Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Adriana, super transformare! Sa va bucurati linistiti de casa! Mihaela, sariti paraul (autostrada) si mutati-va mai in vest....gasesti pe masura cerintelor voastre, rabdare numai sa ai sa cauti. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mey... nu stiu... da' eu cand aud de termene de executie de 6-8 luni... hm... Poate daca o faci din lemn...
Zidaria nu se " asaza " in timpul asta deci risti crapaturi in perete - din alea vizibile si suparatoare -... shapele... tencuielile... nu se usuca ... sunt niste termene care trebuie respectate si nu prea vad cum o faci in asa scurt timp! Pai mie mi-au luat 5 luni sa ridic casa ( ma refer la zidarie ) - respectand etapele cu uscatul placilor!! Cand sa mai faca restu'?!
Apoi... nu e ca si cum negociezi cu echipele si de maine vin la lucru. Trebuie programare - iar lucrurile se decaleaza fara voie de multe ori -... unele comenzi de materiale - iar, in jur de 3 sapt. sau mai mult - ptc. nu e ca si cum ai un diriginte de santier care anticipeaza etapele ce urmeaza si actioneaza in avans...
Iaca, eu am facut comanda de usi de interior in febr. pt. a le avea gata la 1 august si inca nu le am... corpurile de iluminat - peste 1 luna - ... aparatajul la fel... sauna mi-a venit cu intarziere de 3 sapt. ptc. s-a spart sticla de la usa atunci cand au incarcat-o - fara vina cuiva -... tamplaria: 3 luni... semineul: 1 luna...
Mihaela, gandeste-te bine...
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Kali,peste strada mea o firma construieste case ,multe deodata,un cartier nou.Se ridica casele ca ciupercile ,in vara asta deja doua ciuperci au acopris La noi casele se contruiesc din placaje presate ,nu sta nimeni sa faca zidarie.Numai fundatia are nevoie de 2-3 luni de uscare dar dupa asta in alte trei luni acoperisul e pus.Daca gasesti o casa veche cu fundatia buna in doua luni o razi de la pamant si faci altata pe aceeasi fundatie.Asta e o alta varianta ce o consideram.Daca construiesc vin cu etapele dar normal cam 6 luni dureaza sa ai cheia in mana . Praslica in Bradford avem niste optiuni,mai vedem |
|

| t-mihaela wrote:La noi casele se contruiesc din placaje presate ,nu sta nimeni sa faca zidarie.Numai fundatia are nevoie de 2-3 luni de uscare dar dupa asta in alte trei luni acoperisul e pus.
'Nteles! De fapt... vazusem eu pe FLN si ar fi trebuit sa-mi inchipui ca asa-i si la voi. Mult mai simplu, atunci... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| La casuta noastra s-a mai adaugat un pat.....un pat confectionat de sotul meu minunat!Tot cautand ceva bun in adevaratul sens al cuvantului si negasind decat chestii la preturi exorbitante pentru noi,sotul a decis sa incerce sa realizeze el singur un pat.Sincer fetelor,eu am ramas WOW.Este bine incheiat,stabil,elegant si....din lemn masiv,nu placaj Pretul lemnului l-am platit aproximativ 7 milioane plus lac 50 lei.....dar a iesit ceva de vis L-a pirogravat el,cu doua lebede.....eu,sugerasem un rac si un berbec,zodiile noastre,dar el a vrut doua lebede.....Si ce frumoase au iesit.....Simbolul iubirii,al puritatii,almuzicii si al poeziei.....
 Sa dormi numai de drag in el Momentan doar cu atat ma pot lauda.....In rest ne miscam foarte incet. cu casa..... |
|
| Vai,Mari,ai cu ce te mandri! pe o piata inundata de "made in China " tu ai aur la casa ta...dar deja stii |
|

| Stiu,Miha....stiu.....si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta Eu sunt tare mandra.......stiu ca nu este frumos sa te mandresti......dar ma bucur extraordinar pentru lucruri marunte..... |
|
| Ok ,am timp, continui aici despre mutat ca e mai pe subiect. Sunt doua categorii de oameni 1)oameni cu bani si 2)oameni fara bani .Noi suntem in a doua categorie Oamenii cu bani cumpara casa cu cash si stau in ea pana mor.Oamenii fara bani cumpara casa cu rate la banci si platesc pana mor  Ei, oamenii fara bani tre sa fie foarte vigilenti si sa accepte unele sacrificii altfel cum am spus platesti banca pana mori si poate si dupa.In primul rand nu cumperi casa oriunde ci doar in zone cheie ,orasul se extinde tre sa fii cu un pas inaintea tuturor pt ca dezvoltarea zonei implicit apreciaza pretul casei .Noi pe langa vigilenta si sacrificii avem si un inger pazitor,un vechi prieten care ne da peste botic cand salivam la case mari si luxoase dar fara valoare pe piata sau cand ne zgarcim la case ieftine dar fara viitor.Cum am spus , noi suntem din a doua categorie, nu putem cumpara chiar oriunde .Acum suntem in cautare de casa ,am primit deja doua scaltoace de la prietenul nostru .Dupa ce schimbi doua trei case ajungi sa platesti banca cu profitul facut din ele si sari in prima categorie ,oameni cu bani ,lol ...nu ca chiar ai bani dar macar lumea pe FB crede ca ai si te invidiaza,haha...asta ma distreaza cel mai tare . Sa revin ,cand sari in categoria "cu bani" esti de fapt falit ( nu ai bani nici de un sandwich , abia acum incepi sa faci economii ),vlaguit si 10 ani mai batran,copiii sunt deja mari ,o buna parte din viata s-a cam dus ...dar ai o casa fara rate , e drept .Asta ai vrut din start ,nu? Unii aleg sa plateasca rate pana mor, sunt ok cu asta , viata le e mai putin stresanta sau isi gasesc doza recomandata de stress altundeva ,isi cresc copiii in liniste si se bucura de viata si vacante.Noua insa nu ne place linistea , tre sa avem actiune , adrenalina ,mai ales eu.Tre sa am aventuri sa avem ce ne povesti la azilul de batrani. ...asa ca ne tot mutam.
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Multumesc, fetelor ! Noi ne-am mutat din vara lui 2014, dar nici acum nu am terminat cu totul casa... Inca mai avem de pus vreo 2 prize, niste lustre, aplice...
Ce a fost mai greu a trecut...
Mi-ar fi placut si mie cum zice Miha, sa am mai mult teren... sa am loc si de flori, si de pomi fructiferi, si de foisor si de piscina si o pajiste pe care sa alerge cainele in voie (nu sa stea in padocul lui de 12-13mp)...
Din pacate, atat am putut sa facem si trebuie sa ne multumim cu asta. Pe de alta parte, ma gandesc si ca daca am fi avut mai mult teren... clar trebuia o firma sa aiba grija de el... eu abia fac fata la 300 mp cat am eu de gradina (ba chiar mai putin daca scad si foisorul si gratarul) cu tuns iarba, udat flori, stropit copaci, vopsit copaci, etc, etc... |
|
| Adriana, felicitari pt casuta ta, bucura-te ca o ai , e o realizare mare Cat despre caine...indiferent cat teren ai tot lipit de tine sta .Kobi al meu se duce in fundul curtii numai sa fac kk in rest sta lipit de mine e umbra mea Gazonul e scump de intretinut, noi in doi ani nu am pus nik si aproape am remas fara iarba, noii proprietari trebuie sa angajeze firma daca vor sa salveze gazonul...noi am plecat , pa La urmatoarea casa o sa ma grija de gazon si gradina , mi-am promis solemn.Cum zici tu, mai bine fac o gradina mica sa o pot intretine si gazon in jurul casei cat sa fie frumos. |
|

| Fetele, pentru gazon si copaci exista sisteme de irigatii deci scapi de treaba si dureri de cap. Costurile nu sunt foarte mari insa beneficiile... La fel si cu tunsul gazonului. Sunt pe piata masini de tuns iarba care merg singure prin curte... le stabilesti perimetrul si-si fac treaba...
Aha, Mihaela, acum am inteles cum sta treaba la voi. Ma uimea curajul vostru de a va carabani cu toate dintr-un loc in altul. Eu m-am mutat de 3 ori la viata mea si mi-a ajuns, gata! Mai ales ultima a insemnat foarte multa munca si stress - pentru ca am fost contra-timp si cu lucrari cu termen decalat... in fine...
Tare faza cu FB-ul!! La asta nu m-as fi gandit niciodata. Deci sa fiu atenta, zic...
Adriana, important e ca sunteti acolo. Nu stiu daca exista cineva care sa se mute cu toate gata. Si noi mai avem la treabaaaaa!!!... Insa noi ne-am lasat exteriorul in stand-by... la interior toate sunt in regula, mai putin mobila ( care trebuia sa fie gata de 1 luna iar eu nu am nici macar bucataria completa ). Dupa ce m-am lamurit cum e cu termenele m-am relaxat si le iau asa cum vin. Voi avea de Craciun casa gata? Foarte bine si asa. Nu? Bun!
...Dar starea de spirit e alta... timpul liber - la fel -... terasa e leac pentru orice stress si mi se pare ca am renascut de cand ne-am mutat. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Kali, sa fiti sanatosi si fericiti in noua casa! Intr-adevar, iesitul pe terasa nu se compara cu iesitul pe balcon... |
|

| Multumim, Miriam! |
|

| Kali, sa fiti sanatosi si fericiti in noua casa! Relaxare placuta pe terasa...... |
|

| |
|
|