Cate mese pe zi de la 1 an?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 2:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Fetelor am o problema... Andrei are 5 mese pe zi structurate cam asa:

- trezire (in jur de 7:00) lapte 250 ml;
- pe la 11:00- 11:30 fructe sau paine cu pateu/sunca/ou/cremuwursti sau ce-o fi
- pranzul 14:30-15:00 - ciorba/supa/pireu
- gustare la 18:00 - iaurt cu biscuiti sau fructe
- seara la culcare - 300 ml lapte cu cereale.

somnul, ca e f important in problema mea, este o repriza pe la 9:30-10:00 cam o ora, ora si jumate si apoi dupa-amiaza pe la 15:00.

vreau sa ma sfatuiti ce si cum sa fac cu programul lui de mese si somn pt ca ma innebuneste de cateva zile bune... de ce? pai dupa masa de la 11:00 mergem afara si daca nu a dormit f bine dimineata, inainte de a iesi din casa, pana la 14:30 cand ar trebui sa manance e varza de somn si nu mai vrea sa primeasca mancarea de pranz. sunt f nervoasa din cauza asta si ma scoate din sarite sa il vad cum imi intoarce capul si imi scuipa mancarea, se pune pe urlat, se intoarce in scaun si mananca nici 100 gr de mancare si aia cu urlete si nervi!
iar ma-sa proasta, sta si gateste in fiecare zi aproape mancarica care ajunge la gunoi!!!!
banghead
asadar, cum m-ati sfatui sa ii fac programul de masa si somn??? sa tin tot 5 mese sau sa ii fac 4???

eu m-am gandit asa: ramane masa de la 7:00, somn pe la 9:30 si la 11:00-11:30 sa ii dau masa de pranz, apoi afara si in 2 ore in casa la culcare. apoi pe la 16:40-17:00 iaurt cu fructe si seara laptele cu cereale.

ma gandesc ca poate o fi prea multa mancare si ca nu ii trebuie atata... ii dau si pe afara biscuiti sau covrigi si poate ca si asta e gresit. de fapt, dr lui imi spune mereu sa nu ii dau nimic intre mese. si uite ca are dreptate, cred!uff

of, Doamne, o fi bine asa? voi cum faceti?

help please!hail hail hail
delfinasa
Scris: Friday, February 16, 2007 2:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Noi tot cam asa avem numarul meselor...la trezire fii-mea papa tzitzi, pe la 9-9:30 lapte cu biscuiti/gris/cereale sau o felie de paine unsa cu ceva/cremwurst/omleta, pe la 12-12:30 mananca de pranz ciorbita/supa (daca face figuri, mananca cand se trezeste), apoi dupa-amiaza fructe/iaurt de baut/branzica/felii de castraveti/rosioare/suc/apa, iar seara pe la 7 papa piure cu ou/mamaliguta cu smantana/paste/orez/ce mancare am...la culcare in jur de 9, ii dau cam 100ml de lapte, din care-n ultima saptamana a baut doar 1/2, putin tzitzi si somn. Karina are doar o repriza de somn, de pe la 12:30 pana pe la 2-2:30 si sunt zile in care adoarme si pe la 3-4 sau deloc. Dimineata iesim afara dupa ora 10-10:30 si stam pana la pranz (cand e mai cald afara, ca in ultimul timp am sarit peste iesitul dimineata), iar dupa-amiaza pe la 4-5 si stam maxim o ora, ca e frig.
MNiko
Scris: Friday, February 16, 2007 2:23 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:

eu m-am gandit asa: ramane masa de la 7:00, somn pe la 9:30 si la 11:00-11:30 sa ii dau masa de pranz, apoi afara si in 2 ore in casa la culcare. apoi pe la 16:40-17:00 iaurt cu fructe si seara laptele cu cereale.

of, Doamne, o fi bine asa? voi cum faceti?

help please!hail hail hail

Anca eu cam asa am facut cu Cristina de pe la 6-7 luni. Acum ca s-a mai marit am observat ca ii mai trebuie mancare pe langa acest program, adica cel putin mic dejun pe la 8-8.30) si uneori cina pe la 7-8, iar lapte simplu inainte de culcare.

Eu ma gandesc la urmatorul lucru. Candva o s-o dau la gradinita, iar daca reusesc o inscriu din toamna la cresa. As vrea s-o obisnuiesc din timp cu un program asemanator cu al acestor institutii. Uite la ce as vrea eu sa ajung:

7.00 mic dejun(unt, cremwusti,ou, dulceata, etc...nu toate odata), lapte sau cacao cu lapte sau suc
10.00 iaurt cu biscuiti/lapte
12-13 pranz, apoi somn
16-17 gustare(budinca, tarte cu fructe,compot...)
19-20 cina
lapte inainte de culcare

Inca nu i-au masuri prea mari in acest sens, pana acum i-am introdus micul dejun cam la o ora dupa laptele de la trezire. As vrea mai intai sa vorbesc cu medicul ei sa-mi spuna cand as putea sa inversez micul dejun cu laptele.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 2:24 PM
Nivel

deci Delfinasa, sa inteleg ca imi recomanzi tot 5 mese? eu ma gandeam ca poate o manca prea mult (desi daca nu e somnoros, papa tot) si poate ca daca i-as face 4 mese sa fie mai bine...oare

Mihaela, m-ai bagat in ceata... tu vrei sa o duci la 6 mese? ca eu asa numar la tine...scratch
MNiko
Scris: Friday, February 16, 2007 2:31 PM

Anca, cred ca cel mai bine ar fi totusi sa-ti asculti instinctul si sa-i faci un program lui Andrei dupa nevoile lui. Eu asa am facut cu Cristina. Trecerea de la 5 la 4 mese pe la 6-7 luni am facut-o nu ca as fi vrut(pt a trebuit sa renunt la masa de la 10, cea de fructe) ci pentru ca nu mai manca la pranz. Acum am trecut iar de la 4 mese/zi, mai intai la 5 pentru ca incepuse sa ceara pranzul chiar si la ora 11, asa ca i-am introdus micul dejun, iar pranzul il ia in jur de 12-12.30.
MNiko
Scris: Friday, February 16, 2007 2:33 PM

Andismom wrote:

Mihaela, m-ai bagat in ceata... tu vrei sa o duci la 6 mese? ca eu asa numar la tine...scratch

Da Anca, cam asa ceva vreau dar nu pentru acum, imediat ci pentru la toamna cel mai devreme. Insa cum nu vreau sa fac schimbari bruste, trebuie sa pregatesc terenul incet si cu rabdare.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 2:34 PM
Nivel

instinctul meu e in craci, draga mea, ca daca il aveam corect, cred ca rezolvam pana acum problema!!! uff

ideea este ca el daca nu are 2 reprize de somn pe zi, nu ma inteleg nicicum cu el si eu nu mai apuc nici macar mancarea aia pe care o arunc la gunoi, sa i-o fac! banghead

o sa incerc sa fac si altfel decat acum si o sa vad ce branza iese!scratch

MNiko
Scris: Friday, February 16, 2007 2:40 PM

Andismom wrote:
instinctul meu e in craci, draga mea, ca daca il aveam corect, cred ca rezolvam pana acum problema!!! uff

ideea este ca el daca nu are 2 reprize de somn pe zi, nu ma inteleg nicicum cu el si eu nu mai apuc nici macar mancarea aia pe care o arunc la gunoi, sa i-o fac! banghead

o sa incerc sa fac si altfel decat acum si o sa vad ce branza iese!scratch

Bafta Anca. Poate vrea sa-mi mute reprizele de somn pe la alte ore. Eu asa am patit cu Cristina. A fost greu o perioada cand nici ea nu stia ce sa faca mai inati sa doarma sau sa manance, dar pana la urma au trecut.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 2:44 PM
Nivel

sincera sa fiu si eu m-am gandit ca poate vrea sa doarma la alte ore si am mai incercat, mai demult, sa il trec la 4 mese si sa doarma altfel dar nu am avut deloc succes si mai rau l-am bramburit.

iar copil bramburit=mama bramburita, cel putin in cazul meu!banghead maseluta
Maria & Mario
Scris: Friday, February 16, 2007 2:47 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Maria de la 1 an si 4 luni si-a facut o singura repriza de somn, pe la 14 , 15 amiaza. Deci iar alte ore de mese, de plimbari. Asa ca...... parerea mea, urmeaza-i orarul lui, ca o sa te adaptezi din mers la schimbari , care tot vin. sic

Noi acum avem dimineata la 9 micul dejun, ( toast cu unt si miere de albine, pui , o banana ) , rontzaim la biscuiti, cornulete cu unt si alte fructe pana la ora de somn, nani, apoi masa solide ( ciorba , pilaf , melcisori in lapte, carnitza dar tot mai rar , legume proaspete ...... etc) , fructe si biscuiti, apa , sticlutza cu 200 ml lapte si nani ! Deci maxim 4 mese. Si nici la alea nu se omoara cu mancatul absolut deloc. uff Asa ca...... fiecare cu mofturosul lui ! ras sic
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 3:04 PM
Nivel

problema mea este ca eu sunt adepta unui program... nu f strict dar nici bramburela generala in care nu stii ce sa intampla peste 2 ore...

asadar, daca l-as lasa sa doarma o singura data pe zi(ceea ce acum mi se pare imposibil pt ca dupa 4 ore ii e somn), cred ca as mai face mai rau decat acum.

totusi, mai astept pareri si sfaturi!pupici
delfinasa
Scris: Friday, February 16, 2007 3:15 PM
Nivel

Eu nu am intervenit sa modific nimic in programul fetei, m-am adaptat la schimbarile ei...mesele exclusive de lapte, tzitzi sau bibe, nu le mai consider mese, pentru ca fii-mea papa f. putin...intre mesele de mancare mai rontaie biscuiti/pufarine/batoane cu fructe/pufuleti, fructe, floricele, dar limitat, ca sa manance si mancare. Nu-i mai fac papa separat, mananca din ce fac pentru noi si am ajuns la treaba asta in urma faptului ca vedea ca noi mancam altceva si nu mai vroia mancarea ei si risipeam si timp, mancare si nervi. Parerea mea e sa te mulezi dupa programul lui, daca nu vrea sa manance tot inainte de somn, ii dai dupa ce doarme si o sa fiti amandoi linistiti. Limiteaza-i snacksurile dintre mese sau taie-le de tot, au dreptate doctorii la faza asta. Mai gandeste-te ca este si in perioada de eruptie dentara si toti bebeii sunt mai reticenti la mancare.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 3:40 PM
Nivel

delfinasa wrote:
Parerea mea e sa te mulezi dupa programul lui, daca nu vrea sa manance tot inainte de somn, ii dai dupa ce doarme si o sa fiti amandoi linistiti. Limiteaza-i snacksurile dintre mese sau taie-le de tot, au dreptate doctorii la faza asta. Mai gandeste-te ca este si in perioada de eruptie dentara si toti bebeii sunt mai reticenti la mancare.

bun sfat Miha! pupici
asa o sa si fac... mananci bine, nu, culca-te si gata!

azi, cand am vazut ca nu vrea si pace, am luat foc... a nu stiu cata zi la rand cand el imi da peste nas cu manacarea... evident ca, in stilul meu caracteristic banghead , am si urlat nitel la el, ca sa fie mai de efect toata treababanghead
si m-am enervat rau pe el si l-am luat din scaunul de masa (dupa ce a mancat nu mai mult de 10 linguri de ciorba) si l-am pus direct in pat! fara sa il schimb sau sa ii dau suzeta (iubirea lui fara de care nu doarme!) si l-am lasat singur sa urle... si urla frate... mama mea! in fine, m-am dus dupa 2-3 minute la el si i-am explicat de ce este in pat si urla singur si de ce nu are scutec schimbat, de ce nu a primit suzeta si va jur ca am avut senzatia ca a inteles tot ce i-am zis. nu stiu daca a priceput si ca maine, daca mai face la fel, tot asa il voi trata!oare

dar mi s-a facut mila de el si dupa alte 2-3 minute, m-am dus, l-am dragalit putin si i-am mai explicat inca o data ca nu e voie sa faca asa si sa nu vrea sa pape ce i-a pregatit mami si l-am schimbat, i-am dat hainutele de somn si suzeta si i-am pus broscoiul sa ii cante ca sa adoarma.

mi-e tare mila de el pt ca ii iese o afurisita de masea care il chinuie de vreo 2 saptamani deja si are numai gingia umflata fara sa se arate ca ar iesi! banghead angry si stiu ca si asta contribuie la inapetenta lui insa cred ca si obiceiul prost de a ma santaja pe mine e o chestie nasoala.

o sa incerc sa mai jonglez cu mesele si cu somnul si sa vad ce iese.

cert este ca am decis azi (si i-am spus si lui - oare nu cumva vorbesc singura, ca de obicei? scratch ):

1. de maine nu mai primeste absolut nimic intre mese (eventual doar putin ceai sau suc daca ii va fi sete), nici un covrgiel biscuitel sau altceva
2. masa de pranz i-o aduc mai repede cu 30 minute decat normal, ca sa fiu sigura ca nu ii pica ochii in gura de somn
3. daca nu vrea sa manance si pace, il las nemancat pt ca tot va trebui sa accepte mancare la un moment dat
Kiki
Scris: Friday, February 16, 2007 4:36 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Noi avem zile cu 4 mese/zi si zile cu 5 mese/zi. Totul depinde de ora la care se trezeste. Daca se trezeste devreme intervine in program o gustare dupa amiaza.

Programul lui de masa este asa:

8 - lapte 250 ml (uneori mai cere un bibe in plus alcool )
11-11:30 - fructe sau crenwursti sau iaurt sau omleta sau ou fiert, diverse combinatii
Dupa masa asta, doarme. Minim 2 h, maxim 4.
16-17 - ori ciorba, ori mancare, ori ambele, diverse budinci, orez cu lapte,
19-20 - masa asta exista numai daca s-a sculat devreme; la ora asta papa in general fructe sau iaurt
20-21 - lapte 250 ml (uneori mai cere in plus)
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 16, 2007 4:43 PM
Nivel

bun program, Cris!

o singura intrebare insa pt tine: cand il mai duci afara?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.