Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Monday, January 5, 2015 2:02 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Tort de Craciun: blat umedi, crema de ciocolata cu mascarpone si nuci tostate , crema de portocale:









Tort de anul nou: biscuit de cacao si o crema de ciocolata alba, mascarpone, ananas si lapte condensat:




alexandrabogdan
Postat: Monday, January 5, 2015 2:17 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
ce inseamna blat umed?
bereea
Postat: Monday, January 5, 2015 2:28 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Blatul umed ramane...umed, nu trebuie insiropat deloc.
alexandrabogdan
Postat: Monday, January 5, 2015 2:40 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
Blatul umed ramane...umed, nu trebuie insiropat deloc.


si cum se face ca sa iasa asa>?
bereea
Postat: Monday, January 5, 2015 2:55 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Dupa retetaLol Am facut blatul de la prajitura "Caciula lui Mos Craciun" , care este un blat umed.Este extrem de greu de taiat, eu prefer sa coc in doua tavi diferite, fiecare blat in parte.
oanamaria
Postat: Monday, January 5, 2015 7:22 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 4/22/2009
Postari: 20813
Locatia: Pitesti
Arata fenomenal!Bravoo
Lilly of the valley
Postat: Monday, January 5, 2015 8:08 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
bereea wrote:
Dupa retetaLol ...


Si reteta e secreta? ras
bereea
Postat: Tuesday, January 6, 2015 9:33 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Lilly of the valley wrote:


Si reteta e secreta? ras


Nu-i secreta, am scris-o de cateva ori pana acum si o mai scriu inca o data:

200 g faina,250 g zahar,70 g cacao,400 ml lapte,50ml cafea racita,50 ml ulei sau margarina (topita),1 plic praf de copt,100g ciocolata amaruie topita,frisca si capsuni pentru decor + ciocolata de lapte

Amestecam faina, zaharul si cacaua, adaugam laptele si cafeaua , apoi praful de copt stins in otet, apoi untul si ciocolata topite.Se amesteca foarte bine.Va rezulta o compozitie lichida, eu am fost tentata sa adaug faina dar, din fericire, n-am facut-o.
Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina sau hartie de copt si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.
Atentie, scobitoare va iesi mereu murdara pentru ca asa e natura blatului, dar ne dam seama cand e copata daca o pipaim un pic cu degetele.


Daca vrei sa o folosesti pentru blat, coace in tava in care ai nevoie.
Lilly of the valley
Postat: Tuesday, January 6, 2015 11:33 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Grazie!Cheek Kiss
bereea
Postat: Tuesday, January 6, 2015 12:11 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Prego!Cheek Kiss
Eileen
Postat: Tuesday, January 6, 2015 2:07 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
bereea wrote:


Nu-i secreta, am scris-o de cateva ori pana acum si o mai scriu inca o data:



Bereea la cat este de buna , merge scrisa de o mie de ori Lol Lol
Fetelor incercati-o cu cea mai mare incredere, nu se compara cu niciun blat normal insiropat love love
Am mai zis ...reteta aceasta este de lasat mostenire !!!!
Eileen
Postat: Thursday, January 8, 2015 8:20 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Bereea ai spus odata ca iti prepari prosciuto in casa , ai putea sa ne spui cum procedezi ?Cheek Kiss Cheek Kiss
bereea
Postat: Thursday, January 8, 2015 9:21 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Nu, Eileen, nu am spus eu asa ceva.Chiar nu stiu cum se prepara.Imi spusese cinevaa candva cum se poate prepara prosciutto crudo in casa, dar n-am incercat si nu-mi mai aduc aminte reteta.Sorry!
Eileen
Postat: Thursday, January 8, 2015 9:24 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Sorry atunci Blushing Blushing ai zis ca nu-l cumperi gata preparat ...de aici am dedus eu ...proasta logica Lol
bereea
Postat: Thursday, January 8, 2015 9:42 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22766
Eileen wrote:
Sorry atunci Blushing Blushing ai zis ca nu-l cumperi gata preparat ...de aici am dedus eu ...proasta logica Lol


Am zis ca nu-l cumpara ambalat , ci mi-l taie direct de pe sold. Imi aduca minte discutia, era ceva despre cate calorii are
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed