Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| 7128 lei cezariana la privat in TM, cu medicul curant. Atat am platit eu in aprilie anul asta. Daca eram neasigurata plateam mai mult. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| In jur de 7000 a fost si la mine, in Cluj la privat, cezariana. |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| 4900 ron, Medlife Brasov, maternitatea Eva. Nastere prin cezariana. Totul super, o experienta frumoasa. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| 1110 lei -nastere naturala -maternitate stat
-700 lei doctor -100 lei moasa -300 lei rezerva pentru 3 nopti -10 lei la o asistenta cand am plecat(a fost mai mult decat amabila)
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Inca nu a disparut aceasta practica? |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| bereea wrote:Inca nu a disparut aceasta practica? Cata vreme e încurajata, nici nu va disparea! Din pacate... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| Majoritatea femeilor ce nasc la stat platesc o suma de bani doctorului curant. Este un lucru ce se stie, practica, asteapta. Momentul nasterii este unul delicat pentru o femeie, incarcat cu emotii si sentimente de tot neamul(si bune si rele). Eu nu am vrut sa fiu aia care se pune de-a curmezisul sistemului. Exact de aia nu ai chef atunci cand iti astepti primul copil sa vina pe lume. La mine in oras maternitatea de stat este mai mult decat ok, am vizitat-o inainte sa nasc si stiam cum e, in plus cazurile mai grave de la privat tot la maternitatea de stat ajung, ei sunt pregatiti si dotati pentru asta. Din punctul meu de vedere, nu mi s-a parut normal sa platesc diferenta de aproape 3000 lei doar pentru a evita plicul din buzunarul doctorului. De banii astia am luat un kit de celule stem(si tot nu s-a ajuns la suma pt o nastere la privat). |
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| g_nicoleta2000 wrote:Daca am invata ceva cat timp am stat in maternitate este ca daca vrei sa te respecte trebuie sa le dai bani. Da frate, romanii te respecta pe banii tai; nu le dai nu numai ca nu se uita la tine dar te si jignesc. Mai grav este ca la materna lucreaza majoritatea femei care ar trebui sa aiba mai multa intelegere decat barbatii ca au nascut si ele, sunt si ele mame. Le-am platit in dreapta si stanga si toate erau super fericite. 4 mil medic 500 mii anestezist si apoi cate o suta de mii pe la toti care miscau pe acolo. De 10 mii sau de 50 mii nici nu mai pomenesc, fiecare injectie era insotita de un "martisor".
Oricum subiectul cu platitul in spital ma scoate din sarite; nu cred ca vreodata sistemul sanitar va termina cu mita asta.
niciodata nu se va termina asta pt ca n final, tot noi , i am obisnuit asa... nu eu sau tu care citesti, noi romanii in general. nici eu nu s de acord cu asta dar acuma trebe sa decid ce si cum fac pt ca am ramas -Doamne ajuta, si sa vad pt ca asigurarea medicala, eu o amn pe Italia. logodnicul meu , ii la Timisoara si cred ca acolo o sa si nasc...om vedea panma la urma dar era exact ce ma interesa si pe mine-subiectul acesta si de aia am si scris putin. |
|
| TatyKS wrote:Roxanel, la noi e ca la nimeni intelegi mataluta? Nici nu exista termen de comparatie cu alte tari! Suntem in urma cu 50 de ani fata de englezi, nemti, americani...Si noi platim taxe la stat pentru sanatate dar conditii , ioc! Ferice de tine ca ai plecat!
si pacat de noi care suntem aici, sau care venim aici sperand in mai bine. la mine, tati e in tara din 2016 si acuma.... vrea sa vin si eu la Timisoara ca sa l nasc pe bobita dar ma sperie gandul sincer pt ca sunt asigurata medical in Italia si .........nu cred ca voi avea de unde sa scot atatia bani ca sa nasc la un spital privat.... deabia am 4-5 saptamani, inca mai pot decide daca o sa raman in tara sa nasca sau ma intorc in Italia. al meu, lucreaza pe 500 de euro , in mare, chiria 150 euro plus alte cheltuili.... eu nu muncesc deocamdata...om vedea ce si cum va fi... |
|
| taki wrote:Norocoasa mica !!! Cum adica intr-o zi esti acasa??? Asa e regula acolo??? Cam cum difera obiceiurile astea de la tara la tara .
scuzati ma ca ma bag dar si n Italia e la fel. cel mul 2 zile stai in spital si dupa aceea ....acasa |
|
| mariana71 wrote:
Ar trebui sa fie gratuita nasterea,dar uite ce e in Romania. Topicul asta e perfect ca exemplu pt celalalt topic de "mita,spaga si ...".
CORECT |
|
| bereea wrote:Inca nu a disparut aceasta practica?
nici nu va disparea vreodata atata timp cat noi continuam sa le facem atentii - "spaga" |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
|
Credeam ca odata cu marirea salariului pentru medici, plicul a disparut.Dar atata timp cat ni se pare un lucru firesc...greu cu mentalitatea asta! |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| bereea wrote:
Credeam ca odata cu marirea salariului pentru medici, plicul a disparut.Dar atata timp cat ni se pare un lucru firesc...greu cu mentalitatea asta!
Marirea salariilor angajatilor din sanatate nu le-a cizelat acestora si caracterul... Din punctul meu de vedere, cel mai mult gresesc cei care ofera spaga si se complac... |
|
|