ce va spuneam mai devreme. Activitatea in spital mi-a deschis ochii in multe privinte. Eu am o fetita de 6 luni si inteleg perfect toata zbaterea asta de a gasi cel mai bun doctor care sa se ocupe de copil; este intr-adevar foarte complicat cand esti un pacient obisnuit si nu ai informatii despre medici, de aceea cred ca forumurile astea sunt foarte utile (desi am citit si aberatii...). in general insa experienta altor mame nu poate fi decat de ajutor; caut si eu sa ma informez despre diverse... nu toate lucrurile sunt mentionate in cartile de medicina! |
|
| Am sa va povestesc ce am patit eu la prima nastere.Fiind la prima nastere si bebelusa nu a vrut sa iasa cu capul inainte ca majoritatea copiilor ci a iesit cu funduletul inainte, nu a vrut sa coboare, nu m - am dilatat suficient si intr-un timp mai scurt, am avunt un travaliu mai lung - 2 zile si doua nopti. Ca multe mamici care nasc prima data am ramas blocata de indiferenta si plafonarea personalului mediu si de goana dupa spaga. Daca nu dai si nu cunosti pe cineva nu se uita nimeni la tine aproape deloc. Am vazut o fata care nascuse in sala detravaliu se rupsese varza si asistentele nu observasera ca iesise copilul, era intre picioarele mamei. Dupa ce am nascut doctorita care m-a asistat nu m-a curatat bine si am facut hematom cvasitotal , acest lucru l-am aflat foarte tarziu. Sotul a stat la usa salii de nasteri pana am nascut - la ora 9 dimineata -si mi-a spus ca va veni la ora 2 .Cand a venit la 2 nu m-a mai gasit, desi a cautat in tot spitalul - 7 etaje- si nimeni nu-i spunea unde sunt. Ce se intamplase, de la ora 9 la ora 12 nu am putut sa ma ridic din patul din sala de nasteri, ameteam de fiecare data cand incercam. S-a schinmbat tura la asistente si asistenta care a venit mi-a spus ca trebuie sa parasesc patul pentru ca blochez sala de nasteri respectiva si ea a observat dupa ce m-a controlat ca ceva nu este in regula. M -a urcat pe un pat cu rotile si am fost dusa la sala de operatii. Aici m - au legat de maini si de picioare de masa pe care am fost urcat , l-au bagat cu forta pe anestezist, care nu stia pe ce usa sa mai iasa. Protesta ceva de genul - nu o cunosc pe femeia asta, nu i-am facut nici o analiza , daca are boli grave-. Pana la urma l-au convins, imi mai aduc aminte doar ca m-a intrebat anestezistul la ureche daca sunt bolnava de inima si daca am mancat ceva, apoi am dormit de la ora 3 dupamiaza pana la ora 6 - era un ceas pe perete in partea stanga. In ce a constat practic interventia nu stiu nici astazi. Dupa ce m-a cautat in tot spitalul si intrase in panica, pe sotul meu l-a tras de maneca o infirmiera care i-a spus cu promisiunea sa nu spuna la nimeni de unde a aflat ca va fi concediata, ca sunt la sala de operatii. De fapt nu stiau daca mai scap sau in ce conditii voi mai scapa.La interventie au participat toti medicii din tura de dimineata - 7 medici. Se pare ca nimeni nu a stiut sau nu au vrut intervina iar doctorita cu care nascusem si pe care o chemasera de urgenta de acasa l-a chemat pe dr.Popescu care este medic oncolog - la etajul I al maternitatii functioneaza sectia de oncologie . Pot sa spun ca asistenta care a observat ca ceva nu este in regula si in principa dr. Popescu sunt cei care mi-au salvat viata. Timp de aproape 3 ore sotul a stat la usa salii de operatii, personalul intra , iesea pe un hol fara aer conditionat sau vre-o adiere de vant - am nascut in luna iulie - dar nimeni nu avea curajul sa-i spuna ce se intampla, ceea ce a fost un cosmar pentru el . La ora 6 cand m-am trezit ca prin vis anestezistul mi-a soptit la ureche ca era sa ma piarda in timpul interventiei. Apoi am fost dusa la Reanimare unde am stat 2 zile unde am facut injectii cat nu am facut toata viata.Am stat in spita 2 saptamani , deoarece dr.Popescu este medic de fapt la Cluj aici vine doar la anumite intervale de timp , si trebuia sa ma controleze el. Aceasta este in linii mari ce mi s-a intamplat sper sa nu mai pateasca cineva asa ceva sau cel putin sa treaca cu bine asa camine peste ce i s-a intamplat. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Emilia, am ramas asa Nu pot sa cred ca asta se mai intampla inca in Romania...sa ne fereasca Dumnezeu! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Emilia, fereasca Dumnezeu de asa ceva! Nu e normal, dar cum traim in tara tuturor posibilitatilor... Si conform legii ai dreptul sa stii ce s-a intamplat si poti cere si acum spitalului o informare asupra diagnosticului, pe care trebuie sa o primesti in scris in termen de 30 de zile. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Emilia, draga mea...nu-mi pot inchipui ceva mai...m-a cuprins o tristete si o stare naspa tare. Daca as avea putere, oameni ca cei pe care i-ai intalnit tu nu ar mai face umbra pamantului! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Emilia, cumplita experienta prin care ai trecut. Imi pare tare rau... Doctorita respectiva era cea care iti urmarise sarcina, sau pur si simplu ai mers la doctorul care era de garda atunci? Sa inteleg ca nu ati dat nimanui niciun ban, sau din contra, chiar si cu buzunarele pline ti-au acordat acea odioasa "asistenta"? Si, pana la urma, nu ai primit nicio explicatie pentru ceea ce s-a intamplat? Mi se pare totusi inadmisibil asa ceva... |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| EMILIA wrote: Am sa va povestesc ce am patit eu la prima nastere.Fiind la prima nastere si bebelusa nu a vrut sa iasa cu capul inainte ca majoritatea copiilor ci a iesit cu funduletul inainte, nu a vrut sa coboare, nu m - am dilatat suficient si intr-un timp mai scurt, am avunt un travaliu mai lung - 2 zile si doua nopti. Ca multe mamici care nasc prima data am ramas blocata de indiferenta si plafonarea personalului mediu si de goana dupa spaga. Daca nu dai si nu cunosti pe cineva nu se uita nimeni la tine aproape deloc. Am vazut o fata care nascuse in sala detravaliu se rupsese varza si asistentele nu observasera ca iesise copilul, era intre picioarele mamei. Dupa ce am nascut doctorita care m-a asistat nu m-a curatat bine si am facut hematom cvasitotal , acest lucru l-am aflat foarte tarziu. Sotul a stat la usa salii de nasteri pana am nascut - la ora 9 dimineata -si mi-a spus ca va veni la ora 2 .Cand a venit la 2 nu m-a mai gasit, desi a cautat in tot spitalul - 7 etaje- si nimeni nu-i spunea unde sunt. Ce se intamplase, de la ora 9 la ora 12 nu am putut sa ma ridic din patul din sala de nasteri, ameteam de fiecare data cand incercam. S-a schinmbat tura la asistente si asistenta care a venit mi-a spus ca trebuie sa parasesc patul pentru ca blochez sala de nasteri respectiva si ea a observat dupa ce m-a controlat ca ceva nu este in regula. M -a urcat pe un pat cu rotile si am fost dusa la sala de operatii. Aici m - au legat de maini si de picioare de masa pe care am fost urcat , l-au bagat cu forta pe anestezist, care nu stia pe ce usa sa mai iasa. Protesta ceva de genul - nu o cunosc pe femeia asta, nu i-am facut nici o analiza , daca are boli grave-. Pana la urma l-au convins, imi mai aduc aminte doar ca m-a intrebat anestezistul la ureche daca sunt bolnava de inima si daca am mancat ceva, apoi am dormit de la ora 3 dupamiaza pana la ora 6 - era un ceas pe perete in partea stanga. In ce a constat practic interventia nu stiu nici astazi. Dupa ce m-a cautat in tot spitalul si intrase in panica, pe sotul meu l-a tras de maneca o infirmiera care i-a spus cu promisiunea sa nu spuna la nimeni de unde a aflat ca va fi concediata, ca sunt la sala de operatii. De fapt nu stiau daca mai scap sau in ce conditii voi mai scapa.La interventie au participat toti medicii din tura de dimineata - 7 medici. Se pare ca nimeni nu a stiut sau nu au vrut intervina iar doctorita cu care nascusem si pe care o chemasera de urgenta de acasa l-a chemat pe dr.Popescu care este medic oncolog - la etajul I al maternitatii functioneaza sectia de oncologie . Pot sa spun ca asistenta care a observat ca ceva nu este in regula si in principa dr. Popescu sunt cei care mi-au salvat viata. Timp de aproape 3 ore sotul a stat la usa salii de operatii, personalul intra , iesea pe un hol fara aer conditionat sau vre-o adiere de vant - am nascut in luna iulie - dar nimeni nu avea curajul sa-i spuna ce se intampla, ceea ce a fost un cosmar pentru el . La ora 6 cand m-am trezit ca prin vis anestezistul mi-a soptit la ureche ca era sa ma piarda in timpul interventiei. Apoi am fost dusa la Reanimare unde am stat 2 zile unde am facut injectii cat nu am facut toata viata.Am stat in spita 2 saptamani , deoarece dr.Popescu este medic de fapt la Cluj aici vine doar la anumite intervale de timp , si trebuia sa ma controleze el. Aceasta este in linii mari ce mi s-a intamplat sper sa nu mai pateasca cineva asa ceva sau cel putin sa treaca cu bine asa camine peste ce i s-a intamplat.
altceva nu pot sa zic Cata diferenta,si eu care am fost tratata ca o printesa aici. |
|
|
|