Cat costa o nastere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Saturday, August 8, 2009 10:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Eu am nascut in Tenerife si nu am platit nimic, am avut asigurarea minima. Si toata lumea s-a purtat cu noi omeneste si am stat intr-un salon curat, l-am avut pe Matei langa mine tot timpul, doar cand il luau pentru baita nu a fost. Am iesit din spital in doua zile, e adevarat ca am nascut normal.

Nu cumva suntem noi de vina ca trebuie sa platim doctori, asistente, anestezisti s.a.m.d.?
Mie daca mi-ar cere cineva bani la spital as cere chitanta!!!baeh closedtopic
Fluturas
Scris: Saturday, August 8, 2009 10:58 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
zaza_ wrote:

Nu cumva suntem noi de vina ca trebuie sa platim doctori, asistente, anestezisti s.a.m.d.?
Mie daca mi-ar cere cineva bani la spital as cere chitanta!!!baeh closedtopic

si eu sunt de aceeasi parere
cathy
Scris: Saturday, August 8, 2009 11:56 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
Nu pot sa fiu de acord cu voi. Cei mai multi nu cer bani in mod evident dar nici nu se uita la tine daca nu dai. E atat d frustrant si revoltator, suntem cu toti de acord k e o situate anormala dar ce faceti d ex dak copilul vostru isi rupe o manuta si pt k nu ai dat nu ii pune ghipsul bine si se prinde osul stramb d trebuie apoi operat? Si sunt sute d alte cazuri mult mai dramatice.
zaza_
Scris: Saturday, August 8, 2009 12:20 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Ai dreptate Cathy, dar am tot dreptul sa cer chitanta, mai ales ca acum se practica coplata. Si mai cred ca invatul are si dezvat. Sunt medici care se poarta la fel de neatent si daca le dai bani, stiu caz in maternitate la Valcea. Dar eu vorbeam doar daca as fi EU in situatie.
Si cred ca as mai face un lucru. L-as privi pe doctor in ochi, i-as lua mana lui intr-ale mele si i-as spune:"Sunteti cea mai minunata persoana pe care am intalnit-o" Si cred ca as face acelasi lucru si cu asistentele, anestezistul....etc.hohot hohot hohot
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, August 8, 2009 12:54 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Daca s-ar stabili ca de maine de la ora 10 toti romanii sa practice "neplata" cadrelor medicale, as face-o! Dar in conditiile in care toata lumea cotizeaza, pentru siguranta mea si a copilului meu, cotizez!
Tin minte ce reactie am avut la Tudor cand l-am vazut cu perfuzie in cap! Eram in stare sa dau oricat numai sa stiu ca e bine. Nu vreau ca medicii sa-si faca doar meseria si sa fie acoperiti; vreau sa se implice si sa dea 110% pentru copilul meu si pentru mine.
Din pacate, in Romania de azi, nu-mi pot permite sa nu cotizez, pentru ca simt ca risc sanatatea, daca nu viata, copilului meu si a mea!closedtopic
cathy
Scris: Saturday, August 8, 2009 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 11/25/2008
Ai dreptate cand spui k orice invat are si dezvat si sper k intr.o zi va fi si la noi la fel k in tarile europene dar va mai trece muuult timp pana atunci,poate cateva generatii. Intre timp nu pot decat sa adopt atitudine lui CUTE si sa ma rog sa fim sanatosi si sa nu fie nevoie sa apelam la serviciile medicilor frecvent.
kali
Scris: Saturday, August 8, 2009 1:34 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Fetele, va rog sa ramaneti on topic. Aici nu se discuta despre utilitatea spagii sau despre facilitatile oferite in strainatate... nu de alta, dar topicul devine greu de urmarit pentru cei interesati; se vrea a fi unul informativ.
Daca doriti, puteti deschide subiect separat.
Multumesc.floare2
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, August 8, 2009 1:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
butterfly wrote:

singura conditie este sa fi stat 2 ani legal in spania si asa primesti 2500 euro.pentru spanioli o familie cu 3 copii se numeste deja familie numeroasa.pentru asta trebuie sa iti faci un "carnet".cu "carnetul"asta poti opta pentru inca 1000 euro ce ti se da in plus fata de cei 2500,dar pentru asta sunt ceva conditii,depinde de venitul ce intra in casa.acesti 1000 euro il mai pot cere mamele singure sau acolo unde este cineva cu vreun handicap in casa

si sa nu fiu off topic...tin minte ca eu la amandoi am primit "factura" cu pretul nasterii,era undeva la 1500 euro,dar avand asigurare,nu a trebuit sa platim

foarte frumos, foarte civilizat!newclap

"factura" am primit si eu: undeva in jur de 350 ron pentru copil (mancare, tratament) si ceva de genul 500 ron eu (operatia, tratament, mancare, spitalizare). asadar cam 800 lei, acum aproape 4 ani. in niste conditii in care ar fi trebuit sa imi dea ei bani mie ca nasc acolo!sorry dar.... fiind asigurata in sistemul public de sanatate, nu am platit nimic.

nu stiu cum va fi anul asta cand nasc, daca se va mentine nebunia cu coplata unor servicii medicale. daca va fi sa trebuiasca sa dau bani la maternitatea de stat, in conditiile in care cotizez lunar destul de gras din salariu la sistemul public...atunci cred ca ma duc la clinica privata din brasov unde cezariana este 2500 ron dar macar stiu ca sunt conditii mai bunicele si macar stiu pentru ce platesc. chit ca ii voi da si medicului ceva peste, asta pentru ca asa vreau eu.
Anca
Scris: Saturday, August 8, 2009 1:56 PM
Nivel

Inregistrat: 5/26/2006
Delicat subiect, aici se pot naste polemici lungi si nesfarsite despre "de ce dam". Cert e ca dam ca sa fim bagate in seama, ceea ce e dureros. Oamenii tre' sa-si faca treaba si basta. Eu voi da la sfarsit banii in ideea de "multumesc ptr ca te-ai purtat frumos cu mine" sau daca doresc un serviciu special, pe care il cer in mod expres, atunci da, dau cu toata placerea sa fiu servita. Spre exemplu, am dat moasei care m-a consultat la internare 100 de lei in momentul in care am intrebat-o daca ea este cea cu care voi naste. A refuzat initial, dar i-am spus "stiu ca vei avea grija de mine". Si a stat cu ochii pe mine ca pe butelie, aveam mare nevoie de ea si a fost mereu langa mine. La final, i-a mai dat sotul ceva (cred ca 50 de lei, de completare, ca atat se dadea daca iti aduceai moasa de acasa, special ptr tine). Si eu contractasem asa o moasa, dar din pacate era catolica si isi serba Pastele chiar in duminica aceea si am inteles-o si nu am insistat sa vina. La doc, de zapacita si eu si sotul, nu am dat dupa ce am nascut, ci doar a doua zi, 150 eur. La normala se dadea 100, dar am fost fericita ca am scapat super usor si i-am dat cu drag.
Am facut greseala la prima nastere sa arunc cu bani la toata lumea si nu mai fac asta. De exemplu, la toaleta de dimineata de la 6, lasam 5 lei la asistente. De ce? Din inertie cred, ca oricum spalau pe toata lumea cu ceva caldut din chestia aia ca un ceainic urias. Am mai dat bani, si mi se pare ca degeaba, la asistentele de la copii, atunci cand Andi a fost luat doua nopti la lampa (nu stiu cum se numeste, pentru bilirubina). Stiu ca i-am dat uneia 20 de lei sa aiba grija de el peste noapte alcool, si stiti care e modelul acolo? La 11 pm era ultima alaptare, dupa aprox 20 min evacuau sala, incuiau usa pe copii, si pana la 6 cred... pauza. Deci asta mi-a macinat sufletul amarnic, ziceau mamele ca ii auzeau noaptea cum urla, eu fiind pe alt etaj. Deci banii... dati degeaba. Si un pic off topic, cum alaptam acolo la ora fixa, Andi mai dormea cand veneam si pana il trezeam dura ceva si nu aveam nici experienta. Si cand au zis stop alaptat, eu am intrebat daca oare s-o fi saturat copilul, iar asistenta avea in brate o tava mare cu biberoane cum alaptasera pe cei hraniti artificial. A luat cu nonsalanta o sticla in care mai era ceva laptic si a mufat-o la bebele meu. Piticul a supt ceva din ea si ea a zis: mda, se pare ca era ok.
Hai ca m-am intins destul. Acum nu stiu cat se mai da, dar la noi e moda in euro, diferit pe naturala sau cezariana. Si cum bebele meu ne trateaza cu fundul, iau si ceza in considerare. Am noroc cu o vecina care lucra la sala de nasteri, sa o intreb cat se mai da, ca sa nu dau prea putin la doc, ca ea ma intereseaza. La restul? bataus .
monique
Scris: Tuesday, September 22, 2009 7:48 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Ultimele preturi la galati:
-nastere normala: 3-4 mil la dr, 1,5-2mil la moasa si restul de bani la restul...
- cezariana: 7-10mil la dr, 1,5-2 mil la anestezist, 3 mil la al doilea medic (daca exista) prezent la nastere, 1 mil la asistenta care are grija de tine si de copil, si lista poate continua.nervi
mihaellas
Scris: Sunday, October 30, 2011 8:15 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/13/2009
preturi mai actualizate nu aveti?
PrincessLilou
Scris: Wednesday, May 23, 2012 2:46 AM
Nivel

Inregistrat: 11/4/2009
hmmm...la noi nu costa nimic. stiam ca si in romania era un fel de carnet de sanatate? asta nu acopera costurile de baza? aici nu se accepta sa dai bani, cdouri la doctori si ei nici nu primesc, desi la cum te servesc unii ai impresia ca ar astepta ceva, dar nu e voie.
TatyKS
Scris: Wednesday, May 23, 2012 8:17 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Si la noi nasterile sunt gratuite ,cred ca trebuie sa duci adeverinta doar de salariat sa completeze dosarul, daca nu o ai. In unele spitale care au rezerve stiu ca se plateste pe zi de la 60-150 ron. Nu iti cere nimeni niciun bann ...aaaa ca ne-am obisnuit noi, sa impartim in dreapta si-n stanga e alta poveste SF ... dar nu iti baga nimeni mana in buzunar. Fetelor mi se pare asa penibil sa bag cuiva mana in buzunar, indiferent cine e, ca sa-i dau o suma pe care o consider eu. Eu nu prea pot sincer ... mi-e jena pentru ei sorry
iasmina_ioana
Scris: Wednesday, May 23, 2012 9:28 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2011
Teoretic si la noi sunt gratuite, dar practic cand ii vezi mutra acra a infirmierei te face sa bagi mana in buzunar. Pe mine m-au bagat in sala de operatie cu sange B3 si eu am grupa 01, norocul meu ca sunt mai fricoasa de fel si nu ma uitam la ce imi fac acolo asistentele cu perfuziile si ma gandeam aiurea, si am auzit o asistenta in cealalta camera cum spunea ca a pregatit sange B3, deci......... te omoara cu zile.
Doctorul de nota 10, i-am dat bani ca semn de recunostinta, pt k mi-a placut tot ce a facut pt mine, drept dovada k i-am dat banii pe la 5 zile de la operatie , si in acest timp am fost foarte multumita de el. La asistente nu le-am dat nimik inainte de operatie, si le-am dat mai tarziu cand mi-am revenit sau chiar a doua sau a treia zi, si celor care au fost cum trebuie le-am transmis si felicitari. Una care s-a ocupat de fetita, k au fost 2, nu aprimit nimik k era o nesimtita, care noaptea se culca si noi umblam nebune dupa ea , pentru lapte sau haine de schimb pt copii, sterilizate, k se nimerea cand schimbai pe bebe facea piss pana sa apuci sa pui noul scutec si udai pelinca, bluzita tot, si fiind haine din spital, k nu aveai voie cu de acasa, umblai dupa ele, noroc ca aveam colege de salon si ne mai ajutam.
K sa concluzionez 500 lei la doctor, cezariana, 100 lei anestezist, 60 lei asistenta care m-a pregatit de operatie si m-a supravegheat pana la trezire, 50 lei infirmiera care m-a ajutat sa ma ridic din pat , imi aducea mancarea , ceaiul , o scumpa (am aflat la cateva zile ca suntem rude, dar nu conteaza era o scumpa), 50 lei asistenta care s-a ocupat de fetita dupa nastere, si cate 10 lei asa cam pe la unele , doar daca erau de treaba, k acriturile le urasc. Nu am dat nici un ban la asistentele care mi-au facut injectiile, cu toate ca la una (alt neam ) muream , imi amortea piciorul pe loc, si abia asteptam sa plece sa ne dam jos din pat.
In concluzie nu a fost o cezariana prea costisitoare, dar ce-i drept nici eu nu sunt prea darnica. O sa va povestesc in alt topic daca o sa gasesc despre spitalizarea cu fiica mea.
koko2008
Scris: Saturday, August 4, 2012 9:28 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Dr meu mi a zis ca in Romania, gravida naste gratuit,asigurata sau nu. Ce se da la doctor e treaba fiecaruia.Eu i am dat fiindca am vrut, toata sarcina a fost alaturi de mine ca un tata.Acum voi face la fel dar nu ma costa mai mult de 500lei tot angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.