Cate mese pe zi de la 1 an?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Thursday, September 13, 2007 2:49 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
In sfarsit ma pot lauda si eu ca fata mea mananca extraordinar de bine-asta de cand o are pe "tanti".
Nu stiu care e secretul de tipa dupa mancare langa frigider (si stie exact ce vrea: iaurt, carne, branza, oua, fructe, etc...) asa incat a ajuns sa aiba 6 mese/zi. Nu a mai avut programul asta de cand era bebe, dar deocamdata ma bucura pentru ca suntem (eram) in urma putin cu greutatea.yes Intre mese: doar apa si asa a fost mereu.
Ma intreb- in schimb- cat mai tine minunea.

Pofta buna, pitici!
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, September 13, 2007 3:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
kali wrote:
In sfarsit ma pot lauda si eu ca fata mea mananca extraordinar de bine-asta de cand o are pe "tanti".
Nu stiu care e secretul de tipa dupa mancare langa frigider (si stie exact ce vrea: iaurt, carne, branza, oua, fructe, etc...) asa incat a ajuns sa aiba 6 mese/zi. Nu a mai avut programul asta de cand era bebe, dar deocamdata ma bucura pentru ca suntem (eram) in urma putin cu greutatea.yes Intre mese: doar apa si asa a fost mereu.
Ma intreb- in schimb- cat mai tine minunea.

Pofta buna, pitici!

bravoooooo!yes bravo bravo uite ce rol benefic are bona asupra galustei tale!cool

poate, daca oi gasi si eu o bona buna, sa mi-l faca si pe al meu sa renunte la fitzele de peste zi...uneori ma omoara la masa cu ce fitze si toane are!banghead
kali
Scris: Thursday, September 13, 2007 3:38 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Andismom wrote:

bravoooooo!yes bravo bravo uite ce rol benefic are bona asupra galustei tale!cool

poate, daca oi gasi si eu o bona buna, sa mi-l faca si pe al meu sa renunte la fitzele de peste zi...uneori ma omoara la masa cu ce fitze si toane are!banghead

pupici pupici Multumesc!
Daca va tine mult la doamna cu care va sta, e posibil sa faca anumite lucruri de dragul ei- asa e Alexia cu mancarea-... in plus, cand ajung acasa cere si de la mine- asta ca sa vad ce copil cuminte e earas
Asadar stie exact ce ma multumeste, hotmanca! Cred ca toti sunt la fel.flowers flowers
Alina
Scris: Thursday, September 13, 2007 4:13 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Bravo, Alexia.bravo bravo
danab
Scris: Thursday, September 13, 2007 4:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Bravo, Alexia! Pofta mare si in continuare! pupici pupici
danamaria
Scris: Thursday, October 18, 2007 7:41 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
buna,
noi suntem mai noi, dar indraznim sa ne expunem aici si noi parerea
andreea are 1 an si 3 luni si are si ea zile (poate in sir) cind refuza mancarea.
la inceput ma enervam de mama focului, insa am intrebat si eu in stinga si in dreapta, la alti parinti si la doctori chiar si am aflat ca aceasta problema e aproape generala
atunci am lasat-o ca pe ea si spre marea mea bucurie si surprindere dupa vreo 2 zile a inceput sa ceara ea mancare "papa"
mai apoi am observat ca este foarte inspirat sa mancam toti odata, chiar daca nu ne este foame si sa ne facem programul de masa ca al unui copil de virsta ei
am inceput sa mancam toti odatasi aceeasi mancare si andreea imediat si-a indreptat interesul spre mancare
asadar, copilul maninca cit are nevoie si chiar daca e mic "e foarte destept" stie cit ii face bine si cit are nevoie iar noi nu trebuie sa-i fortam, fiecare are propriul lui metabolism si propriile nevoi, deci capul sus si tot inainte, ingerasii nostrii vor creste si aceste griji vor disparea, vor aparea altele
pofta buna tuturor
Fluturas
Scris: Thursday, October 18, 2007 9:37 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
noi nu am avut probleme cu karina sa imi refuze mancarea.din contra...incontinuu vrea papa.de multe ori ma stresez pt asta,dupa o farfurie de mancare,ea mai vrea si altceva,tot timpul sa roada ceva
gordi
Scris: Friday, October 19, 2007 8:07 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/19/2007
Daca nu se supara nimeni ne dam si noi cu parerea.
Fetita merge la gradinita si acolo si-a format un anumit program pentru mancare, care il pastreaza si sambata, duminica cand e acasa. Am vazut cat este de important ca un copil sa aiba un anumit program. Acum am incercat sa impun un program si micutului Gabriel, dar este un pic mai greu, deoarece el mananca si tzitzi,fara care nu se poate nici cand se trezeste, nici cand vrea sa faca nani.Si cum doarme de 2 ori pe zi...
Concluzia este ca ar trebui impus un program copilului si daca se poate sa nu manance nimic intre mese, pentru a nu-si "ameti" foamea. bye
stele_pe_cer
Scris: Saturday, October 20, 2007 11:12 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
gordi wrote:

Concluzia este ca ar trebui impus un program copilului si daca se poate sa nu manance nimic intre mese, pentru a nu-si "ameti" foamea. bye

Noi avem program de gradi inca d ela 5 luni jumate.Mereu acelasi, difera numai continutul mesei adapatat varstei.Si de curand, am inceput sa ciugulim si intrse, dar numai fructe.Si asta pt ca oricum mananca bine si la mesele principale.
celena
Scris: Sunday, February 10, 2008 7:36 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Buna fetelor, nici eu nu stiu cum sa mai procedez cu fetita mea. Pina acum cateva sapt. aveam 5 mese pe zi: lapte (pe la h: 5-6) - cca 270 ml, apoi la 9- 9,30 fructe (pe care de cele mai multe ori le papa mama), 1 felie cu unt, o scot afara pina la 12- 12,30 si apoi pranzul la care maninca 2 polonice zdravene de supa crema de legume si felul 2 (intotdeauna incep cu felul 2 ca sa-mi manince carnita). Doarme 2 h iar cand se trezeste papa iaurtel sau budinca,iesim afara alergam bine si seara la h20,00 - 330 ml lapte cu cereale dupa care la 21 adoarme si pina dimineata nu se mai trezeste.
Niciodata nu i-am dat sa rontaie nimic intre mese cu exceptia meselor de la 17 - si 20. De curand i-am aplicat alt program pt. ca nu mai e receptiva la masa de la 9 - 9,30, adica nu primeste decat suc de fructe si ala cu mari nazuri, in schimb la pranz rade tot felul 1, II si iaurtel apoi se culca si maninca fructele cand se trezeste (numai daca are chef, altfel ii dau 1 clatita sau budinca sau chec) si bineinteles la 20 laptele. Altceva nu vrea si pace. Probl. mea este ca intre mese nu vrea sa bea sucuri, ceaiuri (doar apa) iar cantitatea de fructe pe care o primeste este extrem de mica. Nu-i plac sub nici o forma.
cristina_elena
Scris: Saturday, February 23, 2008 7:48 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
incerc sa imi spun sim eu parerea.....bounce bounce dar Mihaita mananca mai mult pentru ca nui mai dau dulciuri in timpul zilei si iam facut un program daca nu mananca cand mancam tpoti nu mai mananca pana la urmatoarea masaras flowers flowers poate va ajutat cu ceva ceea ce vam spus
Sfefania_Johansson
Scris: Wednesday, March 25, 2009 2:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
noi cred ca avem cele mai multe mese/zisic dar aici pana si adultii mananca aproape asa..
va prezint programul nostru de gradi+acasa

7-7:30 scularea si jumatate de canita cu lapte de vacuta
8 micul dejun: cereale sau sandwich si lapte de vacuta sau iaurt si fructe proaspete (zmeura, afine)
9:30 gustare: fruct proaspat dupa care iesim afara
11:30 pranzul (mancare gatita + un pic de laptic)
12 somnic 1-2 ore, pe urma joaca
14:30 gustare: sandwich si laptic sau cremwursti sau iaurt cu cornflakes/musli/alte cereale integrale, pe urma joaca sau iesit la aer (la gradi se intampla sa ia si gustarea afara)
16 fruct proaspat (altul decat dimineata)
18 cina (mancare gatita + un pic de laptic) pe urma joaca, pana la ora 19, cand adormim, ne trezim pe la ora 20 si ne mai jucam o tura, facem baie etc
21-21:30 o cana de lapte cu un pic de cereale (de gust doar) si somnic pana a 2-a zi

abia acum am numarat si am vazut ca ea mananca de 8 ori/ zisic 5 gustari.. bine, sa nu va imaginati ca mananca cine stie ce cantitati de mancare, dar cel putin la mesele de baza nu-i e rusine sa se indoape sic dar, sa fiu sincera, nu simt ca ar fi greu sa ii dau mancare atat de des..poate si pt ca jumatate din mese le mananca la gradi..
mihaellas
Scris: Sunday, August 23, 2009 12:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/13/2009
ohooo... ce multe papati voi! noi, mai usor ca mancarea...cred ca tine la silueta! are zile si zile. cam 5 mese pe zi, uneori 6. lapte nu papa de la 11 luni, doar iaurt, branza...si ciorba, piureuri...
KRYS85
Scris: Monday, August 24, 2009 1:33 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
Puiutul meu mic are asa:

dimineata cremvusti,ochi pentru ca oua fierte nu mananca si ceai sau paine unsa cu margarina,vinete,pate ...etc,salam,snitel...

la amiaz ciorbica

seara papam felul doi sau la alegere tot paine unsa cu salam,rosie depinde de ce vrea

dupa care urmeaza la culcare 300g lapte+in caz ca i sete noapte de preferinta bea tot lapte asa ca pe la 2-3merg si i mai pun o sticla cu care are pana dimineata

Eu sunt multumita pentru ce mananca !!!
lavy_david
Scris: Wednesday, March 17, 2010 9:00 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
noi avem 5-6 mese pe zi
dim laptic cu cereale
la 10-fruct
la 12-13 legume,supa,pure cu de toate,etc
la 16 iaurt
la 18 fruct
la 20.--laptic
o sa incep cu mancare la cina ca acuma suntem marinewclap
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.