Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/16/2013 Mesaje: 1228
| monica irimia wrote:
Sotul meu vine acasa de la serviciu dupa ora 21, copilul la acea ora doarme sau citeste, pregatindu-se sa doarma, iar eu nu mananc dupa ora 21, in nici un caz. Doar duminica mancam impreuna la toate mesele pentru ca atunci avem posibilitatea. Ne place si noua sa mancam impreuna dar, din pacate, acest lucru nu e posibil. Si nu cred ca doar la noi exista aceasta situatie. Totusi, consider ca am o familia normala. Am vazut ca ai scris si mai sus de nerespectarea igienii. Poate ai tu ghinionul sa fii inconjurata de altfel de oameni. In jurul meu, printre rude, prieteni, vecini, nu am vazut pe cineva cu o igiena precara. De mica am avut parte de o educatie buna in ceea ce priveste igiena si nu numai. Sotul meu la fel, iar copilul l-am educat tot in acest spirit.
nu stiu ce ai citit tu, dar e clar ca ai inteles gresit; pana la urma face fiecare ce vrea in familia lui, nu e cazul sa trecem la jigniri subtile; eu cunosc familii unde mama nu sta la masa cu copilul pe motiv ca nu e nici sotul acasa;si sunt f multe cazuri unde sunt amandoi parintii acasa la o ora rezonabila si tot separat mananca; am spus clar ca nu fac referire la familia nimanui; erau doar niste constatari referitoare la ce a zis bebe in legatura cu cultul igienei pentru turci; ca poate ce inseamna igiena pentru tine pentru altii nu e si tot asa;si bebe a dat exemplu clar de colegi care nu respecta igiena(deci nu sunt numai eu ghinionista); si ii dau dreptate ca la noi in tara toti cunosc cel putin o persoana care nu e prietena cu igiena; nu ma refeream strict la sot; si ar fi frumos sa ne exprimam parerile constructiv si civilizat, fara sa jignim oameni pe care nu ii cunoastem; studiul acela nu l-am facut eu , ci doar l-am citit; nu ajuta pe nimeni daca luam personal orice postare si simtim nevoia sa ne justificam si sa contraatacam; era o simpla discutie despre faptul ca la turci igiena e un cult; si parerea mea este , ca si a lui bebe, ca noi ca popor suntem inca departe de acest lucru; |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| maryella77 wrote: nu e cazul sa trecem la jigniri subtile
Imi cer scuze daca ai simtit jignire, departe de mine acest gand. Am vrut sa evidentiez ca sunt si familii care nu pot avea acea cina pe care tu o numesti obligatorie. Eu nu as folosi termenul obligatoriu la nimic legat de Dumnezeu. Tot ce fac in religia mea (ortodoxa), legatura mea cu Domnul, mersul la biserica, rugaciunile zilnice (pe care le spun in gand si atunci cand muncesc), educatia pe care o transmit mai departe, comportamentul de om decent, le fac pentru ca asa simt si pentru ca-mi face placere sa slujesc pe Domnul, nu pentru ca e obligatoriu. Daca ceva e impus, nu mai are legatura cu Dumnezeu. Desigur, asta e parerea mea si am simtit nevoia s-o spun,in poastarea anterioara si in aceasta. Rog sa nu se simta nimeni jignit pentru ca nu am aceasta intentie. Mryella77, nu m-am simtit vizata deloc si am luat opinia mea ca fiind constructiva, chiar daca nu coincide cu parerea ta.
Exemplele din jur nu sunt definitorii pentru o religie. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| t-mihaela wrote:Ajungi sa vezi ca crestinismul nu e buricul pamantului. Eu as reveni la ideea asta! Reusita familiei nu este garantata de apartenenta la o religie , probleme sunt fara numar si in familiile cu ambii soti ortodocsi, catolici, musulmani, budisti etc. DIferenta de religie poate aduce disensiuni grave, dar sunt si multe cupluri reusite. Chiar daca unul dintre parteneri este foarte religios si celalat nu, exista cale de convietuire atat vreme cat functioneaza un acord clar cu privire la desfasurarea vietii de zi cu zi si nu se fac presiuni asupra "necredinciosului" ca sa practice chestii in care nu crede, de care nu este convins! Principiile lui Dumnezeu cu privire la viata de familie sunt universal valabile, sunt principii de bun-simt, functionale in orice cultura. Problema este ca putini le accepta si le respecta, fiindca unele intra in contradictie cu conceptia moderna asupra familiei. Maryella, inteleg si ceea ce vrei tu sa spui, si temerile tale cu privire la dezicerea de propria religie. Este o prejudecata care sustine ca acest lucru descalifica oamenii pentru viata de apoi in prezenta lui Dumnezeu.Indraznesc sa afirm ca acest lucru nu este adevarat fiindca Dumnezeu nu apartine nici unei religii. Fiecare dintre ele sustine ca detine adevarul si ca poate conduce omul la Dumnezeu. Nu vei gasi nicaieri in Scriptura asa ceva (mai cu seama ca ai inceput sa citesti Biblia, lucru ca ma bucura foarte mult fiindca ea este "firul cu plumb " al credintei) Poti fi catolic, protestant, ortodox sau orice altceva ca apartenenta si sa dai la spate principiile lui Dumnezeu. Vedem zilnic, in jurul nostru acest lucru, chiar printre cei mai bisericosi oameni.Daca le privim familiile vizavi de ceea ce gasim in scriptura, observam multe disfunctionalitati . Atunci la ce a fost util crestinismul lor raportat la aceasta problema? De ce nu au aplicat in ograda lor lucrurile despre care vorbesc? Cu toate astea sunt familii care apartin altor culturi si care sunt functionale si fara sa fie crestine. Nu vreau sa atac nici o religie, nu sprijinesc nici o religie.....afirm doar ca pricipiile lui DUmnezeu cu privire la familie (in cazul de fatza) nu au religie! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Bebe, eu nu cred ca o sa ai probleme .Turcii sunt moderni .Tu daca nu esti religioasa atunci si mai bine , lasa-l pe el sa-si faca mataniile de dimineata cum vrea, sa invete copii despre islam nu e rau , tu ii inveti despre crestinism daca vrei .Botezul ca e ca nu e , nu stiu cat de important e pt tine cred ca mai important e pt caruta de rubedenii
Pe mine ma enerveaza postul ala din vara dar sa stii ca sotul meu nu a tinut anul trecut , l-am facut sa renunte cu dovezi ca nu face fatza , In rest religia NICIODATA nu a intervenit intre noi.Ba am povesti de-a dreptul haioase despre asta ...Al meu sot cu trecerea timpului s-a diluat mult, nici el nu mai stie ce religie este sau daca are vreuna.E adevarat ca a incercat sa imi predice la inceput dar el stie ca am limite , nu ascut predici mai lungi de 5 minute Tu asculta 10 min si apoi mai scade Apropo de igiena la buda, s-au inventat servetele umede pt treaba asta, mai ales cele pt hemoroizi le recomand
Turcii isi dau viata pt tara lor...frumos, as vrea sa aud si romani spunand asta mai des.Patriotismul a devenit o buba in loc de o virtute .Nu te teme, sotul tau nu va avea ocazia asta, nu il recruteaza nimeni .Si al meu trambitza sacrificiul pt patria lui dar I-am lasat sa se bucure ca il bantuie trecutul, e deja impuscat in umar acum vrea un glontz in cap sa-l simta
|
|
| monica irimia wrote:
Imi cer scuze daca ai simtit jignire, departe de mine acest gand. Am vrut sa evidentiez ca sunt si familii care nu pot avea acea cina pe care tu o numesti obligatorie. Eu nu as folosi termenul obligatoriu la nimic legat de Dumnezeu. Tot ce fac in religia mea (ortodoxa), legatura mea cu Domnul, mersul la biserica, rugaciunile zilnice (pe care le spun in gand si atunci cand muncesc), educatia pe care o transmit mai departe, comportamentul de om decent, le fac pentru ca asa simt si pentru ca-mi face placere sa slujesc pe Domnul, nu pentru ca e obligatoriu. Daca ceva e impus, nu mai are legatura cu Dumnezeu. Desigur, asta e parerea mea si am simtit nevoia s-o spun,in poastarea anterioara si in aceasta. Rog sa nu se simta nimeni jignit pentru ca nu am aceasta intentie. Mryella77, nu m-am simtit vizata deloc si am luat opinia mea ca fiind constructiva, chiar daca nu coincide cu parerea ta.
Exemplele din jur nu sunt definitorii pentru o religie.
am inteles eu gresit atunci si imi cer scuze; eu m-am exprimat gresit; ma refeream ca ex familii care de ani intregi nu au luat cina in familie, nici macar cand sunt toti acasa; ei mananca pe rand, iar copilul in fata calculatorului sau tv-ului; si am spus obligatorie in sensul de activitate impreuna cu parintii nu ca e obligatorie in fiecare seara- e f benefica pentru familiile unde nu pra ex alte activitati impreuna; e vb si de posibilitatea de a face asta; eu ma refeream la cazurile in care, desi ex acasta posiblitate nu se face;eu am lucrat cu copiii in consiliere si a-i fi surprinsa sa afli cator parinti nu li se parea importatn sa ia masa impreuna, sa mearga in parc, sa faca tot felul de activitati care nu necesita un buget mare; si nu sustin deloc ideea ca toti oamenii trb sa perceapa la fel religia sau ca trebuie sa faci un lucru sau altul; sustin ideea de avea niste repere si niste principii dupa care sa te ghidezi nu sa le lasi la intamplare;chiar nu mi-as permite sa sustin ca detin adevarul absolut,am spus doar ca eu in religia mea ma simt bine si nu am de ce sa o schimb; m-am referit la mine; si nu simplul fapt ca esti in aceesi religie ca sot si sotie te face o familie fericita; sunt f multi factori, dar care tot din linistea sufleteasca, din capacitatea de a iubi si a ierta pleaca; eu m-am referit la faptul ca, daca s-ar tine cont de ceea ce vrea crestinismul sa exprime cu adevarat altfel ar fi situatia in cadrul multor familii'; asa sunt multe cupluri care au si uitat ca si-au jurat credinta in fata lui Dumnezeu, dar pt mine nu sunt un reperín fine, religia e un subiect sensibil si cred ca fiecare vb din propria experienta; |
|
| e la fel de normal sa imi apar religia si sa cred in ea cum e pentru voi care ati trecut la alta religie sau sunteti nascuti in alta religie sa sustineti opiniile voastre; asta nu inseamna ca nu ne respectam reciproc si ca nu putem convietui in buna intelegere; eu si prietenilor daca ma intreaba ceva referitor la religie le raspund, dar nu le impui capul ca trebuie sa mearga la biserica sau sa tina post sau altceva;astea se fac pentru ca simti nu pentru ca trebuie; in ceea ce priveste educatia copiilor deocamdata (pana apar ai mei ) sustin ca sunt lucruri care trebuie facute chiar daca lor nu le place in momentul respectiv; important este rezultatul pe termen lung;si nu cred ca trebuie sa fii intr-o religie sau alta ca sa fii OM; conteaza ce iti asumi si ce pui in practica;eu cred in crestinism deoarece are la baza principiile pe care le-am mai spus si in care cred cu tarie; plus ca se bazeaza pe credinta fara indoiala;ganditi-va ca sunt si preoti care au pareri diferite despre aceeasi situatie dar noi niste mireni? |
|

Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| Cel mai dificil la musulmani mi se pare ramadanul.Prieten mea maritata cu un tunisuan a vrut sa tina cu el si nu a reusit. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| maryella77 wrote:..important este rezultatul pe termen lung;si nu cred ca trebuie sa fii intr-o religie sau alta ca sa fii OM; conteaza ce iti asumi si ce pui in practica
Foarte adevarat!
Aurishta, ai pus punctul pe i cu ultima postare. |
|
| doinanuta wrote:Cel mai dificil la musulmani mi se pare ramadanul.Prieten mea maritata cu un tunisuan a vrut sa tina cu el si nu a reusit.
Am avut si eu o tentativa asa din dragoste dar n-a tinut ca foamea e mai puternica decat dragostea Un lucru insa pot sa fac, skimb ora de gatit, cand vine el acasa flamand si insetat ca un caine rablagit nu gaseste mancare sau miros de mancare.Mananc si eu dupa soare, na . Dar nu mai are nici el kef de ramadane mai ales ca la noi vara e scurta , gratarele sunt in sezon. |
|

| t-mihaela wrote:Am avut si eu o tentativa asa din dragoste dar n-a tinut ca foamea e mai puternica decat dragostea  Un lucru insa pot sa fac, skimb ora de gatit, cand vine el acasa flamand si insetat ca un caine rablagit nu gaseste mancare sau miros de mancare.Mananc si eu dupa soare, na . Dar nu mai are nici el kef de ramadane mai ales ca la noi vara e scurta , gratarele sunt in sezon. Mereu ma binedispun postarile tale |
|

Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| Bebe ai pm. Am avut si eu un baiat student tunisian ca prieten.Groaznic acesta.Ca sa port voal ca e foarte frumos,ca sa-i dau parola mea de facebook sa ma vadafamilia lui.Ca de ce nu l-am luar si pe el cu mine,cand am plecat din bucuresti la munte.Ca si orice tara,au si ei omeni posesivi.In schimb prietenul lui,sotul prietenei mele,painea lu Dumnezeu.Pana si picioarele i le spala:).Ssi de cate ori imi sun prietena si raspunde el zice:Sarumana nasa.Si unii mai sunt si mizerabili.Nu se spala cu lunile. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/22/2013 Mesaje: 420
| am vazut multumesc mult Doina o sa incerc |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/28/2013 Mesaje: 189
| Cert e ca nicio religie nu permite casatoria intre 2 oameni de religii diferite![/quote]
Nany te contrazic, in islam poti sa ti iei sotie din orice alt cult...exemplul lui bebe ..e permis ptr el musulman sa se casatoreasca cu ea crestina...islamul permite..iar daca ea va dori sa se converteasca .. bine, daca nu va dori la fel ..e bine
|
|
| Nu neaparat tre sa te convertesti.Eu m-am cununat in moskee dar nu ma consider convertita.Am zis ceva pe limba lor acolo nici eu nu stiu ce,si gata.Sunt eu musulmana...nu cred .Sau sunt eu crestina doarca mama m-a botezat de mica?Nici asta nu garantez.Ce aleg eu constient conteaza si eu aleg viata fara religie.Botezata la crestini,cununata la musulmani nu-s niciuna nici alta ca nu le simt ,sunt libera ca pasarea cerului . |
|

| |
|
|