Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| De curand am avut o discutie pe teme religioase cu niste rude si am fost mustruluiti ca nu impartasim copiii in fiecare saptamana, sau macar 1 data / luna sau la marile sarbatori.
Voi cum procedati? Cat de des impartasiti copiii? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Andrei maerge cu bunica-sa la impartasit la preotul care l-a botezat, e ca un bunic pentru el. Cu Leea e mai dificil, mergem la biserica cu ea, e fascinata de lumanarele, de cor ... dar cand incepe sa se aglomereze deja incepe sa tipe de parca nu stiu ce i s-ar intampla. Asa ca renuntam si iesim afara din biserica. De fapt, cred ca tine mai mult de rabdarea si calmul nostru. Nici nu mai stiu cand am impartasit-o ultima oara. , spre rusinea mea. uitasem sa votez si ... am ales alta varianta |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Nu l-am impartasit niciodata pe Mihaita pana acum (de la botez, cand presupun ca l-a si impartasit ). Ritualurile bisericesti imi sunt complet straine. Si pe mine m-a mustruluit soacra-mea (asa, mai pe departe) ca nu l-am dus la biserica inainte de Paste. Ea l-a dus pe celalat nepot care are aproape 6 ani sa treaca pe sub masa (de Florii ?) sau cam asa ceva. O sa-l duc si eu pe Mihaita la biserica de Paste si de Craciun sau cand mai avem drum prin zona, pana acum am considerat ca e prea mic. Eu si sotul nu suntem foarte bisericosi. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Doar de sarbatori adica de Paste si Craciun. Nici noi nu suntem prea bisericosi
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alexia a fost impartasita numai la botez. Eu nu sunt de acord cu practica asta pentru ca nu mi se pare deloc igienic ce se intampla acolo. Cand va mai creste si va intelege semnnificatia acestui obicei, se va impartasi cat de des va dori, pana atunci nu. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Habar nu am ce sa aleg de sus. Pe Alex o impartasesc in special duminica, cand iesim la plimbare si se nimereste ca slujba sa fie pe terminate. In concluzie, ori de cate ori am ocazia...si-i place vinutul! |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Si noi o impartasim pe Maria destul de des.Nu in fiecare duminica, dar aproape.Cand era micuta o impartaseam in fiecare duminica, acum cam la doua saptamani si daca nu o fac ma simt vinovata caci simt ca o privez de ceva ce-i foloseste mult si sufleteste si trupeste. In plus, daca nu o imparatasesc acum cand este ingeras si se poate impartasi fara spovedanie caci nu are pacate ce-o sa faca mai tarziu cand imparatsania ii va fi conditionata de pacate?
DE votat nu stiu ce sa votez...cred ca alte variante. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Si eu am impartasit copiii numai la botez. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Pai destul de des in Romania , ei, sa tot fie de vreo 10 ori de cand s-a nascut ! Aici daca as avea biserica romaneasca , cu siguranta as merge mai des. Dar e si departe sin in engleza slujba, e grec-ortodoxa...
Cat despre nesterilizarea linguritzelor dupa fiecare utilizare....... aratati-mi si mie cineva bolnav de ceva dupa impartasanie si eu renuntz !
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Miru wrote:Nu l-am impartasit niciodata pe Mihaita pana acum (de la botez, cand presupun ca l-a si impartasit ).
Nici eu pe Sasha! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria & mami wrote: Cat despre nesterilizarea linguritzelor dupa fiecare utilizare....... aratati-mi si mie cineva bolnav de ceva dupa impartasanie si eu renuntz !
Pai copilul poate lua si streptococi, stafilococi, viermi, etc... nu neaparat trebuie sa fie o boala care se manifesta vizibil... si apoi ne mai si minunam de unde le ia... Daca se zice ca nu e igienic sa pupi copilul pe gurita, ei... mie impartasania mi se pare de 1000 mai riscanta. Oricum, lasand deoparte faptul daca e sau nu igienic, impartasania tine mai mult de credinta... cine crede, o face, cine nu-nu... sau gaseste motive sa nu o faca. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Nu pot sa inteleg de ce sunt mustruluite mamele care nu vor sa-si impartaseasca copiii. Este optiunea fiecaruia, copilul fiecaruia si nu ai dreptul sa te amesteci in ceva asa de personal. Daca intr-o familie un membru bea de rupe nu sare toata familia in sus cum sare atunci cand aude ca nu-l impartasesti. Impartasirea este facuta sa crezi in ea nu ca sa-ti satisfaci rudele, daca nu crezi in ea atunci este ciudat sa o faci. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| poate unele dintre voi stiu cum e in religia noastra,dar pt cele care nu stiu,vreau sa va povestesc.la noi nu se boteaza copii cat sunt mici,ci doar se roaga pt ei(se numeste binecuvantare sarbatoarea).botezul se face in adolescenta sau tinerete(sau chiar batranete),depinde fiecare cand e pregatit.persoana care e botezata trebuie sa decida singur,daca vrea sa ramana in credinta asta,sau nu.nu esti obligat,ci chestia e sa fii adult la minte,sa intelegi cum stau lucrurile.eu am fost botezata in 2003,la....17 ani.atunci am crezut eu ca e timpul si ca sunt pregatita sa Il urmez pe El |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| poate unele dintre voi stiu cum e in religia noastra,dar pt cele care nu stiu,vreau sa va povestesc.la noi nu se boteaza copii cat sunt mici,ci doar se roaga pt ei(se numeste binecuvantare sarbatoarea).botezul se face in adolescenta sau tinerete(sau chiar batranete),depinde fiecare cand e pregatit.persoana care e botezata trebuie sa decida singur,daca vrea sa ramana in credinta asta,sau nu.nu esti obligat,ci chestia e sa fii adult la minte,sa intelegi cum stau lucrurile.eu am fost botezata in 2003,la....17 ani.atunci am crezut eu ca e timpul si ca sunt pregatita sa Il urmez pe El si cu impartasania,nu te poti impartasi pana nu esti botezat.dupa ce esti botezat,impartasanie este o data pe luna |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Eu nu am inparatasit-o pe Elo Niciodata.Sunt biserici romanesti si aici. eu nu cred ca dac preotul isi da o lingurita de vin cum se face,vezi domne Dumnezeu e cu tine,plus ca este neigenic,sa guste toata lumea din aceiasi lingurita cine stie cate cipuperci poate avea cineva prin gura,si apoi copii pot lua:304 Mie biserica ortodixa mi se pare ca a inventat cam multe.in fine fiecare cu cel doare! |
|
|