Cartea mea de bucate - denisa_rachid
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisa_rachid
Scris: Wednesday, October 12, 2011 3:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Ohooo...dar e mai mult decat ok. Ai mana libera si ma bucur foarte mult cand vad doritoripupici .
Si amandinele...le-am pus ras

Acum, am sa scriu si reteta la mancarica de naut:
2 pumni de naut, pusi de cu seara in apa rece
3 cepe
2-3 catei de usturoi
carne (eu am avut acum gaturi de curcan)
marar
condimente(sare, curcuma, piper, ghimbir, chimen - sau ce are fiecare prin casa)
putina zeama de lamaie
1 rosie

Se fierbe carnea separat. Se fierbe si nautul separat pana se inmoaie.
In tajine (sau vas de lut, sau cratita normala daca nu exista de lut), se pune ulei (cam 3-4 linguri) si ceapa cu usturoiul taiate pe lung. Se lasa sa se caleasca bine, se adauga sarea si condimentele. Se pune carnea fiarta si se lasa si ea la prajit putin. Se adauga nautul si apa in care a fiert si se lasa la foc mic. La sfarsit, cand a mai scazut apa, se adauga zeama de lamaie si rosiile taiate rondele, impreuna cu marar.

Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
mancare de naut 001.jpgmancare de naut 002.jpg

shirel
Scris: Wednesday, October 12, 2011 11:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Denisa,eu ma mut in Maroco!!!!Gata ,dupa cat sunt de innebunita dupa mancarurile marocane si dupa dulciuri adica sa le gatesc sic ras nu sa le mananc mi-am facut aici un nume fiindca toti cred ca sunt marocanca dupa felul in care gatesc si ma port numai spun de muzica si de dansuri ei bine cred ca la voi m-as simti ca acasa!ras hohot
Foarte bune toate retele tale voi incerca si eu pe aleea pe care nu le cunosc ,iubesc mancarea voastraaa tareeee tareee de tot.
Ai postit si tu de Ramadan,iubita?pupici pupici pupici
denisa_rachid
Scris: Thursday, October 13, 2011 4:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Shirel, te asteptam pe la noi. Ai facut o gramada de bunatati zilele astea...cand ai timp, poate pui si reteteras .

Eu nu am tinut Ramadanul decat in primul an cand am venit aiciras si a fost cruntangel
denisa_rachid
Scris: Saturday, February 18, 2012 12:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Ieri am facut o minunata dulceata de banane:

Ingrediente:

1 mar
1 amaie
1 kg banane
150 ml apa
1/2 kg zahar
Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea mica (aia cu stelute). Se rade coaja de lamaie si se stoarce sucul. Se adauga peste marul ras. Intr-o cratita se pune zaharul, marul cu lamaia si apa si se da la foc mic (amestacand in continuu) pana cand se topeste zaharul. Cand zaharul s-a topit, se adauga banaele taiate rondele si e da la foc mediu (amestecand din cand in cand) pentru 30 de minute.
Se pune in borcan si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 108.jpg

denisa_rachid
Scris: Friday, October 19, 2012 4:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
btbot - painici marocane

Nu...pentru ca nu am mai postat d'ale gustului nu inseamna ca nu am mai gatit. Nu am mai avut timp, cateodata chef... Astazi insa a venit vremea pentru a va arata niste painici marocane: btbot. Mie imi plac tare mult. Deci, sa incepem cu ingredientele:
3 parti gris foarte foarte fin
2 parti faina
apa calda
o nuca de drojdie proaspata
sare
Si acum, modul de preparare:
Se incalzeste apa. Intr-un vas se amesteca cele doua faini: grisul si faina, cernute.

Se adauga sarea si se face in faina o gaura la mijloc, unde se pune drojdia.

Incepem si turnam apa peste drojdie si incepem si framantam incet drojdia cu faina. Trebuie sa framantam foarte bine, pana cand aluatul devine o pasta moale si elastica, nelipicioasa.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut (eu am lasat cam aproximativ 10 minute, pana am spalat vasele :d ).

Cand a crescut, rupem bucatele mici de aluat, de marimea unor mandarine mici, si le modelam rotunde, astfel incat sa nu prezinte devinelari. Fiecare mingiuta o pune pe un prosop de bucatarie pe care am asternut putin gris. Le acoperim cu prosop.

Luam fiecare mingiuta in parte - incepand cu prima facuta - si incepem si modelam un cerc, apasand cu mana pana aplatizam aluatul. Ne ajutam de gris in continuare. Cand este aplatizata o repunem pe prosopul dat cu gris si acoperim din nou cu prosop. Facem aceasta operatie cu fiecare mingiuta in parte. Cand am terminat, le lasam la crescut aproximativ 10 minute.

?Incalzim tigaia (a mea este una speciala aici, adica numai in astfel de tigaie se fac aici, nu se adauga ulei, este din aluminiu, insa este destul de grea si in timp se innegreste, asa cum veti vedea :d ) si punem pe rand painicile. Avem grija sa le luam frumos de pe prosop: se pune mana sub prosop, se arunca painica in cealalta mana si apoi se pune in tigaie. Focul este mic spre mediu. Se lasa aprox un minut, se intoarce si se lasa pana incepe si se umfla.

Se pot servi ca atare sau pot fi umplute cu diverse combinatii. Iata si cosuletul cu painici. Se pot pune intr-o punga de plastic - asa calde - si se pot baga la congelator. Cand vreti sa le serviti, le scoateti cu jumatate de ora inainte, le lasati sa se dezghete si le incalziti in tigaie. Sunt ca proaspat facute!

Pofta mare!?


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 014.jpgmarwan 016.jpgmarwan 019.jpgmarwan 020.jpgmarwan 022.jpgmarwan 024.jpgmarwan 028.jpgmarwan 037.jpgmarwan 041.jpg

denisa_rachid
Scris: Wednesday, October 31, 2012 4:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Muffins/Cupcakes

Aseara a fost un dezastru total...o alta reteta - de care sunt convinsa ca este extraordinara de altfel. Astazi, alta poveste.

Ingrediente:
2 oua
un varf de cutit de sare
2 1/2 cani de faina
1 cana lapte
1/4 cana lapte batut
1 cana zahar
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt

Ouale cu sarea se bat pana se "inmultesc" - aproximativ 5 minute, la viteza medie. Celelalte ingrediente se amesteca. Se adauga ouale.Se mai mixeaza 5 minute.
Se pregatesc tavile. Se toarna aluat in forme - cam 3/4 din forma. se baga la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenesc. (eu le-am bagat la 200 de grade, aproximativ 40 d eminute, cuptor electric)

Decor:
a topit ciocolata alba si neagra, am uns muffins-urile si am presarat "viermisorii".

Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
muffins 001.jpgmuffins 004.jpg

denisa_rachid
Scris: Tuesday, February 19, 2013 6:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
De mult nu am mai postat pe aici, astea desigur ca nu inseamna ca nu am gatit.

Astazi m-am gandit sa pun o reteta de shaorma, incercata zilele trecute, cu aceleasi lipii de la inceputul "cartii" mele:

Deci, Shaorma:

Lipii - reteta de la pagina 1

Umplutura: fiecare dupa chef pofte si dorinte. deci, eu am facut asa:

Sos de shaorma - maioneza de casa, 1-2 linguri de iaurt, putin mujdei si marar
peste sos, am asezat varza verde cu alba, carne de pui (fiarta in prealabil in apa cu usutroi, piper, curcuma si foi de dafin si lasata pana cand se evapora ana si inca 1-2 minute in care se amesteca in continuu), rosii si cartofi prajiti.

Se ruleaza shaora si se serveste.

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 025.jpgmarwan 026.jpgmarwan 027.jpgmarwan 028.jpgmarwan 029.jpg

bereea
Scris: Tuesday, February 19, 2013 6:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Ce bine arata!newclap newclap newclap
denisa_rachid
Scris: Tuesday, February 19, 2013 7:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
bereea wrote:
Ce bine arata!newclap newclap newclap

Bereea, ultumesc din suflet!pupici computerlove
shirel
Scris: Tuesday, February 19, 2013 9:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Asta-i o shaoarma de pui sunt sigura ca este buna dupa felul in care arata love love dar preferata mea ramane cea de miel orice ar fi.ras
denisa_rachid
Scris: Thursday, January 30, 2014 5:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Tortul pentru Marw, la implinirea varstei de 3 anisori. La multi ani, iubitul meu!!!


denisa_rachid attached the following image(s):
100_3675.jpg

bereea
Scris: Thursday, January 30, 2014 9:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
Superb!Bravoo La multi ani , puiule!
denisa_rachid
Scris: Thursday, January 30, 2014 10:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
bereea wrote:
Superb!Bravoo La multi ani , puiule!


Bereea, multumim! Asteptam din partea ta insa sa imi spui unde am gresit...caci trebuia ceva altfel la el, insa deocamdata nu imi dau seama ce... Si inca ceva, nu imi iese foarte bine imbracarea tortului in pasta de zahar. Tu cum procedezi?
mirela74chris
Scris: Friday, January 31, 2014 12:38 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Mesaje: 8601
Super!Esti tare priceputanewclap newclap
bereea
Scris: Friday, January 31, 2014 9:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
denisa_rachid wrote:


Bereea, multumim! Asteptam din partea ta insa sa imi spui unde am gresit...caci trebuia ceva altfel la el, insa deocamdata nu imi dau seama ce... Si inca ceva, nu imi iese foarte bine imbracarea tortului in pasta de zahar. Tu cum procedezi?


Denisa, pasta de zahar pare umeda.Aveti umiditate mare acolo unde stati? Inainte de a imbraca tortul freaca bine un pachet de unt moale cu zahar pudra .Imbraca tortul cu unt , netezeste-l cat poti de bine , apoi lasa sa se intareasca untul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.