Chestionar intrebare: Cat timp ar trebui sa imi alaptez copilul?
Alegere Voturi Statistici
Deloc 1 1%
Pana la 3 luni 2 2%
Pana la 6 luni 4 4%
Pana la 9 luni 6 6%
Pana la 1 an 44 47%
Pana la 1 an si jumatate 21 22%
Pana la 2 ani 10 10%
Pana la 2 ani si jumatate 1 1%
Pana la 3 ani 1 1%
Peste 3 ani 3 3%
Nu stiu 0 0%

Cat timp ar trebui sa imi alaptez copilul?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vanina
Scris: Sunday, July 8, 2012 2:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Ca sa alaptezi peste 1 an sau 2 e nevoie de curaj in primul rand. In cazul meu, eu nu am avut curaj sa NU alaptez, stiind cate beneficii are... am preferat sa evit subiectul "alaptat" cu unele persoane, sau sa nu aud ce-mi zic altii legat de asta.
oanamaria
Scris: Sunday, July 8, 2012 2:52 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Si eu in mintea mea mi-am propus pasi marunti in alaptat -macar pana la o luna ,apoi macar pana la 2luni si tot asa si as fii asa de fericita daca as reusi pana la 6luni.Cu primul bebe nu am trait experienta asta si de asta sunt asa de agitata .Faptul ca v-ati impartasit experientele cu mine ma ajuta mult si va multumesc fiecareia pentru sfaturi si sustinere .Conteaza enorm pentru mine !thankyou thankyou
O sa incerc sa adaptez la situatia mea si sa fie bine atat pentru bebelusa cat si pentru mine -si ma refer la psihicul meu care-i foarte important .
bulibuli
Scris: Sunday, July 8, 2012 4:55 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mai citisem pe undeva ca ar fi ideal sa-l lasi sa renunte singur la san, nu sa-l intarci fortat.. nici sa insisti prea mult daca nu mai vrea.
vanina
Scris: Sunday, July 8, 2012 5:25 PM
Nivel

La noi a fost foarte simplu intarcatul, trebuia sa plecam intr-o calatorie si era iarna, nu vroiam sa-l alaptez noaptea prin frig si public, asa ca, cu 1-2 saptamani inainte mi-am pus putina zeama de lamaie pe san (just in case), si i-am spus ca tzatza s-a facut acra, si nici nu a incercat sa guste, doar i-am spus, a mirosit putin si nu a mai pus gurita. Mai venea el in bratele mele si ar mai fi vrut, poate, dar imi zicea ca e acra si nici nu incerca. Nu a plans deloc, nu a insistat, iar eu nu am avut probleme cu sanii, s-au intarit un pic a doua zi si gata.
Lapte nu mai bea de nici un fel, mananca doar iaurturi si cascaval.

Edit: Si nu mi s-au lasat sanii deloc, chiar dupa un alaptat asa indelungat firstprize
misha
Scris: Sunday, July 8, 2012 5:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Nu stiu daca am mai scris pe aici,dar in ceea ce ma priveste a fost asa: primul copil l-am alaptat pana la un an si aproape 2 luni, iar pe al doilea l-am intarcat la 11 luni. In primul caz nu-mi pare rau, in al doilea da, desi in ambele cazuri decizia a fost luata cand deja nu mai aveam sentimentele si trairile despre care spune atat de frumos Kali.La primul copil intarcarea a fost benefica, ruptura n-a provocat 'daune' semnificative de nicio parte, insa la al doilea a fost...sau inca este...greu de tot. Am ales sa intarc mai devreme pentru ca deja copilul nu mai lua in greutate, somnul de noaptea era un chin in sensul ca se trezea foarte des si nu se linistea decat la san, iar eu ajunsesem sa fiu mereu nervoasa si obosita. Dar de data aceasta n-a fost la fel de usor ca prima data caci in primele saptamani dupa intarcare nu a acceptat niciun fel de lapte, se trezea plangand noaptea si nu il puteam linisti nicicum, se vedea clar ca sufera si sufeream si eu pe langa el. De aici sentimentul de vinovatie de cate ori il priveam...sau poate inca il privesc...de-as putea da timpul inapoi, vorba fetelor, l-as lasa sa se intarce singur sperand totusi ca nu ar continua dupa 2 ani!
Maria & Mario
Scris: Sunday, July 8, 2012 7:11 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
La Maria pana la 4 luni jumatate, ca atat am avut , la Vladutz pana la 6 luni fix , ca nu a mai vrut el .... eu eram Pamela Anderson alcool ..... si chiar mi-a placut ...m-am bucurat ca a servit si acum .... si am votat pana la 1 an, doar ca nu s-a putut la mine ... peste Nu sorry
diana-andreea
Scris: Sunday, July 8, 2012 8:12 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu iam dat tzitzi pana la 3 ani....mai greu a fost pt mine sa renunt decat pt ea.....eu i-as fi dat si pana la 18 ani daca era dupa minehohot hohot hohot hohot
vanina
Scris: Sunday, July 8, 2012 8:20 PM
Nivel

Si Sabin pe la 1 an si jumatate sic
diana-andreea
Scris: Sunday, July 8, 2012 8:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
ce frumos!!!!!!!!!!!!!ahhhh vreau si eu...mi-e asa de dor !!!!
monica irimia
Scris: Sunday, July 8, 2012 8:35 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010

coeur Ce dulce este puiul tau, vanina! hearts Sa-ti traiasca! computerlove

Misha, a fost destul de bine si 11 luni cat s-a bucurat baietelul tau de laptele matern. pupici
Si eu am alaptat destul de mult, mai bine de un an, insa am fost nevoita sa intrerup pentru investigatii medicale. Pentru mine alaptatul fost o experienta foarte placuta si mi-as dori sa o repet. coeur
bereea
Scris: Sunday, July 8, 2012 8:51 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Eu mi-am alaptat fetita pana la 7 luni cand a trebuit sa o intrerup imediat.Pentru ea nu a fost o problema, a acceptat imediat sticluta si a inceput sa ia mult mai bine in greutate si sa doarma mai bine.Mie mi-a fost destul de greu, desi am pierdut lactatia imediat, dar imi lipsea sentimentul acela ca imi tin copilul la san, intimitatea care se crea intre noi doua.Pe partea cealalta eram ingrozita ca mi-am alaptat copilul cand eu aveam cancer de gradul 4.Doctorii m-au asigurat ca nu a afectat-o cu nimic, dar eu am trait multa vreme cu groaza ca poate i-am trasmis ceva.Si cateodata inca am acel sentiment de frica.
Oricum imi propusesem sa o intarc undeva intre 9-12 luni.Si la cat de usor a acceptat sticluta, probabil ar fi renuntat singura la san.
clalina
Scris: Sunday, July 8, 2012 11:35 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
eu nu am alaptat-o pe Sara desi mi-am dorit enorm , o puneam la san dar sugea maxim 20 de ml ca mai mult nu aveam, nu am inteles de ce am incercat sa ma mulg si degeaba ,imi pare nespus de rau si inca mai am sentimente de vinovatie.
kali
Scris: Monday, July 9, 2012 8:40 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
vanina wrote:
Daca reusesti alaptatul exclusiv pana la 3-4 luni si la cerere, e garantat ca nu mai ramai fara lapte firstprize

Alexia a inceput sa se intarce singura pe la 8 luni, treptat, in conditiile in care am alaptat-o exclusiv pana la 6 luni. Adica de atunci am inceput sa-i bag supliment pentru ca refuza sanul drept ( curgea mai greu si trebuia munca... deh... bebe puturos ) si se pare ca nu-i ajungea pentru ca nu mai luase in greutate in ultimele 2 luni ( nu era nici fan mancare si era tzantzarel de copil ), asa ca trecerea a fost lina, eu am ramas fara lapte in timp iar ea a acceptat cu destula usurinta bibe ( sunt copii care dupa intarcare nu mai beau lapte - la noi nu a fost cazul ).

La Ericut am pierdut brusc laptele la 6,5 luni, din cauza stress-ului. Asta s-a intamplat in max. 2-3 zile ( bine... nici eu nu am mancat nimic in timpul asta ). Nici la el nu a fost o tragedie; am avut stoc de lapte matern la frigider si asta a primit prima data din bibe iar apoi am trecut treptat la formula.

bereea wrote:
Pe partea cealalta eram ingrozita ca mi-am alaptat copilul cand eu aveam cancer de gradul 4.Doctorii m-au asigurat ca nu a afectat-o cu nimic, dar eu am trait multa vreme cu groaza ca poate i-am trasmis ceva.Si cateodata inca am acel sentiment de frica.

Si noi ne-am pus problema asta in ceea ce o priveste pe Emma. Ea a fost alaptata pana la 6 luni, insa se pare ca si in timpul sarcinii organismul mamei ei biologice era afectat de cancer. Tot asa, am fost asigurati ca nu exista niciun risc - si sa stii ca e un copil uimitor de rezistent la boli -. In schimb ambii copii vor trebui pusi sub observatie dupa varsta de 20+ ani pentru ca cica exista un factor genetic care favorizeaza aparitia anumitor tipuri de cancer - mai ales daca mama a avut boala in tinerete. In fine, nu stiu daca explic bine si nu e neaparat sa si faca - Doamne fereste - insa ei trebuie pusi in garda astfel incat sa-si faca investigatiile de rutina cu constiinciozitate.
bereea
Scris: Monday, July 9, 2012 8:55 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Asa este, Kali, la mine este aceeasi situatie:boala a aparut in timpul sarcinii,iar Ale e tot rezistenta la boli.Noi speram bine, dar gandul nu-mi da pace de multe ori.Stiu ca nu e vina mea, dar parca nu ma pot impaca cu gandul ca mi-am expus copilul la asemenea riscuri.
vanina
Scris: Monday, July 9, 2012 9:02 AM
Nivel

Mi-am recitit mesajele din paginile din urma(de acum 2 ani si ceva), si acolo am scris ca dupa 6-7 luni secretia lactata se stabilizeaza, si cred ca eram mai in tema la vremea respectiva.
In cazul tau, la 6 luni nu isi mai avea rost laptele formula, pentru ca daca ii era foame putea papa mancare solida (cereale cu lapte, fructe), si dintr-un singur san alaptata era destul. Luatul in greutate nu e relevant, dar noi am avut "noroc" ca Sabin a fost un bebe mare de la nastere, si nu-mi faceam probleme cu greutatea, asa ca nu m-am stresat, si am avut incredere in laptele meu. Dar imi imaginez ca daca nu ar fi luat in greutate poate ca as fi suplimentat si eu, desi nu ar fi fost o optiune buna, si nu as recomanda asta nimanui.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.