Cartea mea de bucate - Cristy
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Tuesday, March 11, 2014 1:05 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
In bucatarie mea de multe ori inventez, experimentez, insa cu siguranta toate retele pe care le voi pune aici sunt super bune, arata bine si sunt numai bune de pus pe masa !!


Apropo, nu prea am timp si trebuie sa fac mancare care sa placa, deci MOTTO-ul meu este:

Speed, Ingenious , Delicious!!
Cristy
Scris: Tuesday, March 11, 2014 1:21 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Pentru Bereea !

Supa de porumb la cutie in stil asiatic

Timp de preparare 30 minute.

Ingediente:
2 cutii de porumb boabe
2L de apa
2 linguri de praf de supa
2 linguri de zahar (se pot pune si trei)
2 linguri de conflor (care ar trebui sa ingroase putin supa)
2 oua (neaparat)
2 linguri de sos de soia original
sare dupa gust

Intr-o olita se rastoarna continutul de la o conserva de porumb cu tot cu sos si se da prin blenderul bat.
Dupe ce s-a transformat in pasta se adaoga si cea de a doua conserva de porumb cu tot cu sos.
Se adouga 2L de apa fierbinte cu praful de supa, sarea, zaharul si soia si se da un clocot.
Separat cu apa de la robinet sau plata se amesteca conflorul pana nu mai are gogoloase si se adaoga la supa.
Se fierbe 10 minute.
Tot separat se bat ouale si se toarna usor in supa amestecand, se fierbe pana ce oul devine alb.

Se serveste cu putina ceapa verde taiata marunt deasupra!
Pofta buna!!

coeur


Cristy attached the following image(s):
מרק-תירס123-759x415.jpg

Cristy
Scris: Tuesday, March 11, 2014 1:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Supa de usturoi

Timp de preparare 45 minute

Ingrediente:
2-3 pulpe intregi de pui
2-3 cepi
5-10 catei de usturoi (dupa gust)
o lingura de praf de supa (sau o radacina de patrunjel sau jumatate de radacina de telina sau si una si alta)
3-4L de apa

Mod de preparare:
Eu spal bine pulpele, le fierb in apa pana ce spuma lor se ridica, dupa care arunc apa, spal pulpele si oala de supa din nou.
Dupa care, curate le pun din nou in oala cu apa, cepele intregi, 3-4 catei de usturoi, radacinile si fierb la foc mic pana este carnea fiarta.
Apoi scot din supa legumele si carnea, separ carnea de pe oase si o introduc inapoi in supa (legumele se pot folosi la alte preparate sau servite separat langa supa).
Toc marunt, marunt usturoiul (eu pun cam 5-7 catei mari) si ii adaog in supa, fierb inca 15-20 minute si servesc cald cu patrunjel verde tocat si paine proaspata.

ras Cine nu mananca din supa va dormi pe sofa ras

Supa excelenta pentru iarna sau ca inlocuitor de antibiotic !!
coeur
bereea
Scris: Tuesday, March 11, 2014 9:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Multumesc frumos!Cheek Kiss Mi se pare delicioasa, la fel ca si cea de usturoi!Bravoo
shirel
Scris: Tuesday, March 11, 2014 9:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Cristyyy iubita super topic felicitarii!!De abia astept sa mai fur idei si de la tine mai ales ca stiu cum gatesti!!Clap Clap
Eu adaug la supa de porumb si bucatele de piept de pui de fapt sunt cateva variante cu supa de porumb in cutie.
Cristy nu uita si pizza lui Alon!!Pleaseee!Si snitele tale da?ras sic
Eileen
Scris: Tuesday, March 11, 2014 9:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Si eu abia astept sa vad mai muuulte retete !Bravoo Bravoo
Kmy
Scris: Tuesday, March 11, 2014 10:33 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
Bravo si eu voi trece pe aici pt inspiratie... computerlove
Cristy
Scris: Tuesday, March 11, 2014 1:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Va astept cu drag SimplyLove

Shirel idee buna pieptul de pui in supa de porumb am sa incerc.
Nu voi uita de pitza si snitzele mele coeur
Cristy
Scris: Thursday, March 13, 2014 11:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Astazi am facut o incercare foarte reusita si o recomand si voua !
Eu am folosit acest tip de gulie inse se pot folosi si alte tipuri http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi

Gulii umplute cu legume

Timp de preparare total cam 2 ore

Ingrediente:
2 morcovi rasi pe razatoarea mica
2 cepe potrivite calite
5 gulii cojite si scobite
2 linguri tocate de coreandru sau patrunjel
un paharel orez rotund sau burghul
un sfert de radacina telina tocata sau unul de patrunjel tocat
soia Tofu cam 50g data pe razatoare si ea
orice leguma aveti (zuchini, bostan, dovlecel, telina codite) cam 50g si date pe razatoare
eu am adogat si 3 linguri de linte portocalie insa nu este obligatoriu
2 liguri mari de bulion (sau 3 rosii taiate cuburi)
apa cat curprinde
condimente: paprica, sare, piper, un varf de scortisoara)
o lingura de menta tocata

Mod de prepare:

Se scobesc guliile si se lasa cam 4-5 mmm grosime.
Se caleste ceapa cu condimentele si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Daca mai ramane din umplutura si nu mai ajunge pentru a umple si alte legume, puteti sa o puneti in sos.
Se umplu guliile, se face sos cu bulionul (la care se adouga aceleasi condimente puse in ceapa). Eu mai arunc in sos si verdeata.
Sosul trebuie sa fie la inaltimea guliilor.
Se fierb la foc mic pana ce gulia se inmoaie, eu am fiert cam 1 si jumatate.
Daca mai trebuie se adaoga putina apa din cand in cand.

Se servesc calde.

Pofta mare coeur


Cristy attached the following image(s):
20140313_170215.jpg

Cristy
Scris: Friday, March 14, 2014 12:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Pentru Shirel hearts


Snitele prajite


Ingrediente:
1 kg de snitel
200g de pesmet mai gros (nu foarte fin) necondimentat
50g susan
1-2 oua
condimente( sare, piper, un varf de timin, un varf de carry praf, un varf de usturoi praf, 5-6 picaturi de lamaie proaspata)
ulei de canola pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castrun in care sa cuprinda toata cantitatea de carne se bat ouala si apoi se adauga toate condimentele
Mie personal imi plac snitelele foarte subtiri asa ca le bat de le sar capacele si le las la marime micuta de maxim 10cm
Dupa ce la bat le curat unul cate unul le pun in castronul cu ouale.
Ameste bine bine toata carnea sa fie cuprinsa de ou si condimente.
Las 1-2 ore la frigider acoperit cu o farfurie.
Intr-u cutie de plastic sau castron torn toata cantitatea de pesmet si susan le ameste bine bine.
Iau cate un snitel si il tavalesc in pesmet si pun deoparte cantitatea pe care doresc sa o prajesc la acea masa.
Restul de carne le pun in congelator (dupa ce le-am trecut prin pesmet) de obicei folosesc tava de staniol
Imi calculez cam care ar fi o porite de snitele si separ portiile cu o punguta se nailon ca de sandviciuri.
Le acopar bine si cand doresc snitele proaspete scot cate un strat (fiind separate de nailon se scot foarte usor) si prajesc.

Innutil sa va reamintesc ca snitelele sunt bune in momentul cand sunt scoase din tigaie!

Pofta marecoeur

shirel
Scris: Monday, March 17, 2014 9:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Iubita ,saru-mana ptr reteta.Auzind tot vorbind de ele cat sunt de bune m-am gandit ca ai vreo smecherie ceva pe care sa o fur de la tine dar nuuu le fac si eu exact la fel numai fara timinsic ras si le tin in compozitia de oua cu condimente o noapte intreaga.Dar multumesc mult oricum si fetelor sa incercati sunt superb de gustoase.Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.