Cartea mea de bucate - denisa_rachid
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 3:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Am sa incep prin a va spune cum prepar eu hummusul, sau pasta de naut.


Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare

Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.

Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei iute, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan mararfirstprize ). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste)ras

Pofta mare!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 395.jpg

denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 3:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Am terminat cu hummusul...

Acum, ca tot am ramas datoare delfinaseiras , am sa va scriu reteta de fatteh cu pui

Ingrediente:
2-3 lipii libaneze (eu le fac in casa, dar merg si cele de cumparat, desigur)
1 piept de pui
iaurt
usturoi
verdeata (eu fac des cu marar, dar se pune patrunjel tocat marunt) cine doreste
zeama de lamie
ulei de masline

Mod de pregatire:
Se rup lipiile in bucatele micute si se prajesc 2-3 minutele in putin ulei de masline. Se scot pe un platou.
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert in apa cu sare, curcuma, foi de dafin, 1 catel de usturoi taiat, boabe de piper si ghimbir. Se lasa sa fiarba bine iar cand este fiert se indeparteaza capacul si se lasa pana scade apa. Se rupe in bucatele si se aseaza peste feliile de lipii rupte.
Se face un sos din iaurt, usturoiul pisat, sare, zeama de lamaie si putin ulei de masline. Se rastoarna peste pui.

Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 396.jpg

bulibuli
Scris: Sunday, July 31, 2011 3:57 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
presimt ca o sa fiu abonata la topicul asta.. deocamdata insa, din ce ai scris tu aici nu prea pot sa mananc nimic... poate fac hummus intr-o zi cand ma simt mai bine, cu f f putin usturoi ras
denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 4:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Te astept pe aici si cand vei putea manca, fa ce retete iti surad. Si sa stii ca humusul nu ingrasa (cel putin asa zice Montignac si eu il credras ). Eu fac destul de des, suntem fani amandoipupici
Anelise
Scris: Sunday, July 31, 2011 6:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Da, si eu cred ca o sa trec des pe aici! thumright Foarte interesante retetele! Multumim, Denisa! computerlove Poate ma apuca si pe mine iar cheful de gatit ca am cam scaldat-o in ultima vreme! sorry1
ingerash
Scris: Sunday, July 31, 2011 6:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Interesante si delicioase reteteessen essen essen essen computerlove
denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 6:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
A venit si randul pentru zaalouk. Zaalouk asta seamana tare tare bine cu zacusca noastra...numai ca e putin diferit.

Ingrediene:
4-5 rosii mari
3-4 ardei grasi (rosii sau verzi sau combinati)
4-5 catei de usturoi
2 vinete
kemun(chimen pisat), curcuma (turmeric), sare, piper,patrunjel

Ardeii si vinetele se coc, se curata si se taie bucatele (nici foarte mici nici foarte mari). Rosiile se cojesc, se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se taie foarte marunt Se calesc in ulei de masline (cam un paharel de ulei de masline). Odata ce ajung ca o pasta, se pune usturoiul tocat marunt, si ardeiul, amestecandu-se in continuu. Se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt (pastrandu-se putin patrunjel pentru a fi pus la final). Se adauga vinetele, se mai lasa pe foc 2-3 minute si se ia de pe foc. Se adauga restul de patrunjel.
Se mananca ca si zacusca noastra pe paine, sau ca o salata insotind diverse feluri d emancare pe baza de peste sau pui, sau ca o tocanita. Evident se poate servi rece sau calda. Eu o tin la frigider nu mai mult de 3 zile ca nu mai ramaneras .

Pofta buna!


denisa_rachid attached the following image(s):
marwan 397.jpg

denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 6:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Anelise, Ingerash, multumesc pentru cuvinte...Ei, poate va induc in eroare, insa nu sunt cine stie ce culinareasa (dar incerc sa devin!), dar ce fac, fac cu drag. Si Rachid stie cand nu gatesc cu drag...ca nu imi iesehohot, oricat incerc sa suplimentez prin condimenteras

Va mai astept pe aici!pupici
aurishta
Scris: Sunday, July 31, 2011 6:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
denisa_rachid wrote:


2-3 lipii libaneze (eu le fac in casa, dar merg si cele de cumparat, desigur)

Denisa, spune-mi si mie ,te rog, cum faci lipiile! Poate ca e ceva simplu, dar cand nu stii, nu stiiras
shirel
Scris: Sunday, July 31, 2011 7:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Ei,ia uite ce gasesc aici mancare marocana!Eu una sunt innebunita dupa mancarea voastra ,am aici multi prieteni care parinti lor au venit din Maroco si gatesc superb si am invatat multe de la ei.
eu in humus pun si Thina (pasta de susan)care-i da un gust deosebit.Am postat si eu pe undeva retete parca la retete arabesti daca nu ma insel.Daca ai pune si reteta cu couscous traditionala este o minune si gustoasa yamiii!
Eu voi fi prezenta mereu aici sa stii chiar daca fac dieta!ras alcool

Pitele cred ca le faci la cuptorul(plita aceea traditionala ),eu am facut odata la niste prieteni arabi!
oanamaria
Scris: Sunday, July 31, 2011 7:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Ce delicii aici!
raly
Scris: Sunday, July 31, 2011 8:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
curioasa de mine si eu printre mancare marocana ...cu ochii bulbucati!tre sa ne explici si noua cam ce inseamna ingredientele ca noi nu am prea auzit de ele de ex humus nu stiu daca exista asa ceva la noi,noroc cu google-ul ca am dat si eu o cautare asa de curiozitate!sic sic
denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 8:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
aurishta wrote:

Denisa, spune-mi si mie ,te rog, cum faci lipiile! Poate ca e ceva simplu, dar cand nu stii, nu stiiras


Nu am poze cu lipiile, de asta inca nu le venise randul, dar normal ca la cerere, raspund cu mare dragcomputerlove .

Lipii

Ingrediente:
500 gr de faina
drojdie uscata (1 lingurita)
1 lingurita zahar
100 ml (aproximativ) apa fierbinte
sare
250 ml (aproximativ) apa calduta
o cescuta ulei de masline

Mod de pragtire:
Apa fierbinte cu drojdia si zaharul se pune pentru 10' ca sa se topeasca drojdia.
Faian cu sarea se amesteca si se formeaza un gol n mijloc, unde se pune drojdia si jumatate din cantitatea de apa calduta si se incepe sa se amestece. Se framanta pentru a incorpora toata faina, adaugandu-se cate un pic din apa calduta si uleiul de masline.
Se framanta pe un blat pudrat cu faina si apoi se lasa 2-3 ore la crescut (eu cateodata o las de seara pana dmineata, la loc cald).
Se framanta usor si se imparte in bilute de marimea unei mandarine (mie imi ies cam 6-7 lipii din cantitatea asta, dar depinde si de forma in care se coc).
Se da forma rotunda cu sucitorul (sa nu fie nici foarte subtiri - transparente, insa nici grosute) si se pun la copt intr-o tigaie de teflon neunsa, pe fiecare parte pana capata aspectul lipiilor din comert.

Pofta buna!
shirel
Scris: Sunday, July 31, 2011 8:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
raly wrote:
curioasa de mine si eu printre mancare marocana ...cu ochii bulbucati!tre sa ne explici si noua cam ce inseamna ingredientele ca noi nu am prea auzit de ele de ex humus nu stiu daca exista asa ceva la noi,noroc cu google-ul ca am dat si eu o cautare asa de curiozitate!sic sic


Raly,vrei sa-ti aduc la pachet?hohot hohot Sau daca nu aduc ingrdientele si ti-l prepar in hotel? ras hohot
Este si in Romania la supermarketurile mari sau la restaurantele arabesti.
Denisa,scuze ptr.offf topic!
denisa_rachid
Scris: Sunday, July 31, 2011 8:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
raly wrote:
curioasa de mine si eu printre mancare marocana ...cu ochii bulbucati!tre sa ne explici si noua cam ce inseamna ingredientele ca noi nu am prea auzit de ele de ex humus nu stiu daca exista asa ceva la noi,noroc cu google-ul ca am dat si eu o cautare asa de curiozitate!sic sic


Raly, humusul este nautul nostru, am pastrat denumirea de humus pentru ca asa exista si la noi in comert, dar am zis si pasta de naut, ca sa stie luma despre ce e vorba. H'mmas se zice de fapt la naut in limba arabapupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.