Profil: cayetana
Despre
Utilizator: cayetana
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Thursday, November 30, 2006
Ultima vizita: Wednesday, November 28, 2007 5:29 PM
Numarul de postari: 92
[0.01% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Maieuri crosetate
Postat: Monday, March 12, 2007 10:02 PM
Am mai gasit pe un site inca o versiune a maieului roz, de data asta cu o altfel de terminatie jos:
Subiect: Pulover barbati
Postat: Wednesday, March 7, 2007 7:21 PM
Laila, pentru inceput te-ai descurcat minunat. Felicitari! bravo
Carla, trebuie ca-l iubesti foarte mult pe sotul tau daca ai avut rabdare sa-i faci asemenea minunatii :)cool
Subiect: Bluze crosetate
Postat: Tuesday, February 27, 2007 2:49 PM
Cristina, eu am incercat sa fac maieul asta, am facut mijlocul unei rozete si dupa aia am renuntat, ca e muuuult prea complicata unirea acestor rozete. Nici schema nu e prea completa, nu arata cati ochi trebuie sa faci la lantisoarele alea de unire, nu arata o multime de chestii.banghead
Subiect: Maieuri crosetate
Postat: Tuesday, February 27, 2007 2:41 PM
cristinacristea wrote:
Vreau si eu maieu ca cel facut de Cayetana.....
Dar cum sa-l fac.. Nu stiu.... Cayetana, te rog imi explici asa ca pt. incepatori, ca nu inteleg schema pusa de tine prea bine... Te rog!!

Cristina, mai intai incepi cu sutienul. Se face un lant din cate ochiuri sunt pe schema si se croseteaza picioruse duble mai intai pe o parte a lantului, apoi, cand ajungi in capatul lui, faci in acelasi ultim ochi al lantului numarul de picioruse aratate in schema (n-am cum sa ma uit la schema si sa si scriu in acelasi timp), despartite prin 2 sau 3 ochiuri de lant. Apoi se continua pe partea cealalta a lantului initial, pana la capat (care a fost inceputul). La sfarsit, te intorci pe acelasi traseu.
Mai intai sa-mi zici daca ti-a iesit ceva si daca ai inteles ceva din explicatiile mele, ca sa stiu daca mai apoi iti pot explica si restul.
Subiect: Goblenuri cusute dupa diagrama
Postat: Sunday, February 18, 2007 9:45 AM
Nusa, foarte frumoase toate creatiile tale! Felicitari si ...la mai multe!
Daca ai unde sa le pui, inrameaza-le si pe celelalte, ca e pacat de ele si de munca ta. Mi-au placut si primele rame, asa le-am inramat si eu pe ale mele la inceput.
Cat despre firul in trei...n-am incercat niciodata. Din cauza ca eu coseam pe deget, probabil ca lucrul se strangea ceva mai mult decat la gherghef si nu mi s-a vazut niciodata panza. Si daca e in 3, nu iese mai in relief decat celelalte nuante?
Postat: Sunday, February 18, 2007 9:41 AM
adelinad wrote:

Panza mea este intinsa pe rama de lemn, adica pe gherghef si nu stiu cum o pot rula. Inseamna din cate mi-ai spus ca nu intinzi panza pe gherghef si o lasi libera. Daca este asa nu se deformeaza la cusut? Sau nu am priceput eu?banghead
flowers

Adelina, ba se deformeaza, dar prin calcare si intindere pe cartonul de la inramare isi revine. Am uitat sa mentionez ca eu coseam pe deget, ceea ce economiseste mult timp, dar e ceva mai greu. Daca nu te incumeti, lasa panza pe gherghef, asa ai garantia ca iti va iesi perfect!
Spor la lucru! chitara
Postat: Friday, February 16, 2007 7:37 PM
Adelina, daca inteleg eu bine, tu te-ai apucat sa cosi la muzicanti mai intai cu negru, nu?
Daca este asa, da-mi voie sa-ti impartasesc un pic din metoda mea de coasere, poate te ajuta sa simplifici cusutul.
Eu incepeam intotdeauna din coltul din stanga sus. Restul panzei o rulam sau o impatuream si o prindeam cu bolduri pe dedesubt. Coseam mereu din aproape in aproape, cu toate culorile care veneau la rand. Riscul sa gresesc e astfel diminuat.
Daca unei culori ii venea randul mai tarziu si mai departe, o scoteam pe fata lucrului si o lasam in asteptare. Cand ajungeam sa lucrez iar cu ea, o bagam inapoi dedesubt si o petreceam pe dos pe sub atele deja cusute.
Sper ca ai inteles cat de cat si ca o sa-ti foloseasca la ceva :)
Subiect: Ce am mai lucrat
Postat: Friday, February 9, 2007 10:05 PM
bravooooooo X n! cool
Postat: Friday, February 9, 2007 10:01 PM
Adelina, culmea e ca dupa atatia ani de goblen (am inceput pe la 16 ani si am incheiat pe la 35) am vederea perfecta. Anul trecut mi-am facut 2 controale si n-am absolut nimic la ochi. Dumnezeu a tinut la mine, cred.
Nusa, ce ochi ai! thumleft Cel cu lebede a fost cel mai dificil nervi , nu l-as mai reface in veci si nu l-as vinde nici in ruptul capului! nu

Va multumesc din nou tuturor pentru aprecieri flower
Postat: Thursday, February 8, 2007 8:36 AM
Fetelor, va multumesc de aprecieri pupici
Adelina, cum sa ma supar? Chiar recunosc ca ai dreptate, insa...de, banii. Cand o sa am mai multi, o sa le schimb ramele la toate.
Diagramele cred ca erau produse de o firma din Focsani, daca imi amintesc eu bine.
Imi lua destul de mult timp sa le fac, pentru ca erau foarte mari, din poze nu se vede, dar toate sunt mai mari decat un format A4.
Nu stiu daca voi mai lucra vreodata goblen.