Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| In credinta ortodoxa "vinul si painea" prefigureaza JERTFA MANTUITORULUI pe cruce, si la fiecare liturghie savarsita de preoti painea si vinul se transforma, prin pogorarea Sfantului Duh prin rugaciuni speciale in Trupul si Sangele lui Isus. Am descris in ce consta, pentru ca si eu mult timp n-am stiut exact ...pentru ca n-a avut cine sa MA INVETE. Imi impartasesc fetitza cam o data pe luna, sau chiar mai des, iar cand era bb o impartaseam in fiecare saptamana. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| spre rusinea mea, nu ajungem cat de des mi-as dori dar mergem cam o data pe luna, uneori mai des, alteori mai rar. ar trebui saptamanal, eu asa stiu. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| kali wrote: impartasania tine mai mult de credinta... cine crede, o face, cine nu-nu... sau gaseste motive sa nu o faca.
Foarte corect ! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| In masura in care reusim sa mergem duminica la biserica, primeste si V impartasanie, asta o data sau de doua ori pe luna, sau saptamanal, depinde doar daca reusim ajungem la slujba sau nu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Am votat niciodata pt ca nu cred in asa ceva si in plus e neigienic |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Vreau sa-l impartasesc si eu pe David cat de curand, pana acum nu l-am impartasit cu gandul ca daca-l tin in biserica mai mult de 10 min. incepe si el sa povesteasca si sa faca multa galagie ( cum face de obicei ), dar o sa mergem cat de curand la sfanta impartasanie.
Parerea mea ca atunci cand ti se da trupul si sangele lui Hristos nu conteaza in ce conditi le primesti. Important e sa primesti. Eu merg pe ideea ca la Cina Cea de Taina cand au rupt toti uncenicii din aceasi paine si au baut pe rand din aceasi cupa cu vin, chiar nu au contat conditile. Dumnezeu are grija ca, atunci cand primesti trupul si sangele lui Hristos, orice boala sau microbi vei lua nu se va prinde de tine sau te va vindeca! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Mergem saptamanal(duminica) la impartasanie, cu unele exceptii(acum ca a avut rubeola si in alte cazuri cand tb. sa evitam contactul cu alte pers. la rec. pediatrei). De SF. Andrei, fiindca ii poarta numele.
Stiu ca nu tb. sa treaca 40 de zile de la ultima impartasanie. Fiecare merge cand poate si vrea. Nu tb. sa fii judecat ca nu mergi des din diferite motive.
|
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si eu tot odata am impartasit-o la botez ,aici este o biserica romaneasca prin LIsabona dar nu stiu exact unde si este cam departe de noi.Asa ca tot acasa o impartasim cand venim si eu tot la alta varianta am optat. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Am votat "alta varianta". Nu l-am impartasit pe Dav decat o singura data, la botez. O sa il impartasesc mai desc cand va fi putin mai maricel si va intelege ceva din asta. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| De cateva ori, mai ales cand stateam mai aproape de biserica romaneasca...dupa ce ne-am mutat, am ajuns doar de sarbatorile mari la biserica, dar am descoperit o biserica greceasca ortodoxa la noi in oras si am fost doar o data acolo la slujba...Karina n-a vrut sa primeasca impartasania acum ultima data, n-a vrut sa deschida gura, se foia, a inceput sa planga ca s-a speriat, a atins-o doar pe buze, iar preotul a spus ca incercam si alta data, n-am fortat-o deloc. Nu ajung in fiecare saptamana la biserica, imi propun sa ajung si nu mai ajung , ma iau alte treburi . |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Noi impartasim copii in fiecare duminica cand mergem la biserica,la inceput mergeam cu Daria in fata altarului iar acum merge singura,iar Darius este un cumintel si deschide gurita sa ia impartasania |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Dari, cand impartasesti fetita, inainte sau la sfarsitul Sf. Liturghii? Daca la sfarsit, ii dai sa manance inainte? Aici slujba se termina de obicei pe la 12-12.30 si cum Maria se trezeste cel mai tarziu la 7.30-8.00 e cam greu. Trebuie sa facem tot posibilul sa ajungem la biserica mai de dimineata sa o putem impartasi nemancata. |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| misha wrote:Dari, cand impartasesti fetita, inainte sau la sfarsitul Sf. Liturghii? Daca la sfarsit, ii dai sa manance inainte? Aici slujba se termina de obicei pe la 12-12.30 si cum Maria se trezeste cel mai tarziu la 7.30-8.00 e cam greu. Trebuie sa facem tot posibilul sa ajungem la biserica mai de dimineata sa o putem impartasi nemancata. Misha,am 3 cumnati preoti si am vorbit cu ei pe aceasta tema Au spus ca micutii pana in 7 ani pot sa manance inainte de a lua Sf.impartasanie dar dupa 7 ani trebuie sa se si spovedeasca apoi sa ia Sf.Cuminecatura la fel ca si la adulti.Si la noi slujba se termina la aceeasi ora ca si la voi si numai dupa predica se da cuminecatura.Poti sa ii dai linistita sa manance |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ce bine ca nu exista asta in religia mea macar m-am scapat de explicati la cei mici! Noi in schimb bem vin pe care-l binecuvantam si asta de fiecare data cand este o sarbatoare si in fiecare sambata. |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| dari wrote:Misha,am 3 cumnati preoti si am vorbit cu ei pe aceasta tema Au spus ca micutii pana in 7 ani pot sa manance inainte de a lua Sf.impartasanie dar dupa 7 ani trebuie sa se si spovedeasca apoi sa ia Sf.Cuminecatura la fel ca si la adulti.Si la noi slujba se termina la aceeasi ora ca si la voi si numai dupa predica se da cuminecatura.Poti sa ii dai linistita sa manance
Ei uite ca mie mi-a intors-o de la impartasit cand avea peste un an si mancase. A zis sa vin cu e nepapata.Noi am incercat s-o impartasim la 6 saptamani dar acum n-am mai impartasit o de la PAste.Deci am votam alta varianta. |
|
|