Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Friday, April 3, 2015 12:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
kali wrote:
Tortul asta il face bunica mea de muuuulta vreme doar ca nu stiam cum se numeste. E putin cam prea dulce pentru gustul meu.


Exact, e prea dulce si pentru gustul meu.
bereea
Scris: Friday, April 3, 2015 12:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Nu stiu daca sa-l chem tort sau chessecake, dar mi-a placut foarte, foarte mult:

img

Reteta este un pic cam dupa ureche, iar tava folosita are diametrul de 16 cm.

Pentru blat am folosit 120 g biscuiti digestivi cu seminte , 70 g unt si 40 g cca de ciocolata fondente.Am amestecat si lasat la rece.

Crema am facut-o astfel: am pus la foc mic 120 g latte condensato cu 250 ml de lapte de cocos.
Am hidratat 12 g gelatina, iar cand amestecul de mai sus era cald bine, am pus gelatina, am amestecat pana s-a topit si am luat de pe foc.
Cand s-a racit am adaugat 250 g riccota si miere de albine dupa gust, 200 g frisca batuta . Rezultatul era destul d elichid.Am turnat peste blat si am lasat o noapte la rece.
Glazura am facut-o din 60 g ciocolata fondente topita si amestecata cu lapte in asa fel incat s ase poata intinde, dar sa nu curga pre mult.
bereea
Scris: Thursday, April 30, 2015 9:42 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790

Supa crema de dovleac cu asparagi si crotoane





Supa crema de scoici cu paine prajita cu gamberetti




Salmone la gratar cu verdura si cascaval afumat



Spaghetti cu scoici



Piept de pui la gratar cu mancarica de ardei, zucchine , conopida si mamaliga

img
Kmy
Scris: Thursday, April 30, 2015 10:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
La topicul asta ar trebui sa fie un buton de Like, BIGLike... extraLike... firstprize si eventual o nisa la monitor ... de unde sa pot "lista" cate o bucatica din minunatiile astea... Yamiiiiiiii, nu mai intru pe aici ca-s pofticioasa rau...
bereea
Scris: Thursday, April 30, 2015 10:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Multumesc, Kmy! Esti o dragutaCheek Kiss Sunt mancaruri simple care se gatesc repede .
miriam
Scris: Thursday, April 30, 2015 3:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Foarte frumos sant prezentate toateBravoo Bravoo Bravoo
bereea
Scris: Monday, May 4, 2015 9:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Tort cu mousse de capsuni si mousse de ciocolata alba - o combinatie perfecta!




img
Eileen
Scris: Monday, May 4, 2015 9:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
chatten2much chatten2much furisat furisat
Ce bine arata!!! Ca de obicei Bereea Bravoo Bravoo
Reteta , te rugam DistanceKiss
roxinthya
Scris: Monday, May 4, 2015 1:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
Bere - imi vine sa musc din monitorrr!!!love
emanicole
Scris: Monday, May 4, 2015 8:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/22/2013
Mesaje: 1837
Mama mama mama ce-i aici Wow Wow Wow

Unde locuiesti?:)))))))). Am culcat copilul de la 19:30 pot pleca la drum:))))

Arata incredibilcomputerlove
bereea
Scris: Tuesday, May 5, 2015 9:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Eileen wrote:
chatten2much chatten2much furisat furisat
Ce bine arata!!! Ca de obicei Bereea Bravoo Bravoo
Reteta , te rugam DistanceKiss


Cheek Kiss

Reteta este foarte simpla: am facut 3 blaturi fiecare din 2 albusuri batute bine cu 2 linguri de zagar, am adaugat galbenususrile, un pic de ulei, o lingura faina si una de cacao. Primele doua le-am copt in tava in care am facut tortul.Al treilea blat l-am copt in ceva mai mare si l-am taiat dupa dimensiunile tavii tinute in plan inclinat.

Mousse de capsuni: am spalat si taiat bucatele 400 g capsiuni, am amestecat cu zahar dupa gust si le-am pus la foc mic pana ajung in punctul de fierbere.Le-am frulat si am adaugat 15 g gelatina hidratata.Cand s-a racit am pus 250 g iaurt de vanilie si 250 g frisca batuta bine.

Mousse de ciocolata alba: am topit 300 g ciocolata alba in 125 g frisca, am adaugat 4 g gelatina hidratata si am lasat la racit.Cand e rece se adauga 300 g frisca batuta si se amesteca bine.

Dupa ce am pus primul mousse am tinut tava inclinata pana s-a intarit.
bereea
Scris: Tuesday, May 5, 2015 9:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
roxinthya wrote:
Bere - imi vine sa musc din monitorrr!!!love


Cheek Kiss
bereea
Scris: Tuesday, May 5, 2015 9:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
emanicole wrote:
Mama mama mama ce-i aici Wow Wow Wow

Unde locuiesti?:)))))))). Am culcat copilul de la 19:30 pot pleca la drum:))))

Arata incredibilcomputerlove


Locuiesc la Roma, deci ajungi cam spre seara, nu?Cheek Kiss
Ana
Scris: Friday, May 8, 2015 7:42 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
bravaBravoo Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo
miriam
Scris: Friday, June 26, 2015 7:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
bereea wrote:
Clalina, Anacomputerlove

Am facut zilele trecute o prajitura super/extra buna.Pe cat e de simpla d efacut pe atat e de gustoasa.Deci, va prezint "Caciula lui Mos Craciun".Cu chiu cu vai am salvat o bucatica sa reusesc sa fac si o poza nu prea reusitaras



200 g faina,250 g zahar,70 g cacao,400 ml lapte,50ml cafea racita,50 ml ulei sau margarina (topita),1 plic praf de copt,100g ciocolata amaruie topita,frisca si capsuni pentru decor + ciocolata de lapte

Amestecam faina, zaharul si cacaua, adaugam laptele si cafeaua , apoi praful de copt stins in otet, apoi untul si ciocolata topite.Se amesteca foarte bine.Va rezulta o compozitie lichida, eu am fost tentata sa adaug faina dar, din fericire, n-am facut-o.
Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina sau hartie de copt si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.
Atentie, scobitoare va iesi mereu murdara pentru ca asa e natura blatului, dar ne dam seama cand e copata daca o pipaim un pic cu degetele.
Pentru glazuta am pus la ochi (cam 100 ml) smantana de gatit si am adaugat o ciocolata de lapte rupta bucatele.Data viitoare fac o cantitate dubla de glazura.Se orneaza cu frisca si capsuni.
Bineinteles ca noi n-am avut rabdare sa se racesca complet si am inceput-o cand era inca calduta.Extraordinar de buna

Bereea, are ceva daca il coc acum si il umplu maine?
Pentru un tort mi-ar trebui 2 compozitii, sa am 2 foi?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.