casatoria
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Tuesday, January 28, 2014 4:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
maryella77 wrote:
bebea; chiar anul asata se implinesc 300 de ani de la martiriul Brancovenilor;e , asta da credinta adevarata in Hristos: saiti vezi tu copiii decapitati in fata ta si sa nu te lepezi de credinta ta in care te-ai nascut si crescut; sincera sa fiu mie mi se pare ca se bagatelizeaza prea mult importanta religiei in dezvoltarea echilibrata si armonioasa a unui om in ultimul timp;001006:

Scuze dar exagerezi , copii decapitati? De ce ? Banuiesc ca e metaforic vorbind.Sa te "lepezi " de curare si cutare, mei mei ce cuvinte mari.
Eu m-am lepadat de multe si nu mi-a decapitat nimeni copii.Lol

Bebe, fa-ti viata frumoasa cu omul de langa tine, nu lasa religiile pamantului sa va desparta.Dumnezeu nu are religie, religiile le-am facut noi sa avem acum teme de discutii.Copii botezati sau nu, who cares? Sunt copii toti.Cu ce sunt ai mei copii mai prejos decat ai vostri?doar ca nu sunt botezati? Priveste lumea cu ochii si mintea deschisa ,Familia ta va intelege si tu insati nu permite sa ti se faca ordine in casa ta.
Nu ma amestec prea mult , pareri despre casnicia mea fericita cu un musulman iti dau pe pm daca vrei.
bebe
Scris: Tuesday, January 28, 2014 5:19 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/22/2013
t-mihaela wrote:

Bebe, fa-ti viata frumoasa cu omul de langa tine, nu lasa religiile pamantului sa va desparta.Dumnezeu nu are religie, religiile le-am facut noi sa avem acum teme de discutii.Priveste lumea cu ochii si mintea deschisa ,Familia ta va intelege si tu insati nu permite sa ti se faca ordine in casa ta.

multumesc Mihaela, ma regasesc in gandirea ta Buddy1 temerile mele sunt mai degraba de natura sociala decat religioasa; cred eu ca odata ce calatoresti prin lume si vezi alte culturi, ajungi sa vezi lumea cu alti ochi
maryella77
Scris: Tuesday, January 28, 2014 9:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/16/2013
[quote=t-mihaela]

Scuze dar exagerezi , copii decapitati? De ce ? Banuiesc ca e metaforic vorbind.Sa te "lepezi " de curare si cutare, mei mei ce cuvinte mari.
Eu m-am lepadat de multe si nu mi-a decapitat nimeni copii.Lol
e pura istorie; fiecare face cum crede si nimeni nu detine adevarul absolut;si nu inteleg de ce vi se pare normal ca un musulman sa nu se converteasca, iar un crestin da;pana la urma fiecare raspunde in fata Domnului pentru ce face, dar nu inteleg de ce e normal ca unii sa tina de religia lor pana la moarte, iar altii nu; iar cu decapitarea ai inteles exact pe dos; tocmai pt ca nu s-a lepadat de credinta crestina i-au decapitat copiii si apoi pe el;pana la urma credinta o ai sau nu o ai , nu e in functie de vremea de afara, chef, etc; si nu judeca nimeni pe nimeni; cum am zis deja , fiecare raspunde pentru faptele sale mai devreme sau mai tarziu;dar asta e un alt subiect de discutie;
pana la urma bebe va face ce va crede ea de cuviinta indiferent ca noi suntem pro sau contra;numai ca anumite decizii se iau pe termen f lung si de aici probabil si indoielile aferente; in ceea ce priveste religiile ,crews ca un crestin trb sa studieze Biblia, un musulman Coranul ca sa se lamureasca cat de cat ce si cum; parerile de la distanta sunt simple pareri , fara temei;

t-mihaela
Scris: Tuesday, January 28, 2014 10:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
bebe wrote:

multumesc Mihaela, ma regasesc in gandirea ta Buddy1 temerile mele sunt mai degraba de natura sociala decat religioasa; cred eu ca odata ce calatoresti prin lume si vezi alte culturi, ajungi sa vezi lumea cu alti ochi

Ajungi sa vezi ca crestinismul nu e buricul pamantului.sic
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 8:58 AM
Nivel

Mary, bunica mea le-a citit pe amandoua, si Coranul si Biblia; si mi-a spus ca se aseamana in proportie de 80%; iar diferentele deriva oarecum din respingerea Coranului a faptelor miraculoase din Biblie; ei nu cred in minuni; dar bunica mea a fost foarte impresionata de asemanarea lor computerlove Cheek Kiss Buddy1
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 9:20 AM
Nivel

t-mihaela wrote:

Ajungi sa vezi ca crestinismul nu e buricul pamantului.sic

da si nu; adica ajungi sa vezi parti bune si parti rele ale altor lumi; dar partile alea bune, care nu se regasesc la noi, cu siguranta pot fi preluate in familie; si ma refer la orice, de la facutul dusului dupa fiecare treaba mare (inexistent in cultura noastra), la lasatul pantofilor murdari si plini de microbi la usa afara (daca ai noroc sa nu iti fie furati Lol ) la cina obligatorie in familie in fiecare seara (superb coeur ) la spiritul commercial al turcilor innascut, la hospitalitatea lor din hoteluri si multe altele;

nu sunt de accord cu postul lor, este groaznic si iti poti imbolnavi serios stomacul; nu sunt de accord cu spiritul de patriotism pana la moarte (daca ii zici unui turc ceva de rau de Turcia, ajungeti sa va omorati), nu sunt de acord cu faptul ca in unele sate si orase mici femeia chiar este supusa;

pana la urma, daca avem posibilitatea sa calatorim si sa vedem si alte traditii, trebuie sa fim destepte si sa preluam doar ce e bun, nu si ce e rau campfire

va pup pe toate fetelor si iloveyou
bereea
Scris: Wednesday, January 29, 2014 9:27 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
bebe wrote:

si ma refer la orice, de la facutul dusului dupa fiecare treaba mare (inexistent in cultura noastra),

Iarta-ma, dar de cand ma stiu ma spal de fiecare data dupa treaba mare...e o chestie de igiena in familie, nu tine de religie.In Italia, e obligatoriu sa ai bideu in baie si la asta foloseste.
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 9:32 AM
Nivel

bereea wrote:

Iarta-ma, dar de cand ma stiu ma spal de fiecare data dupa treaba mare...e o chestie de igiena in familie, nu tine de religie.In Italia, e obligatoriu sa ai bideu in baie si la asta foloseste.

traiasca Italia majoreta
bereea
Scris: Wednesday, January 29, 2014 9:33 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Daca citeai cu atentie ce am scris mai sus, vedeai ca si in Romania faceam acelasi lucru de mic copil-asa era mama mea.Deci nu e numaidecat o chestie de "cultura"
maryella77
Scris: Wednesday, January 29, 2014 10:20 AM
Nivel

bebe wrote:

da si nu; adica ajungi sa vezi parti bune si parti rele ale altor lumi; dar partile alea bune, care nu se regasesc la noi, cu siguranta pot fi preluate in familie; si ma refer la orice, de la facutul dusului dupa fiecare treaba mare (inexistent in cultura noastra), la lasatul pantofilor murdari si plini de microbi la usa afara (daca ai noroc sa nu iti fie furati Lol ) la cina obligatorie in familie in fiecare seara (superb coeur ) la spiritul commercial al turcilor innascut, la hospitalitatea lor din hoteluri si multe altele;

nu sunt de accord cu postul lor, este groaznic si iti poti imbolnavi serios stomacul; nu sunt de accord cu spiritul de patriotism pana la moarte (daca ii zici unui turc ceva de rau de Turcia, ajungeti sa va omorati), nu sunt de acord cu faptul ca in unele sate si orase mici femeia chiar este supusa;

pana la urma, daca avem posibilitatea sa calatorim si sa vedem si alte traditii, trebuie sa fim destepte si sa preluam doar ce e bun, nu si ce e rau campfire

va pup pe toate fetelor si iloveyou

ai dreptate bebe; nu stiu in ultimul timp a devenit asa o moda sa se respinga tot ce tine de religie; eu una cred ca religia a ajutat mult la evolutia omului, iar crestinismul ortodx si mai mult deoarece vb despre cele mai importante lucruri-iubirea si iertarea- si nu s-a impus cu fortza nimanui;plus ca se vorbeste si despre curatenia trupului care e vazut ca templul sufletului, dar cum la noi nu exista o educatie religioasa in familie , cum au musulamnii de exemplu, multe lucruri sunt percepute eronat sau nu se stie de ele;din civilizatia altor tari , lucruri constructive si utile sunt oricand deschisa sa preiau, dar ca religie eu sunt multumita de religia mea; atata timp cat principiile pe care se bazeaza sunt iubirea si iertarea , iar dupa mine , astea sunt cele mai inaltatoare sentimente din care deriva toate celelalte emotii pozitive, pentru mine este suficient;si mai are un principiu care mie imi place religia ortodoxa"sa nu judeci, caci cu masura cu care judeci cu aceea vei fi judecat";si "condamna pacatul , nu pe pacatos"; pana la urma cred ca important este sa ai liniste si pace interioara, sa te simti bine cu hotararile pe care le iei, sa te simti impacat cu propira persoana si cu cei din jurul tau; iar daca o persoana se simte bine in religia crestina ,iar altii in cea musulmana nu vad de ce trebuie sa dam cu pietre unii in ceilalti;eu una cred ca Dumnezeu si-a dorit intelegere, iubire intre oameni, pace, si asta este motivul pentru care nu cred in religii care accepta violenta si intoleranta ca manifestari ale ei;si nu cred ca un om care simte nevoia sa atace violent pe cei din alta religie(fie vb si de violenta de limbaj) e un om care se simte bine in pielea lui si care e impacat cu deciziile religioase luate; specific faptul ca vb la general si nu fac referire la nimeni individual de pe acest forum; si eu cred ca exista totusi diferente intre religia si traditii; ca si la noi sunt o gramada de traditii care nu au absolut nicio legatura cu religia si biserica;
si in ca ceva: cina in familie e obligatorie in orice familie normala(bunicii si parintii nostri si chiar si eu asa am crescut, dar acum s-a modernizat lumea si mananca fiecare cand are chef si in fata TV-ului), iar normele de igiena la fel; eu imi aduc aminte ca aveam chiar carticele cu povesti si poze in care iti arata ce se intampla daca nu te speli pe maini, daca nu te speli pe dinti, etc;
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 11:06 AM
Nivel

bereea wrote:
Daca citeai cu atentie ce am scris mai sus, vedeai ca si in Romania faceam acelasi lucru de mic copil-asa era mama mea.Deci nu e numaidecat o chestie de "cultura"

oki, am inteles; dar la ei este un pic diferit; nu contest igiena nimanui iloveyou dar ei chiar au o cultura din acest aspect; si mie mi-a fost greu la inceput sa ader la ea; sa iti zic de ce: ei isi invata corpul sa mearga la toaleta in fiecare dimineata, apoi baie, apoi activitatile fiecaruia; mie m-a fost greu la inceput sa imi oblig corpul sa se comporte asa; dar am zis ca este un obicei foarte sanatos; si sincer poti sa il faci doar daca mananci la ore fixe, altfel n-ai cum;

cultura romaneasca in schimb: noi la birou suntem 3 firme pe etaj ce impart aceeasi baie; zilnic, dar absolut zilnic cineva face treaba mare la birou si miroase groaznic cel putin 2 ore dupa, in conditiile in care sunt bai fara geamuri si nicio aerisire nu face fata precum un geam; asta este cultura romaneasca, cu parere de rau, dar este adevarat; da, lasa curat in urma, nu sunt bai murdare precum intr-un spatiu public, sunt oameni educati, dar nu au aceasta cultura campfire

felicitari tie ca stii si te comporti superior restului lumii Buddy1
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 11:14 AM
Nivel

Mary eu sunt mereu impresionata de modul in care gandesti; pentru ca desi cunosti foarte bine tot ce tine de religia crestin ortodoxa, esti o femeie moderna, care adapteaza toate aceste aspecte la specificul prezentului nostru; si mai presus de toate, esti o femeie cu suflet; atat tu, cat si Nanny, stiti sa traiti in armonie si echilibru si pana la urma cel mai important lucru pe pamantul asta este sa fii un om bun la suflet si sa fii un exemplu pentru ceilalti;

desi poate ca eu nu impartasesc viziunea voastra cu privire la religie, sunt total de accord cu felul in care traiti voi si va respect iloveyou
maryella77
Scris: Wednesday, January 29, 2014 11:29 AM
Nivel

bebe wrote:
Mary eu sunt mereu impresionata de modul in care gandesti; pentru ca desi cunosti foarte bine tot ce tine de religia crestin ortodoxa, esti o femeie moderna, care adapteaza toate aceste aspecte la specificul prezentului nostru; si mai presus de toate, esti o femeie cu suflet; atat tu, cat si Nanny, stiti sa traiti in armonie si echilibru si pana la urma cel mai important lucru pe pamantul asta este sa fii un om bun la suflet si sa fii un exemplu pentru ceilalti;

desi poate ca eu nu impartasesc viziunea voastra cu privire la religie, sunt total de accord cu felul in care traiti voi si va respect iloveyou

multumesc; nu m-am gandit niciodata la asta sincera sa fiu; eu spun doar ce simt eu, ce s-a schimbat in viata mea in bine si ma bucur cand pot sa fiu de ajutor si altora fara sa mai treaca prin experiente negative;
sotul inseamna ca e turc, ca el exact asa procedeaza; are f mare grija sa respecte orele de masa, s-a invatat sa aiba tranzit dimineata inainte de a pleca la serviciu si apoi se spala; asa s-a gandit el ca e sanatos si e copil crescut la tara; ai lui nu sunt asa buni prieteni cu igiena; si n-ar strica sa facem si noi , cei care constientizam importanta igienei, a meselor la program si in familie, sa le impunem un cult din asta copiilor nostri;chiar am citit ca exista studii facute pe criminali in America si peste 80% din ei nu au luat masa impreuna cu parintii in copilarie;e vorba de atasamentele care se creeaza atunci cand ai activitati imporante impreuna cu parintii; a nu se intelege ca toti cei care nu iau masa cu parintii ajung sigur criminali;dar am observat ca sunt ceva mai nervosi copiii care nu au un program de masa bine stabilit;
nu stiu cat de bine cunosc religia ortodoxa; mai am multe de invatat, de aflat; deocamdata am inceput sa citesc Biblia si sunt f uimita de ce scrie acolo; nu ma refer la chestiile generale pe care le stim toti si fara sa o citim; iar schimburile interculturale au avut mereu loc intre poprul nostru si altele;si cum am preluat unele mancaruri(cum arfi sarmalele de la turci. etc) dec e sa nu preluam si normele de igiena? poate nu am mai fi "campioni"la boli cardiovasculare, boli renale, de ficat etc.;
e f bine bebe ca esti preocupata de pe acum , inainte sa vina bebeii, de aceste aspecte ale vietii; e important sa ai niste repere si niste principii bine stabilite pentru a creste niste vitori adulti echilibrati din toate punctele de vedere; din punctul meu d vedere educatia e cea mai importanta mostenire pe care o poti lasa unui copil;cu restul se va descurca si singur;
monica irimia
Scris: Wednesday, January 29, 2014 1:02 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
maryella77 wrote:

cina in familie e obligatorie in orice familie normala..... asa am crescut, dar acum s-a modernizat lumea si mananca fiecare cand are chef si in fata TV-ului), iar normele de igiena la fel; eu imi aduc aminte ca aveam chiar carticele cu povesti si poze in care iti arata ce se intampla daca nu te speli pe maini, daca nu te speli pe dinti, etc;

Sotul meu vine acasa de la serviciu dupa ora 21, copilul la acea ora doarme sau citeste, pregatindu-se sa doarma, iar eu nu mananc dupa ora 21, in nici un caz. Doar duminica mancam impreuna la toate mesele pentru ca atunci avem posibilitatea. Ne place si noua sa mancam impreuna dar, din pacate, acest lucru nu e posibil. Si nu cred ca doar la noi exista aceasta situatie. Totusi, consider ca am o familia normala.
Am vazut ca ai scris si mai sus de nerespectarea igienii. Poate ai tu ghinionul sa fii inconjurata de altfel de oameni. In jurul meu, printre rude, prieteni, vecini, nu am vazut pe cineva cu o igiena precara. De mica am avut parte de o educatie buna in ceea ce priveste igiena si nu numai. Sotul meu la fel, iar copilul l-am educat tot in acest spirit.
bebe
Scris: Wednesday, January 29, 2014 1:26 PM
Nivel

Fetelor, incercati sa nu mai luati asa personal unele lucruri; era vorba de o comparatie intre 2 religii, 2 culturi; unde se vorbeste despre majoritatea oamenilor, in niciun caz despre toti oamenii; exceptii de la reguli exista pretutindeni, o padure de foioase mai are si cate un conifer ratacit, sau uscaturi;

cred ca nu m-am facut prea bine inteleasa cand vorbeam despre un simplu obicei turcesc, care chiar nu se gaseste la noi, poate ca nu l-am explicat suficient de bine; in fine;

si bineinteles ca viata pe care o traieste fiecare, specificul muncii pe care o depune si alte sacrificii te obliga la unele compromisuri; asta nu inseamna ca suntem mai buni sau mai rai, ci doar altfel iloveyou iloveyou iloveyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.