|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| Laila, este superb poncho-ul !!!!
Cum l-ai facut ? Vreau si eu sa ii fac lui Alice |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Laila, ti-a iesit foarte bine! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/25/2007 Mesaje: 31
| Multumesc mult dragelor:) O sa va explic cum l-am facut: Tiparul e acesta care il atasez. Se lucreaza un rand pe fata, un rand pe dos, pana la 52 centrimetri. Dupa,pe fata, se scade asa: 8 ochiuri,2 ochiuri si de 5 ori cate un ochi. Cand ajungeti la 72 centrimetri, se inchide, Partea cealalta, se lucreaza la fel, doar scazatura va fi in partea stanga. Se coase latura mica( cea de 42 cm), se pun cu croseta 66 de ochiuri ( pt gat)si se lucreaza. Se coase si partea de 52 cm una cu cealalta. Dupa, cu croseta se face un rand imprejurul ponchoului, si in fiecare gaurica se pun franjuri de 30 cm, se face nod la fiecare. Modelul l-am luat dintr-o revista, si eram f indignata ca era asimetric. Am scris la redactie, si mi-au spus ca dupa noile trenduri ale modei, asa se poarta( au uitat sa specifice acest lucru cand au dat explicattile). Duoa ce l-am calcat, si am pus franjurii, diferenta e aproape insesizabila.
 |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/5/2007 Mesaje: 180
| e f. frumos |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mam, sunt superbe ..... si caciulitza portocalie , si poncho-ul ... si pulovarasul roz..... Bravo , mami ! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| dalimana wrote:Cristy, am lucrat cu andrele nr 6 (pe scul recomanda nr. 5-6). Cat despre cantitate, nu stiu ce sa spun. Eu am lucrat pentru 2 fetite de 1 an fiecare. Cel roz e pentru fetita mea si e lung cam de 50 cm (mi-au intrat 2 sculuri si 1\3), iar celalalt e pentru fetita prietenei mele, cu vreo 10 cm mai lung (la rugamintea mamei, sa-l poata purta si la toamna) si mi-au intrat 3 sculuri fara f. putin. Eu ti-as recomanda sa iei cam 4-5 sculuri pentru fetita mica, si apoi te orientezi si pentru cea mare. La noi nu prea renteaza ca este 8 lei sculul, dar efectul...........face toti banii.
La noi sunt cam 3$ sculul dupa reducere. Dar tot imi convine, pt ca nu gasesc in comert asa ceva la pretul de 15$, mai ales ca modelul este superb si este foarte potrivit pentru vremea de aici, iarna sunt intre 6-20 C, deci este perfect in zilele fara ploaie.....
Iti multumesc mult Dalimana
|

| in sfarsit, am terminat!!!
 |

| Adriana C sugereaza sa explicam modelul, asa ca : -randurile pe fata: ochi de margine, *2 in unul spre stanga, 4 ochiuri pe fata, jeteu, ochi pe fata, jeteu, 4 ochiuri pe fata, 2 in unul spre dreapta*, 2 in unul spre stanga, 4 ochuri pe fata, .................la sfarsitul randului 4 ochuri pe fata, 2 in unul spre dreapta, ochi de margine. -randurile pe dos lucrate in punct lenes intre * si * se repeta de cate ori cere nr de ochiuri. Bluzita e lucrata pentru o fetita de un an; spatele are 67 de ohiuri, o fata are 41 de ochiuri, o maneca are 54 de ochiuri(sper ca am socotit bine) Si inca ceva, primele randuri le-am lucrat numai punct lenes, chiar daca am facut modelul. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dalimana foarte frumos! |
|

Inregistrat: 11/30/2006 Mesaje: 92
| bravooooooo X n! |
|

Inregistrat: 2/19/2007 Mesaje: 51
| [foarte frumoasa e bentita. imi place! Imi explici si mie cum se face, te rog? De la inceput si pana la capat? Si cum ai cusut modelul? foarte foarte frumos! |
|

| Cristina, am lucrat bentita astfel: am pus sase ochiuri pe andrea si am lucrat unul pe fata unul pe dos (elastic simplu) cam 15 cm, apoi am adaugat cate 2 ochiuri la fiecare rand lucrat(unul la inceput de rand, altul la sfarsit de rand), pana am ajuns la 15 ochiuri pe care le-am lucrat bob de orez simplu(unul pe fata, unul pe dos, iar randul urmator invers de cum apar ochiurile). Am continuat asa aproximativ 35 cm, apoi am scazut cate 2 ochiuri pe fiecare rand pana am ajuns la 6 ochiuri, pe care le-am lucrat elastic simplu tot 15 cm. Dupa ce am terminat lucrul cu andrelele, am luat un fir de nuanta mai inchisa si am facut marginile cu crosetul, fara a face niciun piciorus, prinzand de ochiurile de margine. Cum am cusut? Cu acelasi fir inchis la culoare, am facut o bucla si am scos firul prin ea. Uite, ca aici:
 |
|

Inregistrat: 9/28/2007 Mesaje: 121
| Daca tot a venit frigul, ne-am pregatit cu cateva lucrusoare. Probleme e ca nu pot sa atasez pozele. z2e0c07 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 9/28/2007 Mesaje: 121
| Am reusit!!!!!!!!!! z2e0c07 attached the following image(s):

|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Foarte frumos! Bravoooo! |
|
|