Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
|
Ce introducem nou? Cum papam si cine ne tine de urat la fiecare masa? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nou ... de toate. La micul dejun papam : piept de pui la cuptor , feliat , aperitiv , de la market si toata sortimentele de pui semipreparat ( sunculitza, pastramioara , la cuptor, ...etc ), cu tost cu unt, cascaval pentru copii , branzica mai rarutz, iaurtel de loc , plus un fruct ( mar, para , kiwi , banana mai rar, mango , caise, pere etc).
La pranz papa ce papam si noi. Are o pulpitza fazuta pentru ea, fiarta , si cu legume de la noi ( spanac, morcovel, cartofior, pastai, brocoli ) , rosii decojite , sau cu supa, ciorba ( de pui, de galusti , de perisoare ). Pifteluze, cartofiori din musaca, sosuri de la mancare cu painitza. Ciupercutze fierte cu usturoi e jaleeeee , ar manca incontinuu . Savuram spaghete cu sos Bologneze cu ciuperci. Plus un fruct.
Snack un fruct si un baton de cereale cu fructe Organix.
Laptic de la Joiana 500 ml 24h.
Peste fiert sau in folie de aluminiu la cuptor cu unt. Ficatzel de pui nu prea mai vrea. Ma mai gandesc si completez. Adevarul e ca si mie mi-ar prinde bine ceva idei noi, care sa o incante pe mandrutza.
Mancam doar pe scaunelul de papa, ca se face De-o renovare imediat daca nu. Si in general la orele de masa la care mancam si noi, deci mancam impreuna. (95 % ) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| cand introducem spanacul la astia mici.Nu vad borcanele cu spanac pe rafturiO sa trebuiasca sa-i fac eu...dar cand? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:cand introducem spanacul la astia mici.Nu vad borcanele cu spanac pe rafturi O sa trebuiasca sa-i fac eu...dar cand?
vai...i-am dat Sashei spanac cu cartofior de la Hipp si mi-a varsat. ca la robinet
De la 4-5 luni e ok, cred.
Sper sa-i placa Dariei, eu nu-i mai dau Sashei. Este singurul aliment pe care mi l-a refuzat. |
|
| ii dau doar daca gasesc la borcanel ca poate ati auzit ce probleme sunt cu spanacul proaspat in State.M-a luat frica.Se imbolnaveste lumea pe rupte . |
|
| Miha, eu i-am dat numai proaspat, facut de mine, de pe la 6 luni si ceva (diversificarea am inceput-o la 5 luni) si la inceput i-l combinam cu formula, apoi cu branzica facuat in casa, galbenus, carnita...am auzit si eu zilele trecute de problemele cauzate de spanac si tocmai ce cumparasem o legatura mare sa-i fac Karinei...a ajuns la gunoi...asta este, o sa manance broccoli si ficatel si o sa inlocuim spanacul cel putin pana trece pacostea asta.
|
|
| Ieri i-am dat niste boabe de porumb din conserva si-a bagat fii-mea la greu...daca-i fierb eu proaspat si-i dau, nu mananca ca nu-i place, dar de-asta la conserva ar manca fara sa se opreasca...de porumb aveti careva niste informatii mai avizate? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Foarte bine, Karinutza ! Noi papam porumb copt de la 11 luni. E bataie la gura ei. Si nu a avut absolut nimik niciodata. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Yummy! O sa incercam si noi porumbul! Imi lasa mie gura apa...sper sa-i placa si domnisorului! |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| eu i-am dat porumb fiert proaspat asta-vara. I-a placut mult. Nu prea sunt multe lucruri ce NU papa (cred ca doar cele pe care ma incapatanez sa NU i le dau: afumaturi, conserve de tot felul, dulciuri "dubioase" - a se intelege cu E-uri - si unele fructe cu samburi). In rest e un pofticios mare. |
|
| Porumb copt i-am mai dat si eu o data vara asta si a hapait 1/2 porumb singura, i-am razuit boabele coapte de pe cocean cu un cutit, dar de-asta din conserva parca nu m-as mai incumeta sa-i dau ca totusi conservele sunt pe ultimul loc intr-o alimentatie sanatoasa...plus de-asta vad ca nici nu mesteca boabele, ca le-a scos pe partea dorsala intregi. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Al meu s-a infundat de floricele de porumb, aseara si facea un circ daca nu-i dadeam! Stateam si ne uitam cu totii la "Sabrina" si infulecam floricele de porumb!
Si Delfinasa, nu-ti fa probleme ca ies intregi boabele, asa patim si noi (noi adica V si noi, adica adultii), e invelisul acela tare care uneori nu se digera, dar .... ajuta la constipatie, acolo unde e cazul |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ma gandesc daca ar trebui sa ii dau lui dav un mic dejun mai consistent...eu ii dau doar lapte... Ar trebui sa ii dau altceva? Un sandvich, crenwurst, branzica topica si apoi lapte? Pana cand trebuie sa pape lapte ca prima masa a zilei? Help me... |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mihaela75 wrote:cand introducem spanacul la astia mici.Nu vad borcanele cu spanac pe rafturi O sa trebuiasca sa-i fac eu...dar cand? la noi doctorita ne-a lasat sa il introducem la 10 luni |
|
| deci mai asteptam |
|
|