|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| De obicei varsta critica de 14-15 ani iincepe sa isi spuna cuvantul si apar din ce in ce mai multe dispute intre copii si parinti, ba in ceea ce priveste felul in care se imbraca, se tund, se comporta, vorbesc...
Totodata vor sa iasa cu prietenii in oras, la filme, in excursii...
Cata libertate ii oferiti copilului (adolescentului)? |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetita mea mai are vreo cativa anisori pana la acea varsta deci inca nu stiu ce si cum.Dar stiu sigur cu ce nu voi fi ade acord: sa lipseasca noaptea de acasa. Fata unor cunostinte ,in varsta de 15 ani, a avut voie sa-si petreaca revelionul la munte in compania prietenului ei student, in varsta de 21 de ani, si a altor tineri .Am vazut niste poze destul de fierbinti apoi pe FB.Cu asta n-as fi de acord. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| bereea wrote:... Fata unor cunostinte ,in varsta de 15 ani, a avut voie sa-si petreaca revelionul la munte in compania prietenului ei student, in varsta de 21 de ani, si a altor tineri .Am vazut niste poze destul de fierbinti apoi pe FB. Pai daca au permis....este foarte cunoscut felul in care se desfasoara petrecerile intre adolescenti in ziua de azi! Cei mai tineri se incanta usor, fac tot felul de chestii ca sa "devina mari"! Eu "personalizez" libertatea potrivit cu comportamentul fiecarui copil, in parte. Situatiile cu potential periculos, cum ar fi exemplul mentionat de Bereea, primesc un NU! Toate precautiile nu elimina pericolul, dar il limiteaza!
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Atat timp cat stiu unde e si cu cine e, ii permit, mai putin lipsitul noaptea de acasa. Conditia e sa-mi raspunda la telefon cand il sun. Cand a intarziat prea mult a dormit in garaj. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Lilly of the valley wrote:Atat timp cat stiu unde e si cu cine e, ii permit, mai putin lipsitul noaptea de acasa. Conditia e sa-mi raspunda la telefon cand il sun. Cand a intarziat prea mult a dormit in garaj.
corect , asa zic si eu . Ai telefon raspunzi , nu raspunzi ... adio telefon , adio bani si iesiri cu incredere deplina. Acum e teorie pura , mai vedem cum procedam peste cativa ani ... cred ca depinde de fiecare copil in parte . |
| Cu baietii parca e mai usor .... dar cu fetele |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| aurishta wrote:Cu baietii parca e mai usor .... dar cu fetele
de ce zici? si ei pot fi violati, drogati sau alte rele ... da, e adevarat nu pot ramane insarcinati, dar pot lasa insarcinate si moral e tot una. nu-i asa?! |
| Lilly of the valley wrote:
de ce zici? si ei pot fi violati, drogati sau alte rele ... da, e adevarat nu pot ramane insarcinati, dar pot lasa insarcinate si moral e tot una. nu-i asa?!
Ma gandeam la faptul ca baietii a nu sunt asa sentimentali ca fetele....mai repede se "repliaza"...ca sa zic asa! Fetele au o tendinta mai mare de a dramatiza, de a exagera in mintea lor lucrurile! Sentimentalismul le face mai vulnerabile! In plus de asta, reputatia unei fete poate fi mai grav afectata decat cea a unui baiat, iar pentru tineri asta inseamna mult, mai ales in viata de tanar adult, dupa ce trece de "nebuneala"! Spun asta doar ca generalitate, de-asta am si folosit cuvantul "parca"
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Il las pe Cosmin sa mearga cam unde vrea,isi cunoaste el limita si nu abuzeaza,neaparat cu telefon la el sa stiu intotdeauna unde e!Nu prea il incanta momentan prea mult sa iasa,mai iasa asa din cand in cand la plimbare,la ziua vreunui coleg,de 2 ori a fost in club dar s-a intors repede!De lipsit peste noapte nici nu se pune problema...inca! |
|
|