Carti blestemate, cunoastere interzisa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Monday, October 29, 2012 10:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Urmatoarele randuri sunt din tablita a treia, si cred ca sunt valabile. De ce-or fi fost interzise?!?

"Cel ce nu respecta legea va fi pedepsit, caci doar prin Lege se elibereaza oamenii.

Nu trebuie sa te temi pentru ca frica este ceea ce leaga omul de intuneric.

Urmeaza-ti indemnul inimii in timpul vietii.

Fa mai mult decat ti se cere.

Cand ai acumulat bogatii, urmeaza-ti indemnul inimii caci toate acestea nu sunt de nici un folos daca inima ti-e istovita.

Asculta-ti inima cat mai mult. Si sufletul se va bucura.

Daca traiesti intre oameni, fa ca Iubirea sa fie totul pentru inima ta.

Nu rosti vorbe nechibzuite si nici nu le asculta, pentru ca acestea sunt spuse de cel ce nu este in armonie. Nu le rosti nici tu, astfel ca cel din fata ta sa poata afla intelepciunea.

Tacerea e un mare castig. Nu castigi nimic vorbind foarte mult.

Nu-ti ridica inima mai presus de cea a copiilor omului, pentru ca sa nu ajunga mai jos decat praful chiar.

Daca vei ajunge mare intre oameni, sa fii respectat pentru ceea ce stii si pentru blandete.

Cel ce-ar vrea sa se elibereze din sclavia intunericului sa desparta mai intai materialul de imaterial, focul de pamant; pentru ca se stie ca asa cum pamantul coboara spre pamant, la fel si focul urca spre foc si devine una cu focul. Cel ce cunoaste focul din sine va urca spre focul etern si va trai in el de-a pururi.

Nu toti ochii vad la fel, unul vede un obiect de o anume forma si culoare iar altul, de o alta forma si culoare. La fel si infinitul foc, ce-si schimba culorile, nu e la fel de la o zi la alta.

Aminteste-ti, omule, ca tot ce exista e doar o alta forma a ceea ce nu exista. Orice forma de viata trece in alta forma de viata iar tu nu faci exceptie de la aceasta lege.

Respecta Legea, caci totul e Lege. Nu cauta ce nu tine de Lege, caci asa ceva exista doar in iluzia simturilor.

Intelepciunea vine in intampinarea tuturor copiilor ei asa cum ei vin in intampinarea ei. De-a lungul epocilor, lumina a fost ascunsa. Trezeste-te, omule, si fii intelept."
bereea
Scris: Tuesday, October 30, 2012 7:47 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In ce sens sunt interzise? Daca le poti citi si le gasesti , atunci cum sunt interzise?
zaza_
Scris: Tuesday, October 30, 2012 1:09 PM
Nivel

Au fost interzise de-a lungul istoriei. Au fost distruse, iar in prezent nu prea se gasesc... Pe net, cel putin ras
shirel
Scris: Tuesday, October 30, 2012 1:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu una nu sunt chiar de acord sau mai bine spus nu folosesc unele din aceste legi,chiar ma gandesc ca bine ca unele au fost interzise.
Ex:

Urmeaza-ti indemnul inimii in timpul vietii "

Eu consider ca trebuie sa urmez si indemnul mintii nu numai a inimii ,fiindca daca mereu urmezi inima nu mereu ai rezultatele la care te astepti.Cel mai bine este ,parerea mea sa le stii sa le combini pe amandoua.
si mai sunt acolo mai multe legi c-am ciudate.ras
bereea
Scris: Tuesday, October 30, 2012 2:18 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
shirel wrote:

Mi-ai luat vorba din guraras
zaza_
Scris: Tuesday, October 30, 2012 2:54 PM
Nivel

shirel wrote:
Eu una nu sunt chiar de acord sau mai bine spus nu folosesc unele din aceste legi,chiar ma gandesc ca bine ca unele au fost interzise.
Ex:

Urmeaza-ti indemnul inimii in timpul vietii "

Eu consider ca trebuie sa urmez si indemnul mintii nu numai a inimii ,fiindca daca mereu urmezi inima nu mereu ai rezultatele la care te astepti.Cel mai bine este ,parerea mea sa le stii sa le combini pe amandoua.

Dar nu spune sa urmezi numai indemnul inmii. E normal sa te folosesti si de mental, ca de-aia exista. Dar nu cred ca vei avea parte de bucurii in viata daca nu asculti de vocea inimii.

Daaaa, sunt muulte chestii pe campii in carte...
mikaela
Scris: Tuesday, October 30, 2012 11:19 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Au fost interzise de-a lungul timpul pt ca Biserica/religia conducea statul si gloata si nu STIINTA. Trebuia sa faci ce ti se spunea, sa asculti de oricine numai de tine insuti nu...Urmaresc acum un serial "World without end" care arata cum cum vad eu situatia asta cu cartile astea interzise...Alte timpuri, alte moduri de gandire...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.