Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| bereea wrote:Stiu ca nu e vina mea, dar parca nu ma pot impaca cu gandul ca mi-am expus copilul la asemenea riscuri.
Nu au fost expuse la nici un risc, eventual si-au luat niste anticorpi impotriva celulelor canceroase |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sper sa fie bine! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu am alaptat-o pe Eden 8 luni,pe urma ea nu a mai vrut sa suga.Pe Oshry l-am alaptat pana a inceput sa muste 6 luni si sa-mi faca dureri.Shiraz doar 3 luni si acelea cu pauze fiindca am luat tratament cu antibiotica de doua ori si acesta este motivul pentru care am intrerupt cu totul alaptatul.Niciodata nu mi-a placut sa alaptez si nici nu vad vreo diferentza in a creste un bebelus cu formula sau cu lapte de mama in afara de a economisi bani,din contra Shiraz la mine a crescut mult mai bine ,este mai grasutza si mananca mult mai bine mancarurile solide ,este foarte independenta si mult mai sanatoasa decat ceilalti doi.
Kali,da intradevar situatia nu este prea placuta si de aceea trebuie mereu supravegheati .Genetic boala poate aparea doamne fereste cu toate ca de multe ori lucrul acesta nu se intampla.Sper ca nici la voi! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| vanina wrote: Daca reusesti alaptatul exclusiv pana la 3-4 luni si la cerere, e garantat ca nu mai ramai fara lapte
Eu am alaptat exclusiv la san pana la 6 luni si tot am ramas fara lapte ... diversificarea am inceput-o imediat ce a renuntat la san . Si crede-ma ca n-am renunat usor ... daar cand m-am muls si am vazut ca nu iesea mai nimic, am renuntat. E vorba de fiecare organism in parte ... nu e garantat nimic .
Cine are laptic mult chiar si dupa 1 an si mai sta si cu copilul acasa, ar trebui sa continue alaptatul ... mai ales ca numai papa toata ziua laptic, poate dimineata si seara la culcare.
Succes la alaptat mamici cat va doriti si cat aveti laptic . |
|
| taty wrote:Si crede-ma ca n-am renunat usor ... daar cand m-am muls si am vazut ca nu iesea mai nimic, am renuntat. E vorba de fiecare organism in parte ... nu e garantat nimic .
Alta informatie, dupa ce bebe creste mai mare, nu mai ai sanii plini, adica nu mai trebuie sa curga ceva la muls, pentru ca laptele vine instant cand suge bebele. Nu e vorba ca una e mai norocoasa ca alta, cel mai important e sa ai incredere in organismul tau, si sa stii cum functioneaza alaptatul. Pana si mamele subnutrite din africa pot alapta (laptele optim de care are nevoie bebelusul lor). Si diferentele dintre lapte matern si lapte praf nu le vedem noi comparand bebelusii celor din jurul nostru, s-au facut nenumarate studii, si e clar! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| vanina wrote:In cazul tau, la 6 luni nu isi mai avea rost laptele formula, pentru ca daca ii era foame putea papa mancare solida (cereale cu lapte, fructe), si dintr-un singur san alaptata era destul. Luatul in greutate nu e relevant...
Am alaptat exclusiv pana la 6 luni dupa care am inceput diversificarea. De la 8 luni am spus ca a inceput sa se intarce singura, insa conditiile in care nu manca suficient. Mie mi se pare relevanta greutatea, mai ales cand e vorba de bebe de 6 kg. la 8 luni. Bine, intarcarea s-a produs in timp - cred ca vreo 2 luni... nu mai stiu exact - tot mai avea cel putin o masa la san cu sau fara gustarele.
shirel wrote: Kali,da intradevar situatia nu este prea placuta si de aceea trebuie mereu supravegheati .Genetic boala poate aparea doamne fereste cu toate ca de multe ori lucrul acesta nu se intampla.Sper ca nici la voi!
Eu am incredere ca nu vor avea probleme... nu traiesc cu frica drobului de sare. |
|
| Unii copii nu iau mult in greutate indiferent de tipul de lapte pe care il beau, pentru ca exista alti factori mai importanti legati de greutate (ereditatea, de ex.). Sunt multi copii care sunt micuti si nu au fost alaptati deloc, dar asa le este constitutia. Al meu a fost mare de la nastere (4100) si la 4 luni avea dublul (8200g), iar acum 20+, dar nu as spune ca din cauza laptelui matern, ci doar ca asta e constitutia lui. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu dintotdeauna am fost pro-alaptare (si inainte de a avea copil), sunt nenumarate avantaje pentru copil si pentru mama dovedite stiintific.. plus ca nu e totul sa fie gras copilul, nu sunt de parere ca laptele cel mai bun e ala care-ti face copilul cat mai dolofan. Avantajele se vad in timp, nu de la o luna la alta. Studiile sunt facute pe un numar mare de subiecti si pe mai multi ani. Eu am lucrat un an ca reprezentant medical pt o firma de lapte praf (deci eram platita sa-i fac reclama) si am participat la simpozioane si am studiat compozitia tuturor formulelor cunoscute, am avut acces la studii vaste facute in Franta si pot sa spun ca, desi formulele din ziua de azi sunt f apropiate ca si compozitie de laptele matern, niciuna nu e perfecta. Asta doar ca si compozitie chimica, lasam la o parte anticorpi specifici, etc. Bineinteles ca iti creste copilul bine mersi si cu formula, dar daca ai de ales e pacat sa nu-i dai de la tine. Si nu din rationamente economice, nici macar nu mi-a trecut prin cap sa-mi pun problema asta vreodata.. Nu imi alaptez copilul pentru ca sunt prea saraca sau prea zgarcita sa-i cumpar lapte praf. Nu se reduce totul la bani, pt copil cel putin nu faci niciodata economie, renunti tu la haine, cosmetice, o masina sau o vacanta, dar lui ii asiguri tot ce e mai bun. Asa ca, faptul ca laptele de mama e mai ieftin, e absolut irelevant. Daca ar exista unul mai bun pe piata i l-as procura, oricat ar fi de scump. Si cred ca nu sunt singura.. |
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ce-mi place ce si cum ai scris si ai pus problema Buli! |
|
| Fetele, am inceput sa elimin mesele de san din timpul zilei pt ca trebuie sa ma intorc la serviciu si e cumpliiiiit de greu sa-l adorm fara titi... daca inainte la pranz in maxim 5 min adormea fericit la san, acum se foieste, plange si scanceste 15-20 min pana adoarme.... suzi nu servim, leganat nu-i place, biberonul e de forma.... simt ca morrrrr cand il aud cum scanceste, ma simt cea mai rea si afurisita mama din lume, chinui copilul.... nu mai pot ma doare inima, da-ti-mi o idee cum sa-l adorm, ca bocesc mai tare ca el cand vine ora de somn... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Off, mami, ce greu trebuie sa-ti fie... eu am avut norocul ca ai mei au luat suzi+bibe cum am ramas fara lapte, dar si ghinionul ca am avut prea putin timp, fata de cat fi vrut eu sa alptez. Sper sa se acomodeze Bibi, cat mai repede
|
|
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Buli, dar sticluta de laptte o primeste? |
|
| Bulibuli, nu are rost sa te chinui, cand te vei intoarce la serviciu pur si simplu nu va avea cum sa suga pentru ca nu va fi cu tine, si va papa altceva. Iar cand te intorci seara il mai poti alapta. Eu mi-am reluat studiile cand inca alaptam si nu am avut probleme chiar daca lipseam toata ziua. Aaa si cu adormitul s-ar putea sa nu fie prea greu, isi va gasi el o metoda sa adoarma si fara san. Ai incercat sa-l lasi cu altcineva ziua sa vezi cum reactioneaza? |
|
| Nu, adoarme doar cu mine, la san.. daca am avut treaba l-am lasat mereu dupa ce l-am adormit. De asta mi-e atat de greu, as vrea sa-l deprind cu un program pana incep, sa stiu ce indicatii sa las... si sa nu stau stresata ca poate plange, nu doarme, etc...
Bereea, da, accepta biberonul cu lapte, eu ce-i drept am incercat sa-i dau ceai acum. Suptul lui inainte de somn nu-i nici de foame nici de sete, suge f f putin cat sa adoarma. Cred ca am sa incerc sa-i dau biberon cu lapte intre mese (doar cat sa-l adorm), poate reusesc. S-a mai intamplat odata sau de 2 ori sa-l adoarma altcineva seara cu biberon. Si nu a fost problema. S-a intamplat in ultima perioada sa nu vrea seara sa adoarma (vrea sa se mai joace), sa se foiasca la san, sa plece de langa mine.... si l-am adormit cu bibe (ma gandeam chiar ca incepe sa refuze si sa se intarce singur, cine sa-l mai inteleaga??). In schimb la pranz ii cad ochii in gura si cauta sanul, si fara el nu vrea sa adoarma..
PS cred ca nu-i cel mai potrivit topic, dar asta am gasit despre intarcare (ca spre asta ne indreptam, incet incet, desi nu-s foarte hotarata daca sa mai continui si dupa un an sau nu).. |
|
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Eu am votat 1 an, dar am alaptat-o pana acum la aproape 11 luni.. |
|
|