Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Intre 4 si 7 ani, cate mese este recomandat sa aiba un copil pe zi?
Alice mananca acum cam de 3 ori pe zi, plus ce mai ciuguleste tot felul de traznai intre mese. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| AdrianaC wrote: Alice mananca acum cam de 3 ori pe zi, plus ce mai ciuguleste tot felul de traznai intre mese.
eu zic ca e suficient , e ca la carte |
|
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Si eu zic la fel. E suficient. Si Robert tot de 3 ori pe zi mananca, plus un iaurt, sau niste pufuleti, sau un fruct sau ceva o gustare pe la un 4. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
|
4 mese, daca pun la socoteala sandwich-ul si fructul de la ora 16:00
micul dejun la 10:00 sandwich, iaurt, fruct masa de pranz 13:30 carne si garnituri + legume fierte sandwich + fruct 16:00 masa usoara de seara - in general ou, lapte branza, paste fara carne, legume crude & salate, cartofi fierti, vara iaurt/branza fina si multa salata....
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| 3 mese principale pe zi +merenda de la ora 16 +lapticul de seara |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| va spun foarte sincer si serios mihaita nu are un program anume mananca dimineata depinde la cat se trezeste si pe parcursul zilei tot la fel si e sanatos tun si nu e gras[ 16 kg] |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Nici al meu nu are ore fixe, dar - dimineata pe la 7-8 papa micul dejun (care variaza de la sandwich cu orice la gris cu lapte sau lapte cu cereale sau placinta cu branzica), apoi - pe la 11-12 ia o gustarica gen napolitana, biscuiti, fornetti sau banana, - la amiaza, cand se intoarce din parc, adica pe la 14, papa supica si felul doi si trei - la 17 papa doua iaurtele Danonino sau alt gen - pe la 20, inainte de culcare mai papa ce ii e pofta (sandwich, fructe, pufuleti etc, depinde de ce a mai mancat mai devreme)
Stiu ca pare mult, dar la cat de energic e toata ziua, nu apuca sa se ingrase nicicum. |
|
| Andrei mananca acum : - dimineata - la gradi - cereale cu lapte sau ceai cu sandwich sau laptic cu sandwich - la ora 10:00 - la gradi - un fruct sau o prajiturica - la ora 12:30 - la gradi - ciorbita / supita + felul 2 + desert - la ora 17:00 - acasa - dupa somnul de frumusete - iaurt cu biscuiti sau un ou ochi cu painica sau 1 sandwich - la ora 20:30 - cereale cu lapte sau piure cu carnita sau ciorbita / supita, dupa preferinte.
Intre mese bea des lapte si mai prinde cand si cand unda verde la biscuiti / pufuleti - dar foarte rar.
Cu toate acestea, desi mananca foarte bine, are numai 16 kg. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| bine ca mananca
Leea manaca precum o vrabiuta, spre disperarea tuturor
- dimineata: lapte cu cereale sau paine cu unt si miere sau cascaval si ceai - la 10.00 daca e la gradi un sandwich minuscul si un fruct sau iaurt cu biscuiti si un fruct, daca e acasa atunci ceva gatit -la 14.00 daca e acasa ciorba/supa sau salata cu gratar de pui sau peste, daca e la gradi revenim la sandwich-ul minuscul si un fruct sau iaurt cu biscuiti si un fruct - la 17.00 fructe sau suc de fructe si o felie de paine cu crema de branza - seara: ceva lejer. Programul ei e instabil, deoarece gradinita are program o saptamana dimineata, una dupa-amiaza. In ceea ce priveste cantitatile ... sunt f. mici, abia daca ia 2-3 guri din fiecare. La gradi se mai ia cu copiii. Cand e cu noi sau cu bona nu vede dulciuri, daca e cu parintii mei ...
Later edit: la 5 ani si 3 luni, Leea are sub 15 kg si 118 cm. |
|
| Leea sta foarte bine cu inaltimea, dar mai are de recuperat la greutate. Medicii ce zic, e OK si asa ? Eu sunt disperata ca Andrei nu e in grafic. Si acum cand am fost la mare ma uitam ca mai erau vreo 2 copii de aceeasi varsta cu el, dar le dadeai cell putin 6 luni in plus fata de Andrei la cum aratau |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tudor papa asa:
* dimineata la 7.30 - lapte cu cereale sau un out- ochi sau fiert * la 8.30 - meniul de mic dejun de la gradinita (destul de variat zic eu!) * la 12. felul I, felul II si desert la gradinita (nu intotdeauna tot!) * la 17 - un fel II acasa (exceptand zilele de tenis, cand papa fie o banana, fie o prajitura gen chec cu crema, etc) * la 19 - 19.30 - cina: un Milli desert cu dulceata sau un iaurt sau o felie de paine cu ceva "carnita" sau, in ultima vreme, la mare cerere e salata de sezon!
La 4 ani si jumatate batem la poarta lui 15, cu 14.9 kg! Ah! Intaltime, 1.04 m. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nu mai stiu la Alexia nici inaltime, nici greutate. Cred ca veo 16 kg. si... vreo 110 (??)cm.- asta luat dupa hainute, desi nu e foarte relevant pentru ca pitica mea are piciorusele lungi, de balerina (a se citi "scoabe").
Mese: dupa gradi, adica 8.30 (mic dejun), 12.30 (dejun), 15.30 (gustare), 17 (fructe sau salate sau porumb fiert- pe care a facut fixatie de vreo cateva saptamani), 19.30-20 (cina, formata din lapte cu cereale sau iaurt sau clatite, papanasi, tocinei... chestii din astea). |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Deea, are aproximativ 22 kg. si vreo 122 cm -tot dupa hainute !
Si papa cam asa :
7.30: acasa, un bol mic cu cereale+lapte, sau ou fiert+almette+sunca pui +un pahar lapte; 8.30: la gradi, decat ciuguleste -pt. ca ei nu-i place mai nimic la micul dejun, decat cele mentionate mai sus -care le serveste acasa, pt. ca la gradi le mai dau ceai cu unt, branza, etc... nu-i plac! 12.30: la gradi, supa/ciorbita -de unde mananca 3 linguri de zeama, sau doar carnea si din felul doi -tot la fel, ori carnea, ori doar mancarica -o citez pe ea! 15.30: gustarea de la gradi; daca sunt fructe le mananca, daca nu, o aduce acasa si o papa dupa ce mananca -daca ii place, daca nu, prefera kinder pingui! 16.30: acasa, supa/ciorba/felul doi, ce avem in ziua respectiva, insa in general ciorba/supa (prefera sa manance ciorba in loc de felul doi) + fructe. 19.30-20 : acasa, felul doi, sau pulpite/snitzele cu piure, sau pizza si un iaurt/cremita!
|
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Cris-DL wrote:Deea, are aproximativ 22 kg. si vreo 122 cm -tot dupa hainute !
Si papa cam asa :
7.30: acasa, un bol mic cu cereale+lapte, sau ou fiert+almette+sunca pui +un pahar lapte; 8.30: la gradi, decat ciuguleste -pt. ca ei nu-i place mai nimic la micul dejun, decat cele mentionate mai sus -care le serveste acasa, pt. ca la gradi le mai dau ceai cu unt, branza, etc... nu-i plac! 12.30: la gradi, supa/ciorbita -de unde mananca 3 linguri de zeama, sau doar carnea si din felul doi -tot la fel, ori carnea, ori doar mancarica -o citez pe ea! 15.30: gustarea de la gradi; daca sunt fructe le mananca, daca nu, o aduce acasa si o papa dupa ce mananca -daca ii place, daca nu, prefera kinder pingui! 16.30: acasa, supa/ciorba/felul doi, ce avem in ziua respectiva, insa in general ciorba/supa (prefera sa manance ciorba in loc de felul doi) + fructe. 19.30-20 : acasa, felul doi, sau pulpite/snitzele cu piure, sau pizza si un iaurt/cremita!
Deea arata foarte bine si este proportinoanala cu inaltimea . Nu degeaba zic ele ca sunt gemene ... mananca la fel de bine cand sunt fara noi, si nu sunt deloc fitoase .
Kari are 17-18 kg si 115 cm .
Kari papa asa :
7.30 papam doar cand intru eu la 9 : cerealele cu laptic nelipsite si sandwich la cuptor/ oute fierte in apa musai cu iaurtel/almette, etc.
9 : meniul de la gradi ( daca papa acasa acolo bea decat lapticul/ceaiul)... oricum face multe mofturi si nu papa orice.
12.00 - meniul de pranz de la gradi fel 1+2 , unde mananca decat zeama de la ciorba cu paine si 3-4 lingurite din felul 2;
13-14 daca e acasa cu mine : un castronel plin de ciorbita si putin felul 2 depinde ce avem facut
15.30 - gutarea de la gradi si neparat laptele
17-18 - un alt fel 2 ... paste/mazare/varzica/spanac/pizza/gratar cu garnitura si salata/ficatei cu cartofiori la cuptor/pilaf, etc. + dulciuri si ele nelipsite
20.00 - platou combinat de fructe .
|
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Vaaai, inseamna ca eu am o grasunica pufoasa! La 4 ani si mai bine de jumatate are 105 cm si 17.5 kg ca sa nu spun 18... |
|
|