Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Sousourel, Mariuta jos palaria argumentatiile voastre! d-ale mele, d-ale mele!
f interesante teoriile expuse de voi. eu retin ca la sociologia familiei (am dat licenta din ea )am mers un an intreg pe familie traditionala versus familie moderna, in toate aspectele, caracteristicile si implicatiile (de toate genurile) pe care le comporta cele doua. ideea era sa vedem ce si cum s-a schimbat in familie de la modelul traditional la cel modern. intr-adevar, emanciparea femeii a schimbat patternul comportamental, distributia rolurilor in familie, relatiile afective, emotionale, educationale, modelele de socializare si educare ale copiilor. ideea este ca femeia moderna, tot mai activa, tot mai dornica de afirmare si de realizare, isi reduce implicarea in relatiile cu copiii in sensul in care nu se mai ocupa de ei ca acum 1000 ani cand ei erau totul.
parerea mea este ca macro-socialul (modelele de comportament la nivel de societate) "lucreaza" f bine la nivel micro-social, al constiintei individuale... lumea competitiva in care traim azi ne impinge, chiar si ca femei, ca mame, sa ne intoarcem la job mult mai repede decat in trecut, sa muncim, sa alergam dupa realizare, bani, cariera etc....si, din pacate, are dreptate Mariuta, sufera copiii in cele din urma. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
|
multam, da` cred ca am tras o perla cat toate zilele uite
mariuta wrote: Intr-o oarecare masura se poate afirma ca societatea moderna a "evoluat prin evolutie" (conf. dr. Nicu Gavriluta) facand referire de teoria evolutionismului a lui Charles Darwin.
de fapt e "evolutie prin involutie". da cred ca eram pe dealuri dupa ciori |
|

| mariuta wrote:de fapt e "evolutie prin involutie". da cred ca eram pe dealuri dupa ciori
nici nu mi-am data seama! cred ca suntem doua care umbla cu capul in nori!
oricum, stii ca se zice ca geniile sunt cele care gresesc, nu? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Continuarea la ceea ce scria Anca, referitor la implicarea mamei in viata si activitatea copiilor....
Cele mai recente studii, in special cele care vizeaza studiul comportamentelor moral-etice, au aratat, asa cum a afirmat si Anca mai sus, ca femeia, devenita mama, se implica tot mai putin in viata propriilor copii. In plus, se afirma tot mai mult modelul monoparental de crestere al copiilor. La astea se adauga si faptul ca parintii, epuizati de munca, gospodarie si alte responsabilitati aleg sa-si petreaca timpul liber facand altceva decat copiii lor. Sarbatorile, aniversarile, devin ocazii formale de petrecere a timpului impreuna.
Rezultatul? Il vedem zilnic la stiri...adolescenti cu probleme majore de comportament, tineri lipsiti, parca de orice moralitate si principii, etc.
Dupa toate astea stau si ma intreb...este un gand care imi trece uneori prin tartacuta, vrand-nevrand....daca parintele ii acorda atat de putin timp, interes, atentie, propriului copil, atunci, la batranete, cand rolurile se vor inversa putin, cat se va putea astepta sa primeasca? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| sousourel wrote:...
Dupa toate astea stau si ma intreb...este un gand care imi trece uneori prin tartacuta, vrand-nevrand....daca parintele ii acorda atat de putin timp, interes, atentie, propriului copil, atunci, la batranete, cand rolurile se vor inversa putin, cat se va putea astepta sa primeasca?
Parintii respectivi vor primi exact cat au oferit, daca nu cumva si mai putin.
|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Cam asta este riscul...cat de trist! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| sousourel wrote:Cam asta este riscul...cat de trist!
E trist, dar fiecare cum isi asterne asa doarme. |
|

| f bine ai punctat Sousourel!
din pacate, ultimii ani si transformarile din societate, cu repercursiuni si asupra vietii de familie (e inevitabil), au sporit cazurile de copii cum ai descris tu.
nu ma pot abtine, desi nu vreau sa fac reclama moca (mai ales ca imi repungna in sine aceasta televiziune), dar poate stiti ca cei de la Protv au un soi de "cercetare" (ma rog, este mult spus asa, dar nu imi vine nimic altceva in minte acum) si se numeste ceva de genul "Tu mai stii ce face copilul tau?" in care filmeaza cazurile unor copii ajunsi vai de ei sau, chiar daca nu sunt prost ingrijiti, sunt macinati de dorul de parinti (cei mai multi plecati in afara tarii sa munceasca)! mie mi s-a rupt sufletul cand am vazut fragmente din reportajele lor!
eu vad tot mai des, la tot pasul, pe langa mine si prin mediile de informare in masa ca...parintii au uitat sa fie parinti. fug dupa bani, un job, bunastare materiala si..copiii sunt ultimii. banul, in jurul lui se invarte totul! si apoi ii mai auzi pe unii intrebandu-se retoric: " de ce a ajuns copilul meu asa? eu am muncit ca sa ii ofer totul si el a ajuns rau!". multi nu inteleg ca de fapt problema e la ei in ograda. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Andismom wrote:...poate stiti ca cei de la Protv au un soi de "cercetare" (ma rog, este mult spus asa, dar nu imi vine nimic altceva in minte acum) si se numeste ceva de genul "Tu mai stii ce face copilul tau?" in care filmeaza cazurile unor copii ajunsi vai de ei sau, chiar daca nu sunt prost ingrijiti, sunt macinati de dorul de parinti (cei mai multi plecati in afara tarii sa munceasca)!  mie mi s-a rupt sufletul cand am vazut fragmente din reportajele lor!
Atata timp cat scopul mass-mediei nu este altul decat sa sporeasca numerul de oki si ureki care sa se benokleze la mizeriile difuzate, nimic nu se va skimba.De exemplu aceasta emisiune, ce rost are ea?Te uiti, te induiosezi, mai sporesti oleaca barfa si comentariilor care nu aduc nimanui nici un beneficiu si lucurile raman tot asa.Iti spui in barba in timp ce te uti la teveu: mie nu are cum sa mi se intample asta, asta in tip ce copilul cine stie ce face sau la ce se uita.Dar daca televiziunea ar inlocui emisiunea stupida "Tu mai stii ce face copilul tau?" cu emisiunea "Dedica-ti timp in tinerete copiilor tai ca sa dormi linsitit la batranete pe umarul lor" multe familii ar avea mult de castigat.Asa cum este super nanny, la fel ar fi de audiata si o emisiune de educatie a parintilor.Dar...nimanui nu-i pasa de viitorarele produse vii ale societatii.Sau daca ii pasa, ii pasa astfel incat produsul sa fie mutilat. |
|

| stele_pe_cer wrote:
Atata timp cat scopul mass-mediei nu este altul decat sa sporeasca numerul de oki si ureki care sa se benokleze la mizeriile difuzate, nimic nu se va skimba.De exemplu aceasta emisiune, ce rost are ea?Te uiti, te induiosezi, mai sporesti oleaca barfa si comentariilor care nu aduc nimanui nici un beneficiu si lucurile raman tot asa.Iti spui in barba in timp ce te uti la teveu: mie nu are cum sa mi se intample asta, asta in tip ce copilul cine stie ce face sau la ce se uita.Dar daca televiziunea ar inlocui emisiunea stupida "Tu mai stii ce face copilul tau?" cu emisiunea "Dedica-ti timp in tinerete copiilor tai ca sa dormi linsitit la batranete pe umarul lor" multe familii ar avea mult de castigat.Asa cum este super nanny, la fel ar fi de audiata si o emisiune de educatie a parintilor.Dar...nimanui nu-i pasa de viitorarele produse vii ale societatii.Sau daca ii pasa, ii pasa astfel incat produsul sa fie mutilat.
ok, nu te contrazic! stim cu totii ca protv face orice pt audienta dar asta nu inseamna ca nu e ok ceea ce au initiat ei. ar fi fost mai buna si mai desteapta, ce e drept, titulatura la care te-ai gandit tu dar oricum eu zic ca trimite un mesaj...pt cine are urechi sa il auda si oki sa il vad...este unul trist! |
|

| Andismom wrote:
ok, nu te contrazic!
Da' de ce nu ?Contrazice-ma ! |
|

| stele_pe_cer wrote:Da' de ce nu  ?Contrazice-ma  !
dar ce ai azi? eu nu vreau sa ma contrazic cu tine pt ca ai dreptate. era mai de "efect" si mai "la subiect" sa se numeasca cum ai zis tu sau ceva similar sau, ma rog, sa aibe un scop pur educativ si nu "informativ", pt ca altfel, vorba ta, numai te umpli de lacrimi si se uita. |
|

| Andismom wrote:dar ce ai azi?
Am kef de conversatie !Si sunt stresata rau ca sunt in criza de timp si eu stau pe net aiurea ! |
|

| stele_pe_cer wrote:Am kef de conversatie  !Si sunt stresata rau ca sunt in criza de timp si eu stau pe net aiurea  !
hai sa ne conversam atunci! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Am vazut si eu seria respectiva de reportaje de la PROTV si cred ca daca pe mine m-a pus pe ganduri, poate i-a miscat putin si pe cei aflati pe picior de plecare pe la munci prin strainatate. Sau poate i-a facut sa ia in considerare si varianta de a lua copii cu ei, acolo, cred ca cei plecati de mai multi ani ar putea sa o faca. Sper asta, cel putin... |
|
|