Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Ohooo...dar e mai mult decat ok. Ai mana libera si ma bucur foarte mult cand vad doritori . Si amandinele...le-am pus
Acum, am sa scriu si reteta la mancarica de naut: 2 pumni de naut, pusi de cu seara in apa rece 3 cepe 2-3 catei de usturoi carne (eu am avut acum gaturi de curcan) marar condimente(sare, curcuma, piper, ghimbir, chimen - sau ce are fiecare prin casa) putina zeama de lamaie 1 rosie
Se fierbe carnea separat. Se fierbe si nautul separat pana se inmoaie. In tajine (sau vas de lut, sau cratita normala daca nu exista de lut), se pune ulei (cam 3-4 linguri) si ceapa cu usturoiul taiate pe lung. Se lasa sa se caleasca bine, se adauga sarea si condimentele. Se pune carnea fiarta si se lasa si ea la prajit putin. Se adauga nautul si apa in care a fiert si se lasa la foc mic. La sfarsit, cand a mai scazut apa, se adauga zeama de lamaie si rosiile taiate rondele, impreuna cu marar.
Pofta buna! denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Denisa,eu ma mut in Maroco!!!!Gata ,dupa cat sunt de innebunita dupa mancarurile marocane si dupa dulciuri adica sa le gatesc nu sa le mananc mi-am facut aici un nume fiindca toti cred ca sunt marocanca dupa felul in care gatesc si ma port numai spun de muzica si de dansuri ei bine cred ca la voi m-as simti ca acasa! Foarte bune toate retele tale voi incerca si eu pe aleea pe care nu le cunosc ,iubesc mancarea voastraaa tareeee tareee de tot. Ai postit si tu de Ramadan,iubita? |
|

| Shirel, te asteptam pe la noi. Ai facut o gramada de bunatati zilele astea...cand ai timp, poate pui si retete .
Eu nu am tinut Ramadanul decat in primul an cand am venit aici si a fost crunt |
|

| Ieri am facut o minunata dulceata de banane:
Ingrediente: 1 mar 1 amaie 1 kg banane 150 ml apa 1/2 kg zahar Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea mica (aia cu stelute). Se rade coaja de lamaie si se stoarce sucul. Se adauga peste marul ras. Intr-o cratita se pune zaharul, marul cu lamaia si apa si se da la foc mic (amestacand in continuu) pana cand se topeste zaharul. Cand zaharul s-a topit, se adauga banaele taiate rondele si e da la foc mediu (amestecand din cand in cand) pentru 30 de minute. Se pune in borcan si se pastreaza la frigider. Pofta buna! denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

| btbot - painici marocane
Nu...pentru ca nu am mai postat d'ale gustului nu inseamna ca nu am mai gatit. Nu am mai avut timp, cateodata chef... Astazi insa a venit vremea pentru a va arata niste painici marocane: btbot. Mie imi plac tare mult. Deci, sa incepem cu ingredientele: 3 parti gris foarte foarte fin 2 parti faina apa calda o nuca de drojdie proaspata sare Si acum, modul de preparare: Se incalzeste apa. Intr-un vas se amesteca cele doua faini: grisul si faina, cernute.
Se adauga sarea si se face in faina o gaura la mijloc, unde se pune drojdia.
Incepem si turnam apa peste drojdie si incepem si framantam incet drojdia cu faina. Trebuie sa framantam foarte bine, pana cand aluatul devine o pasta moale si elastica, nelipicioasa.
Acoperim cu un prosop si lasam la crescut (eu am lasat cam aproximativ 10 minute, pana am spalat vasele :d ).
Cand a crescut, rupem bucatele mici de aluat, de marimea unor mandarine mici, si le modelam rotunde, astfel incat sa nu prezinte devinelari. Fiecare mingiuta o pune pe un prosop de bucatarie pe care am asternut putin gris. Le acoperim cu prosop.
Luam fiecare mingiuta in parte - incepand cu prima facuta - si incepem si modelam un cerc, apasand cu mana pana aplatizam aluatul. Ne ajutam de gris in continuare. Cand este aplatizata o repunem pe prosopul dat cu gris si acoperim din nou cu prosop. Facem aceasta operatie cu fiecare mingiuta in parte. Cand am terminat, le lasam la crescut aproximativ 10 minute.
?Incalzim tigaia (a mea este una speciala aici, adica numai in astfel de tigaie se fac aici, nu se adauga ulei, este din aluminiu, insa este destul de grea si in timp se innegreste, asa cum veti vedea :d ) si punem pe rand painicile. Avem grija sa le luam frumos de pe prosop: se pune mana sub prosop, se arunca painica in cealalta mana si apoi se pune in tigaie. Focul este mic spre mediu. Se lasa aprox un minut, se intoarce si se lasa pana incepe si se umfla.
Se pot servi ca atare sau pot fi umplute cu diverse combinatii. Iata si cosuletul cu painici. Se pot pune intr-o punga de plastic - asa calde - si se pot baga la congelator. Cand vreti sa le serviti, le scoateti cu jumatate de ora inainte, le lasati sa se dezghete si le incalziti in tigaie. Sunt ca proaspat facute!
Pofta mare!?
denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

| Muffins/Cupcakes
Aseara a fost un dezastru total...o alta reteta - de care sunt convinsa ca este extraordinara de altfel. Astazi, alta poveste.
Ingrediente: 2 oua un varf de cutit de sare 2 1/2 cani de faina 1 cana lapte 1/4 cana lapte batut 1 cana zahar 1 plic zahar vanilinat 1 plic praf de copt
Ouale cu sarea se bat pana se "inmultesc" - aproximativ 5 minute, la viteza medie. Celelalte ingrediente se amesteca. Se adauga ouale.Se mai mixeaza 5 minute. Se pregatesc tavile. Se toarna aluat in forme - cam 3/4 din forma. se baga la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenesc. (eu le-am bagat la 200 de grade, aproximativ 40 d eminute, cuptor electric)
Decor: a topit ciocolata alba si neagra, am uns muffins-urile si am presarat "viermisorii".
Pofta buna! denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

| De mult nu am mai postat pe aici, astea desigur ca nu inseamna ca nu am gatit.
Astazi m-am gandit sa pun o reteta de shaorma, incercata zilele trecute, cu aceleasi lipii de la inceputul "cartii" mele:
Deci, Shaorma:
Lipii - reteta de la pagina 1
Umplutura: fiecare dupa chef pofte si dorinte. deci, eu am facut asa:
Sos de shaorma - maioneza de casa, 1-2 linguri de iaurt, putin mujdei si marar peste sos, am asezat varza verde cu alba, carne de pui (fiarta in prealabil in apa cu usutroi, piper, curcuma si foi de dafin si lasata pana cand se evapora ana si inca 1-2 minute in care se amesteca in continuu), rosii si cartofi prajiti.
Se ruleaza shaora si se serveste.
Pofta mare! denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Ce bine arata!
|
|

| Bereea, ultumesc din suflet! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Asta-i o shaoarma de pui sunt sigura ca este buna dupa felul in care arata dar preferata mea ramane cea de miel orice ar fi. |
|

| Tortul pentru Marw, la implinirea varstei de 3 anisori. La multi ani, iubitul meu!!! denisa_rachid attached the following image(s):

|
|

| Superb! La multi ani , puiule! |
|

| bereea wrote:Superb!  La multi ani , puiule!
Bereea, multumim! Asteptam din partea ta insa sa imi spui unde am gresit...caci trebuia ceva altfel la el, insa deocamdata nu imi dau seama ce... Si inca ceva, nu imi iese foarte bine imbracarea tortului in pasta de zahar. Tu cum procedezi? |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Super!Esti tare priceputa |
|

| denisa_rachid wrote:
Bereea, multumim! Asteptam din partea ta insa sa imi spui unde am gresit...caci trebuia ceva altfel la el, insa deocamdata nu imi dau seama ce... Si inca ceva, nu imi iese foarte bine imbracarea tortului in pasta de zahar. Tu cum procedezi?
Denisa, pasta de zahar pare umeda.Aveti umiditate mare acolo unde stati? Inainte de a imbraca tortul freaca bine un pachet de unt moale cu zahar pudra .Imbraca tortul cu unt , netezeste-l cat poti de bine , apoi lasa sa se intareasca untul. |
|
|