Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miri wrote:Bravo, Cristinica! Are mami fetitza mare! Multumim Miri |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| fetelor...am nevoie de niste sfaturi!
avand in vedere ca dumnealui, Pepsi, face mutre de numa' la lapte in ultima vreme (seara si dimineata), nu stiu cum sa ii organizez mesele peste zi.
inainte aveam asa:
- trezire un bibi cu lapte - pe la 8, 8:30 -micul dejun cu noi - 12:00; 12:30 - pranz - 16:30-17:30 - gustare de amiaza - 19:00-19:30 - "ciuguleala" de ceva - la culcare (in jur de 21:30-22:00) bibi cu lapte.
daca isi va scoate cele doua portii de lapte ce sa ii fac? ma gandeam sa ii pun un iaurt la micul dejun si unul la gustarea de la 17:00 (care oricum este iaurt de cand era bebe) si cred ca acoperim necesarul de lapte. ce sa ii dau seara in schimb? cat de consistent si pe la ce ora credeti ca ar fi bine sa ii dau cina? ca sa nu urle de foame noaptea... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Andismom: pt. perioada de "greva de lapte" i-am dat branzica pe la 20(nu mai tarziu) iar dimineata pe la 8 iaurtel sau putinul laptic baut. Stiu ca nu a fost solutia ideala dar cand nu ai incotro accepti si compromisuri. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:f... daca isi va scoate cele doua portii de lapte ce sa ii fac? ma gandeam sa ii pun un iaurt la micul dejun si unul la gustarea de la 17:00 (care oricum este iaurt de cand era bebe) si cred ca acoperim necesarul de lapte. ce sa ii dau seara in schimb? cat de consistent si pe la ce ora credeti ca ar fi bine sa ii dau cina? ca sa nu urle de foame noaptea...
Draga mea, noi mancam iaurt la 11 si seara pe la 7 mancam branzica de vaci cu fructe. Daca s-a intamplat sa refuze laptele, atunci la culcare a baut ceai sau apa si totusi nu a zbierat noaptea de foame. |
|
| multumesc de raspunsuri!
ii introduc atunci la micul dejun un iaurt. cu branza de vaci e cam nasol de la ea pt ca ne cam constipam! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:multumesc de raspunsuri! ii introduc atunci la micul dejun un iaurt. cu branza de vaci e cam nasol de la ea pt ca ne cam constipam!
Daca o amesteci cu mar sau para, nu cred |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Sau cu prune. Uneori mai pun si cateva bobite se strugure chiar daca nu e combinatia perfecta(branza cu strugure). Sau: branza cu iaurt(ca si cum ar fi branzica cu smantana). Sau: in branza pui suc de morcov(eu pun cca 40 ml). Ca sa evitam constipatia mergem intotdeauna pe combinatii de "+" si "-" . Daca nu vrei sa-i dai branza cu fructe poti sa o faci cu dovlecei.
Off topic dar nu mai merg la celalalt subiect daca tot sunt aici: eu nu pot sa beau uneori laptele daca are gustul si miros accentuat de vacuta(se simte un gust si miros specific). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| pe mine ma dispera deja laptele.Peste zi l-am scos, desi mai cere, dar prefer sa manance mancare decat lapte. Insa noaptea nu putem nicicum renunta la el Un litru de zuzu se evapora pana la 6 dimineata.Ii mai dau uneori sticla de apa dar mi-o refuza si vrea lapte. daca-l scot si peste noapte, ar insemna sa renuntam de tot la lapte si cred ca totusi e ' b dprean devremecvh g fsa am ajutoare la scris |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Andismom wrote:... cu branza de vaci e cam nasol de la ea pt ca ne cam constipam! Anca, incearca branzica tip Fagaras (branzica de vaci cu smantana). Pe Mihaita nu il constipa. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Andismom wrote: inainte aveam asa:
- trezire un bibi cu lapte - pe la 8, 8:30 -micul dejun cu noi - 12:00; 12:30 - pranz - 16:30-17:30 - gustare de amiaza - 19:00-19:30 - "ciuguleala" de ceva - la culcare (in jur de 21:30-22:00) bibi cu lapte.
Anca, dar de ce puiul tau inca mai are 6 mese pe zi la varsta asta?Eu una as insista ca laptele sa ramana in alimentatia copilului pana la 3 ani.Cum?Eliminand alte alimente, astfel incat la masa de lapte copilul determinat de foame sa nu il refuze.Nici un lapte, mai ales daca inca mergi pe cel praf nu este inlocuit ca si valori nutritive de restul lactatelor.
Eu as da asa: -dimineata biberonul de lapte -parnz: legume cu sau fara carne -amiaza:fructe -seara:biberon cu lapte cu sau fara cereale.
Pana cand nu accepta bine biberonul cu lapte, nu i-as mai da nimic intre mese.Dupa ce accepta bne atat laptele cat si celelalte mese, i-as da numai fructe intre mese.Restul "ciugulelii" nu face decat sa oboseasca organismul si sa determine o suprapunere a digestiei.
Dar...nu cumva piticul este in plna eruptie dentara?Ca unii copii (printre care si matei) la eruptie dentara imi refuza laptele sau alimentele solide sau si unele si altele.Si atunci e posibil TU sa renunti la lapte, dar copilul sa aiba o indispozitie temporara. |
|
| stele_pe_cer wrote:
Anca, dar de ce puiul tau inca mai are 6 mese pe zi la varsta asta?Eu una as insista ca laptele sa ramana in alimentatia copilului pana la 3 ani.Cum?Eliminand alte alimente, astfel incat la masa de lapte copilul determinat de foame sa nu il refuze.Nici un lapte, mai ales daca inca mergi pe cel praf nu este inlocuit ca si valori nutritive de restul lactatelor.
Eu as da asa: -dimineata biberonul de lapte -parnz: legume cu sau fara carne -amiaza:fructe -seara:biberon cu lapte cu sau fara cereale.
Pana cand nu accepta bine biberonul cu lapte, nu i-as mai da nimic intre mese.Dupa ce accepta bne atat laptele cat si celelalte mese, i-as da numai fructe intre mese.Restul "ciugulelii" nu face decat sa oboseasca organismul si sa determine o suprapunere a digestiei.
Dar...nu cumva piticul este in plna eruptie dentara?Ca unii copii (printre care si matei) la eruptie dentara imi refuza laptele sau alimentele solide sau si unele si altele.Si atunci e posibil TU sa renunti la lapte, dar copilul sa aiba o indispozitie temporara.
din prostia mea! pt ca i-am dat intre mese chestii de mancare si cum le-am scos, s-a rezolvat si problema cu laptele. in plus, am scris si la topicul cu refuza laptele, ca nu il indulceam si de aia il refuza. acum s-a rezolvat problema:
- dimineata lapte; - apoi micul dejun - pranzul - gustare la 5-6 - seara lapte. de vaca, 7 munti sau mili slab.
intre mese nimic (f rar ii mai dau cate ceva) si numai apa. si vad ca e mai bine.
|
|
| Sa va fie de bine, Anca ! |
|
| stele_pe_cer wrote:Sa va fie de bine, Anca !
multumim! |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Si eu am scos gustarile dintre mese, ca incepea fata sa-mi refuze mancarea
|
|
| Noi de foarte curand am introdus gustarile intre mele lui Matei, pt ca observ ca mamanca foarte bine orice.Si asa am ajuns sa aiba 4 mese/zi, inca de la 5 luni si pana acum, dar intre mese mai primeste cate 1 fruct, adica 3 fructe/zi.Functioneaza de minune si ma bucur tare mult ca accepta fructele cu bunavointa!Cand va incepe gradinita va lua numai 1-2 fructe/zi dar sper sa pot compensa cu un suc de porto sau ceai cu miere si multa lamaie. |
|
|