Ce activitati avem la gradinita?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
geanyna32
Scris: Friday, March 12, 2010 1:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2010
Cele 4 anotimpuri.......
cam asa am reusit sa le "prezint" si atasez foto poate mai sunt mamici ,tatici,bunici interesati hainoroc
Maria & Mario
Scris: Friday, March 12, 2010 1:34 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:

Sa inteleg ca stie sa citeasca? Waw, am ramas foarte umita, Alex recunoaste cateva litere, citeste cuvinte foarte simple ca MaMA, TATA si majoritatea siglelor care ne inconjoara orasul (Metro, Real, Selgrossic ) dar de citit nope, nici nu m-am gandit inca sa o incurajez in aceasta directie.
De invatat poezii si cantece suntem cat se poate de plini, stim o groaza dar pe langa ele avem saptamanal de memorat si cuvinte simple in engleza care au facut parte dintr-o anumita poveste.

Am noroc ca povesteste tot, de la ce au facut alti copii la ce s-a intamplat la bucatrie deci are mama fata mai vorbareata ca earas

Nico, te asteptam la jurnal, sa exemplificam ! Suntem la cartea numarul 8 deja - de luni !

img
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, March 12, 2010 3:36 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Tudor la gradinita face foarte multe lucruri... teoretic. El imi spune doar ca s-a jucat! Sau ca imi canta un cantecel nou, dar doar cat stie el: fix 2 versuri. Degeaba e un cantecel nou la 2 zile (si platesc lectii de canto separat) daca el nu stie niciunul cap-coada.
Mai mult, de 1 martie s-a semnat, la fel ca si alti copii, pe felicitarea catre doamne. Mare le-a fost surprinderea acestora sa vada ca ei, copiii, recunosc si scriu litere. Asa ca cica vor invata anul acesta sa recunoasca 10 litere.
Ah! Si invata numerele. Au ajuns la 4. Tudor numara pana la 100. Si de la 10 descrescator. A ramas uimita tare doamna educatoare cand a vazut. Ideea e... ea de ce nu a stiut???? De ce a trebuit eu sa ma duc in particular (Ovidiu repara calculatorul clasei si eu aveam timp de omorat), ca ea sa afle ce stie Tudor???? Eu cred ca nu se apleaca suficient asupra aptitudinilor copiilor. POate ar fi trebuit sa-i intrebe pana la cat stiu sa numere si ar fi aflat ca pe 4, Tudor il stie de la 3 ani si un pic.
Eh... in rest... picteaza, deseneaza, mult mai bine decat anul trecut. Dar mai mult de atat... eu nu vad progrese.
Laura
Scris: Friday, March 12, 2010 5:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
cute_babies_of_mine wrote:
Eu cred ca nu se apleaca suficient asupra aptitudinilor copiilor. POate ar fi trebuit sa-i intrebe pana la cat stiu sa numere si ar fi aflat ca pe 4, Tudor il stie de la 3 ani si un pic.

Din pacate cred ca Doamnele sunt in imposibilitatea de a face ceva mai mult cu ai nostri copii. La Alex in grupa sunt 38 de copii, o singura Educatoare dimineata, una dupa-amiaza. E mult prea mult. De aceea, baza ramane tot acasa, ce lucram impreuna. De cand e la gradi, Alex a invatat multe poezii, cantecele, sa coloreze. A si lipsit mult....poate mai mult de jumatate din timpul semestrelor. E la grupa mica si pot spune ca in mare sunt multumita de cate stie, coreland cu ce invata acasa. Saptamana aceasta a fost o singura zi, l-am luat la pranz. Pe drum mi-a spus deja o poezia pe care a invatat-o in ziua respectiva si mi-a mai spus o poveste. Deci Doamnele isi dau silinta. Nu neg ca mi-ar fi placut sa lucreze, sa faca multe teste, asa cum fac eu cu el acasa. Literele, numerele, adunarea, scaderea, puzzle,anotimpurile, lunile anului, sa numere pana la 100, sa citeasca numere formate din 2 cife, sa faca - comparatii de numere, obiecte, etc...toate astea l-am invatat eu. Avem carti intregi de teste lucrate. Eu as vrea mai mult...si mai mult, pentru ca ma uit in jur si vad numai copii inteligenti. angel Nu merg pe principiul ca la scoala se va plictisi, nu, chiar nu cred asta. Daca atunci cand eu intram la scoala stiam tot ce stie el acum, cu siguranta ca as fui ajuns muuult mai departe. Dar langa mine nu a stat nimeni sa ma invete, toti aveau treburi mult mai importante..............
Bravo, Tudor, esti baiat destept! firstprize newclap newclap newclap
Felicitari, Maria pentru ceea ce esti si...felicitari mami pentru rabdarea de care dai dovada cu ambii copilasi! angel newclap newclap newclap
snowdrop
Scris: Friday, March 12, 2010 5:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2007
La 38 de copii nu mai este invatamant, este centru de supraveghere!
Felicitari, Laura, pentru rabdare, perseverenta! Sunt sigura ca si Alex este deschis catre astfel de preocupari.

Cute, de ce mi se pare mie ca d-nele lui Tudor sunt in varsta? scratch Eu te sfatuiesc sa cauti alta grupa ori alta gradinita ... ele par ca se bazeaza strict pe programa din 1980 ... E foarte importanta baza cu care copilul intra in clasa I, deprinderile pe care le are, aptitudinile exersate. Si astea nu se dobandesc doar intr-un an! Sa zicem cel pregatitor ...

Stef e norocos! Si eu pe langa el! D-nele lui mi-au fost mie exemplu, la dumnealor am facut practica pedagogica in liceu! De atunci le cunosc ... de atunci le indragesc! Mi-au fost si colege. Am avut ocazia sa cunosc intreg colectivul gradinitei - peste 20 de educatoare si tot ele au ramas optiunea mea. Ce-i invata? De toate! Progresele sunt vizibile de la o saptamana la alta. Si numai datorita d-nelor! Care sunt la ultima serie de copii ... dar neobosite!
Maria & Mario
Scris: Friday, March 12, 2010 6:26 PM
Nivel

Laura , multumim mult ! pupici Muncim , numai ca din joaca ! coeur
Asa de multi copii sunt la o grupa ? Aici sunt 28 de copii in clasa de receptie , insa sunt impartiti in 4 grupe , fiecare cu educatoarea si supraveghetoarea lor ! De citit , scris , se preda la gupa , insa practica se face individual , cu fiecare pui in parte , zi de zi !
Sa vad cum incepem sa citim si in romana , desi doamna ne-a sugerat sa mai astept putin, sa nu o bulversez ! sa se aseze informatiile si apoi ! Oricum, teoretic de la aprox 7 ani se incepe cititul in Romania, asa ca nu ma mai grabesc !
Spor la distrat educativ tuturor piticilor ! majoreta
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 13, 2010 7:27 AM
Nivel

snowdrop wrote:
La 38 de copii nu mai este invatamant, este centru de supraveghere!
Felicitari, Laura, pentru rabdare, perseverenta! Sunt sigura ca si Alex este deschis catre astfel de preocupari.

Cute, de ce mi se pare mie ca d-nele lui Tudor sunt in varsta? scratch Eu te sfatuiesc sa cauti alta grupa ori alta gradinita ... ele par ca se bazeaza strict pe programa din 1980 ... E foarte importanta baza cu care copilul intra in clasa I, deprinderile pe care le are, aptitudinile exersate. Si astea nu se dobandesc doar intr-un an! Sa zicem cel pregatitor ...

Din comoditate, cred. Una dintre educatoare e clar supraveghetoare. Nicio treaba nu are, dar trebuie sa iasa si ea la pensie, asa ca...
Gradinita lui Tudor e la 5 minute de mers lejer pe jos, de asta am optat pentru ea. Sunt 32 in clasa, asa ca poate inteleg unele lucruri, dar nu pe toate. Doamnele isi dau silinta, dar la nivelul impresiei artistice: un soi de forma fara fond. Ies bine la inspectii, la lectii deschise, la serbari, dar asta pentru ca repetarea se face acasa, cu parintii. E drept, e greu sa-i inveti pe 32 de copii rolurile, exclusiv la gradinita, dar... vorba unui pusti intrebat de ce nu stie poezia de Craciun de acasa: "dar tu ce ai de facut???"...
Eu nici nu sunt genul care sa-si doreasca un fiu academician. Sunt multumita cu ce facem acasa, iar la gradinita ma bucur ca e fericit si nu are oroare de ramas acolo, ca am mai vazut cazuri.
Momentan nu il voi da la niciun cerc de canto, desen sau altele, ci, la vara, il voi da la tenis. Ca... mens sana in corpore sano!
raly
Scris: Saturday, March 13, 2010 7:41 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mariuca,bravo,cat de bine stii tu sa citestinewclap newclap Si tie mami felicitari pentru rabdare!newclap newclap hearts hearts
Laura
Scris: Saturday, March 13, 2010 8:16 AM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
cute_babies_of_mine wrote:

Momentan nu il voi da la niciun cerc de canto, desen sau altele, ci, la vara, il voi da la tenis. Ca... mens sana in corpore sano!

Foarte bine faci! newclap Noi am vrea sa-l dam la inot la vara. angel
Pot sa spun ca niciodata nu a fost cazul sa ne dea Doamnele de invatat poezii acasa. Dupa o zi de gradi, alex stia o poezie, deci sigur se repeta destul de mult.
giulia_mamik
Scris: Wednesday, April 21, 2010 8:54 AM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Eu azi am fost placut surprinsa sa mi se zica ca maine va veni teatrul de papusi la gradinita unde e Darianewclap yes .Pana acum ,de cand mergem la gradi(o luna si ceva avem) nu a vazut teatrul de papusi,Daria.Mi se pare o chestie frumoasa.Si ieftin -5 lei ni s-a cerutyes .Sper ca vor mai fi astfel de activitati.Tare rau imi pare ca nu a mers frumoasa mea din toamna la gradinita..dar o sa avem timp sa recuperam.Mai avem 3 ani de aici in colo de mers la gradi.Am inteles de ca de la grupa mijlocie se vor baga optionale..o limba strainascratch ,chestii de genul.Si se plateste in plus o suma mica de bani...Eu abia astept!Sper ca si Dariasic

Ca numar de copii in grupa Dariei sunt 25 de toti.Mi se par f multi 38 ,Laura.Sunt putine gradinite cred si numarul prea mare de cereri.Dar felicitari pt rabdarea pe care o ai cu baiatul acasa.Cred ca erai buna de educatoare/invatatoare!
Si noi avem ocupatii acasa dupa gradinita.Modelam,invatam cifrele,cantecele,construim impreuna din cuburi de lemn,coloram carticele.Mai nou am achizitionat o carte :"Recitari pentru copii mici si bunici" poezii,numaratori,proverbe si ghicitori.Am invatat deja 3 poezioare din ea.Problema e ca Daria nu prea are rabdarecry ...se plictiseste cam repede si vrea altceva sa facemuff ...
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:04 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
In ultima vreme am ajuns la concluzia ca nu e important nr. de poezii pe care il stie, ce stie, cat stie. Ci e f. important cum aplica din ceea ce invata!
Poate un copil nu are capacitate atat de mare de memorare a poeziilor, in schimb are alt talent, trebuie incurajat nu anmonestat "Vezi, uite X ce de poezii spune!" si parintele nici nu observa ca al lui copil e poate mai talentat decat Grigorescu.
Inca se merge pe cantitativ si nu pe calitativ!uff
danab
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mariuca, felicitari!!!!!!!!!!!!majoreta majoreta

La Miruna sunt 11 copii in grupa (e gradinita privata), eu sunt multumita de evolutia ei. Ii plac mult optionalele de engleza, desen si dans, acasa ne innebuneste cu coregrafiile de la gradinita, cu cantecele in engleza (mai ales cand nu stie ca suntem prin preajma). Mai trebuie sa treaca peste timiditate, desi e tot mai prezenta in jocuri (spunea doamna ca in prima saptamana abia o auzea vorbind ras iar acasa ne doare capul de atat vorbarie).

Literele le stia mai bine la 3 ani decat acum, iar la gradinita invata cifrele (sa le scrie, povestea lor...).
Saptamana asta e tema Legumele, dupa ce au invatat despre animale salbatice, domestice, acvatice, Pasari, insecte, flori, meserii.

Merg la teatru sau se organizeaza in gradinita de catre domnisoarele educatoare. Serbarile cu ocazia Craciunului, 8 martie, Paste au fost foarte frumoase.
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:48 AM
Nivel

Lacra, cata dreptate ai!!!!
Eu azi am avut neplacuta surpriza de a descoperi ca Tudor e intr-un regres fantastic. Nu mai stie nici degetele de la mana. "A.... mare, mijlociu, mic si... aaaa" Ramane nedumerit ca-i raman doua in plus. Sa mai spun ca la 3 ani stia cantecelul cu "degetul mare merge la plimbare, aratatorul duce bastonul, mijlociul duce pardesiul, inelarul duce geamantanul, iar degetul mic, finda e pitic, nu duce nimic si moare de frig!"?!? L-am rugat sa-mi spuna o poezie... Stupoare!!!!!!!!!! Nu stie niciuna!!!! Stie cateva cantecele, aceleasi din grupa mica!
Singurele imbunatatiri sunt la engleza. Aici stie cantecele si poezii noi!
Asa ca... vina e a mea, pentru ca seara (vine la 5) il las sa se joace si ma las in baza gradinitei (lucru ce nu se intampla inainte de venirea Ioanei!), a educatoarelor (daca profesoara de engleza poate, ele de ce nu pot????), a lui, ca e interesat de alte chestii la lectii (sa se harjoneasca cu vecinul de scaun, sa scoata limba la cel din fata, etc.). Oricum, bilantul e ingrijorator si am de gand sa fac ceva cat de curand. Revolutie acasa, in primul rand, apoi la gradinita!
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:53 AM
Nivel

Stati linistite , ca sunt perioade si perioade ! Se depoziteaza informatiile in timp , uneori ne si joaca pe degete - piticii , asa ca ... relax !!!!
Si Maria merge la gradi aici . E a doua zi ! angel
Mela
Scris: Wednesday, April 21, 2010 10:01 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Maria & Mario wrote:

Si Maria merge la gradi aici . E a doua zi ! angel

si,care e reactia ei? ii place?
pentru cat timp o sa mearga la gradi in tara?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.