Casuta noastra
Subiectul anterior · Subiectul urmator
praslea_cel_voinic
Scris: Wednesday, September 21, 2016 3:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Sa o stapaniti cu placere, Mihaela, uite-asa a murit speranta sa fim vecine hainoroc . Multe amintiri frumoase sa claditi in noua casa, e superba! Cum spuneam, puiet de peste in balta si Arti o sa aiba ce pescui computerlove
t-mihaela
Scris: Wednesday, September 21, 2016 4:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Multumesc frumos pupici
kali
Scris: Wednesday, September 21, 2016 9:25 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ieri imi disparuse butonul reply.alcool

Mihaela ma regasesc in mare parte in cele scrise de tine... de aici si mirarea. Pe tine te-am auzit prima oara pe aici vorbind despre sufletul casei, altfel nu m-as incumeta sa scriu cele de mai jos ca sa nu par usor dusa. Sunt oameni care nu au nicio treaba cu asta si nu inteleg - ferice de ei! - de aceea e bine ca unele lucruri sa le tii pentru tine.

Eu nu pot trai intr-o casa care nu-mi vorbeste insa daca o face, pai aia e acasa si ma leg de nu ma mai dezleg. Si acum oftez dupa casa in care mi-am nascut copiii si in care au bebelusit... in fine... a fost nevoie sa renunt la ea ca sa pot merge mai departe si ca sa pot privi doar inainte.

Timp de 6 ani am locuit intr-o casa care mi-a mancat energia si m-a imbolnavit. Nu vorbesc de o boala fizica, Doamne fereste, da' mi-a fost rau sufleteste desi fericita eram si aveam chiar toate motivele din lume sa fiu. O ciudatenie din asta de evitam sa ajung " acasa " si preferam sa-mi caut de treaba oriunde altundeva. Asa senzatie de sufocare, de stress interior, de chin si de neliniste nu am trait niciodata in viata mea! Peretii aia spuneau povestea altcuiva iar mie mi-a lipsit descatusarea si linistea pe care o simti cand ajungi acasa.

Nu stiu daca e din cauza ca nu mi-am dorit-o sau pentru ca m-am mutat din start cu gandul ca e ceva temporar insa de vreme ce am hotarat ca nu trebuie sa ma leg, pai atunci m-au chinuit peretii aia de ma intreb daca a meritat. Acum, ca a trecut, sa spunem ca las in urma trecutul si traiesc prezentul.

Ei, cu casa-casa - nu apartament - e si mai complicata treaba, ca-i pamantul si - vorba ta - copacii. Poate mai e si faptul ca noi am construit-o deci am investit acolo energie pozitiva de la inceputurile ei; s-a adunat tot entuziasmul si fericirea noastra in pereti iar noi o simtim.

M-a chemat casa asta de simteam ca nu mai pot ramane 1 zi in apartament. L-am parasit fara sa ma uit inapoi... nici nu mi-am luat ramas-bun... nu am niciun regret... am plecat zburand. Ii datorez 6 ani in care am fost fericiti si noi si copiii deci m-am asigurat ca e pe maini bune dar atat.

Asadar ne-am mutat de nebuni, in prag de scoala, cu 4 copii si fara bucatarie completa - macar - da' am fugit mancand pamantul de acolo. Cu mobila e alta poveste - aici e vorba de casa - si mi-am asumat echipele si deranjul si montajul ... si... si... si... da's happy. Iar cei din jur nu inteleg de ce ne-am grabit atat de tare. Uite asa, ca-mi depasisem cu mult limita rabdarii si simteam ca nu mai pot.

Prin urmare nu concep ca ar trebui sa ma mai mut vreodata. Locul meu e aici. Forever.

roxinthya
Scris: Wednesday, September 21, 2016 2:50 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Mihaela e minunata casa.
S-o stapaniti sanatosi!
t-mihaela
Scris: Wednesday, September 21, 2016 3:27 PM
Nivel

roxinthya wrote:
Mihaela e minunata casa.
S-o stapaniti sanatosi!

Multumesc frumos pupici

Kali ,suntem doua nebune ras Nu am avut insa niciodata experienta construirii unei case dar in cazul asta posibil sa fie forever.Bucatele din tine sunt cimentate in petetii aia...Ana lui Manole e o metafora pentru tot icare isi zidesc ce au mai scump in petetii casei lor,asa casa devine forever.
Ok ,as putea abera pana maine despre Ana si Manole nu ma starnesc ca-s favoritii mei in materie de constructii hohot dar sa lasam nebunia pentru nebuni si adevarul pentru clowni.
pupici pupici floare2

kali
Scris: Wednesday, September 21, 2016 3:31 PM
Nivel

Buddy1
marivic
Scris: Wednesday, September 21, 2016 7:48 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
t-mihaela wrote:

Multumesc frumos pupici

Kali ,suntem doua nebune ras Nu am avut insa niciodata experienta construirii unei case dar in cazul asta posibil sa fie forever.Bucatele din tine sunt cimentate in petetii aia...Ana lui Manole e o metafora pentru tot icare isi zidesc ce au mai scump in petetii casei lor,asa casa devine forever.
Ok ,as putea abera pana maine despre Ana si Manole nu ma starnesc ca-s favoritii mei in materie de constructii hohot dar sa lasam nebunia pentru nebuni si adevarul pentru clowni.
pupici pupici floare2

Asa-s si eu.....casa areimpregnata in ea bucati din noi....Nu avem banii gramada iar sacrificiile spun totul la casa noastra....Nu mai ma gandesc ca fac casa pentru copiii nostri,.....facem casa pentru sufletul nostru.....asata este tot ce conteaza computerlove
bereea
Scris: Thursday, September 22, 2016 9:41 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mey, ma faceti sa regret ca ma gandesc sa vand "casa " din Romania! Tare mi-ar place un cuibusor al meu, dar am construit in tara gresitaCray
Am vazut pe aici, la vreo 20 de km mai la nord de unde stau acum, niste casute dragute cu livezi de maslini in jur si la preturi bune.Daca as reusi sa-mi conving sotul tare mi-ar place sa cumparam una.
miriam
Scris: Thursday, September 22, 2016 10:11 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Parerea mea e ca mai bine platesti un credit decat o chirie, daca ai o situatie stabila.
bereea
Scris: Thursday, September 22, 2016 10:15 AM
Nivel

miriam wrote:
Parerea mea e ca mai bine platesti un credit decat o chirie, daca ai o situatie stabila.

Si eu cred la fel dar sotul a venit cu indicatii pretioase si idei tampite culese de pe la neamuri intelepte si da-l pe cale daca poti.Purtam discutii de ani de zile deja, de mi s-a facut lehamite!

Edit: pana acum am platit aproape 100.000 euro chiriealcool
kali
Scris: Thursday, September 22, 2016 10:56 AM
Nivel

bereea wrote:
Mey, ma faceti sa regret ca ma gandesc sa vand "casa " din Romania! Tare mi-ar place un cuibusor al meu, dar am construit in tara gresitaCray
Am vazut pe aici, la vreo 20 de km mai la nord de unde stau acum, niste casute dragute cu livezi de maslini in jur si la preturi bune.Daca as reusi sa-mi conving sotul tare mi-ar place sa cumparam una.

Sa nu-ti para rau daca nu te simti acasa in Ro...
Numai bine cu banii de pe ea puteti sa dati un avams pentru ceva acolo... zic...
Si eu sunt de acord cu Miriam.
bereea
Scris: Thursday, September 22, 2016 11:40 AM
Nivel

kali wrote:

Sa nu-ti para rau daca nu te simti acasa in Ro...
Numai bine cu banii de pe ea puteti sa dati un avams pentru ceva acolo... zic...
Si eu sunt de acord cu Miriam.

Daca ne retragem mai la tara, daca pot spune asa, cu banii luati pe casa din Romania , am plati jumate din cat ne-ar costa aici.Chiar imi doresc!
kali
Scris: Thursday, September 22, 2016 2:11 PM
Nivel

Pana la urma lucrurile se vor aseza asa cum iti doresti.
t-mihaela
Scris: Thursday, September 22, 2016 4:16 PM
Nivel

bereea wrote:

Si eu cred la fel dar sotul a venit cu indicatii pretioase si idei tampite culese de pe la neamuri intelepte si da-l pe cale daca poti.Purtam discutii de ani de zile deja, de mi s-a facut lehamite!

Edit: pana acum am platit aproape 100.000 euro chiriealcool

Bereea , nimeni nu da un pas inainte stand in chirie, ii imbogatesti pe altii .Casa vine cu cheltuieli e drept,ai perioade cand esti falit falit si copii te acuza ca ii chinui ca nu-si pot cumpara parfumuri Dior sau alte rahaturi , scuza-ma dar mi-am adus aminte de ceva ...la noi perioada de sacrificiu a fost cand copiii erau cat de cat mici si nu stiau ce se intampla doar Dia mai avea scurtcicuit pe creier din cand in cand,mai are si acum ca de ce ne mutam la tara box2
Neaparat convinge-l sa va cumparati casa sau apartament , orice, asta e investitie,pensia voastra altfel ajungeti la mila statului sau mai rau a copiilor.
bereea
Scris: Friday, September 23, 2016 9:10 AM
Nivel

Incerc...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.