Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| clalina wrote:eu cam la o luna si ii dau sarei sa manance pt ca parintele nostru impartaseste pe la ora 11. as vrea sa va cer parerea , voi ce credeti , nu se pot transmite virusi prin sfanta impartasanie din moment ce se foloseste aceeasi lingurita?
Daca vei citi in urma vei vedea ca parerile sunt impartite. Bineinteles ca mai mult conteaza sa te simti tu in siguranta dar mai ales sa simti ceea ce faci si sa consideri ca e strict alegerea ta - nu ca trebuie. Pe mine ma lasa rece atitudinea superioara a celor care arata cu degetul si se considera credinciosi si prefer sa nu-mi impartasesc copiii decat ocazional ( iar cat au fost bebelusi foarte putin spre deloc, exact din motivul prezentat de tine - si, apropo, Ericutz s-a imbolnavit dupa impartasanie, la 2,5 luni, dar nu pot afirma cu certitudine ca acela a fost motivul... putea sa fie coincidenta cum bine stim ca orice boala are o anumita perioada de incubatie ). Acum deja nu mai conteaza acest aspect pentru ca sunt mari si mult mai putin sensibili iar eu deja nu-mi mai pun problema astfel - ma rog, nu la modul extrem... ca nu-i las sa puna gura pe lingurita chiar dupa oricine. Aici e mult de parlamentat si am putea continua pana dimineata, insa, in esenta, asta e parerea mea. Fiecare face cum crede. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Nu am timp sa citesc parerile anterioare, s-ar putea chiar sa repet: lingurita cu care se impartasesc credinciosii este din argint, iar argintul este un bun antimicrobian. "Argintul este un puternic, natural profilactic/antibiotic, folosit de mii de ani. Grecii antici îsi suflau cu argint vasele din care mâncau si beau, la fel cum faceau multe alte culturi din întreaga lume. (5) Pionierii din America de Vest puneau o moneda de argint în galeata cu lapte pentru a pastra laptele proaspat fara ca acesta sa fie tinut la rece. (6) V-ati întrebat vreodata de ce argintaria era facuta din argint? Una din proprietatile argintului este ca omoara bacteriile în 6 minute sau mai putin de la contactul cu aceasta."(http://www.scribd.com/doc/12335693/Argintul-Coloidal-Sfarsitul-a-peste-650-de-boli).
Ma rog, eu impartasesc de obicei fetele o data la doua saptamani, in ultimul timp un pic mai rar din motive de lipsa de timp (oare?!?), insa in 6 ani nu am asociat niciodata vreo afectiune de tract respirator cu impartasitul. Si pana la urma Sf Impartasanie este o Sf Taina si eu, cu toata sinceritatea, am incredere ca Doamne Doamne imi pazeste copiii. Sf Impartasanie nu reprezinta ltceva decat trupul si sangele Mantuitorului, si ea chiar face minuni. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| De Paste si de Craciun ii duce mama la biserica sa se impartaseasca.
mamiemi wrote:Te-am intrebat deoarece daca ai stii nici nu te ai mai intreba. In lingurita e insusi Dumnezeu. E Insusi Trupul si sangele lui Hristos. Cum poti sa te imbolnavesti cand Insusi izvorul vietii, tamaduitorul tuturor bolilor si neputintelor e in lingurita aceea.
Poate ca preotul cu care ai vorbit se referea la o lingurita mai mica, folosita pentru bebelusi doar pentru dimensiuni, nu din alte motive, sau, mi-e greu sa imi imaginez, nici el nu stie ce da in lingurita.
Copii mei se impartasesc cel putin de doua ori pe saptamana - sambata si duminica, iar vara aceasta, pana voi naste eu - in noiembrie, si miercurea si vinerea.
M-as impartasi si dupa un lepros. Stiu ca nu voi pati nimic. Mda, probabil tu ai avut norocul sa nu iei varicela in grup, asa cum a luat Mihnea de la gradinita dupa ce a venit sa ii impartaseasca anul trecut inainte de Craciun. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| monique wrote: Una din proprietatile argintului este ca omoara bacteriile în 6 minute sau mai putin de la contactul cu aceasta."
Exact. 6 minute, pe cand la biserica se perinda unul dupa altul, la cateva secunde distanta.
Raman la parerea mea ca astea sunt lucruri lumesti, care tin de practica bisericeasca... o cutuma. Sigur ca nu e un lucru rau si multi oameni au nevoie sa creada in astea. Asa cum vor exista mereu superstitiosi. Eu mai pun intrebari, asa mi-e felul si chiar daca am credinta mea, sunt departe de a fi habotnica. Ba mai mult, tind sa-i evit pe cei care declara in gura mare, in mod constant, credinta neclintita in Dumnezeu si pretind ca-si traiesc viata cu frica de El. Mi se par fatarnici. Nu-s ei in masura sa aprecieze asta iar credinta se tine in suflet, nu se face fanfaronada.
Cunosc atatia care "bisericesc" cat se poate si respecta cu sfintenie, dus pana la extrem chiar, toate obiceiurile ( care multe mi-s straine, recunosc ), in schimb, in viata de zi cu zi, sunt de o rautate rara si lipsiti in totalitate de toleranta fata de altii. Ba chiar arata cu degetul si-i desconsidera pe cei care nu sunt practicanti. Iaca na, de parca s-a inventat instrument de masura pentru asta si de parca asta ar fi criteriu de stabilire a statutului in societate!!
|
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Roxie wrote:De Paste si de Craciun ii duce mama la biserica sa se impartaseasca.
Mda, probabil tu ai avut norocul sa nu iei varicela in grup, asa cum a luat Mihnea de la gradinita dupa ce a venit sa ii impartaseasca anul trecut inainte de Craciun.
Din cate stiu varicela este o boala cu transmitere respiratorie, foarte contagioasa inca inainte sa apara veziculele. Esti sigura ca impartasirea ti-a imbolnavit copilul?
Nu vad nici nenorocire o varicela (Fetita mea cea mica a facut la 10 luni, o forma destul de urata, asa ca stiu ce vorbesc, dar asta e alt subiect.), însa ma indoiesc ca acea lingurita a facut mai mult decat statul copiilor ore în sir împreuna intr-un spatiu inchis. Alta era hepatita insa, sau o diaree.
Kali, sicer simt un disconfort cand califici religiozitatea ?i credin?a unei persoane drept superstitie. Mi se pare dovada de intoleranta si, sa nu te superi, simt un aer de superioritate - eu nu am superstitii ca astia.
Realitatea este ca foarte multi crestini botezati ortodox sunt rupti de propria religie. Nu o cunosc, nu impartasesc unele invataturi si nici nu sunt practicanti. Centrul religiei ortodoxe este Taina Sfintei Euharistii, daca nu crezi cu adevarat ca acolo este Însusi Dumnezeu, esti departe de a fi ortodox. Ai fost botezat candva ,impartasesti anumite invataturi, vrei sa te cununi, sa iti botezi copiii ?i sa ii impartasessti ca „asa e bine”. Si atat... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Nu am nici cea mai mica indoiala ca prin lingurita de impartasanie s-a transmis virusul. Situatia sta in felul urmator: prima grupa care s-a impartasit a avut 1 sau 2-3 cazuri de varicela, grupele incepand de la grupa care s-a impartasit a doua au avut 70-80% din copii care au facut varicela. Numai cei care facusera inainte sau care au lipsit nu au facut. Sau la care vaccinul antivaricela a actionat mai eficient. Eu sincer m-as fi lipsit de varicela in vacanta de Craciun, nu am putut sarbatori nici una din zilele lor de nastere pentru ca Mihnea, dar si copiii care ar fi fost invitati la petreceri au avut toti varicela. Uite nu m-am gandit, ca puteam organiza o petrecere tematica, cu buline. Si am luat si eu varicela de la Mihnea, o forma urata de tot. Cum era daca eram insarcinata? Deci varicela nu multumim, pas. |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu am impartasit-o recent,pt prima data. Am fost cu ea si nasa ei la biserica. Varicela se ia oricum in colectivitate-la crese,gradi-si a mea a luat,dar nu neaparat in lingurita la biserica. Din pacate nu-ti feresti copiii de bolile colectivitatii doar prin a nu-i impartasi. Tot vor lua boli,oricum. Impartasania nu cred ca e o sursa asa mare de virusi..Bine,apropo de chestii religioase, nici la botez eu nu m-as baza ca nu raceste copilul daca e botezat iarna prin scufundare in apa din cristelnita (stiu cazuri care au facut pneumonie,ca doar au trebuit sa si iasa din biserica cu bebeii dupa baia de botez). Revenind la impartasanie, cred ca nu trebuie sa exageram-adica sa tinem acolo copiii in fiecare duminica,eventual nemancati..ca sa primeasca Sf Impartasanie. In rest,fiecare cum considera. |
|
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Pai mie cam de hapatite mi-e frica adica de C ca de B am vaccinat-o, dar cum scria altcineva in alt topic ca ar fii luat hepatita B printr-un sarut am indraznit sa va cer parerea. Si eu am incredere in Doamne Doamne ca ne protejeaza.
|
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| clalina wrote:Pai mie cam de hapatite mi-e frica adica de C ca de B am vaccinat-o, dar cum scria altcineva in alt topic ca ar fii luat hepatita B printr-un sarut am indraznit sa va cer parerea. Si eu am incredere in Doamne Doamne ca ne protejeaza. Hepatita C nu se transmite prin lingurita, prin saliva.Matusa mea are hepatita C,a facut si transplant de ficat(ar fi murit daca nu gaseau donator). Virusul C se transmite prin sange(transfuzii,dentist),deci nu sunt sanse sa o ia copilul la impartasanie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| alimami wrote: Hepatita C nu se transmite prin lingurita, prin saliva.Matusa mea are hepatita C,a facut si transplant de ficat(ar fi murit daca nu gaseau donator). Virusul C se transmite prin sange(transfuzii,dentist),deci nu sunt sanse sa o ia copilul la impartasanie.
Asa este! |
|
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| multumesc fetelor( scuzati-mi obsesia )! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nu e nimic gresit sa-ti exprimi temerile,iar daca te-ai lamurit, este foarte bine |
|
|