Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:bun program, Cris!
o singura intrebare insa pt tine: cand il mai duci afara?
Dav iese afara pana in masa de la 11 (in principiu pe la 9-9 30 suntem afara - asta daca nu ploua, ninge, ceatza, frig rau) sau dupa nani si masa de dupa nani, adica pe la 5 dupa amiaza.
PS: Programul si l-a facut singurel asa. Eu nu am facut decat sa ma pliez pe programul lui. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| hm... pt noi e cam repede 9:30... nu stiu daca nu cumva va dormi in carucior si nu vreau asta...
programul asta ar merge f bine vara pt noi. de fapt, cam asa ieseam cand era f cald: dimineata devreme si seara.
ma mai gandesc! multumesc Kikisor! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:... ma mai gandesc! multumesc Kikisor!
Cu placere, Anca! Sper sa gasiti un program bun pentru amandoi! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| si noi o data la cateva luni suntem nevoiti sa schimbam orarul de mese pt ca isi modifica orele de somn. acum avem urmatorul program: 8 - 8.30 210 ml lapte 10.30 - fructe cu biscuiti/branzica/cereale 14 - 14.30 - supa crema/piureu de legume 18.30 - 19 - iaurt cu banana/cereale/mamaliga cu branza si smantana/papanasi 21 - 21.30 lapte 210 ml ea are de obicei o singura repriza de somn cam de la 11.30 - 12 pana pe la 13.30 - 14. cateodata ne mai apuca somnul pe la 17.30 si mai dormim cam o ora. iesim afara aproape intotdeauna dupa masa de legume, adica pe la ora 15. am fost aseara la dr si am intrebat-o dc trebuie sa schimb structura si numarul meselor si a zis ca inca nu. mi-a facut si meniul si orarul de mese pt 1-3 ani, dar, avand in vedere ca noi inca nu mestecam mai asteptam pana pe la 1 an si 3 luni. eu, in locul tau, as incerca sa il culc intre masa de fructe (micul dejun) si pranz. pt ca, cel putin in cazul meu, fructele ii plac la nebunie si le papa cu placere chiar dc e moarta de somn. la noi e important sa-i fie foame si sa fie cat de cat odihnita la masa de pranz, ca altfel e jaleeeeee..... mult succes si...... mai ales muuuuulta rabdare
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Anca, si Razvan mai are inca 2 reprize de somn peste zi. La un moment dat, am vrut sa-i scot una, cea de dimineata, dar nu m-a "lasat", asa ca, m-am mulat eu pe programul lui, lasandu-l sa renunte la un somnic cand vrea el. Pateam acelasi lucru: ii picau ochii in farfurie si nu manca bine pranzul. Si de ce sa-l chinui degeaba?
Hai sa-ti spun care e programul nostru zilnic in perioada asta: -ora 9-9,30 (trezire): bibe lapte (300 ml) -ora 11: mic dejun, dupa care iesim la plimbare, unde doarme vreo ora jumate (daca e f frig, il culc in casa) -ora 14-14,30: dejun Pe la ora 17 se culca inca o ora jumate -ora 19: gustare de fructe, iaurt sau asemenea, dupa care mai iesim afara vreo ora -ora 22: cereale si bibe lapte (150 ml)
Mult succes in gasirea solutiei potrivite! Lasa-l sa-ti "spuna" ce vrea sa faca si veti fi amandoi fericiti! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Scumpa mea, aceeasi problema ( ) am avut-o cu V, nu la mult timp dupa ce a facut anisorul. Al meu nu prea mai voia doua reprize de somn...si ne bulibaseam si cu mesele. Treptat i s-a reglat programul astfel: - 7.45-8.30 trezire, oli apoi lapte - scurta plimbare (sa o duca impreuna cu tati, pe mami la ocazie) - 10.30 mic dejun si oli - joaca de voie sau iesit afara vreo ora-doua, depinde de vreme - 12.30 oli si nani - 14.30-15.30 trezirea, pranzul si oli - joaca de voie sau afara - fructe pe parcursul dupa-amiezii -18.45-19 - cina - putina joaca si rasfat - oli si baie pe la 20-20.30 -bibe si la 21 doarme dus.
|
|
| Papi, Vesna, Sousourel, multumesc de raspunsuri! e clar ca fiecare copil e diferit...
Vesna, se pare ca programul vostru e cel mai apropiat de al nostru... deci Raz are si la 1 an si jumatate 2 reprize de somn pe zi... atunci il las si eu pe al meu in pace pt ca in mod sigur nu m-as mai intelege cu el daca l-as tine si nedormit... ideea este ca, in cazul nostru, el se trezeste f devreme dimineata (cred ca e cel mai matinal dintre toti copiii de aici) si deci nu are cum sa reziste nedormit (la varsta asta) pana la masa de pranz si sa o mai si manance linistit.
eu cred ca aici este o conjunctura de factori: eruptia dentara (ca se stramba si la alte mese solide si uneori chiar si la ) si pragul asta de 1 an cand au un puseu de crestere.
Sousourel, multam de ideea cu pragul de crestere. uitasem de ea si poate fi o explicatie f buna pt comportamentul lui Andrei.
si... pt ca iti face V la oala! noi nici nu ne-am mai urcat pe ea... si cand o vede prin camera, nici nu o baga in seama! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sousourel wrote:Scumpa mea, aceeasi problema ( ) am avut-o cu V, nu la mult timp dupa ce a facut anisorul. Al meu nu prea mai voia doua reprize de somn...si ne bulibaseam si cu mesele. Treptat i s-a reglat programul astfel: - 7.45-8.30 trezire, oli apoi lapte - scurta plimbare (sa o duca impreuna cu tati, pe mami la ocazie) - 10.30 mic dejun si oli - joaca de voie sau iesit afara vreo ora-doua, depinde de vreme - 12.30 oli si nani - 14.30-15.30 trezirea, pranzul si oli - joaca de voie sau afara - fructe pe parcursul dupa-amiezii -18.45-19 - cina - putina joaca si rasfat - oli si baie pe la 20-20.30 -bibe si la 21 doarme dus.
Sousourel, cam ce ii dai tu la cina lui V? Cristina cam incepe sa ceara si cina inainte de lapticul de seara si sunt cam in pana de idei. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Andismom wrote:Papi, Vesna, Sousourel, multumesc de raspunsuri! e clar ca fiecare copil e diferit... Vesna, se pare ca programul vostru e cel mai apropiat de al nostru... deci Raz are si la 1 an si jumatate 2 reprize de somn pe zi... atunci il las si eu pe al meu in pace pt ca in mod sigur nu m-as mai intelege cu el daca l-as tine si nedormit... ideea este ca, in cazul nostru, el se trezeste f devreme dimineata (cred ca e cel mai matinal dintre toti copiii de aici) si deci nu are cum sa reziste nedormit (la varsta asta) pana la masa de pranz si sa o mai si manance linistit. eu cred ca aici este o conjunctura de factori: eruptia dentara (ca se stramba si la alte mese solide si uneori chiar si la ) si pragul asta de 1 an cand au un puseu de crestere.
Desigur ca fiecare copil are propriul ritm. Noi am incercat sa-ti aratam ce program si-au facut copiii nostri!
Cat despre ora de trezire...poate asa e el din fire, matinal (cand l-ai nascut? noaptea? ). Depinde si de cate ore doarme peste noapte. Raz, spre exemplu, se culca in ultimul timp pe la 10,30-11 pm, deci doarme noaptea vreo 10-11 ore, iar in timpul zilei inca vreo 2-3 ore, in 2 reprize. Si, da, s-ar putea sa se fi cumulat mai multi factori acum. Eruptia dentara oricarui copil ii da peste cap programul.
Succes si nu te mai stresa! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Hai sa va spun si programul noastru de somn si papa. La ora 7, maxim 8 Sara este in picioare si nu vrea nimic papa pana la - ora 9: un cremwurst de pui/branzica de la Danonino/ lapte cu biscuiti/ mar cu biscuiti; - ora 11, o scurta plimbare daca vremea o permite; - o banana sau 2 cremwursti de pui(asta in functie de masa de la ora 9); - ora 12:somnul deamiaza, care dureaza, in medie 1,5 ore, maxim 2 ore; - ora 14,30: oli, schimbat hainutze si plecat dupa mami la servici; - ora 16: ciorbita cu paine si carnita de pui/vita cu legume sau piure; - ora 20,30: grisul cu lapte si somnic.
Uneori mai papa un fruct pana la masa deseara sau lapte cu fulgi,iar ziua bea ceai, apa sau suc de fructe. Mult succes Anca!Sunt convinsa ca o sa aveti si voi, cat de curand, un program organizat de somn si papa
|
|
| Anca, multumim...V face la oala pt ca insist eu f mult si aacum stie si tati regula...altfel
Mniko la noi cina e pe baza de iaurt cu: biscuiti, banana, clatite cu banana (traiasca Nico si ideea ), budincutza, dar nu prea se omoara V cu chestiile seci, paine cu putina miere....si in functie de mofturile Mariei Sale ma adaptez si eu. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| sousourel wrote: clatite cu banana (traiasca Nico si ideea ), .
Pupicii ii trimti barbatului meu ca el este inventatorul.
Anca, stai calma ca trece si asta; sa vezi ce ne mai asteapta |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Pupicii ii trimti barbatului meu ca el este inventatorul. Anca, stai calma ca trece si asta; sa vezi ce ne mai asteapta
Auzi, eu ti-i dau tie , vezi tu ce faci pe mai departe cu ei |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Pupicii ii trimti barbatului meu ca el este inventatorul. Anca, stai calma ca trece si asta; sa vezi ce ne mai asteapta
Nico, mama, m-am obisnuit cu "incurajarile" tale! esti o dulce!
Vesna, Andrei e nascut la 22:20, deci noaptea... stiu ca ora nasterii influenteaza bioritmul. de dormit, adoarme pe la 21:30 cel mai tarziu si se trezeste de cateva saptamani pe la 6:30; 6:45, maximum 7:00 desi a avut o perioada in care se trezea pe la 7:30 si atunci iar isi decalase orele de masa si somn dar numai putin.
in alta ordine de idei, e ok ca se trezeste asa devreme pt ca am siguranta ca mai face un nani pana in ora 11:00 si atunci am sanse mai mari sa ma inteleg cu el pana la masa de pranz.
Mada, off topic: azi iar am incercat cu oala, cu jucarii (chiar ma gandeam la ce sfaturi mi-ai dat tu ) si dupa cateva minute s-a ridicat si vroia sa plece, l-am pus iar si nu a facut nimic, s-a enervat pe mine si se vaita...
Miri, multumim de urari! ia zi, cum mai doarme Printesa Sara? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sousourel wrote:Mniko la noi cina e pe baza de iaurt cu: biscuiti, banana, clatite cu banana (traiasca Nico si ideea ), budincutza, dar nu prea se omoara V cu chestiile seci, paine cu putina miere....si in functie de mofturile Mariei Sale ma adaptez si eu. Merci Sousourel. Eu de obicei chestiile astea i le dau pe la micul dejun, dar o sa mai vedem cum facem. Pana una alte de 2 zile mi-a intrat in greva foamei si nu-i mai place nimic, nici macar laptele. Mananca de mancat, dar foarte putin in comparatie cu saptamana trecuta. O cam sacaie o masea si sper ca asta si fie singurul motiv pentru care nu mai mananca. |
|
|