Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote: nasol...si pe mine ma asteapta asta in curand!  dar cred ca mai degraba conteaza calitatea timpului petrecut impreuna. sa stii ca da. Eu sunt inca acasa ca nu am ore momentan, dar Cristina e la cresa ca si cum as fi eu la srviciu de 8 ore. Timp pe care sa-l petrecem acasa impreuna ne ramane foarte putin. Ajungem acasa pe la 4 .30-5.30. Daca venim mai devreme mancam ceva si apoi fuga sa facem aerosoli, daca nu direct aerosoli ca trebuie facuti musai pana la 6. Dupa aerosoli eu trec automat la bucatarie sa spal aparatul si sa pregatesc cina. O jumatate de ora cel putin o mai petrecem cu cina( pe care o luam intre 7-9 in functie de cum ajungem acasa). Daca e zi si de baie, atunci clar nu mai avem timp prea mult de joaca pt ca la 9 ne pregatim musai de nani(facut pat, pijamale, spalat pe dinti si pregatit hainutele pt a doua zi). La 9.30 cel tarziu trebuie s-o bag in pat si im adoarme pana la 9.50 sigur, altfel imi sta treaza pama la 12-1.
Timp efectiv petrecut numai pt ea este momentul cand facem aerosoli pt ca trebuie s-o tin ocupata cu ceva ca sa nu-si dea masca jos. Apoi in functie de dispozitia ei desenam sau citim, mai nou pescuim, daca avem timp. In rest eu fac treaba si vorbesc cu ea fiind atenta la ceea ce face ea. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| "Maaaaaamiiiiiiii ai fatzem pauza (puzzle) acumaaaaaa"..asa ca raman toate on hold si facem puzzle, sau "maaaamiii, nu ai tleaba, acuma caca (incarca) pistolul"...adica in momentul asta, acuma si nu peste 2 minute..deci programul lui V este in orice moment, ca altfel nu e scapare si printre...mai fac curat, mancare, rufe si internet. Daca vreau sa citesc/ invat...aaaa...asta e altceva, cred ca trebuie sa plec de acasa |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| sousourel wrote:"Maaaaaamiiiiiiii ai fatzem pauza (puzzle) acumaaaaaa"..asa ca raman toate on hold si facem puzzle, sau "maaaamiii, nu ai tleaba, acuma caca (incarca) pistolul"...adica in momentul asta, acuma si nu peste 2 minute..deci programul lui V este in orice moment, ca altfel nu e scapare  si printre...mai fac curat, mancare, rufe si internet. Daca vreau sa citesc/ invat...aaaa...asta e altceva, cred ca trebuie sa plec de acasa
sunteti doi dulci: el cum te "pune la respect" si tu cum povestesti! pupam obrajorii bucalati ai flacaului vorbaret! ce dor imi e de el!
eu nu pot sa ma laud ca ma ocup mult de copil. bona imi face "treaba". se joaca cu el in permanenta, ii canta, il invata poezii, deseneaza, coloreaza, se joaca cu masinile, cu cuburile, cu "pazalu'" (puzzle-ul), cu toate jucariile posibile si imposibile. se alearga prin casa, se maimutaresc in toate felurile si copilul e multumit. i se satisface nevoia de joaca. tot ea il invata cuvinte noi si ma uimeste in fiecare zi cate mai stie. dl tatic al nostru are si el un rol important pt ca fiind mai liber seara, are timp de joaca. acuma sa nu intelegeti ca eu nu ma joc deloc cu el, ba din contra, insa nu am atata timp cat mi-as dori. si probabil ca de acum incolo, odata cu intoarcerea la job, va fi si mai putin. |
|

|
Va pupam si noi ...tare ne-ar placea sa palavragim impreuna |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Am scapat la Luana de faza cu cititul, poate sa citeasca foarte bine si vine ea si ne citeste si tot ea ii mai citeste Mayei cand am eu treaba, dar foarte rar pentru ca nu vrea, zice ca asa cum i-am citit ei sa-i citesc si surioarei mai mici Practic eu petrec aproape toate ziua cu fetele pentru ca tot ce e de lucru la birou pot face si de acasa mai putin editarea video pe Mac, asa ca atunci cand doarme Maya fac repede ce am de lucru sau noaptea dupa ce i-am culcat pe toti. Rar fac temele cu Luana, de obicei vine sa ma intrebe daca nu pricepe ceva insa si le face singura. Ca sa nu spuna ca nu am incredere in ea, i le controlez dupa ce adoarme si imi place ce vad sa manance mama o desteapta Noi ne jucam inainte de teme ca sa intre asa cu voie buna in paine si sa fie relaxata, mayut fiind ochi si urechi mai mult ochi dupa vreo stricaciune. Cand se joaca impreuna ma lasa si pe mine un pic la o discutie pe mess sau pe forum |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| ei, la noi sta treaba cam asa: tati e in crestere copil si sta cu andreea toata dimineata si uneori si dupa-amiaza cind sunt plecata din oras sau sunt solicitata. insa cind vin dupa-amiaza acasa (sau ma rog pe seara) ne jucam amindoua de mama focului, in special cu mingea. vorbim mult, invatam cuvinte noi, avem tentative de a desena, ne cocotam peste tot, cintam impreuna si dansam in grup. ceea ce ma surprinde este ca andreea deja stie sa ne cheme la joaca. ce mai tura-vura ne distram pe cinste chiar daca o facem doar dupa-amiaza, insa din cite imi povesteste sotul meu si dimineata este activitate bogata. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| nu ar trebui sa te surprinda, are totusi un an si 6 luni, draga de ea |
|

| Nu stiu altii cum sunt..... dar eu ma simt suprasolicitata. O fi din cauza ca ne-am jucat mereu cu el? Sau pentru ca e cam singurel, noi neavand la dispozitie nici parcuri si nici bunici, ci numai gradi si vecinuti cu care nu ne putem juca acum, pana e noroi/ foarte frig...
In orice caz, toata ziua: mami citeste-mi, mami hai sa ne jucam, mami, mami, mami! SAu tati! Dupa caz.
E numai la noi, sau e o regula generala la varsta asta? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Nu esti singura Sousourel Mie de multe ori in ultimul timp imi vine sa fug de acasa.Noi nici parc,nici bunici,nici gradi si nici vecini de-o seama cu noi....doar mami,mami si iar mami(si tati cand vine de la servici)Chiar si la bunici cand mergem eu nu pot disparea din decor ca-i tragedie,tipa de ridica blocul in picioare |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| sousourel wrote:
In orice caz, toata ziua: mami citeste-mi, mami hai sa ne jucam, mami, mami, mami! SAu tati! Dupa caz.
Pentru o clipa am crezut ca e postarea mea. Ultimele 2 saptamani Alex a stat numai in casa, fara alternative si toata ziua "mi-a stat pe cap" sa-i citesc si sa ma joc cu el. Sa nu mai spun ca daca se ciocneste de un refuz, ma acuza ca niciodata nu ma joc cu el. Chiar acum era tat-su la TV si Alex i-a spus ca sa mai lase Tv-ul si sa se joace cu copilul lui. Noi ne conformam, ca doar unul avem. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Sousourel,cred ca e o regula la fel e si la noi,toate vrem sa le facem cu mami dar daca ea are alta treaba exista fratiorul/surioara la dispozitie. mare noroc am ca-s apropiati ca varsta si stiu sa se joace impreuna. uite,tocmai le-am facut un cort din paturi in camera lor,se joaca de-a excursia si iau picnicul acolo |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| La noi nu e chiar asa- doar cand avem musafiri e diferit, ca se incapataneaza amandoi sa arate tot ce pot.
Ori ca sunt doi... ori ca Alx e mai independenta... insa chiar daca mereu avem contact intr-un fel sau altul... chiar daca facem activitati impreuina... de multe ori isi fac treaba numai ei doi, singuri in camera. Chiar si cand doarme Eric, daca sunt ocupata cu ceva, isi gaseste si ea treaba si mai vine din cand in cand sa anunte/ intrebe/ povesteasca ceva sau sa vada ce fac.
Din punctul asta de vedere sunt relaxata. Ba chiar sunt momente in care nu-l vrea nici pe Eric in preajma si-si cere dreptul la intimitate trantind usa la camera ei...
Uite, acum, de ex... si-a facut cort in patut la Eric si se joaca impreuna de mai bine de jumatate de ora... Atata timp cat aud doar chitzcaieli si rasete, nu intervin. |
|

| Hehei...pana sa fie si bufletzel bun de joaca, mai avem ceva. Insa ma bucur sa descopar ca e o faza prin care trec copiii si care isi are, desigur, rostul ei. Deci, pe baricade :018: |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote:La noi nu e chiar asa- doar cand avem musafiri e diferit, ca se incapataneaza amandoi sa arate tot ce pot. Subscriu, in totalitate!!!! Doamne, credeam ca decat ai mei sunt asa ciudati... cand avem musafiri si in special atunci cand vin bunicii sau nasii, incepe circul si nu-i mai pot stapani sub nicio forma.
In schimb, cand suntem numai noi -cu sau fara tati- amandoi isi fac de lucru prin casa. Se joaca in patut sau tarc cu jucariile si cate o ora. Sau se pitesc unul de altul prin casa. Sau fac lego sau puzzle -bine, Deea face, Luca se face ca face. Cu masinutele, papusile... isi fac de lucru singurei.
Cand Luca doarme, Deea scrie/deseneaza, sau se joaca la PC... sau la desene la Tv...sau se uita la un DVD. Cand e treaz si vrea intimitate, se incuie in camera ei.
Luca, cand este Deea la gradi, isi plimba antemergatorul, caruciorul cu bebei, toata casa... calareste "chestiutza" muzicala, sau se joaca in tarc sau prin casa singurel. O singura problema are -baia- peria de Wc si mopul ...si nu pot incuia usa.
Si eu ii las in voia lor atata timp cat ii aud.... uneori ii verific usurel, pe varful picioarelor, sa nu ma simta pt. a nu le distrage atentia.
|
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Conchid ca e bine si frumos atunci cand sunt 2 copii in casa. Poate de aceea ma intreaba Alex mereu: mami,eu cand o sa am un fratior?
|
|
|