Cat se mai da la o bona?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Tuesday, January 30, 2007 7:21 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
taki wrote:
Si eu intru in randul celor care cauta o bona. ...

Bine ai venit in Club. Si eu caut. uff
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, January 30, 2007 9:08 AM
Nivel
Nivel: Senior

Alina, hai ca iti dau o idee: cauta printre romanii din zona in care locuiesti tu. eventual intreaba la Ambasada Ro din Tokyo daca au o evidenta cu romanii din zona sau daca nu ti-ar putea recomanda pe cineva. sigur stiu ei pe acolo. cand am fost eu in Jp l-am intalinit pe fostul ambasador al Ro in Jp si omul era f informat despre comunitatea romaneasca din Japonia. si era si amabil. poate ti se pare o prostie, dar ar merita incercat, macar ca ultima varianta.

e cam greu sa gasesti pe cineva pe care sa duci in Jp. de fapt, daca stau sa ma gandesc bine, e aproape imposibil. insa, ma gandesc ca important pt Sasha este sa invete in primul rand japoneza, ca doar traieste acolo. si probabil ca tot acolo vei dori sa mearga si la scoala. va fi ok si daca vei vorbi doar tu cu ea in romana sau cand veniti la Bunicu', acasa, nu? va invata mai usor asa.

nu exista day-care la voi? ca doar e o tara muuuuuult mai civilizata decat RO.

Kiki, mult succes la gasit bona!pupici
Maria & Mario
Scris: Tuesday, January 30, 2007 10:25 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Alina, intra pe site-urile de au pair si sigur gasesti. Aici in Uk sunt multe tinere venite cu viza de au pair , le oferi cazara , masa , stau non stop cu bebe si nu sunt scumpe . Gasesti multe informatii acolo. Sper sa fie si pentru Japonia. Sau verifica site-urile comunitatii romane in Japonia, ca si ei te pot ajuta cu informatii in domeniu.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, January 30, 2007 2:24 PM
Nivel

buna idee Oana! cred ca mai repede gaseste pe net! bravo!bravo
taki
Scris: Tuesday, January 30, 2007 2:42 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Andismom wrote:
Alina, hai ca iti dau o idee: cauta printre romanii din zona in care locuiesti tu. eventual intreaba la Ambasada Ro din Tokyo daca au o evidenta cu romanii din zona sau daca nu ti-ar putea recomanda pe cineva. sigur stiu ei pe acolo. cand am fost eu in Jp l-am intalinit pe fostul ambasador al Ro in Jp si omul era f informat despre comunitatea romaneasca din Japonia. si era si amabil. poate ti se pare o prostie, dar ar merita incercat, macar ca ultima varianta.

e cam greu sa gasesti pe cineva pe care sa duci in Jp. de fapt, daca stau sa ma gandesc bine, e aproape imposibil. insa, ma gandesc ca important pt Sasha este sa invete in primul rand japoneza, ca doar traieste acolo. si probabil ca tot acolo vei dori sa mearga si la scoala. va fi ok si daca vei vorbi doar tu cu ea in romana sau cand veniti la Bunicu', acasa, nu? va invata mai usor asa.

nu exista day-care la voi? ca doar e o tara muuuuuult mai civilizata decat RO.

Este o idee buna, numai ca eu nu vreau pe cineva din Jp pentru ca se ridica cu pretentii. As vrea o bona numai a mea, adica sa stea cu noi 24h/zi, timp de 3 luni de zile. Bine-nteles ca si salariul o sa fie pe masura si inca ceva....sa nu fie pustoaica.

Aici exista day-care, dar:
- nu ai voie sa imbraci copilul cu body
- nu ai voie sa ii dai sosete, dres...trebuie sa stea in picioarele goale pe parchet nono
- vin copii muciosi si ei zic ca nu-s raciti
- dorm pe saltea, subtire, ( stilul japonez ), direct pe parchetul rece.
Si mai sunt si alte chestii dar prefer sa ma opresc aici.

Ei traiesc in legea lor si nu face Sasha exceptie nicaieri. Ori o dau dupa ei, ori ba. nervi

Nu vreau sa traiasca aici Sasha, no way. De abia acum le vad adevarata lor fata, degeaba sunt ei civilizati etc etc, daca traiesc tot dupa timpul samurailor.puker
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, January 30, 2007 3:00 PM
Nivel

baka people! cum naiba sa tii copilul pe tatami? ca banuiesc ca asta e ideea, nu? sa fie ceva traditional... fool

inteleg de ce nu vrei sa o duci la day care! pale
stele_pe_cer
Scris: Friday, February 23, 2007 1:45 PM
Nivel

Andismom wrote:
baka people! cum naiba sa tii copilul pe tatami? ca banuiesc ca asta e ideea, nu? sa fie ceva traditional... fool

inteleg de ce nu vrei sa o duci la day care! pale

Noua ni s-ar potrivi stilul asta mai...libertin!Matei este obisnuit foarte dezbaracat sa stea, atat in casa, cat si afara.La cresa din Ro imi e teama ca va fi imbracat prea gros si ca va traspira si ca va raci.Pe cand eu, pe frigul de astazi si pe vantul ala taios l-am imbracat in sosete de vara, bocanci, blugi, body, geaca si caciula.Exceptional i-am pus gluga, ca nu i-am mai pus esarfa la gat si geaca statea cam cracanata la gat!

Iar cu dormitul cat mai aproape de "subsol" asa tare imi place ideea astadance !La ai mei am avut o vreme cand imi placea sa dorm pe balcon (balconul fiind inkis, fireste).

Desi nu cunosc cultura japoneza, nicidecum tehnicile de imunizare ale lor, mie imi pare un lucru foarte bun ca nu obisnuiesc copiii infofoliti.Pot raci la inceput, dar nu pt ca umbla dezbracati, ci pt ca fiecare copil are un sistem imunitar propriu, mai mult sau mai putin fortificat si atunci este suficient ca unul sa fie prins de curent si sa dea si celorlalti raceala.Asta se intampla in orice colectivitate dar si lucrul asta are partea lui pozitiva:daca copilul este alimenatat corespunzator dpdv imunitar si daca i se mai si intareste imunitatea suplimentar, in timp racelile astea nu se vor mai lua de el, organisumul devenind imun la anumiti microbi.
greenlemon
Scris: Thursday, June 4, 2009 9:39 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Bona mea avea 1200 Ron salariul (8h/zi)+abonament RATB+asigurare medicala la clinica privata+ ore suplimentare in cursul saptamanii, platite cu 150% + 200% pe weekend+ un salariu in plus de paste si un salariu in plus de Craciun. ras
kali
Scris: Thursday, June 4, 2009 9:50 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
greenlemon wrote:
Bona mea avea 1200 Ron salariul (8h/zi)+abonament RATB+asigurare medicala la clinica privata+ ore suplimentare in cursul saptamanii, platite cu 150% + 200% pe weekend+ un salariu in plus de paste si un salariu in plus de Craciun. ras

Ce facea bona respectiva ca sa merite salariul asta?

petro
Scris: Friday, June 5, 2009 8:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Chiar asta ma intreb si eu. Nu vrei sa-ti vin eu bona? Macar nu mai trebuie sa ma stresez cu dead-line-urile daca ma intorc la servici ras
evita
Scris: Friday, June 5, 2009 11:20 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/13/2006
greenlemon wrote:

Ce facea de banii astia? Am si eu pe cineva care ma ajuta, nu o pot numi bona, dar e pe-aproape, insa nu o platesc atat de mult.
lori16ro
Scris: Friday, June 5, 2009 12:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2006
in iasi e 6-8 mil 8 ore
abiand
Scris: Tuesday, June 9, 2009 10:09 AM
Nivel

Inregistrat: 2/7/2008
Ma las de job si ma fac bona la banii astia.....pai cate fac la munca, nu se platesc suplimentarele decat rareori si nici asigurare la clinica privata n-am, si ar mai fi dar sunt off topic rau de tot. Mi se pare enorm ceea ce scrie greenlemon.
Maria & Mario
Scris: Tuesday, June 9, 2009 1:20 PM
Nivel

Green lemon e sigur ea bona si arunca cu cifre , poate prinde , creste pretul pietei ! Viseaza , cu siguranta ! hohot
kali
Scris: Tuesday, June 9, 2009 3:07 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Maria & mami wrote:
Green lemon e sigur ea bona si arunca cu cifre , poate prinde , creste pretul pietei ! Viseaza , cu siguranta ! hohot

hohot hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.