Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| dari wrote:Misha,am 3 cumnati preoti si am vorbit cu ei pe aceasta tema Au spus ca micutii pana in 7 ani pot sa manance inainte de a lua Sf.impartasanie dar dupa 7 ani trebuie sa se si spovedeasca apoi sa ia Sf.Cuminecatura la fel ca si la adulti.Si la noi slujba se termina la aceeasi ora ca si la voi si numai dupa predica se da cuminecatura.Poti sa ii dai linistita sa manance asa stiu si eu,de la tati si de la inca 2 preoti. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Dari, Mela parerile sunt impartite vad. Sunt unii preoti care accepta si altii nu. Probabil cel mai bine e sa le spui inainte de a impartasi copilul ca sa stie si ei si sa hotarasca. Pana la urma ei iau asupra lor raspunderea, nu-i asa? Eu voi incerca totusi sa o duc la impartasit nemancata, caci am asa o piatra pe inima ca as nesocoti Trupul si Sangele Mantuitorului...
|
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Si eu le impartasesc o data la cateva saptamani, ca nu ajung f des la Biserica. Pe Alex o duc nemancata, iar pe Teo doar dupa ce mananca, sa pot si eu sa stau macar un pic acolo, sa nu tipe de foame! Si de obicei le impartasesc inainte de ora 9, adica de Sf Liturghie, ca nici Alex nu ar rezista pana la finalul slujbei fara sa pape. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Eu deocamdata la sarbatoriile mari,cand vor mai creste probabil ca i voi duce mai des la impartasit!! |
|
| KRYS85 wrote:Eu deocamdata la sarbatoriile mari,cand vor mai creste probabil ca i voi duce mai des la impartasit!!
Cristina, ba acum sa-i duci mai des ca sunt mici si fara de pacat. Mai tarziu vor trebui sa se spovedeasca pentru a primi Sf Impartasanie. Si cum spunea cineva, mladitele trebuie altoite de tinere nu dupa ce au crescut si s-au intarit crengile.Dupa cum le modelezi sufletul acum, asa il vor avea mai tarizu. |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| misha wrote:
Cristina, ba acum sa-i duci mai des ca sunt mici si fara de pacat. Mai tarziu vor trebui sa se spovedeasca pentru a primi Sf Impartasanie. Si cum spunea cineva, mladitele trebuie altoite de tinere nu dupa ce au crescut si s-au intarit crengile.Dupa cum le modelezi sufletul acum, asa il vor avea mai tarizu.
Misha sunt intru totul de acord cu tine |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Multumesc pentru sfat fetelor ,dar eu cand merg la biserica cu copilasii sunt mai mult pe langa ea,pentru ca nu au astampar!!! |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| KRYS85 wrote:Multumesc pentru sfat fetelor ,dar eu cand merg la biserica cu copilasii sunt mai mult pe langa ea,pentru ca nu au astampar!!! La fel patesc si eu cu Darius.Sotul meu merge cu Daria la biserica la ora 10,eu plec cu Darius la 11.30 ca nu are astampar sa stea,norocul nostru ca locuim aproape de biserica. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ajung mai mult de sarbatorile mari si nu la toate...pentru ca biserica romaneasca la care noi mai mergem e departe, impartasesc fata la biserica greceasca ortodoxa ce-o avem la noi in oras. Slujbele sunt in engleza si-n greaca si la final se impartasesc copiii. Aici nu se merge cu lumanare aprinsa la impartasit, ci fara. |
|
| Da, Delfinasa asa e si la biserica greaca ortodoxa la care mergem noi. Ba ieri, de Sf Ilie, dupa ce am impartasit baiatul, parintele m-a intrebat daca vreau sa ma impartasesc si eu. Bineinteles ca am spus nu, dar se pare ca la ei Sf Impartasanie se ia fara Spovedanie daca ei se 'simt' vrednici si nu au pacate mari (daca putem spune asa). |
|
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| eu cam la o luna si ii dau sarei sa manance pt ca parintele nostru impartaseste pe la ora 11. as vrea sa va cer parerea , voi ce credeti , nu se pot transmite virusi prin sfanta impartasanie din moment ce se foloseste aceeasi lingurita? |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Clalina, tu stii ce este Sf, Impartasanie? |
|
| mamiemi wrote:Clalina, tu stii ce este Sf, Impartasanie?
da bineinteles ca stiu doar ca am vb si cu un preot care mi-a zis ca el pt a impartasii copii foloseste o alt lingurita din aceleasi motive. nu stiu ce sa cred. |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Te-am intrebat deoarece daca ai stii nici nu te ai mai intreba. In lingurita e insusi Dumnezeu. E Insusi Trupul si sangele lui Hristos. Cum poti sa te imbolnavesti cand Insusi izvorul vietii, tamaduitorul tuturor bolilor si neputintelor e in lingurita aceea.
Poate ca preotul cu care ai vorbit se referea la o lingurita mai mica, folosita pentru bebelusi doar pentru dimensiuni, nu din alte motive, sau, mi-e greu sa imi imaginez, nici el nu stie ce da in lingurita.
Copii mei se impartasesc cel putin de doua ori pe saptamana - sambata si duminica, iar vara aceasta, pana voi naste eu - in noiembrie, si miercurea si vinerea.
M-as impartasi si dupa un lepros. Stiu ca nu voi pati nimic. |
|
| mamiemi wrote:Te-am intrebat deoarece daca ai stii nici nu te ai mai intreba. In lingurita e insusi Dumnezeu. E Insusi Trupul si sangele lui Hristos. Cum poti sa te imbolnavesti cand Insusi izvorul vietii, tamaduitorul tuturor bolilor si neputintelor e in lingurita aceea.
Poate ca preotul cu care ai vorbit se referea la o lingurita mai mica, folosita pentru bebelusi doar pentru dimensiuni, nu din alte motive, sau, mi-e greu sa imi imaginez, nici el nu stie ce da in lingurita.
Copii mei se impartasesc cel putin de doua ori pe saptamana - sambata si duminica, iar vara aceasta, pana voi naste eu - in noiembrie, si miercurea si vinerea.
M-as impartasi si dupa un lepros. Stiu ca nu voi pati nimic.
Multumesc! Doamne ajuta! |
|
|