Carti de vizita

Options Carti de vizita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Postat: Thursday, October 5, 2006 12:54 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Cartea de vizita este acea bucatica de hartie care te reprezinta in fata clientilor, partenerilor sau colaboratorilor, actuali sau mai ales viitori. Din acest motiv look-ul cartii de vizita este foarte important, la fel de important ca informatiile pe care aceasta le contine.

Aspectul unei carti de vizita

Cartea de vizita trebuie sa te reprezinta in primul rand pe tine, si apoi compania la care lucrezi. Mizeaza pe un look profesional, fara desene, cu o grafica simpla si eleganta.
In acelasi timp, cartea ta de vizita trebuie sa fie vizibila, sa sara in ochi unui viitor client. Pentru aceasta mergi pe un format color, insa nu exagera! Foloseste doar cateva culori, in general cele cuprinse in logo-ul firmei. Si asta ma aduce la un nou aspect: orice carte de vizita care se respecta are intr-un colt inserat logo-ul firmei, si eventual un scurt text-motto.
Logo-ul nu trebuie sa ocupe decat eventual o cincime din cartea de vizita, insa trebuie sa fie vizibil si usor de retinut.
Formatul cartii de vizita este de asemenea important. La acest aspect renunta la originalitate si mergi pe dimensiunea standard de 9/5cm. Astfel, cartea ta de vizita va intra in orice suport sau port-card.
Textul trebuie sa fie citet si culoarea sa sa aiba un bun contrast cu culoarea de fond. Chiar daca tu in logo-ul firmei ai culorile galben pai si verde praz, un text lamaie pe un fond ca iarba va fi complet ilizibil. Fontul ales este iar important. NU alege un font romantic, cu litere de mana, in ton cu personalitatea ta, pentru ca risti sa nu se inteleaga repede datele tale de contact. Mergi pe unul din fonturile clasice, Arial, Times sau Verdana si nu vei da gres!
De asemenea, dimensiunea caracterelor este din nou foarte importanta. In primul rand trebuie sa te gandesti ca formatul unei carti de vizita este suficient de mare pentru a intra aerat toate datele tale de contact, asa ca nu trebuie sa apelezi la dimensiuni minuscule de 6 sau 7.
Ca un ultim sfat, cartea de vizita poate fi fie pe orizontala, fie pe verticala, in ultima vreme fiind mai "trendy" cele din categoria din urma.

Continutul unei carti de vizita

In principal, pe o carte de vizita trebuie trecute toate datele de contact. Incepi cu numele, numele de familie eventual scris cu majuscule (ca la referatele pentru scoala), pentru a il evidentia de prenume si a evita eventuale confuzii daca este cazul. Daca ai mai multe prenume, nu este neaparat sa le inghesui pe toate: include-l doar pe cel mai utilizat dintr ele.
Apoi urmeaza de cele mai multe ori functia, scrisa cu caractere mai mici decat numele, pentru a sti partenerii tai in ce calitate vorbesti cu ei.
Tot ce mai trebuie sa adaugi sunt datele de contact, adresa (postala), numar de telefon si fax si adresa de email. Trece o singura adresa de email, cea principala. Si nu uita, o adresa de email gen @yahoo sau @msn numai profesionalism nu inspira. La sfarsit poti sa treci site-ul firmei, din nou, cel mai bine cu domeniu propriu, si nu hostat la un server ce ofera acest serviciu gratuit.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed