Cate mese ar trebui sa aiba pe zi ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, February 8, 2007 8:38 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Intre 4 si 7 ani, cate mese este recomandat sa aiba un copil pe zi?

Alice mananca acum cam de 3 ori pe zi, plus ce mai ciuguleste tot felul de traznai intre mese.
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 8, 2007 10:11 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
AdrianaC wrote:

Alice mananca acum cam de 3 ori pe zi, plus ce mai ciuguleste tot felul de traznai intre mese.

eu zic ca e suficient , e ca la carte pupici pupici
Cris Rusu
Scris: Thursday, February 8, 2007 10:16 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
Si eu zic la fel. E suficient. Si Robert tot de 3 ori pe zi mananca, plus un iaurt, sau niste pufuleti, sau un fruct sau ceva o gustare pe la un 4.
Cristy
Scris: Thursday, February 8, 2007 10:21 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007

4 mese, daca pun la socoteala sandwich-ul si fructul de la ora 16:00

micul dejun la 10:00 sandwich, iaurt, fruct
masa de pranz 13:30 carne si garnituri + legume fierte
sandwich + fruct 16:00
masa usoara de seara - in general ou, lapte branza, paste fara carne, legume crude & salate, cartofi fierti, vara iaurt/branza fina si multa salata....

flowers flowers flowers flowers flowers
bereea
Scris: Wednesday, February 20, 2008 4:01 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
3 mese principale pe zi +merenda de la ora 16 +lapticul de seara
cristina_elena
Scris: Saturday, February 23, 2008 7:58 AM
Nivel: Guest

va spun foarte sincer si serios mihaita nu are un program anume mananca dimineata depinde la cat se trezeste si pe parcursul zilei tot la fel si e sanatos tun si nu e gras[ 16 kg]
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgflowers flowers
fdianamaria
Scris: Saturday, February 23, 2008 8:32 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Nici al meu nu are ore fixe, dar
- dimineata pe la 7-8 papa micul dejun (care variaza de la sandwich cu orice la gris cu lapte sau lapte cu cereale sau placinta cu branzica), apoi
- pe la 11-12 ia o gustarica gen napolitana, biscuiti, fornetti sau banana,
- la amiaza, cand se intoarce din parc, adica pe la 14, papa supica si felul doi si trei
- la 17 papa doua iaurtele Danonino sau alt gen
- pe la 20, inainte de culcare mai papa ce ii e pofta (sandwich, fructe, pufuleti etc, depinde de ce a mai mancat mai devreme)

Stiu ca pare mult, dar la cat de energic e toata ziua, nu apuca sa se ingrase nicicum. bounce bounce bounce
AdrianaC
Scris: Sunday, May 9, 2010 11:22 AM

Andrei mananca acum :
- dimineata - la gradi - cereale cu lapte sau ceai cu sandwich sau laptic cu sandwich
- la ora 10:00 - la gradi - un fruct sau o prajiturica
- la ora 12:30 - la gradi - ciorbita / supita + felul 2 + desert
- la ora 17:00 - acasa - dupa somnul de frumusete ras - iaurt cu biscuiti sau un ou ochi cu painica sau 1 sandwich
- la ora 20:30 - cereale cu lapte sau piure cu carnita sau ciorbita / supita, dupa preferinte.

Intre mese bea des lapte si mai prinde cand si cand unda verde la biscuiti / pufuleti - dar foarte rar.

Cu toate acestea, desi mananca foarte bine, are numai 16 kg.ras
Lilly of the valley
Scris: Sunday, May 9, 2010 6:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
bine ca manancathumright thumright

Leea manaca precum o vrabiuta, spre disperarea tuturoruff

- dimineata: lapte cu cereale sau paine cu unt si miere sau cascaval si ceai
- la 10.00 daca e la gradi un sandwich minuscul si un fruct sau iaurt cu biscuiti si un fruct, daca e acasa atunci ceva gatit
-la 14.00 daca e acasa ciorba/supa sau salata cu gratar de pui sau peste, daca e la gradi revenim la sandwich-ul minuscul si un fruct sau iaurt cu biscuiti si un fruct
- la 17.00 fructe sau suc de fructe si o felie de paine cu crema de branza
- seara: ceva lejer.
Programul ei e instabil, deoarece gradinita are program o saptamana dimineata, una dupa-amiaza. In ceea ce priveste cantitatile ... sunt f. mici, abia daca ia 2-3 guri din fiecare. La gradi se mai ia cu copiii.
Cand e cu noi sau cu bona nu vede dulciuri, daca e cu parintii mei ...

Later edit: la 5 ani si 3 luni, Leea are sub 15 kg si 118 cm.
AdrianaC
Scris: Monday, May 10, 2010 8:30 PM

Leea sta foarte bine cu inaltimea, dar mai are de recuperat la greutate. Medicii ce zic, e OK si asa ? Eu sunt disperata ca Andrei nu e in grafic. Si acum cand am fost la mare ma uitam ca mai erau vreo 2 copii de aceeasi varsta cu el, dar le dadeai cell putin 6 luni in plus fata de Andrei la cum aratau uff
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, May 11, 2010 7:14 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Tudor papa asa:

* dimineata la 7.30 - lapte cu cereale sau un out- ochi sau fiert
* la 8.30 - meniul de mic dejun de la gradinita (destul de variat zic eu!)
* la 12. felul I, felul II si desert la gradinita (nu intotdeauna tot!)
* la 17 - un fel II acasa (exceptand zilele de tenis, cand papa fie o banana, fie o prajitura gen chec cu crema, etc)
* la 19 - 19.30 - cina: un Milli desert cu dulceata sau un iaurt sau o felie de paine cu ceva "carnita" sau, in ultima vreme, la mare cerere e salata de sezon!

La 4 ani si jumatate batem la poarta lui 15, cu 14.9 kg! Ah! Intaltime, 1.04 m.
kali
Scris: Tuesday, May 11, 2010 9:15 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Eu nu mai stiu la Alexia nici inaltime, nici greutate. Cred ca veo 16 kg. si... vreo 110 (??)cm.- asta luat dupa hainute, desi nu e foarte relevant pentru ca pitica mea are piciorusele lungi, de balerina (a se citi "scoabe").

Mese: dupa gradi, adica 8.30 (mic dejun), 12.30 (dejun), 15.30 (gustare), 17 (fructe sau salate sau porumb fiert- pe care a facut fixatie de vreo cateva saptamani), 19.30-20 (cina, formata din lapte cu cereale sau iaurt sau clatite, papanasi, tocinei... chestii din astea).
Cris-DL
Scris: Tuesday, May 11, 2010 9:50 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Deea, are aproximativ 22 kg. si vreo 122 cm -tot dupa hainute !

Si papa cam asa :

7.30: acasa, un bol mic cu cereale+lapte, sau ou fiert+almette+sunca pui +un pahar lapte;
8.30: la gradi, decat ciuguleste -pt. ca ei nu-i place mai nimic la micul dejun, decat cele mentionate mai sus -care le serveste acasa, pt. ca la gradi le mai dau ceai cu unt, branza, etc... nu-i plac!
12.30: la gradi, supa/ciorbita -de unde mananca 3 linguri de zeama, sau doar carnea si din felul doi -tot la fel, ori carnea, ori doar mancarica -o citez pe ea!
15.30: gustarea de la gradi; daca sunt fructe le mananca, daca nu, o aduce acasa si o papa dupa ce mananca -daca ii place, daca nu, prefera kinder pingui!
16.30: acasa, supa/ciorba/felul doi, ce avem in ziua respectiva, insa in general ciorba/supa (prefera sa manance ciorba in loc de felul doi) + fructe.
19.30-20 : acasa, felul doi, sau pulpite/snitzele cu piure, sau pizza si un iaurt/cremita!

TatyKS
Scris: Tuesday, May 18, 2010 3:52 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Cris-DL wrote:
Deea, are aproximativ 22 kg. si vreo 122 cm -tot dupa hainute !

Si papa cam asa :

7.30: acasa, un bol mic cu cereale+lapte, sau ou fiert+almette+sunca pui +un pahar lapte;
8.30: la gradi, decat ciuguleste -pt. ca ei nu-i place mai nimic la micul dejun, decat cele mentionate mai sus -care le serveste acasa, pt. ca la gradi le mai dau ceai cu unt, branza, etc... nu-i plac!
12.30: la gradi, supa/ciorbita -de unde mananca 3 linguri de zeama, sau doar carnea si din felul doi -tot la fel, ori carnea, ori doar mancarica -o citez pe ea!
15.30: gustarea de la gradi; daca sunt fructe le mananca, daca nu, o aduce acasa si o papa dupa ce mananca -daca ii place, daca nu, prefera kinder pingui!
16.30: acasa, supa/ciorba/felul doi, ce avem in ziua respectiva, insa in general ciorba/supa (prefera sa manance ciorba in loc de felul doi) + fructe.
19.30-20 : acasa, felul doi, sau pulpite/snitzele cu piure, sau pizza si un iaurt/cremita!

Deea arata foarte bine si este proportinoanala cu inaltimeanewclapcomputerlove .
Nu degeaba zic ele ca sunt gemene ... mananca la fel de bineras cand sunt fara noi, si nu sunt deloc fitoasehohot .

Kari are 17-18 kg si 115 cm .

Kari papa asa :

7.30 papam doar cand intru eu la 9 : cerealele cu laptic nelipsite si sandwich la cuptor/ oute fierte in apa musai cu iaurtel/almette, etc.

9 : meniul de la gradi ( daca papa acasa acolo bea decat lapticul/ceaiul)... oricum face multe mofturi si nu papa orice.

12.00 - meniul de pranz de la gradi fel 1+2 , unde mananca decat zeama de la ciorba cu paineras si 3-4 lingurite din felul 2;

13-14 daca e acasa cu mine : un castronel plin de ciorbita si putin felul 2 depinde ce avem facut

15.30 - gutarea de la gradi si neparat laptele

17-18 - un alt fel 2 ... paste/mazare/varzica/spanac/pizza/gratar cu garnitura si salata/ficatei cu cartofiori la cuptor/pilaf, etc. + dulciuri si ele nelipsite

20.00 - platou combinat de fructe .

misha
Scris: Tuesday, May 18, 2010 5:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Vaaai, inseamna ca eu am o grasunica pufoasa! La 4 ani si mai bine de jumatate are 105 cm si 17.5 kg ca sa nu spun 18...alcool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.