Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/8/2010 Mesaje: 230
| Am votat pana la 1 an. Fetita mea are 9luni jumatate si a cam inceput sa muste . Sper sa nu fiu nevoita sa o intarc doar din aceasta cauza. Pupici
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Si eu sunt de parere ca tot laun an e bine sa-l alaptezi,dar ai mei au supt doar o luna amandoi !!! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Am votat 1 an, pentru ca atat consider ideal .Eu am avut laptic decat pana la 6 luni ai Karinei si mi-as mai fi dorit inca pe atat. In toata aceasta perioada am avut grija ce mananc si am baut ceaiuri multe speciale pentru lactatie. Sunt pro alaptat la san |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Am votat 1 an, chiar daca eu nu am reusit atat cat mi-am dorit, la niciunul dintre copii. waaw, s-a votat si la peste 3 ani ?! |
|
| Cris-DL wrote: waaw, s-a votat si la peste 3 ani ?!
Cred ca nu si-a dat seama ca e vorba de alaptat la san
|
|
| Daaa, e o deductie logica...
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Baietelul meu are 2 ani si 4 luni si inca e alaptat! Deci eu sunt cea care a votat peste 3 ani . Si eu sunt mirata de cei care au votat pana la 3 sau 6 luni :). Alaptatul ofera multe avantaje, si nu vad de ce ar trebui sa renuntam la el la varste fixe (1 an de exemplu)! Chiar daca sunt intarcati, majoritatea copiilor primesc lapte cu biberonul, deci prin "deductie logica" rezulta ca mai au nevoie de lapte, iar daca mama poate sa-l ofere, de ce nu??? Nu credca vom trece de 3 ani cu alaptatul, pentru ca da semne de auto-intarcare :), dar nu va inteleg pe unele dintre voi de ce sunteti impotriva alaptatul peste 3 ani(sau chiar peste 2 ani, caci nu vad voturi nici acolo)? Mai cititi cate ceva despre alaptat totusi...
|
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eu una nu sunt impotriva dar nici pentru. |
|
| vanina wrote:Alaptatul ofera multe avantaje, si nu vad de ce ar trebui sa renuntam la el la varste fixe (1 an de exemplu)! Cine a spus ca trebuie sa renunti la fix 1 an ? Am spus 1 an, ca mi-as fi dorit macar pana la 1 an sa pot alapta... Iar cele care au votat 3 sau 6 luni, au votat perioada cat au putut alapta -si si-au explicat votul prin postare.
vanina wrote:Chiar daca sunt intarcati, majoritatea copiilor primesc lapte cu biberonul, deci prin "deductie logica" rezulta ca mai au nevoie de lapte, iar daca mama poate sa-l ofere, de ce nu??? "Logic" ca intarcatul nu se numeste alaptat si raman la parerea mea -Taty a "dedus" bine Si este si mai logic ca toti copiii au nevoie de lapte si dupa 3 ani… insa chestionarul se refera la alaptat~supt la san!
vanina wrote:Nu credca vom trece de 3 ani cu alaptatul, pentru ca da semne de auto-intarcare :), dar nu va inteleg pe unele dintre voi de ce sunteti impotriva alaptatul peste 3 ani(sau chiar peste 2 ani, caci nu vad voturi nici acolo)? Mai cititi cate ceva despre alaptat totusi... Atunci de ce ai votat peste 3 ani ?! Plus ca trebuia sa-ti expui votul –asa evitam si noi sa ne intrebam cine… ca de citit am citit despre efectele benefice ale alaptatului (atat pt. mama cat si pt. copil), insa nu toate mamicile au norocul tau.
|
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Asa e Cris. Eu am alaptat pana la 10 luni.Mai aveam laptic, dar nu s a mai putut.N am suportat muscaturile si faptul ca de cate ori eram langa ea trebuia sa ma caute si statea legata numai asa de drag. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| vanina wrote: dar nu va inteleg pe unele dintre voi de ce sunteti impotriva alaptatul peste 3 ani(sau chiar peste 2 ani, caci nu vad voturi nici acolo)? Mai cititi cate ceva despre alaptat totusi...
Eu nu sunt contra, dar nici pentru. Este o optiune personala care nu ma priveste.
Vorbesc din punctul meu de vedere- mi-as fi dorit sa alaptez macar pana la 1 an si nu am reusit... insa nu m-ar fi incantat alaptarea prelungita atat de mult. Orice s-ar spune si oricate beneficii ar fi insirate in articolele de specialitate, consider ca nu face altceva decat sa accentueze dependenta copilului fata de mama.
... Si chiar as fi curioasa cum s-ar descurca o femeie cu serviciu obisnuit, activitati casnice, stress, sot, timp dedicat propriei persoane- ca e firesc sa simtim nevoia si de libertate din cand in cand, nu?- cu asta... in conditiile in care incurajeaza si dormitul impreuna cu copilul. Cu siguranta nu e comod si atata vreme cat constituie un efort deosebit pentru mama un timp atat de indelungat, nu sunt de acord. Asta o faci atata vreme cat laptele matern este vital- nu constituie un mod de viata.
Pai la 3 ani copilul merge la gradi! |
|
| Alaptatul dupa varsta de 1 an nu mai e atat de solicitant, si nici nu accentueaza dependenta copilului fata de mama. Baietelul meu nu doarme cu mine decat atunci cand uit sa-l pun in patutul lui . Pentru mine alaptatul nu constituie un efort deosebit si chiar credca mi-ar fi mai greu sa ii prepar lapte praf si sa spal biberoane. Cand plec la facultate imi zice Pa si inchide usa dupa mine ca sa vedeti cat de dependent este . Cand nu sunt cu el acasa, adoarme singur fara san si fara scandal. E un copil normal, ca toti ceilalti, de dependenta accentuata nici nu poate fi vorba, chiar as fi vrut sa fie macar un pic . Varsta de 3 ani mai e valabila si pentru scutece... daca e intarcat nu inseamna ca se maturizeaza! |
|
| Draga noastra, fiecare mamica isi alapteaza puiul cat doreste si cat are laptic. Se pare ca tu ai fost o norocoasa ca ai avut atata timp, mai ales ca ai si vrut sa faci asta. Eu una ma citit foarte multe despre alaptatul copilului la san si stiu ca dupa o anumita perioada numai are atatea proprietati ca in primele 6 luni sau un an. Din aceasta cauza si doctorii spun ca trebuie sa ne chinuim si sa facem tot posibilul sa avem laptic macar 6 luni. M-am referit strict la alaptat la san ... normal ca inca e nevoie de laptic, dar nu neaparat de san. Daca nu e , nu e . Eu am vazut o cunostinta care alapta , vorba vine ... se mai juca baiatelul cand avea el chef cu sanul mamei, se rasfata si nu mi-a placut deloc. Copilul manca copanel de pui singur, carnati ,mancare de care fata mea nu se apropia, etc. si cand nu-i mai convenea ceva , hopa la mamai la san. O chinuia ingrozitor pe saraca mamica si daca nu-i dadea facea maare scandal. Am intrebat-o decat daca mai poate ... si mi-a spus ca nu, ca e terminata dar nu are ce face.
Va pup si laptic in continuare .
|
|
| Dupa 6-7 luni de alaptat nu se mai pune problema ca nu mai ai lapte, pentru ca deja s-a stabilizat secretia lactata. Nu credca rezista vreo mamica mai mult de o luna in chinuri groaznice... Eu cunosc mamici care, dimpotriva, adora sa-si alapteze copilul, dar se simt obligate sa intarce datorita presiunii sociale. Chiar vorbeam in parc cu doua mamici care alaptau de 1 an si erau foarte incantate cand au auzit de mine, ca alaptez de peste 2 ani, nu se mai simteau atat de stanjenite. Repet, nu fac niciun efort deosebit, totul decurge normal in viata noastra. Nu e nevoie sa ma compatimiti cumva. |
|
| vanina wrote:Dupa 6-7 luni de alaptat nu se mai pune problema ca nu mai ai lapte, pentru ca deja s-a stabilizat secretia lactata. Nu credca rezista vreo mamica mai mult de o luna in chinuri groaznice... Eu cunosc mamici care, dimpotriva, adora sa-si alapteze copilul, dar se simt obligate sa intarce datorita presiunii sociale. Chiar vorbeam in parc cu doua mamici care alaptau de 1 an si erau foarte incantate cand au auzit de mine, ca alaptez de peste 2 ani, nu se mai simteau atat de stanjenite. Repet, nu fac niciun efort deosebit, totul decurge normal in viata noastra. Nu e nevoie sa ma compatimiti cumva.
Nu te compatimesc , nu-mi place sa fac asta . Oricum , depinde mult de fiecare femeie in parte . Laptic mult iti doresc |
|
|