Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| In bucatarie mea de multe ori inventez, experimentez, insa cu siguranta toate retele pe care le voi pune aici sunt super bune, arata bine si sunt numai bune de pus pe masa !!
Apropo, nu prea am timp si trebuie sa fac mancare care sa placa, deci MOTTO-ul meu este:
Speed, Ingenious , Delicious!!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Pentru Bereea !
Supa de porumb la cutie in stil asiatic
Timp de preparare 30 minute.
Ingediente: 2 cutii de porumb boabe 2L de apa 2 linguri de praf de supa 2 linguri de zahar (se pot pune si trei) 2 linguri de conflor (care ar trebui sa ingroase putin supa) 2 oua (neaparat) 2 linguri de sos de soia original sare dupa gust
Intr-o olita se rastoarna continutul de la o conserva de porumb cu tot cu sos si se da prin blenderul bat. Dupe ce s-a transformat in pasta se adaoga si cea de a doua conserva de porumb cu tot cu sos. Se adouga 2L de apa fierbinte cu praful de supa, sarea, zaharul si soia si se da un clocot. Separat cu apa de la robinet sau plata se amesteca conflorul pana nu mai are gogoloase si se adaoga la supa. Se fierbe 10 minute. Tot separat se bat ouale si se toarna usor in supa amestecand, se fierbe pana ce oul devine alb.
Se serveste cu putina ceapa verde taiata marunt deasupra! Pofta buna!!
Cristy attached the following image(s):
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Supa de usturoi
Timp de preparare 45 minute
Ingrediente: 2-3 pulpe intregi de pui 2-3 cepi 5-10 catei de usturoi (dupa gust) o lingura de praf de supa (sau o radacina de patrunjel sau jumatate de radacina de telina sau si una si alta) 3-4L de apa
Mod de preparare: Eu spal bine pulpele, le fierb in apa pana ce spuma lor se ridica, dupa care arunc apa, spal pulpele si oala de supa din nou. Dupa care, curate le pun din nou in oala cu apa, cepele intregi, 3-4 catei de usturoi, radacinile si fierb la foc mic pana este carnea fiarta. Apoi scot din supa legumele si carnea, separ carnea de pe oase si o introduc inapoi in supa (legumele se pot folosi la alte preparate sau servite separat langa supa). Toc marunt, marunt usturoiul (eu pun cam 5-7 catei mari) si ii adaog in supa, fierb inca 15-20 minute si servesc cald cu patrunjel verde tocat si paine proaspata.
Cine nu mananca din supa va dormi pe sofa
Supa excelenta pentru iarna sau ca inlocuitor de antibiotic !! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc frumos! Mi se pare delicioasa, la fel ca si cea de usturoi! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cristyyy iubita super topic felicitarii!!De abia astept sa mai fur idei si de la tine mai ales ca stiu cum gatesti!! Eu adaug la supa de porumb si bucatele de piept de pui de fapt sunt cateva variante cu supa de porumb in cutie. Cristy nu uita si pizza lui Alon!!Pleaseee!Si snitele tale da? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Si eu abia astept sa vad mai muuulte retete ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Bravo si eu voi trece pe aici pt inspiratie... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Va astept cu drag
Shirel idee buna pieptul de pui in supa de porumb am sa incerc. Nu voi uita de pitza si snitzele mele |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Astazi am facut o incercare foarte reusita si o recomand si voua ! Eu am folosit acest tip de gulie inse se pot folosi si alte tipuri http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi
Gulii umplute cu legume
Timp de preparare total cam 2 ore
Ingrediente: 2 morcovi rasi pe razatoarea mica 2 cepe potrivite calite 5 gulii cojite si scobite 2 linguri tocate de coreandru sau patrunjel un paharel orez rotund sau burghul un sfert de radacina telina tocata sau unul de patrunjel tocat soia Tofu cam 50g data pe razatoare si ea orice leguma aveti (zuchini, bostan, dovlecel, telina codite) cam 50g si date pe razatoare eu am adogat si 3 linguri de linte portocalie insa nu este obligatoriu 2 liguri mari de bulion (sau 3 rosii taiate cuburi) apa cat curprinde condimente: paprica, sare, piper, un varf de scortisoara) o lingura de menta tocata
Mod de prepare:
Se scobesc guliile si se lasa cam 4-5 mmm grosime. Se caleste ceapa cu condimentele si se amesteca cu celelalte ingrediente. Daca mai ramane din umplutura si nu mai ajunge pentru a umple si alte legume, puteti sa o puneti in sos. Se umplu guliile, se face sos cu bulionul (la care se adouga aceleasi condimente puse in ceapa). Eu mai arunc in sos si verdeata. Sosul trebuie sa fie la inaltimea guliilor. Se fierb la foc mic pana ce gulia se inmoaie, eu am fiert cam 1 si jumatate. Daca mai trebuie se adaoga putina apa din cand in cand.
Se servesc calde.
Pofta mare Cristy attached the following image(s):
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Pentru Shirel
Snitele prajite
Ingrediente: 1 kg de snitel 200g de pesmet mai gros (nu foarte fin) necondimentat 50g susan 1-2 oua condimente( sare, piper, un varf de timin, un varf de carry praf, un varf de usturoi praf, 5-6 picaturi de lamaie proaspata) ulei de canola pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castrun in care sa cuprinda toata cantitatea de carne se bat ouala si apoi se adauga toate condimentele Mie personal imi plac snitelele foarte subtiri asa ca le bat de le sar capacele si le las la marime micuta de maxim 10cm Dupa ce la bat le curat unul cate unul le pun in castronul cu ouale. Ameste bine bine toata carnea sa fie cuprinsa de ou si condimente. Las 1-2 ore la frigider acoperit cu o farfurie. Intr-u cutie de plastic sau castron torn toata cantitatea de pesmet si susan le ameste bine bine. Iau cate un snitel si il tavalesc in pesmet si pun deoparte cantitatea pe care doresc sa o prajesc la acea masa. Restul de carne le pun in congelator (dupa ce le-am trecut prin pesmet) de obicei folosesc tava de staniol Imi calculez cam care ar fi o porite de snitele si separ portiile cu o punguta se nailon ca de sandviciuri. Le acopar bine si cand doresc snitele proaspete scot cate un strat (fiind separate de nailon se scot foarte usor) si prajesc.
Innutil sa va reamintesc ca snitelele sunt bune in momentul cand sunt scoase din tigaie!
Pofta mare
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Iubita ,saru-mana ptr reteta.Auzind tot vorbind de ele cat sunt de bune m-am gandit ca ai vreo smecherie ceva pe care sa o fur de la tine dar nuuu le fac si eu exact la fel numai fara timin si le tin in compozitia de oua cu condimente o noapte intreaga.Dar multumesc mult oricum si fetelor sa incercati sunt superb de gustoase. |
|
|