Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Michi, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut. Curcuma sau turmeric este un condiment foarte foarte galbe, cu un gust usor iute dar si dulce... E foarte bun, eu il pun in toate mancarurile aproape. Stiu ca se gasea - daca nu gresesc - la carrefour cand eu inca eram in tara, sau la orice magazin arabesc/turcesc ai prin preajma. E si foarte foarte sanatoasa are multe beneficii pentru organism. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Denisa - la carrefourul din oraselul meu nu se gaseste . Magazine cu specific nici vorba nu exista asa ceva.Dar cand voi ajunge in Bucuresti probabil voi cauta.Oricum a mers si fara. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| In aceasta seara am pregatit o salata tare gustoasa, din fasole verde.
Salata de fasole verde cu maioneza
Avem nevoie de: 1-2 pumni de fasole verde 1 lingura de maioneza 1 lingura de iaurt/smantana 1-2 catei de usturoi (se poate si fara) patrunjel/marar tocat marunt sare piper
Fasolea se curata si se fierbe bine, apoi se pune la scurs. Se pun in blender toate ingredientele. Se lasa la frigider...si apoi se serveste cu pofta .
Pofta mare! denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Luna aceasta e Ramadanul, postul musulman. Nu stiu cat stiti despre, dar ziua intreaga nu se mananca si nu se bea nimic, nu se fumeaza etc. Se manaca incepand cu rugaciunea de seara (in jur de 19.20). Si mereu, sotul meu doreste numai mancare rece la acest mic dejun tarziu, plus sucuri reci, apa. Asa ca astazi am preparat un suc foarte bun, hranitor si gustos.
Suc de capsune si mere
1/2 l lapte rece 6 capsune mari 2 mere (curatate de coaja) cateva lingurite de zahar (dupa gust)
Se pun toate ingredientele in blender, se mixeaza si se serveste imediat. (e bine ca ingredientele sa fi stat la frigider ca sa fie deja reci).
denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Harera - supa din Ramadan
Nu stiu prin alte parti cum este, dar in Maroc, la micul dejun care este dupa ce se cheama la rugaciunea de seara (dupa apusul soarelui) - de cele mai multe ori se prepara aceasta supa - de care eu m-am indragostit pe loc
Ingrediente: un pumn de naut un pumn de linte un pumn de orez 1-2 cepe 1 morocv carne de pui 4-5 rosii bulion telina, patrunjel, coriandru verde 1 lingurita unt
Se fierbe carnea de pui ( eu am fiert o pulpa si dupa ce s-a fiert am scos-o). In apa de la pulpa - a ramas foarte putina - am pus o lingurita de unt, ceapa taiata marunt si am lasat sa se fiarba/calaesca ceapa. Nautul, lasat in apa de cu 2-3 ore inainte, se curata bob cu bob de pielita si se spala bine. Lintea se curata si se lasa in apa, tot cu 2-3 ore inainte, la fel si orezul. La ceapa adaugam cate o lingurita de: ghimbir, chimen (macinat), turmeric (sau curcuma, praful acela galben intens),piper, coriandru macinat si sare dupa gust. Se adauga morcovul taiat fin si se lasa sa se imoaie putin si acesta. Se adauga nautul, lintea si orezul si 3 litri de apa si se lasa la fiert ( eu am pus in oala sub presiune, asa ca a fiert destul de repede). Se completeaza cu apa care scade. Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga supei, impreuna cu verdeata tocata marunt. Se lasa sa fiarba bine rosiile. Cand au fiert, se adauga bulionul ( eu am pus o lingura de bulion, am amestecat-o cu 1 lingurita de zahar si cu apa pana a devenit ca un suc de rosii) si se mai lasa putiin la se amesteca cu apa , 2 linguri de faina, se amesteca cu apa - rantas sau cum se cheama - si se adauga incet incet la supa, amestecand in continuu. Se mai lasa 5 minute la fiert si se opreste.
Este foarte gustoasa si satioasa. Supa aceasta se face n foarte multe combinatii.
Pofta mare!
denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Peste la cuptor
Ingrediente: peste ( eu am avut un soi care aici se cheama robio nu stiu traducerea si nu ma pricep la speciile de pesti) lamaie sare, turmeric (curcuma), coriandru macinat, ghimbir patrunjel verde 2-3 catei de usturoi 4 rosii
Pestele se curata si se spala bine. Se pune peste el zeama de la lamaie Se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul tocat cat mai fin Se adauga condimentele Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga si ele. Se lasa pentru 1-2 ore la macerat, dupa care intr-o tava se pune putin ulei, si pestii impreuna cu marinata si se adauga putina apa. Se da la cuptor pentru 20 de minute.
Noi am servit langa orez (revin cu reteta de orez).
Pofta mare! denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Toate arata tare bine,Denisa! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Orez
Ingrediente: orez cu bob lung (basmati, sau orez galben de care folosesc eu) cartofi unt sare Se pune orezul spalat bine, in apa cu sare (cam 1-1/2 linguri de sare) pentru minim 3-4 ore. Se pune la fiert, dupa ce s-a aruncat apa cu sarea, in apa proaspata, si se fierbe pana ce bobul se inmoaie putin insa nu de tot. Se scurge de apa si se spala in jet de apa (astfel se indeparteaza surplusul de sare) In oala speciala de orez sau intr-o oala se pune unt, si se pune la foc sa se topeasca untul. Intre timp, cartofii curatati si spalati se feliaza in felii groase de aproximativ 2-3 mm si se adauga pe fundul cratitii, pana ce aceasta este acoperita in totalitate de cartofi. Se pune capacul si se lasa sa prinda o culoare aurie cartofii. Se adauga orezul si se mai pun cateva cubulete de unt deasupra, se pune capacul invelit intr-un prosop curat (daca se pregateste in oala speciala de orez, capacul nu mai trebuie invelit). se lasa la foc micut aproximativ 20 de minute.
Pofta buna! denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
|
Multumesc din suflet, Marivic! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| am facut si eu azi hummus!!! Buuuuuuun de te lingi pe degete |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Buli, ma bucur tare mult ca v-a placut! Sarcina usoara in continuare...sa inteleg ca i-a placut si lui Bibi?
Si pentru ca aseara am mancat peste, si pentru ca pestele a avut icre, astazi am facut o salata de icre (cam micuta ce-i drept, dar nu-i bai, mai am peste si daca ma invredniceste Dumnezeu, maine il curat pe tot si poate mai gasesc ceva icre ).
Ingrediente: icre ulei zeama de lamaie ceapa
Am scos icrele ieri seara, le-am sarat (cam multisor, tin minte si data viitoare pun mai putintica sare) si le-am lasat la rece pana asta seara (in frigider). Am scos icrele din frigider, le-am pus intr-un castron si am inceput sa torn ulei incet incet, frecand icrele in acelasi timp. Cand a fst deajuns ulei, am pus zeama de lamaie (totul dupa gust), am mai frecat, am adaugat putina apa, am frecat iar, am taiat fin jumatate de ceapa si am adaugat la salata. Am dat la frigider si astept sa le mananc .
Pofta mare! denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Denisa, ce surpriza placuta...ce retete apetisante...pot sa ma abonez si eu la facut bunatatile tale? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Bereea, multumesc de complimente si ma faci sa rosesc...eu sunt mic copil in comparatie cu tine ...dar invat si normal ca te poti abona, imi face deosebita placere sa stiu ca vrei sa incerci cate ceva de pe aici |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Pentru ca de mult nu am mai postat nicio reteta, azi a venit randul amandinelor: Ingrediente blat: 6 oua 200 grame de zahar 30 ml ulei 30 ml apa 1 praf de copt 3 linguri de cacao 200 grame de faina
Se bat albusurile spuma. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, ca pentru maioneza. In albusurile batuta spuma se adauga zaharul, apa si galbenusurile amestcate cu uleiul. Se amesteca cu o lingura de jos in sus, pentru a nu se lasa albusurile. Se adauga faina amestecata cu parful de copt si cacao, se amesteca tot cu lingura de jos in sus. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt/ulei si faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 minute (in functie de cuptor si se incearca cu scobitoarea). Cand e gata se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in 2.
Ingrediente crema: 250 gr de margarina/unt la temperatura camerei 150 gr de zahar pudra 3-4 linguri cacao 1 lingurita de ness cateva picaturi de esenta e rom 3 galbenusuri
Se amesteca untul cu zaharul pana se topeste cel din urma si rezulta o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare ana la incorporare. Se adauga cacao si ness si se amesteca bine. La sfarsit se pun picaturile de esenta de rom.
Ingrediente sirop: 200 gr de zahar 400 ml apa 2 lingurite de ness 1 sticluta esenta de rom Se pune la fiert apa cu zaharul. Din momentul fierberii se mai tine pe foc 5 minute. Se adauga api ness si esenta.
Glazura: cicolata de menaj, 2-3 linguri de lapte se pun pe foc la topit.
Asamblare: Se puna prima jumatate de blat, se insiropeaza bineeeee, se adauga brema, a doua jumatate de blat, se insiropeaza binee. Se da la rece pentru cel putin 3 ore. Se scoate, se taie bucatele, se pune glazura peste fiecare. Se da iar la rece. Se bate frisca si se orneaza cu frisca.
Pofta mare! denisa_rachid attached the following image(s):
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Hehe , ce harnicuta esti ! Si ce preparate exotice ..... mmmm iami iami ! Cred ca ma voi inspira si eu de pe-aici .... daca e ok ! Spor la bucatarit !!!! Si sa ne arati si amandinele !!! |
|
|