|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/14/2010 Mesaje: 49
| Fetelor am si eu o intrebare. Am un pitic de un anisor si trei luni si m-ar interesa sa stiu cam cand as putea sa ii introduc lapte de vaca din comert? Astept raspuns si va pupic pe toate. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Decizia introducerii laptelui de vaca in alimentatia copilului inainte de un an, se face dupa varsta de 6 luni atunci cand este imperios necesar,in raport direct cu starea de sanatate si nevoile copilului si numai dupa recomandarea medicului de familie sau pediatrului(sunt mame care nu mai au secretie lactata suficienta si nu-si permit sa cumpere LP). La un an organismul copilului,daca nu are probleme grave de sanatate in special probleme digestive,este pregatit pentru digerarea laptelui de vaca.
Daca, copilul tau e bine, fara probleme digestive, ar trebui sa primeasca laptele de vaca fara probleme.Desigur ca laptele praf,in functie de fiecare producator in parte este mai mult sau mai putin imbogatit cu minerale si vitamine,insa o alimentatie echilibrata cu aport zilnic de fructe si legume de preferat proaspat preparate ,inlocuieste cu succes suplimentele din LP. Si acum intre noi fie vorba si noi si parintii nostri, am mancat lapte de vaca mult inainte de un an si uite ca suntem bine sanatosi.Ceea ce este important ,e ca laptele sa nu contina foarte multe grasimi,de obicei se alege un lapte cu 2,8/1,5 grasime. Si inca ceva ,poti avea surpriza sa nu-l primeasca pentru ca difera la gust de cel parf sau sa nu-l tolereze ,de aceea nu se da deodata toata cantitatea de lapte de vaca pentru masa respectiva, ci se dau cantitati crescande pana la inlocuirea completa a intregii cantitati,se da intai laptele de vaca si apoi completarea cu lapte praf.
|
Inregistrat: 7/18/2007 Mesaje: 34
| Eu i-am introdus laptele de vaca de la 11 luni. Mi-a refuzat cu stoicism completarea cu lapte praf. Asa ca, pe langa ce mai papa san ii dau lapte zuzu albastru. Napolact nu vrea.
Supa si ciorba nu o vrea, asa ca ii pasez legume diferite cu ou sau carnita si papam. Ii mai dau su bucatele sa pape singura dar papa ce papa si se apuca sa le arunce pe jos |
Inregistrat: 1/16/2012 Mesaje: 38
| Buna mamicutelor!
Bebelina mea (1an si 9luni) papa inainte de somnicul de pranz, pe langa mancare , si un biberon de 240 ml cu lapte. Practic asta este placerea ei dinainte de nani. De multe ori ma intreb unde mai intra lapticul pentru ca inaintea lui mananca destul de mult. Nu stiu cum sa fac sa-i scot aceasta masa de lapte pt ca daca nu i-o dau nici nani nu face (de abia l-am reintrodus pe nani dupa ce am scapat de suzi). Nu ma deranjeaza ca mananca mult dar va incepe cresa si cine stie daca ii vor da lapte inainte de nani. Voi ce-ati face? |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2014 Mesaje: 541
| marmotzel wrote:Buna mamicutelor!
Bebelina mea (1an si 9luni) papa inainte de somnicul de pranz, pe langa mancare , si un biberon de 240 ml cu lapte. Practic asta este placerea ei dinainte de nani. De multe ori ma intreb unde mai intra lapticul pentru ca inaintea lui mananca destul de mult. Nu stiu cum sa fac sa-i scot aceasta masa de lapte pt ca daca nu i-o dau nici nani nu face (de abia l-am reintrodus pe nani dupa ce am scapat de suzi). Nu ma deranjeaza ca mananca mult dar va incepe cresa si cine stie daca ii vor da lapte inainte de nani. Voi ce-ati face?
Buna, sa iti traiasca fetita . Incearca sa ii micesti doza de lapte la 180, dupaia 150, 120 pana reusesti sa o elimini de tot. Poti incerca sa ii dai cu canuta nu cu biberonul. Este clar ca ea nu adoarme pana nu papa lapticul de dragul suptului, nu de dragul continutului |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Salut, eu nu vad nicio problema daca ea are placerea asta la somnic. Le spui la cresa ca asa ii place, eventual ii duci tu niste lapte suplimentar si le rogi sa-i dea la somn. Nu cred ca vor refuza.. si daca nu au chef, se descurca ele sa o adoarma si fara lapte, lasa-le pe ele sa-si bata capul daca pe tine nu te deranjeaza. |
| Voi incerca macar sa-i reduc cantitatea de lapte, de cand ii dau si lapte de vaca (combin cu formula) mananca mai mult. Am vazut in meniul celor de la cresa ca au si lapte pentru prichindei asa ca o s-o inscriu si pe ea la asta.
Multumesc fetelor pentru sfaturi!
|
| Cei de la cresa sunt de acord cu biberonul inainte de somn asa ca nu renuntam inca la el.
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| De obicei intre 1 si 2 ani copiii incep sa aiba cam 5 mese pe zi. Prima masa se recomanda sa fie in jurul orei 8:30 - 9:00, la scurt timp dupa ce se trezeste si poate sa fie lapte simplu sau cereale cu lapte. A 2-a masa este de fapt o gustare, fie mar ras cu biscuite sau mar cu banana / para, in general masa de fructe. A 3-a masa este masa de pranz si ar trebui sa fie in jurul orei 13:30 - 14:00, felul intai o supica / ciobita cca 100-150g, apoi felul 2 carnita cu legume (pui, curcan). Daca nu se satura poate sa mai manance si un desert mic. A 4-a masa este tot de gustare, aici puteti opta pentru o budinca sau ceva pe baza de lactate (iaurt, branzica de casa, almette, lapte batut) A 5-a masa si ultima este cea dinainte de culcare si de obicei e ceva mai usor, eventual tot lapte simplu sau lapte cu cereale.
La voi cum este? |
|
|