Cartea mea de bucate - denisa_rachid
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisa_rachid
Scris: Tuesday, August 2, 2011 1:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Michi, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut. Curcuma sau turmeric este un condiment foarte foarte galbe, cu un gust usor iute dar si dulce... E foarte bun, eu il pun in toate mancarurile aproape. Stiu ca se gasea - daca nu gresesc - la carrefour cand eu inca eram in tara, sau la orice magazin arabesc/turcesc ai prin preajma. E si foarte foarte sanatoasa are multe beneficii pentru organism.
michi
Scris: Tuesday, August 2, 2011 1:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2009
Mesaje: 1038
Denisa - la carrefourul din oraselul meu nu se gaseste . Magazine cu specific nici vorba nu exista asa ceva.Dar cand voi ajunge in Bucuresti probabil voi cauta.Oricum a mers si fara.
denisa_rachid
Scris: Friday, August 5, 2011 11:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
In aceasta seara am pregatit o salata tare gustoasa, din fasole verde.

Salata de fasole verde cu maioneza

Avem nevoie de:
1-2 pumni de fasole verde
1 lingura de maioneza
1 lingura de iaurt/smantana
1-2 catei de usturoi (se poate si fara)
patrunjel/marar tocat marunt
sare
piper

Fasolea se curata si se fierbe bine, apoi se pune la scurs. Se pun in blender toate ingredientele. Se lasa la frigider...si apoi se serveste cu pofta essen .

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 435.jpg

denisa_rachid
Scris: Friday, August 5, 2011 11:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Luna aceasta e Ramadanul, postul musulman. Nu stiu cat stiti despre, dar ziua intreaga nu se mananca si nu se bea nimic, nu se fumeaza etc. Se manaca incepand cu rugaciunea de seara (in jur de 19.20). Si mereu, sotul meu doreste numai mancare rece la acest mic dejun tarziu, plus sucuri reci, apa. Asa ca astazi am preparat un suc foarte bun, hranitor si gustos.

Suc de capsune si mere

1/2 l lapte rece
6 capsune mari
2 mere (curatate de coaja)
cateva lingurite de zahar (dupa gust)

Se pun toate ingredientele in blender, se mixeaza si se serveste imediat. (e bine ca ingredientele sa fi stat la frigider ca sa fie deja reci).


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 434.jpg

denisa_rachid
Scris: Saturday, August 13, 2011 1:08 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Harera - supa din Ramadan

Nu stiu prin alte parti cum este, dar in Maroc, la micul dejun care este dupa ce se cheama la rugaciunea de seara (dupa apusul soarelui) - de cele mai multe ori se prepara aceasta supa - de care eu m-am indragostit pe loclove

Ingrediente:
un pumn de naut
un pumn de linte
un pumn de orez
1-2 cepe
1 morocv
carne de pui
4-5 rosii
bulion
telina, patrunjel, coriandru verde
1 lingurita unt

Se fierbe carnea de pui ( eu am fiert o pulpa si dupa ce s-a fiert am scos-o).
In apa de la pulpa - a ramas foarte putina - am pus o lingurita de unt, ceapa taiata marunt si am lasat sa se fiarba/calaesca ceapa.
Nautul, lasat in apa de cu 2-3 ore inainte, se curata bob cu bob de pielita si se spala bine.
Lintea se curata si se lasa in apa, tot cu 2-3 ore inainte, la fel si orezul.
La ceapa adaugam cate o lingurita de: ghimbir, chimen (macinat), turmeric (sau curcuma, praful acela galben intens),piper, coriandru macinat si sare dupa gust. Se adauga morcovul taiat fin si se lasa sa se imoaie putin si acesta.
Se adauga nautul, lintea si orezul si 3 litri de apa si se lasa la fiert ( eu am pus in oala sub presiune, asa ca a fiert destul de repede). Se completeaza cu apa care scade.
Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga supei, impreuna cu verdeata tocata marunt. Se lasa sa fiarba bine rosiile. Cand au fiert, se adauga bulionul ( eu am pus o lingura de bulion, am amestecat-o cu 1 lingurita de zahar si cu apa pana a devenit ca un suc de rosii) si se mai lasa putiin la se amesteca cu apa , 2 linguri de faina, se amesteca cu apa - rantas sau cum se cheamaras - si se adauga incet incet la supa, amestecand in continuu. Se mai lasa 5 minute la fiert si se opreste.

Este foarte gustoasa si satioasa. Supa aceasta se face n foarte multe combinatii.

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
supa 001.jpgsupa 002.jpg

denisa_rachid
Scris: Saturday, August 13, 2011 2:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Peste la cuptor

Ingrediente:
peste ( eu am avut un soi care aici se cheama robio nu stiu traducerea si nu ma pricep la speciile de pesti)
lamaie
sare, turmeric (curcuma), coriandru macinat, ghimbir
patrunjel verde
2-3 catei de usturoi
4 rosii

Pestele se curata si se spala bine.
Se pune peste el zeama de la lamaie
Se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul tocat cat mai fin
Se adauga condimentele
Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga si ele.
Se lasa pentru 1-2 ore la macerat, dupa care intr-o tava se pune putin ulei, si pestii impreuna cu marinata si se adauga putina apa.
Se da la cuptor pentru 20 de minute.

Noi am servit langa orez (revin cu reteta de orez).

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
orez si peste 001.jpgorez si peste 004.jpg

marivic
Scris: Saturday, August 13, 2011 2:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Toate arata tare bine,Denisa!love love love
denisa_rachid
Scris: Saturday, August 13, 2011 2:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Orez

Ingrediente:
orez cu bob lung (basmati, sau orez galben de care folosesc eu)
cartofi
unt
sare
Se pune orezul spalat bine, in apa cu sare (cam 1-1/2 linguri de sare) pentru minim 3-4 ore.
Se pune la fiert, dupa ce s-a aruncat apa cu sarea, in apa proaspata, si se fierbe pana ce bobul se inmoaie putin insa nu de tot. Se scurge de apa si se spala in jet de apa (astfel se indeparteaza surplusul de sare)
In oala speciala de orez sau intr-o oala se pune unt, si se pune la foc sa se topeasca untul. Intre timp, cartofii curatati si spalati se feliaza in felii groase de aproximativ 2-3 mm si se adauga pe fundul cratitii, pana ce aceasta este acoperita in totalitate de cartofi. Se pune capacul si se lasa sa prinda o culoare aurie cartofii. Se adauga orezul si se mai pun cateva cubulete de unt deasupra, se pune capacul invelit intr-un prosop curat (daca se pregateste in oala speciala de orez, capacul nu mai trebuie invelit). se lasa la foc micut aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
orez si peste 002.jpgorez si peste 003.jpg

denisa_rachid
Scris: Saturday, August 13, 2011 2:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
marivic wrote:
Toate arata tare bine,Denisa!love love love


Multumesc din suflet, Marivic!pupici
bulibuli
Scris: Saturday, August 13, 2011 3:46 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
am facut si eu azi hummus!!! Buuuuuuun de te lingi pe degete pupici pupici
denisa_rachid
Scris: Saturday, August 13, 2011 5:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Buli, ma bucur tare mult ca v-a placut!pupici Sarcina usoara in continuare...sa inteleg ca i-a placut si lui Bibi?ras

Si pentru ca aseara am mancat peste, si pentru ca pestele a avut icre, astazi am facut o salata de icre (cam micuta ce-i drept, dar nu-i bai, mai am peste si daca ma invredniceste Dumnezeu, maine il curat pe tot si poate mai gasesc ceva icreras ).

Ingrediente:
icre
ulei
zeama de lamaie
ceapa

Am scos icrele ieri seara, le-am sarat (cam multisor, tin minte si data viitoare pun mai putintica sare) si le-am lasat la rece pana asta seara (in frigider).
Am scos icrele din frigider, le-am pus intr-un castron si am inceput sa torn ulei incet incet, frecand icrele in acelasi timp. Cand a fst deajuns ulei, am pus zeama de lamaie (totul dupa gust), am mai frecat, am adaugat putina apa, am frecat iar, am taiat fin jumatate de ceapa si am adaugat la salata.
Am dat la frigider si astept sa le manancras .

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
orez si peste.jpg

bereea
Scris: Monday, August 22, 2011 10:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Denisa, ce surpriza placuta...ce retete apetisante...pot sa ma abonez si eu la facut bunatatile tale?
denisa_rachid
Scris: Tuesday, August 23, 2011 2:54 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Bereea, multumesc de complimente si ma faci sa rosesc...eu sunt mic copil in comparatie cu tinepupici ...dar invatsic si normal ca te poti abona, imi face deosebita placere sa stiu ca vrei sa incerci cate ceva de pe aicipupici
denisa_rachid
Scris: Wednesday, October 12, 2011 1:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Pentru ca de mult nu am mai postat nicio reteta, azi a venit randul amandinelor:
Ingrediente blat:
6 oua
200 grame de zahar
30 ml ulei
30 ml apa
1 praf de copt
3 linguri de cacao
200 grame de faina

Se bat albusurile spuma. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, ca pentru maioneza. In albusurile batuta spuma se adauga zaharul, apa si galbenusurile amestcate cu uleiul. Se amesteca cu o lingura de jos in sus, pentru a nu se lasa albusurile. Se adauga faina amestecata cu parful de copt si cacao, se amesteca tot cu lingura de jos in sus.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt/ulei si faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 minute (in functie de cuptor si se incearca cu scobitoarea). Cand e gata se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in 2.

Ingrediente crema:
250 gr de margarina/unt la temperatura camerei
150 gr de zahar pudra
3-4 linguri cacao
1 lingurita de ness
cateva picaturi de esenta e rom
3 galbenusuri

Se amesteca untul cu zaharul pana se topeste cel din urma si rezulta o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare ana la incorporare. Se adauga cacao si ness si se amesteca bine. La sfarsit se pun picaturile de esenta de rom.

Ingrediente sirop:
200 gr de zahar
400 ml apa
2 lingurite de ness
1 sticluta esenta de rom
Se pune la fiert apa cu zaharul. Din momentul fierberii se mai tine pe foc 5 minute. Se adauga api ness si esenta.

Glazura:
cicolata de menaj, 2-3 linguri de lapte se pun pe foc la topit.

Asamblare:
Se puna prima jumatate de blat, se insiropeaza bineeeee, se adauga brema, a doua jumatate de blat, se insiropeaza binee. Se da la rece pentru cel putin 3 ore. Se scoate, se taie bucatele, se pune glazura peste fiecare. Se da iar la rece. Se bate frisca si se orneaza cu frisca.

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
amandine 002.jpgamandine 001.jpg

Maria & Mario
Scris: Wednesday, October 12, 2011 2:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Hehe , ce harnicuta esti ! Si ce preparate exotice ..... mmmm iami iami ! Cred ca ma voi inspira si eu de pe-aici .... daca e ok ! ras
Spor la bucatarit !!!! Si sa ne arati si amandinele !!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.