Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce bine arata!!!! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ingeras |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
|
http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-mascarpone-si-capsuni-46453.html |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ieri am facut un cheesecake cu branza de capra, miere si lapte de cocos. Nu m-am asteptat sa iasa atat de fina, racoroasa si buna.
Blat: 150 g biscuiti digestivi 130 g unt
Crema: 300 g branza de capra 200 g frisca miere de albine zahar dupa gust 200 ml lapte de cocos 8 g gelatina vanilie
Am hidratat gelatina si am dizolvat-o in laptele de cocos. Branza de capra am amestecat-o bine cu miere de albine , am adaugat laptele de cocos , apoi frisca batuta cu zahar (dupa gust).Se pune peste blatul de biscuit si se da la frigider. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Pentru ca ieri am aniversat 15 ani de casnicie m-am gandit si la un tortulet mic, micut care sa ne reprezinte. Pentru mine casnicia e ca un joc de puzzle unde piesele trebuie imbinate cu atentie altfel jocul nu iese cum trebuie, asa ca doua piese de puzzle ne reprezinta pe mine si pe sotul meu. Tortul este departe de a fi perfect, e decorat practic in 5 minute pentru ca era foarte cald si umed afara, aproape imposibil de lucrat cu pasta de zahar (care mi-a facut bule de aer pe care n-am reusit sa le scot)
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Vai, ce aspectuos este si ce buna comparatia casniciei cu piesele de puzzle! Sa fiti fericiti si sanatosi! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Hahaha...ce-am ras ...decorat in 5 minute Noua ne-ar lua 50 Arata f bine , ca de la tine nici nu se poate altfel La multi ani inca o data ! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc fetele! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Yamiiiii multi ani inainte!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea am o rugaminte la tine La prajitura Alessandra cu ce as putea inlocui frisca, un altfel de crema bunuta ? Am gasit doar un fel de smantan cu 32% grasime, din care nu am incercat niciodata , si ma tem sa iau acum sa fac prima dta experimente, fiindca fac din nou tortul pentru musafiri. Data trecuta am pus Hulala dar aia are amoniac in ea, si tata nu poate sa manance din cauza asta, mai ales ca el e sarbatoritul acum. Nu stiu ce alta crema sa pun in loc, mai gugalesc acum dar poate imi dai si tu o sugestie |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Dupa ce m-am enervat ca gaseam tot felul de creme bune-bune care aveau frisca , am gasit o crema de cocos , pe care am sa o fac . Am cumparat ce imi mai trebuia , asa ca o sa revin cu impresii. De data asta sper sa prind si eu o poza buna , nu numai pe graba |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eilee, scuza-ma, nu vazusem intrebarea ta.Sa-mi spui cum a iesit cu crema de cocos |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea a fost divin tortul ...din nou, crema de cocos foarte buna , apreciat de toata lumea , tati meu a papat si el fara probleme, doar ca nu a apucat mai mult de o feliuta Eileen attached the following image(s):
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Arata super bine! Daca scrii si reteta cremei de cocos ar fi minunat! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea , reteta de crema de cocos am adaptat-o dupa tortul meu pana la urma .
Am pus 500 ml lapte la incalzit , cand s-a infierbantat se pun 100 gr fulgi de cocos, se inchide aragazul ,se acopera si se lasa 10-15 minute. APoi se pune din nou pe foc , cu jumatate plic de budinca sau 50 gr amidon , si se amesteca continuu cateva minute , pana se ingroasa putin de la amidon . Separat am pus un plic de gelatina in 100ml lapte, am lasat sa se umfle , am pus-o putin sa se incalzeasca , si am adaugat-o in crema de cocos rece. |
|
|